ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מספר שאלות - סין

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    12
    33
    14803
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ori...A
      Ori...A נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס של כמה שעות מקונמינג
      טרסות האורז ביונאן נקראות Yuanyang. הן אכן מרשימות וגדולות (הרבה) יותר מאלה שבלונגשן, מה גם שרוב השנה הן מוצפות מים, מה שמוסיף לצבעים היפים.
      הסיכון ההוא שיואניאנג נתון הרבה יותר למזג האוויר. שני הדברים היפים ביותר לראות הם כמובן הזריחה והשקיעה, וכשאני הייתי שם (לצערי, רק יום אחד, הייתי צריך להישאר עוד אחד) לא זכיתי לראות את הטרסות כמו שצריך.

הגעה:
      לא ממליץ לקחת שום דרך שהיא לא אוטובוס מקונמינג. כל דרך אחרת (במידה ולא מגיעים מויטנאם, כמוני) תהיה מתישה, ארוכה וכוללת מספר רב של החלפות אוטובוסים.
      שימו לב - המקום Yuanyang מתחלק לעיר החדשה שנקראת Nansha ולעיר הישנה שנקראת Xinjie (שינג'י בהגייה נכונה, ולא קסינג'י).
      המקום שאתם רוצים להגיע אליו הוא שינג'י, שנמצא עוד שעת נסיעה במעלה ההר מהעיר החדשה. מקונמינג יש אוטובוסים גם לעיר החדשה וגם לישנה, נסו לתפוס את זה שמגיע לשינג'י ישירות. אם לא תצליחו, ממש לא נורא, איך שתנחתו בנאנשה, יקפצו עליכם נהגי אוטובוס שנוסעים לעיר הישנה, המחיר לא יקר וזה אותו זמן.

לפני שאני מפרט קצת על המקום עצמו, כדאי לדעת - בניגוד ללונגשן, שם תמצאו אנגלית בסיסית ברוב המקומות, פה הסיכוי שתפגשו דוברי אנגלית שואפת לאפס. לא שמעתי אפילו OK כשהייתי שם.

אז מה עושים כשמגיעים -
      מבחינת שינה, אפשר לישון באחד מבתי המלון שצמודים לתחנת האוטובוס, או באחד הכפרים שמסביב. אני ממליץ על בית מלון שליד התחנה, ופשוט לצאת לטייל בכפרים. רמת בתי המלון מאוד נמוכה(!) וגם מאוד זולה.
      לא לצפות להרבה.
      אם כן תרצו לישון באחד הכפרים, הכי נפוץ הוא הכפר Duoyishu. אני יודע שיש שם מקומות לישון, אבל לא מכיר בשמות. ממליץ לא להגיע אם אין לכם שם וכתובת של מקום, או שתשתמשו בסימן הרגיל לסמן לאנשים שאתם מחפשים מקום לישון. Razz

איך מטיילים?
      יש נקודות ספציפיות שמלאות מרפסות (בשביל הצלמים) ונועדו לזריחות או שקיעות, ויש נקודות שסתם נחמד להסתכל גם באמצע היום.
      הבעיה היא שהנקודות יחסית רחוקות אחת מהשניה. יש כאלה במרחק הליכה, הרוב לא, אז תצטרכו לעשות את הטיול הזה או בטוקטוק, או במיניבוס אם אתם יותר אנשים, או בשילוב של אחד מהם עם טיול ברגל, שזה לדעתי הכי טוב.
      אז איזה נקודות יש לנו -
      הכפר Douyishu שציינתי הוא גם הנקודה המומלצת לצפייה בזריחה, אם לא תישנו שם תצטרכו לקחת כלי תחבורה כלשהו (שהוא לא אוטובוס, כי פשוט אין).
      נקודות לשקיעה הן -
      Bada, כפר שנמצא בערך 4 קילומטרים צפון מערב (לכיוון העיר) מדוישו.
      Mengpin (פי הטיגריס) ו Laohuzui שנמצאות יחסית קרוב אחת לשניה, אבל רחוק מהנקודות האחרות (יותר דרומה).

