יפן בנובמבר
-
שלום לכולם,
לאחר התלבטויות רבות החלטנו על ירח דבש ביפן עם כמה ימי בטן גב בתאילנד בסיום.
החלוקה תהיה 16 ימים ביפן ועוד שבוע בתאילנד.
כרגע אנחנו צפויים להמריא ב-13/11 בלילה ולהגיע לתאילנד ב-1/8.
אנחנו מעדיפים להגיע לתאילנד כמה שיותר מאוחר מבחינת מזג האויר אך קצת חוששים שביפן יהיה כבר קר מידי וגרוע מזה, שנפספס את השלכת שאנחנו מאוד רוצים לראות.
מה דעתם של מומחי יפן בעניין?
המון תודה,
טל ותמר -
יפן בנובמברמישהו...?
-
יפן בנובמברהשאלה בסופו של דבר, האם כדאי להקדים בשבועיים ולהגיע ליפן בתחילת נובמבר, עד כמה זה משמעותי?
תודה. -
יפן בנובמברהי,
לא ממש הבנתי מה השאלה... גם התאריכים לא מסתדרים לי - טסה בנובמבר, תאילנד ב-1/8?
אם תאילנד זה בטן גב - הייתי אכן שומרת לסוף הטיול.
יש לכם אופציה להקדים את הטיול? אם כן - למה בחרתם לצאת דווקא ב-13/11?
אני הייתי ביפן באוקטובר. היה מזג אוויר טוב. בהרים קר (טאקאיאמה) - אז קחו מעיל.
באוקטובר יש גם כמה פסטיבלים - מעניין אתכם? חשוב לכם?
רצית לתפוס את השלכת. בררת מתי היא?
אני יודעת שלגבי הסקורה יש אתרים מאוד מדוייקים שבכל תאריך כתוב מה פורח ומתי - אולי גם לגבי שלכת - כתוב מתי היא מגיעה לכל עיר / אזור וכמה זמן נמשכת.
גם לגבי המסלול - זה משנה אם אתם מגיעים לצפון יפן או לדרום יפן... זה משמעותי גם מבחינת הקור, וגם מבחינת השלכת.
יש מסלול?
בהצלחה!
-
יפן בנובמברהיי,
צודקת, התבלבל לי התאריך, התכוונתי שאנחנו מגיעים לתאילנד ב-1/12.
המסלול (בכללי) הוא נחיתה באוסקה, קיוטו, הירושימה, האלפים היפנים וטקיו וסביבתה.
יש לנו אופציה להקדים את הטיול בשבועיים אבל כמו שכתבתי, מבחינת מזג האויר בתאילנד, הבנתי שעדיף לדחות עד כמה שאפשר.
פסטיבלים זה נחמד אבל באוקטובר בכל מקרה לא נהיה, הכי מוקדם זה תחילת נובמבר.
לגבי השלכת, אין תאריכים מדויקים, הבנתי שבאופן כללי היא מתחילה באמצע אוקטובר עד דצמבר, רציתי לוודא את זה עם אנשים שהיו שם בתקופה הזאת...
תודה. -
יפן בנובמברהייתי מיעץ לכם להקדים את הנסיעה בשבוע ולהתחיל מצפון דרומה יחד עם השלכת.
הנסיון שלי הוא מקוריאה ומשיחה עם חברים יפניים. -
לגבי השלכתתנסי להיעזר בלינקים הבאים - ותראי את התאריכים שמתאימים לך... -
לגבי פריחת הדובדבןאני אשמח לקבל המלצות על אתרים המפרטים את תאריכי פריחת דובדן. אני יודעת שבגדול זה סוף מרץ תחילת אפריל. -
לגבי פריחת הדובדבןהי,
היה לי בעבר לינק אחר - שהיה מתעדכן כל יום, וכותב איפה כבר התחיל, ואיפה מאחר... אבל לא מוצאת אותו
בינתים יש באתר הזה - זמנים ממוצעים.. יכול להיות שכשמתקרבת העונה הם יוסיפו עידכונים, או יפנו ללינקים אחרים.. או שכדאי במרץ בערך לחפש אתרים ספציפיים לזה...
-
לגבי פריחת הדובדבןתודה רבה רבה