ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול למשולש הגבולות הקסום: היער השחור, אלזס ושוויץ

פורום טיולי משפחות
    31
    278
    87703
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ymhaim1
      ymhaim1 נערך לאחרונה על ידי

Laughing ואת בטח התכוונת לאלזס Laughing

תראי כמה אני מקובעת על שוויץ!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ymhaim1

היעד הבא הוא שעון הקוקיה הענק, שהיה נחמד, אבל בהחלט לא הייתי נוסעת עבורו במיוחד.

מצחיק במיוחד היה לחכות עד לשעה בה יוצא התרנגול ומודיע כי חלפה לה שעה. חיכינו במתח לראות את הגבר יוצא החוצה, ולהפתעתנו יצא תרנגול עייף, צרוד ותשוש - כנראה מעודף עבודה, הודיע משהו צורמני שאף אחד לא הצליח להבין ונעלם כלעומת שבא.
        מאותו הרגע כל שעון קוקיה זכה אצלנו לחיקוי קולו הצרוד והעייף של התרנגול שצריך כבר לצאת לגימלאות...
        השעון הענק מנגנון השעון
        השעון הענק(גודל:58.98KB)מנגנון השעון(גודל:72.45KB)

מנגנון השעוןהשעון הענק
        • ymhaim1

הגיע הזמן לעשות קצת פאן! נוסעים למגלשות ההרים, מחכים בתור ארוךךךך מאוד, קונים כרטיסיה ו- שוב מחכים בתור ארוךךךך מאוד.

עושה רושם שכולם באו לגלוש יחד איתנו: יהודים אמריקאיים מקווינס שהתלהבו לשמוע עברית, ישראלים (בשפע...), משפחה מהולנד שעמדה אחרינו בתור ולא יכלה להתאפק וסיפרה לנו שהם היו בישראל "במזדה" (לא, לא במאזדה הרכב, במצדה Smile ). בקיצור, מזל שכל אחד עולה לבד על הקרונית שלו Smile .

את ה Ride הראשון עושים הילדים ובשני אני מצטרפת. לכל מי שמפקפק- ובצדק, אני מצרפת תמונה, כי הרי בלי זה אף אחד לא יאמין לי. וגם זה בצדק. יהיו כאלו שיאמרו שהתמונה מפוברקת - גם זה בצדק.

אני!!
          אני!!(גודל:79.16KB)

אני!!
          • ymhaim1

אכלנו צ'יפס ונקניקיות בדוכן האוכל, אבל הוא נגמר כל כך מהר שלא הצלחתי לצלם. אם הייתי מתעכבת ומצלמת, לא היו משאירים לי צ'יפס!
            אז אנחנו ממשיכים למוזיאון הפתוח בגוטאך.
            אקדים ואומר שלא היינו במוזיאון פתוח אחר באירופה אלא רק בארה"ב, ועבורנו זו היתה חוויה נהדרת!
            עברנו בין הבתים, השכונות, המאפיות, השדה בו מגדלים מיני שעורה, חיטה ושיבולת שועל, ליטפנו סוסים, רצנו אחרי ברווזים (הילדים, מה פתאום אני!), ביקרנו בדוכנים של עבודת יד בהם סורגים, אורגים תופרים קנינו מזכרות, שתינו שנפס מקומי, בדקנו לעומק את גגות "הרעפים" העשויים קני קש מיובשים, ולבסוף, יצאנו מאוד מרוצים!
            DSC_0907.jpg גג "רעפים" מקני קש
            DSC_0907.jpg(גודל:67.11KB)גג "רעפים" מקני קש(גודל:71.64KB)

גג DSC_0907.jpg
            • ymhaim1

ועוד תמונות
              דוכן אריגה שנפס
              דוכן אריגה(גודל:62.71KB)שנפס (גודל:55.66KB)

שנפס דוכן אריגה
              • ymhaim1

יוצאים מהמוזיאון, עוברים בתעלה שמתחת לכביש הראשי ומגיעים למקום ממנו מגיע הריח Very Happy
                קצת בירה, קצת פרצל, עוד קצת צ'יפס ועוד נקניקייה.
                מחר אנחנו בשוויץ, אז כדאי שנאכל הרבה היום ובזול.
                מחר הכל יהיה יקר....

את היום אנחנו מסיימים בסופר "שלנו" ליד הבית, ממלאים את הצידנית לקראת המסע לשוויץ.
                עכשיו, שימו לב לפרטים: קונים הכל כולל לחם מלא, עם דגנים שנראה וטועם נפלא. הלחם עולה 80 סנט. לא קונים כל טוב - מחכים לכל טוב השוויצרי בקוצר רוח. מחר מבחן, אז תחזרו טוב על הפרטים.

מחר - שוויץ!

