התייעצות-וייטנאם
-
היי לכולם
אנחנו הולכים להיות בצפון ויטנאם כשבועיים
הבנו ש10 ימים מספיקים לצפון-הנוי הלונג ביי וסאפה
איפה כדאי להוסיפ עוד 5 /6ימים? עדיף בנסיעה ברכבת ולא טיסה
אולי נה טראנג? מעניין שם? או דאלאת?
נשמח לשמוע כל דעה -
התייעצות-וייטנאםנה טרנג ודלאת יפות ו"שוות" אבל רחוקות.
הואה (13 שעות בנסיעת לילה מהאנוי)
והויאן (עוד 3 שעות נסיעה)
יהיו יעדים טובים יותר, במיוחד אם אתם חוזרים להאנוי.
לנה טרנג עוד 15 שעות נסיעת לילה מהויאן ולדלאת - עוד 5 בהמשך.
ואם כבר, למה שלא תקדישו את הזמן הנותר להאנוי וסביבתה הקרובה. יש לה מה להציע לעוד 5-6 ימים מעבר להאלונג ביי וסאפה. -
התייעצות-וייטנאםיעד שמתיישב לכם בול - Ninh Binh
3-4 שעות נסיעה ברכבת דרומה מהאנוי, מקום יפהפה, נופים נהדרים, המון מה לעשות ולא יקר.
אני אוסיף כמה טיפים שפרסמתי על המקום, כולל מקום לינה וחלק מהמקומות שאפשר להגיע אליהם.
כמו שתראו בטיפים, לרוב המקומות אפשר להגיע באופניים, לאלה שלא, באופנוע. את שניהם מאוד זול לשכור.
השמורה הכי מפורסמת שם באיזור, שעליה לא כתבתי טיפ, נקראת Tam Coc, שם לוקחים שיט בנוף שדומה להאלונג ביי, רק קטן יותר ופחות עמוס.
אם תרצו להרחיק עוד דרומה, יש עיר קטנה שנקראת Dong Hoi (עדיין צפונית ל Hue, אבל יחסית קרובה), שם נמצאת מערת Phong Nha, שהיא מערת הנטיפים הגדולה בדרום מזרח אסיה. גם שם רוב הסיור הוא בסירה, חלק ברגל. אני אוסיף את טיפ שפרסמתי על המערה, אם תחליטו לקפוץ לשם.
אזהרה קטנה על דונג הוי - קשה למצוא שם דוברי אנגלית, במקום שהתארחתי לא דיברו כמעט בכלל, אבל המארח היה נחמד בטירוף, וגם הבין לאן אני רוצה להגיע, אז הוא עשה מאמץ להבין ועזר לי.
ממליץ בחום על נין בין!
מקווה שעזרתי, תהנו לכם,
אורי
-
התייעצות-וייטנאםתודה רבה רוני!!!
איך מגיעים להואה? מה הדרך הכי נוחה? האם זו נסיעה נוחה יחסית? כמה זמן להקדיש להואה? יש טיסות לשם?? -
התייעצות-וייטנאםהיי אורי
נשמע מדהים!
המון תודה
אז אם היו לך 2/3 ימים איך היית מחלק אותם בין כל המקומות המדהימים שציינת כולל טאם קוק? איך נוסעים לשם? האם ההגעה פשוטה? -
התייעצות-וייטנאםב 2-3 יומיים לא הייתי נוסע לדונג הוי, וגם לא להואה, אלא רק בנין בין.
אפשר בכיף ובלי לחץ (שזה עדיף) לכסות את כל מה שכתבתי עליו בטיפים ביומיים-שלושה. או שאפשר מלכתחילה להקדיש יומיים, ואז אולי לוותר על משהו (נגיד Van Long, שהוא קצר יחסית), ואת היום הנוסף אולי לתת באמת לסביבת האנוי הקרובה יותר (פחות מכיר, פחות אהבתי אז לא הקדשתי לשם הרבה זמן).
זו דעתי בלבד כמובן
-
התייעצות-וייטנאםתודה על המהירות:)
כן,כמובן שהתכוונתי לאזור נין בין:)
את מערות הנטיפים לא נספיק בטח נכון? זה 10 שעות מהנוי לא?
יש לך מלונות מומלצים? להשאר במלון אחד או להחליף?
איך היית בונה את המסלול ל3 ימים כולל טאם קוק באזור נין בין? -
התייעצות-וייטנאםאת מערת הנטיפים אתם יכולים להספיק, אבל חייבים להיות מדויקים בזמנים. בזמן אידיאלי, אתם יכולים לקחת רכבת לילה מנין בין או האנוי לדונג הוי, להגיע בבוקר, להיעזר בבית מלון או סוכנות כלשהי כדי להגיע למערה (אולי יש תחבורה ציבורית, לא מכיר), ובאותו לילה לקחת רכבת לילה חזרה.
זה אפשרי אבל די לחוץ, אני בדרך כלל מעדיף לוותר על משהו אחד אבל לא לטייל בלחץ.
לגבי החלוקה, אני באמת לא זוכר איזה מהמקומות קרוב לשני, כשתגיעו (אם תחליטו להגיע), במקום שתישנו תוכלו לקבל מפה, עם מרחקים, זמנים וגם יסבירו לכם הכל. יומיים אמורים להספיק לרוב, שלושה ימים יספיקו להכל. -
התייעצות-וייטנאםלמקומות אלו התכוונתי. נין בין, תם קוק. אפשר גם מערבה למאי צ'או.
ואפשר, וגם על זה אני מאד ממליץ, פשוט להישאר בתוך העיר. להנות משפע המסעדות והריחות השווקים והרחובות המעניינים. האנוי היא עיר מיוחדת ושונה מערי המזרח.יש המון מקומות הקשורים להיסטוריה של ווייטנאם. לדעתי, ביקור במקום בלי לראות ולהבין מה קרה בו היסטורית - החמצה.
אנחנו בילינו בהאנוי, נטו, 6 ימים, ועוד חלקי ימים בין הנסיעות הרחוקות.
אם אתם בתקציב תרמילאים חפשו את הטיפ שלי על מלון זול האנוי שיתרונו - שירותי התיירות שנותנת בעלת המלון.