טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץ
-
זהו סיכום של טיול משפחתי למשולש גבולות קסום, שמכיל את כל האבקות, השיקויים והקסמים שצריך בשביל טיול מוצלח.
ההרכב: משפחה בת 5 נפשות: שני הורים, שני מתבגרים בני 16 ו- 15 וצעיר אחד בן 10.
הטיסה הוזמנה כחצי שנה מראש לאחר השוואות מחירים אין סופיות. הדיל הנבחר היה של לופטהנזה במחיר של 350 דולר לכרטיס, נחיתה בפרנקפורט ומשם עם רכב ליער השחור.
רכב מקבוצת אופל זפירה הוזמן אצל עמי אלמוג.
משפט לגבי השיקולים הכלכליים: טיסה והשכרת רכב מגרמניה יצאו זולים משמעותית מאשר נחיתה והשכרה בצדדים הצרפתיים או השוויצרים ולכן, למרות מרחק הנסיעה מפרנקפורט ליער, החלטנו על הדיל הזה.
מ-ת-ח-י-ל-י-ם !!
היום הראשון שלנו בגרמניה מתחיל בשדה התעופה שם אנו מקבלים את הרכב ויוצאים לדרך. השמיים אפרוריים מעט, הטמפרטורה נהדרת! ומהר מאוד אנחנו שוכחים את החמסין והלחות שהשארנו מאחור. הדרך ליער השחור אורכת כ-4 שעות, אך התברכנו בילדים שאוהבים נסיעות, והם מתורגלים בנסיעות ארוכותתתתתת מאוד. אז מה זה 4 שעות? בדרך עוצרים לארוחת צהריים קלה, וממשיכים לעבר הסופר שסומן מראש על המפה, בכדי למלא את הצידנית והמקרר. איזה כיף זה סופר בחו"ל! ממלאים את העגלה בגבינות, נקניקים, לחמניות, ממרחים, ירקות וכל טוב (כל טוב, זה שוקולד - הערת המתרגם). המחירים כל כל שפויים שמתחשק ליבא לארץ מזוודה שלמה של דברי מזון. בדרך לדירה הקשת מופיעה בשמים במלוא תפארתה, והנופים של היער השחור מציפים אותנו.
הדירה שהוזמנה מראש נמצאת בכפר Bernau. כפר קטן מאוד, שקט, עטוף כולו בהרים ירוקים בוהקים, איזה יופי!
הדירה גדולה, מרווחת, נקייה מאוד, וכוללת מטבח מאובזר עם כל מה שאפשר לחשוב עליו, פוכים רכים רכים במיטות ומרפסת לקפה של הבוקר. כלל ברזל אצלנו: לא יוצאים לטיול בחו"ל ללא המקינטה ומקציף החלב! כך שלמרפסת תפקיד חשוב בהשלמת האוירה לקפה
היום הראשון מוקדש להכרות עם הסביבה הקרובה וכולל גם מפגשים עם איילים, סוסים, פרות, ושועל מבוהל. ארוחת ערב בדירה ו... לפוכים הנפלאים שנאלץ להשאיר אחרינו בדמעות.
עוד לא הגענו וכבר נגמר לו היום הראשון! -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמיכלי,
אני כאן. מחכה מאוד לבאות!
נכון שאין על הכריות הגרמניות?
הכתיבה שלך נהדרת! ועם הקפה המשובח וה"כל טוב" - בטוח יהיה גם טעים.
אורנה -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמיכל
גם אני כאן,מחכה כבר לראות את כל מה שהפסדתי....(למשל יום אגמים באלזס.....)
והדיל של לופטהאנזה נשמע מצויין -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץהיי מיכל,
גם אני בין המחכים לסיכום הטיול שלכם. איזה כייף שהתחלת (-:
עפרה -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץאורנה, ליאור ועפרה, איזה כיף שהצטרפתם
תודה על הליווי!
תודה על העזרה בתכנון הטיול, תודה על הטיפים ותודה על ההמלצות!
בוקרו של היום שני נראה מעונן והתחזית מבטיחה לנו גשם. איזה אושר! לא ממש אכפת לנו לטייל בגשם. אנחנו משופעים בשכמיות גשם שרק מחכות לצאת מהאריזה. מי יעז להתלונן על גשם אחרי שעזבנו אחרינו 39 מעלות וכמעט 100 אחוזי לחות? מרוב התרגשות אנחנו לוקחים איתנו גם מעילים. שיהיה.