מסלולים שאפשר לעשות -
      קודם כל, בעיר עצמה יש שוק מקומי נחמד, ואפשר לקחת טיול של שעה-שעתיים ל Longshuba, או בעזרת טוקטוק.
      אופציה נוספת - נסיעה ללושון (Lushon) בעזרת טוקטוק, שנמצאת 30-35 ק"מ מהעיר. משם מתחילים הליכה לכיוון Mengpin (לא רחוק, 4-5 ק"מ). מומלץ להגיע למונגפין בשקיעה, היא נחשבת נקודה מאוד יפה (לא הייתי). משם (או בדרך לשם) אפשר להמשיך ללכת ולשוטט בכפרים ובטרסות בצורה חופשית, וכשנמאס פשוט לקחת טוקטוק חזרה לעיר.
      עוד אופציה - נסיעה לדוישו מוקדם בבוקר לצפות בזריחה, משם בהליכה של 8-9 ק"מ לבאדה (Bada) כדי לבקר בכפר ולראות את השקיעה. אחרי השקיעה אפשר לקחת טוקטוק חזרה לעיר (ההליכה ארוכה מדי וכבר חשוך).

לצערי, זריחה ושקיעה לא זכיתי לראות במלוא הדרן בגלל מזג אוויר, אבל עדיין אני יכול לציין את המקום הזה כיפהפה, גם הטרסות, גם הכפרים וגם האנשים (בני מיעוט ה Hani).
      אפשר לבצע את המסלול כולו פשוט בטוקטוק. מוצאים נהג בעיר וסוגרים איתו (בקושי רב עם השפה, אבל בסוף מצליחים) מתי הוא אוסף אתכם מהחדר ובאיזה מקומות תהיו, כמה זמן ומה המחיר (תתפלאו לאיזה שיחות אפשר להגיע גם כשלא מבינים מילה אחד מהשני). המקומיים מכירים נקודות תצפית נוספות, לא רק בשקיעה ובזריחה, אז כדאי גם לתת להם לקחת אתכם למקומות אחרים.

זהו בסך הכל, מקום מדהים, רק צריכים להיות מוכנים לזה שזה לא פשוט כמו בלונגשן.

אני מנסה להעלות כמה תמונות משלי, אבל זה לא מצליח משום מה, אז תיאלצו לסלוח לי ולחפש תמונות במקום אחר. Wink

מקווה שזה עזר,
      תהנו
      אורי Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • chinahereicome
        chinahereicome נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס של כמה שעות מקונמינג
        היי אורי!
        המון תודה על ההנחיה המפורטת Smile
        רק איך אני מגיעה לשלם מיאנגשו? וכמה זמן זה משם? לפי התיאור שלך זה טיול של יומיים, הבנתי נכון?
        • Ori...A

אין דרך ישירה מיאנגשואו
          כמו שכתבתי, תצטרכו להגיע לקונמינג ומשם לקחת אוטובוס.
          לקונמינג תגיעו ברכבת או בטיסה מגווילין (עיר צמודה ליאנגשואו).

כמות הימים תלויה בכם. אני הגעתי אחר הצהריים, יום למחרת טיילתי בטרסות וביום לאחר מכן נסעתי לקונמינג.
          בדיעבד הייתי נשאר עוד יום, גם כי היה לי מזג אוויר גרוע וחבל, גם כי אפשר להנות מזה עוד קצת. לא הכרתי את כל האופציות שהצגתי בפנייך כשהייתי שם, לצערי.
          • papkin
            papkin נערך לאחרונה על ידי

אין דרך ישירה מיאנגשואו
            נסיעה ברכבת מגוולין לקונמינג אורכת בין יום ליום וחצי ככה שכדאי לחשקול בזמן מוגבל האם שווה לנסוע לשם אני הייתי יוצא לטראסות שליד יאנגשו כמו שתכננתם בהתחלה.
            • דניאל רוזליס
              דניאל רוזליס נערך לאחרונה על ידי

אין דרך ישירה מיאנגשואו
              אלא אם כן ממש חשוב לך הטרסות ביאנגיאנג.
              לשם צריך לקחת טיסה מגווילין לקונמינג (חוץ מהרכבת)
              מקונמינג אפשר לטוס לבייג'ינג בנגקוק וכל מיני יעדים...

