עמק הריין - משפחה במנוחה
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיעלי,
ברוכה הבאה ואיזה כייף שאת מתאוששת מהר וישר רצה לספר לחבר'ה....
אני קוראת אותך בשקיקה וכל הזמן מהנהנת בראש, גם בגלל שאני יודעת בדיוק על מה שאת מדברת וגם בגלל סוג הטיול הרגוע שלכם שמאד דמה לשלנו...ממש חבל שלא נפגשנו בבינגן (היה מקהה קצת את האכזבה מגן המשחקים שם).
אגב, את מתארת את האזור בצורה מצויינת, נראה לי אצטט אותך בסיפור שלי...
בינתיים חתמתי קבע בשרשור שלך ואני מחכה להמשך. -
עמק הריין - משפחה במנוחהיקיריי,
עשיתי הפסקת "צרכים בסיסיים" וכמה כיף לראות אתכם פה.
נירית - שמחה שאת אוהבת ובאת לברך. תודה!
רבקה - לא הגזמתי בתיאור בכלל, הטיול הזה באמת לא היה מובן מאליו. קשה לי לתאר כמה הייתי מדוכדכת ממחשבה שלא יהיה טיול בקיץ. לשאלתך, אני חושבת שפחמימות ריקות זה בדיאטה של "שניצל חָזיר עוף"
נעה אהובתי, בטיול השלישי הפסקתי להתבייש. כמה טוב שאת אתי!
ג'מוס, אנחנו צריכים להקים קבוצת תמיכה. תגיד תודה שאלה צפצופים של מיקרו. הבן שלי עכשיו ברטרו - מתאמן בגרעיני תירס של פעם ושרף שני סירים (בינתיים
).
ליליה יקרה, הטיולים האלה שומרים על השפיות (החלקית) של כולנו.
אלונה שלי קרובה תמיד ורחוקה זמנית - היו לך עוד כמה הזדמנויות ל"אמרתי לך" אבל זו אחת המוצדקות שבהן. מחכה שתחזרי כבר!
איילת איזו חמודה את. מחמאות שלך על צילום מאד משמחות אותי. תודה וכיף שבאת.
מיקה!!!!! כיף שאת כאן, גם לי חבל שלא נפגשנו בבינגן, היו שיקולים אחרים שהכריעו. נחמד שאנחנו מספרות במקביל - וגם אני רואה כמה קווי דמיון
* * *
כדאי לדעת שהדירה שלנו ממוקמת כחצי ק"מ מ Loreley Blick - נקודת תצפית יפה אל צוק לורליי המפורסם המצוי בגדה הנגדית. אפשר ללכת לשם ברגל ולהתענג על הנוף. יש שולחנות לפיקניק. פעם הייתה גם מסעדה - ונסגרה. ג'ן סיפרה לנו את האגדה על לורליי ואפשר לקרוא (ולהקשיב) גם בקישור המצורף.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהנפלנו למיטות וקמנו לאיטנו, עדיין מתאוששים מליל אמש.
בשעת צהריים נסענו 5 דקות ל Sankt Goar ופנינו אל טירת ריינפלס: Burg Rheinfels.
בטירה שני מסלולי הליכה - מעל ומתחת לפני הקרקע. הנוף מהטירה מדהים. היא גדולה וכיף להסתובב בה.
הנוף מהמם, הבנים מתלהבים, כמה טוב...
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאנחנו מוקפים במראות יפים ואויר צח
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיש המון פינות חמד בטירה הזו, כל מיני חדרים, אולמות, קשתות, מעברים ומדרגות. היא גדולה וכיף להסתובב בה. כפי שנכתב כאן באשכולות קודמים, המסלול התת קרקעי כולל גם הליכה במינהרות צרות ונמוכות וכדאי להביא פנסים.
בחצר יש גם סד עץ שהפך מיד לפינת אינקוויזיציה משפחתית, היה תענוג.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאחת הסיבות שבגללה אנחנו "מטיילים איטיים" היא שטויות ויוזמות קטנות שאנחנו מתעסקים בהן בכל מקום. לפעמים אני מרגישה כמו בפרק של "סיינפלד". יש אלמנטים קבועים שחוזרים על עצמם וכולם שוליים לחלוטין אבל עושים לנו טוב על הלב.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאחד מהדברים ה"קבועים" הוא קפיצות.
הצעיר שלנו אוהב לקפוץ מכל מיני מקומות ובכל מיני תנוחות. ואנחנו מעבירים בינינו מצלמה ומתחרים מי יצליח "לתפוס" אותו באויר.
באחת הקפיצות הוא החליק וראינו שנפל ממש לא טוב. בכה והחזיק את ידו השמאלית, לא הצליח להזיז אותה. ישבנו איתו על הארץ זמן ממושך מנסים להרגיע ותוהים האם שבר אותה ביום השני לטיול.
לאט לאט ראינו שהילד מתאושש והייתה לנו תחושה שהמגבלה בתנועה קשורה בבהלה ופחות בפגיעה פיזית ממשית.
הלכנו לנוח במסעדה שצמודה למלון (בתוך הטירה), ישבנו על המרפסת, מנסים לא להלחיץ את הילד ועוקבים בשקט אחרי תנועותיו.
כשהמנות הגיעו הוא כבר התחיל להזיז קצת את יד שמאל. שעה חלפה מהנפילה, אין נפיחות או סימן חיצוני, אבל עדיין כואב ואנחנו בכל זאת מודאגים.
ירד הערב, אנחנו מבחינים בשיפור מתמיד. עברנו בתצפית על לורליי ופרשנו הביתה. עבר עליו לילה סוער עם יקיצות וסיוטים. הילד עבר חוויה מבהילה, ללא ספק. אבל כשהאיר הבוקר הוא נראה מאושש והיד הייתה במצב הרבה יותר טוב. טראומיל וחיבוק וזה חלף. איזה מזל גדול היה לנו!!!
בבוקר שלמחרת הוא כבר התאמן מול הטלוויזיה, אפשר להרגע.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאיזה מזל שלא שיחזרתם את הטיול של ליאור מסלובקיה והחזרתם ילד עם יד שבורה.....
אגב, גם הבכור שלי, בן גילו של הצעיר שלך, אוהב לטפס ולקפוץ מכל מקום וגם לי היו כמה וכמה החסרות פעימה בטיול. בעיקר ביער הקדום בו טיילנו, לרגעים ממש נלחצתי ודימיינתי איך הוא מחליק ועף מסלע היישר לתהום או סתם קופץ מסלע ונוחת לא טוב. -
עמק הריין - משפחה במנוחהקמנו לצהרי שבת, 11.8. והיום בערב מתוכנן "ריין בלהבות" בקובלנץ. אבל לפני כן נעלה לרכבל של בופארד המוליך ל"פינת גדעון" - נקודת תצפית מרהיבה על כל העמק.
הנסיעה ברכבל הכסאות נמשכת כעשרים דקות לכל כיוון. אפשר לרדת ברגל או באופניים (לא טריביאלי...), הרכבל נסגר בשעה 1800 ויש חניה במגרש חניה צמוד או מעט מרוחק יותר.
מומלץ בחום רב!
כשהגענו למעלה גילינו שהמצלמה נשארה ברכב, התמונות אייפוניות
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאיזה כייף. טיול כלבבי.
גם אני בעד טיול נינוח.
בטיול האחרון, שחזרנו ממנו לפני כשבועיים) אמרו לי שמה שאני מתכננת אפשר לעשות בארבעה ימים ולא בשבוע.
טוב שלא הקשבתי - גם בשבוע לא הספקנו הכל ובד"כ יצאנו בעשר בבוקר.
כתבתי כבר שהתמונות נהדרות ?!
לורה -
עמק הריין - משפחה במנוחהמיקה, הילד הקפצן הזה הוא גם זהיר ולא נוטה להסתכן. לכן אני מאד סומכת עליו. זו הנפילה הרצינית הראשונה שלו. יחד עם זאת, תאמיני לי שחשבתי על ליאור בסלובקיה ועל ענתי באוסטריה ועוד כל מיני תקריות לא נעימות שדווחו פה, אני שמחה שהכל הסתיים בטוב.
מהפסגה יוצאים מסלולי הליכה מעגליים (ותודה למנדי שנתנה לנו נ"צ מדוייק בשידור ישיר מהטיול שלה) ומאד רציתי לעשות אחד מהם. אבל רצינו לאכול והיינו גבוליים עם הזמן אז פשוט הלכנו למסעדה הקרובה והופתענו לגלות גולשים במצנחי רחיפה, במורד הצמוד למרפסת המסעדה.
לא יודעת אם זו התרחשות של סופשבוע אבל הרגשנו בני מזל, ארבנו לשולחן פנוי בעמדת תצפית והיינו מרותקים למראה.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהאיזה יופי! יעלי- מ-ע-ו-ל-ה !!
הכתיבה, התמונות, המצלמה שמאחורי התמונות. אוהב מאוד את סיגנון הטיול/חופשה הרגוע והנינוח שלכם. הדירה של אווה נראת מצויין ופשוט יצא לכם מוצלח.
נהנה מאוד מסגנון הכתיבה שלך והתאורים הברורים והנעימים. "שטויות ויוזמות קטנות שאנחנו מתעסקים בהן בכל מקום" ... מסקרן
מזל שהילד הקופצני לא שבר את היד. באמת עדיף שיתאמן 'ביבש' (מול ה TV) לפני 'רטוב' (טירה בניכר)
נהנתי מאוד מהשיר של ה Scorpions, לורליי
ממשיך לעקוב בכיף,
ארנון
-
עמק הריין - משפחה במנוחההיי, הגבנו ביחד
תישמעי, התמונות - פצצה
יש עוד?
ארנון -
עמק הריין - משפחה במנוחהלורה - ברוכה הבאה! אני מזדהה איתך מאד.
עם הזמן למדתי לתכנן פחות ולהנות יותר, אצלנו במשפחה זה עובר בלי התנגדויות.
ארנון !!!!! אכן הגבנו יחד ותודה על המחמאות
גם אני מרגישה שהצליח לנו הפעם.
ודאי תשמח לשמוע שאחרי שהצעיר יצא מכלל סכנה החליט הבכור למתוח את עצבינו הרופפים ממילא.
יושבים על מרפסת המסעדה ורואים שיש גולש אחד שלוקח טרמפיסטים. מספרים לי שקוראים לזה "טנדם" והבכור לוטש עיניים גלות בתערובת של חשק אדיר וגם קצת פחד ...
מכיוון שהשעה די מאוחרת, סיכמנו ששלושתנו נרד ברכבל וניפגש עם הגולש הנרגש למטה...
-
עמק הריין - משפחה במנוחהטרמפיסטים? ככה? או.... בעבור חופן $$ ?
והתמונהההה. משגעת איזה יופי תשמעי!!
אתם אולי הייתם מתוחים ורופפי עצבים אבל יעלי, דחילק, הוא שם קסדה לא...?!
טוב דיי, לא מפריע יותר ומנסה להתרכז במסך... אומרים שזה מייצר ריטלין
ארנון -
עמק הריין - משפחה במנוחהלמטה אנחנו פוגשים נער נרגש ומרוצה מאד. משלשלים חופן יורו'ס (כן, ארנון, מה חשבת???
) לידי הגולש שהגיש לנער מחברת וביקש שירשום בה את שמו ומקום מגוריו וגם לתאר בכמה מילים את תחושותיו בעת הגלישה.
אחרי דברי פרידה ותודה, מתברר לנו שהם נחתו בחלקת שדה והלכו במסלול קצר ומעט אתגרי עד לנקודת המפגש שלנו. מחליטים לראות במה מדובר והולכים אחרי הנער הגאה שמוביל אותנו חזרה במעלה ההר...
כשמגיעים לשלט אזהרה אני ממלמלת משהו בפולנית אבל נכנעת ללחץ החברתי וממשיכה עם הבנים.
אני מניחה שבמסלול יש עוד נקודות מאתגרות אבל בזמן שעמד לרשותנו הספקנו לעשות ירידה אחת עם סולם וקצת חבלים, ואחר כך הליכה נעימה ביער ובשטח פתוח, צופה לנוף.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיש באזור המון מסלולי הליכה, חלקם חלק מ"מסלול הריין" הארוך שאפשר לעשות את כולו או מקטעים ממנו. זה גן עדן לטיולים ברגל, אנחנו דגמנו רק קמצוץ זעיר מהאפשרויות.
-
עמק הריין - משפחה במנוחהיעלי,
כששלחת לי הערב את הקישור ושאלת אותי אם אני מעדיפה שתעדכני אותי בסיום האשכול כדי שאוכל לקרוא הכל ב"מכה"... חשבתי לי "רק אכנס ונראה במה דברים אמורים ".
טוב, אז את לא צריכה לעדכן אותי. אני כבר שבויה לגמרי בקסמייך
!! השפה (אל העברית הזאת התפללתי), התמונות, סיפורי המשפחה הקטנים - זהו, הלכה העבודה בגינה, הלך סיוד חדר הטניס שולחן
, ובני המשפחה קבלו הוראות לעשות לעצמם סנדביצים for the foreseeable future
הי ארנון, יופי לפגוש אותך אצל יעל.
מחכה לעוד
שולה, Red House, Godalming
-
עמק הריין - משפחה במנוחהשולה!
איזו הפתעה נעימה... האמת שחשבתי שתתאפקי - הרי כל כך הרבה משימות לפנייך. אני שמחה שאת כאן וגם נהנית. זה לא נורא לחיות קצת על סנדביצ'ים
משאירה לכם ספסל למנוחה מול הנוף.
תודה שליוויתם אותי - להתראות מחר
יעל
-
עמק הריין - משפחה במנוחהShulaהההה הייי איזה יופי לפגוש אותך בתוך סיפור
.... ובינתיים, אחרי שנהנתי מ - "לטייל עם יעל" - ויודע שמחר ואולי גם מחרTיים היא ממשיכה, מקשיב לשיר של יהודה פוליקר ונהנה בדיוק מאותה עברית (שולה) שאת כל כך מתענגת עליה וממנה
יעלי, גם אני בעד הסנבישים של משוּלם (יונה ונער)
לילה, ארנון