התחנה הראשונה: מפלי טודנאו.
אין הרבה משוגעים נוספים שיוצאים לטייל איתנו והמסלול כמעט כולו שלנו. טיפטוף מלווה אותנו ומוסיף נופך מיסתורי ורומנטי לשבילי היער. המפל נראה למרחוק והוא לא מאכזב גם מקרוב. קסם של מקום! כמה מים, וכמה קינאה מתעוררת בנו... קיץ גשום, אויר צלול, מפלים, מה עוד צריך?
כנראה שעוגה טובה
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץבהמלצת יודעי דבר, אנחנו עוצרים לרענן את עצמנו עם קפה ועוגה/ות. מי שעוקב יודע שזה כבר הקפה השני
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץוכמובן, עוגת היער השחור
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץנרגענו. אפשר להמשיך.
נוסעים לכוון קניון רוונה. בחוץ השמים מאבדים מהאפרוריות, ורק גשם קל ממשיך ללוות אותנו. ריבוע של שמים תכולים מפציע ברקע, סימן לבאות. הדרך לקניון מקסימה ואנחנו לא נרגעים מהמראות.
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמסלול הטיול בקניון יפהפה. השביל מוקף בעצים גבוהים בשלל צבעי הירוק, בריכת מים מקסימה מקדמת את בואנו ולכל אורך הדרך, מפלים, גשרונים, נחל שוצף ושפע בלתי מתקבל על הדעת של מים. עולים ועולים עם השביל וכל עיקול מביא אחריו שפע של צילומים וקריאות התפעלות. אם במפלי טודנאו טיילנו כמעט לבד, כאן אנחנו לגמרי לבד. מגיעים לקצה המסלול, מסתובבים ומתחילים את הירידה חזרה. השמיים מתבהרים, השמש יוצאת לה והמסלול מקבל זווית ראיה שונה לחלוטין. המים שקופים יותר, העצים בוהקים והכל זוהר ומנצנץ. אם תוכלו לתכנן את המסלול שלכם כך שצד אחד תעשו בגשם ואת הדרך בחזרה עם שמש, אני ממליצה
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץאוי אוי אוי...
הגעגועים שוב מציפים אותנו עם התמונות, הקולות, הריחות...
די.... תמשיכי... -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץשולפים צידנית, מרוקנים את תוכנה ומתענגים על שלל המעדנים שיש לגרמנים להציע. לקינוח, כל טוב בלגי, מריר, 70% קקאו, עם אגוזי לוז שלמים.
הדרך חזרה מהקניון לוקחת אותנו עד לאגם טיטיסי. השעה כבר מאוחרת אך אנחנו עוצרים לראות מה יש בסביבה. האגם רגוע ושלוו, רוב המבקרים בו כבר עזבו, מעט דוכני מזון עוד מציעים ממרכולתם: נקניקים וגבינות תוצרת בית, פירות יער, גלידות, לחמים כפריים ועוד. אנחנו נהנים מהשקט והשלווה שהאגם מציע ורק כשממש מחשיך, ממשיכים את הדרך הביתה. ארוחת ערב במטבח המשפחתי וקפה על המרפסת
הילדים רק מחכים להגיע לפוך ולהתרכבל. הפרידה תהיה קשה מנשוא...
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמיכל? נעים מאד!
כמה מהנה הכתיבה שלך!
כיף לקרוא אותך, והליווי המצולם מענג במיוחד.
מחכה להמשך,
נעה -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמיכל. מקסים!!! מחזיר אותנו שנתיים קודם לטיול דומה. מחכה להמשך ואשמח לקבל את פרטי הדירה.
תודה אלון. -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץמיכל,
הטיול שלכם כל כך שליו, מרגיע ומקסים!!
אורנה -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץאפשר לדעת איפה אוכלים את העוגות המדהימות האלו ?
ו -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץהיי מיכל,
גם אני כאן, מטיילת עמכם בטבע הירוק הזה.
אני חושבת שאתם מיוחדים בבחירתכם לחוות את הטבע
מיד בתחילת הטיול ולא פניתם קודם כל ל"אטרקציות"
השונות ,במיוחד כשאתם עם מתבגרים.
נותן לי חומר למחשבה לקראת הטיול שלנו עם נכדנו בר המצוה
בעוד כשבועיים.
מחכה להמשך הסיפור.