אתר מומלץ לטיסות פנימיות בסין - ctrip.com
              • chinahereicome

אין דרך ישירה מיאנגשואו
                דילמה...
                זה לקחת טיסה משיאן לקונמינג (במקום לגוולין) מקונמינג אוטובוס ליונג יאנג (אין לי מושג כמה שעות נסיעה) ואז משם סיור... ובמחזרה לקונמינג ומשפ טיסה לגוולין ואז ליאנגשו... חתיכת סיבוב, כמה זמן זה יקח? יומיים לפחות לא?
                • Ori...A

יותר מיומיים
                  הנסיעה מקונמינג היא נסיעה של 7-8 שעות (כל כיוון).
                  בצורה מאוד לחוצה אפשר להגיע אחר הצהריים מקונמינג ליואניאנג, לנסוע לראות את השקיעה ואולי עוד סיבובון קצר. בוקר לאחר מכן לקום לזריחה, ובאותו יום לחזור לקונמינג ולטוס לגווילין.
                  לדעתי, עדיף לא להגיע בכלל מאשר לעשות את זה ככה. אם אין זמן אז עזבו את יואניאנג, מקום יפה, אבל אי אפשר להגיע לכל מקום, ועדיף להיות בקצת פחות מקומות, אבל לחוות אותם כמו שצריך (לדעתי).
                  • chinahereicome

יותר מיומיים
                    סכימה... נוותר.
                    גם ככה הטיול די לחוץ בזמן רוצה להנות ולא להיות בריצות מטורפות סביב השעון
                    • חתול-רובוט
                      חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

ובכל מקרה, אל תוותרי על הטראסות שליד גווילין
                      הן יפהפיות מבחינה אובייקטיווית, בלי השוואה לשום מקום אחר. ודי פשוט להגיע אליהן. אפשר גם בטיול מאורגן, אבל אין כמו לבלות שם לילה, ולהתעורר לנוף הנהדר הזה.
                      • galia440
                        galia440 נערך לאחרונה על ידי

מספר שאלות - סין
                        קראתי את כל התגובות שקיבלת.
                        שני דברים:
                        1. אפשר לוותר על מופע הדייג עם העופות. הוא אכזרי ביותר (מה הרעיון? - נותנים לציפור המסכנה לתפוס את הדג, כי היא חושבת שהיא הולכת לאכול. אבל מה? - המקור שלה קשור... אז אין לה ברירה, אלא לזרוק את הדג על הרצפה, לדייג הנחמד...).
                        2. הדילמה בין חזרה דרך הונג-קונג או בייג'ין נובעת משני שיקולים עיקריים (ולא, זה לא כסף, כי טיסה מגווילין לשני המקומות עולה בערך אותו הדבר): מה עדיף לך - הצצה למקום נוסף, או קניות? - זו, למעשה, הדילמה.
                        אחותי, דיילת באל-על, שהייתה בשני המקומות אומרת, שקשה להחליט, כי שניהם כייפיים. הקניות בבייג'ין (במיוחד בסוף, כשאין לך דילמה של סחיבה בטיול) מאוד מפתות בהשוואה למחירים המשוגעים של הארץ. ומהצד השני - הונג קונג יפיפיה ומיוחדת.
                        תחליטי ביניך לבין עצמך מה עדיף לך.
                        ובכל מקרה, אם כן החלטת לחזור דרך בייג'ין - עדיף להגיע לילה קודם ולהשאיר את היום האחרון שם פנוי - או להשלמות של טיולים, או לקניות. חבל להגיע ברגע האחרון.
                        תהנו!
                        • papkin
                          papkin נערך לאחרונה על ידי

מספר שאלות - סין
                          רק תיקון קטן טיסה להונג קונג בחיים לא תעלה כמו טיסה בתוך סין היא תהיה יקרה הרבה יותר הסביה שטיסות מסין היבשתית להונג קונג נחשבות כטיסה בינלאומית והמחיר בהתאם אני אם הייתי במצב הזה הייתי הולך על נסיעת רכבת או טיסה לבייג'ין.
                          • gili9
                            gili9 נערך לאחרונה על ידי

מספר שאלות - סין
                            הי,
                            חזרנו היום מ 3 שבועות בסין, היה מדהים למדי.
                            מס׳ התייחסויות:
                            טרסות אורז ליד גווילין בפינגאן: מכל הטיול שעשינו לדעתי זה היה הכי מיותר. הטרסות עצמן יפות ומרשימות מאד, אבל: לקחנו טיול יום מאורגן (היחיד בטיול) מיאנגשו. מדובר בנסיעה של שלוש שעות על כביש מחורבן מלא בורות, היחיד שנתקלנו בו בטיול. כל יתר הכבישים שנסענו בהם כולל באיזור ג׳וזייגו,סונגפאן וכו שזה איזור הררי היו מצוינים. דווקא כאן הנסיעה היתה נוראית. לעשות זאת ביום אחד הלוך חזור יצא מתיש ולא משתלם. אם יש יותר זמן אולי כדאי באמת לישון באיזור או לפחות לשלב עם גוילין בהלוך או חזור (הבדל של שעה, לא מאד משנה).
                            אלא אם זה מאד מעניין אותך באופן ספציפי, לדעתי ניתן לוותר לטובת עוד יום נינוח ביאנגשו.
                            אם עושים בכל זאת, לא שווה במהלך הטיול לשלם עוד תוספת כדי להיכנס לכפר מקומי עם מופע מטופש שדחפו לנו במסגרת הטיול. כשמגיעים למקום, עוברים לשעה בכפר, עוצרים לארוחת צהריים, ורק אז מגיעים לטרסות. בסהכ עולים המון מדרגות, רואים ומצלמים ויורדים חזרה. הטיול עלה 160 יואן + 30 יואן לאוטובוס פנימי + 60 יואן לכפר.

ביאנגשו: הכי נהנינו מטיול אופניים שעשינו בין יאנגדי לשיפינג. קראתי המלצות לעשות זאת ברגל, אבל לדעתי יותר כיף וזריז באפניים. נסיעה נוחה בשבילים רחבים בנוף מדהים.
                            את שייט הבמבו עשינו בחלק העליון של נהר היולונג (לא על הלי), שהוא שקט יותר. היינו שם כמעט לבד לגמרי. בנהר הלי הסירות ממונעות ועושות יותר רעש. ביולונג זה סירות במבו קטנות עם משיט ידני.
                            העיירה עצמה די כייפית, מכל סין הזכירה לי מקומות אחרים במזרח, כמו תאילנד או לאוס. מלא מסעדות ומלא מטיילים מערביים.
                            מופע האורות יקר אך שווה, מיוחד למקום.

בילוי נוסף לערב בביג׳ין: חוץ מסאנליטון, שזה איזור עם קניונים, ברים ומסעדות ודי מערבי, שכיף להסתובב בו, יש את איזור החוטונג שנקרא nanluoguxiang. זהו רחוב חמוד וסביבו עוד כמה רחובות עם חנויות מגניבות, מסעדות ואוירה נניח שינקינאית ביחס לבייג׳ין. לא רחוק ממגדל הפעמון ומגדל התוף, שאם כבר נמצאים באיזור אפשר לעבור לידם ולחוות את החיים בחוטונג.
                            • Ori...A

מספר שאלות - סין
                              להגיע לטרסות בלונגשן ולא לישון שם זה באמת לא מוציא את החוויה האמיתית.
                              בדיוק כמו שאמר חתול רובוט, אין כמו לישון באחד הכפרים ולהתעורר לנוף המדהים הזה. חוץ מזה, כשישנים שם אז הכל יותר רגוע, לא לחוצים להספיק ולחזור.

תודה על השיתוף בחוויות Smile
                              חבל שלא ביליתם לילה בשינגפינג אם כבר הייתם שם, מקום חמוד עם הרבה מה לעשות.
                              אבל לא נורא, אי אפשר לכבוש את העולם ב 3 שבועות, העיקר שנהניתם, ונשמע שאכן נהניתם Smile
                              • 1
                              • 2
                              • 2 / 2
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון