. קו פאיאם
-
אשמח לקבל מידע על אי זה.
מתכננים על אוקטובר הקרוב.
האם יש מקום לחשוש ממזג האוויר שם? (מונסונים חזקים?)
מלונות, המלצות ועוד
המון תודה תמר
-
. קו פאיאםהיי תמר,
Koh Phayam הוא אחד האיים הבתוליים שעוד נשארו בתאילנד. מצד שני הוא מספיק מתויר כך איננו סגפני מדי וניתן למצוא בו מלונות קטנים ונחמדים מאד.
האי נמצא במחוז Ranong והוא למעשה האי הראשון של תאילנד בים אנדמן לאלו הבאים מצפון. הוא ממוקם קצת רחוק מכל מקום וקצת פחות נגיש וזה גם מה שהופך אותו למיוחד כל כך.
ניתן להגיע אליו מהחוף מהרציף Phayam Pier - בסירה רגילה כשעתיים (150 בהט) או בסירה מהירה בכ-45 דקות (פעמיים ביום כל סוג סירה).
ל-Koh Phayam שני חופי לינה מרכזיים: Ao Yai (החוף הארוך) ו-Ao Kao Kwai (חוף הבופלו).
אישית, לדעתי החוף השני יפה ופראי יותר. התנועה באי מתבססת על אופנועים הנעים במספר מצומצם של כבישים צרים, בעיקר מחוף המעגן של הסירות (במזרח) לחופי הלינה במערב האי (יותר מ-3 ק"מ - זהו לא מרחק הליכה).
מבחינת ימי גשם באוקטובר, סטטיסטית, עדיין גשום בו יחסית אולם זו רק סטטיסטיקה מצד אחד. מצד שני, יש לזכור שאין יותר מדי אלטרנטיבות - ניתן גם קצת להתבאס שם במידה ותכננתם על בטן גב בחוף הים.
זהו אחד האיים שעדיין מאפשר תחושה של חופש אמיתי בתחושה של טבע פראי ומיוחד
-
. קו פאיאםהמון תודה -
. קו פאיאםאם את בסופו של דבר מגיעה לשם, אשמח אם תוכלי לשים פוסט פה בפורום שמרחיב על האי ומה יש לעשות שם. אני כבר שנתיים לפני כל טיול מתלבט אם להגיע לשם ותמיד בסוף מוותר.. אני טס בנובמבר וחושב להגיע לשם הפעם -
תוספת קטנהכדאי גם לבקר בעיר רנונג יש הרבה מעינות חמים ...
-
תוספת קטנהבקשר לאי אני אהבתי יותר את האיים באזור באגנה[מהממים] והם גם לא המוניים
-
. קו פאיאםהיי jarjar,
אין "הרבה" מה לעשות שם. הרעיון הוא יותר להזרק אבל לא להתכלב. ביום - בעיקר בטן גב, בלילה - כמה בארים פשוטים. אם אתה מחפש אקשן כמו ב-Lonely Beach שבקו צ'אנג - לא תמצא שם, סע ישר למקור
-
. קו פאיאםתודה אמיר, נראה לי שקו מאק יתן לי בדיוק אותו דבר שקו פאיאם יתן לי.. איך אומרים - לא מחליפים סוס מנצח.. -
. קו פאיאםבדיוק!! הדוגמה של קו מאק היא מצוינת. ראית אותו - שיכפלת את koh phayam
בשלב הזה אתה על הסוס הנכון בתקוה שלא יתעייף עד שתגיע עוד חודשיים...
-
תוספת קטנהלאיזה איים אתה בדיוק מתכוון?
והאם אמצע אוקטובר זו עונה טובה לשם?
תודה