לילה טוב,
דבורה ברקן
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץאשמח אם תוכל להסביר כיצד בידיוק מגיעים לערוץ רוואנה. -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץשלום נועה, שמוליק, דבורה, danitas, לייבקה ואלון. שכחתי מישהו?
הגישה לערוץ רוונה היא דרך מלון Hofgut Sternen, הנמצא על כביש 31 מכוון הינטרצרטן לכיוון פרייבורג. מחנים את הרכב במגרש החניה, מתרשמים משעון הקוקיה הגדול, הולכים לכיוון המלון וחנות מוצרי הזכוכית המדהימה, עוקפים את המלון כך שאתה עם הפנים לכוון גשר ענק הבנוי על קשתות והמלון מאחורייך. הערוץ באמת מקסים ושווה ביקור.
דבורה - הילדים שלנו מאוד אוהבים טיולי טבע, וכך גם אנחנו ההורים, לכן הבחירות הללו הן טבעיות עבורנו, אך כמובן שצריך להתאים את המסלול להעדפות של המטיילים איתך. הטיול עצמו קל ואינו דורש מאמץ פיזי יוצא דופן. בנוסף, אם תרצו תוכלו ללכת רק חלק מהדרך, לעצור ליד יובל, מפל או גשרון, לנוח ולשוב על עקבותיכם.
אלון - לגבי הדירה, אני חייבת להיות כאן זהירה ולומר, אנחנו מאוד אהבנו את הדירה אך אני לא יודעת אם היא מתאימה לכל אחד, או שכולם היו מתלהבים ממנה כמונו. כמו שכבר כתבתי היא מרווחת, נעימה, נקיה מאוד, ממוקמת באזור שקט להדהים, מאובזרת ויש לה מרפסת לקפה
יחד עם זאת, זו לא דירה בסגנון חדשני, הריהוט שלה כפרי ונעים אך לא "מעודכן". הדירה נותנת תחושה שחזרת לשנות ה-80. אנחנו אהבנו, ואם זה לא מפריע לכם, אז זו בוודאי בחירה נבונה.
לגבי הכפר. ברנאו הוא כפר קטנטן שאין בו הרבה מלבד כמה בתים, מאפיה ומעט חנויות בסיסיות. אחד מיתרונותיו הוא המרחק הקצר לסופר של Lidl שנמצא כ-5 דקות נסיעה. בחלק מהדירות יש צורך לנסוע מרחקים רבים לסופר הקרוב. אנחנו מראש, החלטנו ללכת על דירה אחת כפרית מאוד, ביער השחור ודירה שניה עירונית מאוד, באלזס. למי שלא מוטרד מהבדידות והניתוק, אזי ברנאו הוא כפר נפלא להתארח בו.
העוגות! כשאני חושבת על זה, הייתי צריכה להתחיל עם העוגות! העוגות הנפלאות הללו נמצאות בכל בית קפה כמעט. ההצע גדול ובהתאם לכך ניתן להתנסות בכל פעם בעוגה אחרת. צריך רק לעצור לרגע, להתלבט איזה עוגות לבחור הפעם, להתענג, לנצור את הטעמים ולהמשיך הלאה
בהמשך היום אגיע לסיכום היום השלישי שלנו ביער השחור.
תודה לכל המלווים שלי במסע!
מיכל
-
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץושכחתי לציין: את הדירה מצאתי דרך האתר Homeaway, שאני אוהבת ומוקירה. הדירה עצמה למי שמעוניין היא נכס מספר: 523535. לבעלי הבית מספר דירות, כולן באותו המתחם. -
טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץבוקרו של היום השלישי מביא איתו קפה על המרפסת השימשית, ואנחנו מתחילים להבין שהחופשה החורפית שלנו נגמרה, וכנראה שגם לא תחזור בקרוב... התחזית לשבועיים הקרובים - שמש!
את היום אנחנו מתחילים בפרייבורג. הגיע הזמן לאכול נקניקיה כמו שצריך!
ואכן, העובדה שאכלנו ארוחת בוקר בבית, ושהשעה רק 10:00 בבוקר לא מפריעה לנו כלל. כשאנחנו מגיעים, השוק כבר שוקק חיים, וריח הנקניקיות מתערבב עם ריח הפרחים, פירות היער, העוגות ועוד ועוד... אנחנו ניגשים לדוכן הנקיניקות, מבררים על הסוגים השונים, ומחליטים לא לקחת סיכונים - טועמים מכולן, שחלילה לא נפספס אחת טעימה.