DSC_0979.jpg DSC_0986.jpg
                DSC_0979.jpg(גודל:58.77KB)DSC_0986.jpg(גודל:72.95KB)

DSC_0986.jpgDSC_0979.jpg
                • אורנה1
                  אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

אז מה, אם התכוונתי לאלזאס... סיפור משובח שכזה, כתיבה מענגת- מה זה משנה באיזו מדינה... Laughing Laughing

אפשר מבחן היום? Smile Smile

אורנה
                  • אורנה1
                    אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

מיכל יקרה,

הגיע המחר! Smile Smile Smile
                    אנא, אנא, אנא!!! Smile Smile Smile

אורנה
                    • ymhaim1

בתקווה שעוד לא התשתי אתכם, ואתם עוד איתי, בואו ניסע לשוויץ!

אתחיל עם קצת רקע.
                      בשל העלויות האסטרונומיות שכרוכות בטיול בשוויץ, ובשל הרצון העז לשחזר ולו קצת מהחוויה השויצרית מלפני שנתיים, הוחלט לשלב את הביקור בארץ השוקולד כקפיצה קטנה מהיער השחור. יומיים הוקדשו לחלק הזה של הטיול, אך משימת התכנון והארגון לא היתה לי פשוטה.

לא ממש הצלחתי להבין את השיטה בה עובדים הרכבלים, לא הצלחתי לגבש מסקנה האם כדאי לי או לא כדאי לי לקנות פס, מה לראות ועל מה לוותר?
                      אז מה עושים? לפורום פונים!

להפתעתי, חלק מהמתנדבים לעזור פשוט אמרו לי לוותר, שלא כדאי לי לטרוח ולנסוע עד שוויץ עבור יומיים, שזה בזבוז זמן, שזה מיותר ועוד ועוד...
                      האמת היא שהתחלתי לחשוב שאולי אני באמת טועה. אני מוקירה ומעריכה מאוד את העצות והידע של אנשי הפורום, והרי אני כאן בשביל לשמוע מה דעתם! אבל הבטן והלב אמרו לי: סעי! אז נסעתי! Smile

אז זה הזמן להודות לכל אלו שעזרו, גם אם דעתם לא התקבלה בסוף. תודה לכל בוגרי שוויץ המנוסים שעזרו לי לרקום את הטיול המקסים הזה שהיה מבחינתי, גולת הכותרת של שבועיים שלמים!

את היום הזה, אנחנו מתחילים מוקדם. משקימים קום, ארוחת בוקר קלה וחיש קל לאוטו. שוויץ כאן, מעבר לפינה.
                      אנחנו יוצאים לדרך עם צידנית מלאה, בכדי לחסוך עד כמה שאפשר ביקורים במסעדות שוויצריות.
                      שעתיים ועשר דקות זה הזמן שלקח לנו להגיע מהדירה ביער, לרכבל שיקח אותנו לאגם באכלפסה.
                      כבר בכניסה לשוויץ אנחנו זוכים לראות את האלפים וההתרגשות גואה.
                      מזג האויר נפלא! אי אפשר לבקש ולקבל יום מקסים יותר: השמים כחולים, מעט עננים לבנים, לא חם מדי, לא קר מדי, פשוט תענוג!
                      DSC_0148.jpg
                      DSC_0148.jpg(גודל:65.36KB)

DSC_0148.jpg
                      • ymhaim1

הי אורנה'לה, שמחה שאת כאן איתי! לרגע חשבתי שאני לבד Rolling Eyes
                        הנה אני ממשיכה Smile
                        • ymhaim1

הדרך שובת לב ואנחנו פשוט גומעים את הנופים!
                          גרינדלווד מקבלת את פנינו בברכה, אבל אנחנו לא מתעכבים, חונים ומיד עולים על הרכבל. תחנה ראשונה ב - BORT, שם אנחנו צופים בגולשים אמיצים על אומגה, ומשם ללא עצירה וללא החלפה ממשיכים ל FIRST. הנוף מהרכבל, משגע!
                          DSC_0192.jpg DSC_0215.jpg
                          DSC_0192.jpg(גודל:53.44KB)DSC_0215.jpg(גודל:69.79KB)

DSC_0215.jpgDSC_0192.jpg
                          • ymhaim1

בפסיגה אני חוטפת סחרחורת. לא מחוסר חמצן, אלא מחוסר שליטה עצמית. בבת אחת תוקפים אותי הנוף, האויר הצלול, הפסגות המושלגות, דנדוני הפעמונים של הפרות, הפריחה! וואו איזו פריחה! אני נותרת ללא מילים, וזה לא קורה לי הרבה Shocked
                            DSC_0226.jpg DSC_0242.jpg
                            DSC_0226.jpg(גודל:68.97KB)DSC_0242.jpg(גודל:68.91KB)

DSC_0242.jpgDSC_0226.jpg
                            • ymhaim1

הדרך לאגם רצופה בפרחים מכל הצבעים, בכל הגדלים. חלקם מופיעים במרבד פרטי, לא מתרועעים עם אחרים, חלקם צנועים יותר ומתערבבים עם האחרים, לחלקם ריח, לחלקם אין, אך כולם כולם יפים יפים יפים!!
                              DSC_0227.jpg DSC_0250.jpg
                              DSC_0227.jpg(גודל:76.75KB)DSC_0250.jpg(גודל:67.38KB)

DSC_0227.jpgDSC_0250.jpg
                              • ymhaim1

ועוד קצת פרחים...
                                DSC_0287.jpg DSC_0325.jpg
                                DSC_0287.jpg(גודל:78.12KB)DSC_0325.jpg(גודל:58.69KB)

DSC_0287.jpgDSC_0325.jpg
                                • ymhaim1

אני אפעיל כאן את מידת הרחמים ואמשיך בדרכי לאגם, no more פרחים Smile

את האגם מגלים לאט לאט, כמו הפתעה שמתחבאת מתחת להרבה ניירות עטיפה. כל פסיעה, כל שעל, מגלה עוד טפח. אבל עד שלא מגיעים לאגם, לא מבינים את היופי, את השלמות את פסגת היופי.
                                  DSC_0320.jpg DSC_0321.jpg
                                  DSC_0320.jpg(גודל:68.22KB)DSC_0321.jpg(גודל:74.06KB)

DSC_0321.jpgDSC_0320.jpg
                                  • ymhaim1

מסביב, על ההרים והפסגות הקרובות, פיסות שלג מנקדות את הנוף, והצעיר שבחבורה נהנה לטווח את המשפחה בכדורי שלג.

אורנה - זה הזמן לחזור על החומר, אוטוטו מבחן.
                                    DSC_0309.jpg DSC_0323.jpg
                                    DSC_0309.jpg(גודל:76.64KB)DSC_0323.jpg(גודל:70.24KB)

DSC_0323.jpgDSC_0309.jpg
                                    • ymhaim1

מה אגיד ומה אומר, החוויה בפסגת ההר לא מאפשרת לי למצוא את המילים הנכונות בכדי להעביר את התחושות. שוב אני משבחת את עצמי על ההחלטה לנסוע לשוויץ, למרות הכל. כי הרי אם אני לא אשבח את עצמי אז מי? Laughing
                                      DSC_0230.jpg DSC_0261.jpg
                                      DSC_0230.jpg(גודל:76.45KB)DSC_0261.jpg(גודל:76.16KB)

DSC_0230.jpgDSC_0261.jpg
                                      • ymhaim1

הדרך למטה מלווה בתחושת עצבות על הפרידה מהפסגות, אבל טומנת בחובה גם התרגשות לקראת הבאות. התחנה הבאה: Gletscherschlucht.
                                        אבל לפני כן, ארוחת צהריים וחידון.
                                        פינות חמד לפיקניק לא החסר בסביבה, לעומת זאת, הלחם, נעלם! איננו!
                                        אין ברירה, ובכל זאת פוקדים את הסופר הקרוב.
                                        מחפשים לחם, ולהפתעתנו מוצאים בדיוק את אותה הכיכר שאהבנו בגרמניה. אותה אריזה, אותו כיתוב, וכנראה אותו הטעם.
                                        ועכשיו השאלה - כמה עולה כיכר לחם מקמח מלא בגרמניה? התשובה מיד.
                                        כמה עולה כיכר לחם זהה בשוויץ? גם התשובה הזו מייד.

פחות מעשר דקות נסיעה ואנחנו בכניסה לקניון. רעש המים מלווה אותנו עוד לפני שדרכנו באתר. הקניון צר מאוד, גבוה, וזרם מים אדיר עובר בתוכו. המים לבנים באופן מפתיע, הקניון אפור ושחור, והשילוב בין הצבעים יוצר נוף מיוחד במינו, במיוחד אחרי הצבעוניות שעזבנו כרגע.
                                        DSC_0405.jpg DSC_0438.jpg
                                        DSC_0405.jpg(גודל:74.92KB)DSC_0438.jpg(גודל:73.23KB)

DSC_0438.jpgDSC_0405.jpg
                                        • ymhaim1

עוד כמה זויות של הקניון בשחור לבן
                                          DSC_0450.jpg DSC_0465.jpg
                                          DSC_0450.jpg(גודל:72.72KB)DSC_0465.jpg(גודל:72.88KB)

DSC_0465.jpgDSC_0450.jpg
                                          • ymhaim1

בדרך החוצה מהקניון אנחנו מרימים ראש לשמע צעקה אדירה.
                                            אנחנו מספיקים לראות ואפילו לצלם קופץ באנג'י אמיץ.
                                            היציאה מהקניון מסנוורת. מגוונים של אפור ושחור הישר לירוק הזוהר. איזה כיף!

DSC_0476.jpg DSC_0489.jpg
                                            DSC_0476.jpg(גודל:70.50KB)DSC_0489.jpg(גודל:73.98KB)

DSC_0476.jpgDSC_0489.jpg
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 3 / 14
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון