ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יוסמיטי בסתיו

פורום צפון אמריקה
    6
    10
    2477
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמוליקיפוד
      שמוליקיפוד נערך לאחרונה על ידי

היי,

חברים שחזרו השבוע מיוסמיטי אמרו שהמפלים כבר גוססים ועד שנגיע ( סוף ספטמבר ) כבר יתייבשו. לאור נתונים אלה, האם הייתם ממליצים לוותר על העמק? אם לא, מה כן הייתם ממליצים לעשות?

אוסיף ואומר שאנחנו מגיעים מכיוון לאס וגאס, נטייל יום בטיוגה פס ובדרכנו למונטריי נטייל בגליישר פוינט ובמריפוסה גרוב.

תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • mabat
        mabat נערך לאחרונה על ידי

אני לא הייתי מוותרת על יוסמיטי
        גם כשהמפלים לא שוצפים, ואפילו יבשים, בעיני עדיין יש המון יופי ועוצמה במקום הזה. בתקופה שבה גרנו בארה"ב היינו ביוסמיטי שלוש פעמים - מתוכן פעמיים בספטמבר. נהנינו בהן לא פחות מאשר בביקור הנוסף, שהיה בחודש מאי.
        • ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

יוסמיטי בסתיו
          תיסעו בלי חשש,יש הרבה מאד מה לראות גם ללא מפלים.
          • שמוליקיפוד

יוסמיטי בסתיו
            אני לא נוסע עם חשש ולא מתכוון לוותר. אבל יוסמיטי זה יותר מהעמק עצמו ואני שאלתי על העמק.
            • mabat
              mabat נערך לאחרונה על ידי

גם בעמק עצמו תהנו ללא ספק, אפילו עם מפלים יבשים
              ראשית, יש בעמק את מרכז המבקרים, שבעיני לא כדאי לוותר עליו.
              מעבר לכך, ישנם שם נופים עוצרי נשימה, ואם יהיה לכם מזל אולי אפילו תזכו לצפות בפסיכים האלה שמטפסים על צוק "אל קפיטן" בעזרת חברים (ראינו קבוצות כאלה פעמיים).
              העמק הוא האיזור שבו יש לכם סיכוי להתקל ממרחק קטן מאד עם בעלי חיים שונים, החל מסנאים, דרך איילים ואפילו עד לדובים (אם כי בספטמבר אני מתקשה להאמין שתראו דובים).
              בקיצור, גם בלי המפלים - לא ישעמם לכם בעמק.
              • נוסע מתמיד
                נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

יוסמיטי בסתיו
                בקרנו ביוסמיטי לפני שנתיים ואכן המפלים היו יבשים, והיו אפילו ימים חמים מאד.
                אני מציע:
                1. ביום ההגעה תגיעו מדרום ותתמקמו ללינה באוקהרסט. באותו יום תבקרו בחורשת מריפוסה שקרובה לכניסה הדרומית.
                2. למחרת תסעו לגליישר פוינט, ואח"כ תמשיכו לעמק, ובסיום הביקור תצאו מהיציאה המערבית במקביל לנהר מרסד לכיוון מריפוסה והלאה.
                3. יש מה לראות בעמק, והוא מעניין ומרשים גם ללא המפלים, רק תשתדלו לא להגיע לעמק בסוף שבוע, כי אז הצפיפות בלתי נסבלת.
                • שמוליקיפוד

יוסמיטי בסתיו
                  אנחנו מגיעים מלאס וגאס, מתכננים לישון ב Mammoth Lakes.

חשבתי להשקיע יום ב Tioga Pass (טיול של חצי יום או שנים קצרים יותר) ואם יהיה כח אז להכנס לעמק. לישון ב Mariposa, למחרת Mariposa Groove ו Glacer Point ואז גם (שוב) להיות בעמק אם יהיה כח.

בערב לחזור למלון ב Mariposa ובוקר להמשיך ל Monterey.

ה Tioga Pass הכי קוסם לי, אני מדמיין (כל סמך שיטוט וירטואלי) טיול שבו צועדים ומגיעים לאגמים קסומים. אני מקווה שאני לא טועה.

טיול ב Glacer Point והסביבה הוא בוודאי טיול עם נוף נשקף לכל עבר.

Mariposa Groove יחודי בעצים הענקיים.

אבל מה מיוחד בעמק? (כשאין מפלים). אפשר שם להכנס במים? כי פיקניק ליד נחל עושה לנו את זה בגדול...

תודה

אגב, מגיעים בסוף ספטמבר באמצע השבוע.
                  • dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

יוסמיטי בסתיו
                    בקטע העליון של יוסמיטי יש לפחות אגם אחד, Tenaya Lake. בזמן ביקורי במקום רחצתי בו. למרות שהיה מדובר באוגוסט, המים היו קרים. אינני יודע אם בזמן מאוחר יותר המים לא קרים מדי לרחצה.
                    • נוסע מתמיד
                      נוסע מתמיד נערך לאחרונה על ידי

יוסמיטי בסתיו
                      מתוך תאור הטיול שלנו לפני שנתיים בסתיו בעמק של פארק יוסמיטי:

נהנינו מ- SENTINEL BEACH - חוף נחמד וחולי ליד הנהר, שמתאים לפיקניק.
                      וגם מ-
                      SWINGING BRIDGE, גשר עץ ואיזור פיקניק נחמד.

למיטב זכרוני בשני המקומות ניתן להשתכשך במים, ובודאי לעשות פיקניק בנעימות.
                      • batt7
                        batt7 נערך לאחרונה על ידי

יוסמיטי בסתיו
                        שלום לכולם,
                        לפני שנה ביקרנו ביוסמיטי במסגרת הטיול שלנו, בתאריכים 5-8 באוקטובר. את פנינו קידם שלג (!) כבד, שמנע מאיתנו לעלות לגליישר פוינט, וכמובן שלא יכולנו לעבור בטיוגה פאס.
                        היה לנו ממש קר, כי לא היינו מוכנים לכזה קור! אבל היה מדהים!
                        בכל מקרה, אי אפשר לדעת בתקופה הזאת על איזה מזג אוויר נופלים. וכמו שכולם כבר כתבו - אין לוותר על המקום הזה, הוא שווה לדעתי בכל מזג אוויר שהוא.
                        תיהנו!
                        בת 7
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון