אשמח אם תעזרו לי
-
שלום חזרתי מדרום אמריקה לפני 4 חודשים הייתי שם 3 חודשים והיה מדהים ! (ארגנטינה,צילה,ברזיל,בוליביה ופרו)
מאז שחזרתי אני מבינה שעשיתי טעות גדולה מאוד שלא חסכתי מספיק בשביל להמשיך למרכז אמריקה!
הבנתי שזה היעד הבא שלי מרכז אמריקה וארה"ב.
הייתי רוצה לדעת בכמה זמן אפשר להספיק לעשות את פנמה קוסטה ריקה ניקרגואה אוטילה גואטמלה ומקסיקו(ואם אפשר גם בליז וקובה)?
כמה כסף בערך צריך לחסוך בשביל טיול כזה?
ואיך עוברים ממדינה למדינה? זה כמו בדרום באוטובוסים בעיקר?
בדרום ב-3 חודשים ביזבזתי 35 אלף כולל הטיסות והכל וזה היה המון!
אשמח אם תעזרו לי תודה רבה! -
אשמח אם תעזרו ליהיי עינב
נראה לי שכמעט בלתי אפשרי לעזור לך בגלל שהשאלות יותר מדי כלליות.
לראות בערך את כל מרכז אמריקה אפשר בכמה חודשים רק באטרקציות התיירותיות המרכזיות ואפשר בהרבה יותר אם מטיילים יותר ברגוע- זה עניין של אופי של טיול.
אותו סיפור התקציב- תלוי מה עושים, כמה נמצאים בתנועה, איפה ישנים ואיפה אוכלים. התנאים והפעילויות קובעים את גובה התקציב. להגיד על משהו שהוא המון לא יהיה בהכרח נכון אם את יוצאת בתחושה שראית מה שרצית.
אם היית מבזבזת חצי ובגלל החסכנות לא הולכת לקרחונים בארץ האש, או למפעל שוקולד בברילוצה או לג'ונגל בברזיל או למאצו פיצ'ו- או מה שלא בחרת לראות בדרום- אז מה היה אופי הטיול שלך והאם לא היית חוזרת ואומרת ביזבזתי 17000 ש"ח ולא ראיתי כלום ואני צריכה לחזור ולבזבז כפול...
דרך אגב גם לא חייבים טיול גדול - את יכולה לחסוך כסף לטיסה ולצאת לחודש לאחת המדינות וככה לעשות עוד מספר פעמים...
לגבי תנועה בין מדינות במרכז- אוטובוסים -
אשמח אם תעזרו ליאם הספקת את כל המדינות בדרום בשלושה חודשים,
גם את המרכז תוכלי לעבור מהר.
שימי לב שאופי הטיול שונה קצת במרכז מבחינת גל המטיילים, אם היית באחד כזה
באופן שטחי- פנמה (סן בלס, בוקס, בוקטה) קוסטה ריקה (פסיפי וקריבי, לה פורטונה ויער הענננים) ניקרגואה (סן חואן, גרנדה, אומטפה לאון), אוטילה, גוואטמלה (אנטיגואה, לנקין, טיקל, אטיטלן) מקסיקו...
תקדישי יומיים-שלושה לכל מקום ויש לך טיול בפחות מחודשיים
בעלות של 3000+ דולר בערך -
אשמח אם תעזרו ליתודה רבה על ההמלצות .
את האמת שאני לא מהמתפנקים בדרום אמריקה הייתי ישנה בהוסטלים של 10 אנשים בחדר רוב הבזבוזים שלי היו על אוכל וקניות .
אני לא מהאנשים שיכולים להיתקע הרבה זמן במקום אחד, אני תמיד רוצה להמשיך להספיק לראות עוד מקומות .
לכן נראה לי שזה יכול להיות טיול של חודשיים- שלוש חודשים.
מבחינה כספית זה משהו שיותר מדאיג אותי בגלל שלדרום אמריקה לא חסכתי מספיק והייתי צריכה לקחת מאמא שלי 10 אלף ש"ח שרק עכשיו סיימתי להחזיר לה.
אם אני רוצה לראות מקומות מרכזיים בכל מקום (פנמה,קוסטה ריקה ,ניקרגואה, אוטילה,בליז ומקסיקו) ולהיות בחופים מדהימים כמה כסף יכול להספיק? אני לא רוצה שוב לקחת מאמא! זה לא נעים..
בנוסף תמיד אמרו לי שהמרכז יותר יקר מהדרום עד כמה?
ואיך עוברים בין מדינות ? זה אוטובוסים של שעות כמו בדרום אמריקה?
תודה מראש!!!
-
אשמח אם תעזרו ליאם זה משנה לגבי התקציב שלך - במרכז אמריקה האוכל לא טעים במיוחד מלכתחילה (ואם אוכלים במסעדות מקומיות, גם זול) ואין יותר מדי מה לקנות.
בנוסף, מדינות מרכז אמריקה קטנות משמעותית ממדינות דרא"מ. נסיעות הלילה היחידות שזכורות לי היו בין מדינות, ואולי עוד נסיעה או שתיים. אמנם הכבישים לא מאד טובים, אבל המרחקים יחסית קצרים, בעיקר אם בונים נכון את המסלול ולא קופצים ממקום למקום. -
אשמח אם תעזרו ליתודה גלית!
-
גם אני באותו מצב בדיוקאחרי טיול מטורף בדרום אמריקה חזרתי עם רעב לטיול במרכז ואני לא יודעת איפה להתחיל... לפי מה שאמרו לי צריך לחסוך עוד כ-30 אלף (כולל טיסה כמובן) וכל מה שאני מרוויחה אני מבזבזת, גם לטיול בדרום אמריקה היה לי ממש קשה לחסוך ולקח לי הרבה זמן להגיע לסכום... -
אשמח אם תעזרו ליבדיוק מה שקרה לי אחרי דרום אמריקה,אני רק חולמת להגיע כבר למרכז!!
זה כל כך קשה... -
המשךמישהו יכול לענות על שאלת המיליון- תקציב טיול כזה?
-
אשמח אם תעזרו ליגלית את עשית טיול במרכז ואם כן איפה ?
איזה מסלול נכון לעשות?
ואם אפשר לשאול כמה כסף בזבזת? -
אשמח אם תעזרו לידרך אגב- גם בדרא"מ יש מדינות זולות ( בוליביה, אקוודור וכו') ויקרות ( ברזיל, ארגנטינה וכו'). אם מטיילים בכמה מסיימים עם תקציב מאוזן.
מבחינה תקציבית- נניח שתסעי בתחבורה הציבורית הזולה ( לא שאטלים- תחבורה מקומית!) שזה דולר- דולר וחצי לשעת נסיעה. תלוי במדינה.. זה הבסיס לחיושב- מאחר ואת רוצה לעשות את מרכז אמריקה בגג שלושה חודשים- תהיי הרבה בתנועה. ככה שהייתי מקצה סכום יומי לתחבורה.
לינה- בקוסטה ריקה היותר יקרה לא נתקלתי השנה בבעיה למצוא חדרים ב-10$ ( בטח בדורם), במדינות זולות יותר את גם יכולה לרדת ל-6$ למיטה בדורם ( זה לפי ניקרגואה מהשנה-שנתיים אחרונות).
הוצאות אוכל וקניות- פה תצטרכי לשלוט על עצמך . כמו שגלית כתבה האוכל בד"כ לא טעים, אם תצמדו למסעדות המקומיות- גם במדינות היותר יקרות לא תוציאי יותר מכ-6 דולר לארוחה ( זה בערך מה ששילמתי בקוסטה ריקה). בקרים הייתי מצמצם למאפים. וכדאי להיזהר תקציבית מאוכל מערבי ושתיות שאינן מים ( יכול להודות שכשעברנו לפיצות ומילקשייק בקוסטה ריקה גם התקציב היומי עלה פלאים). קניות- זה כבר לחלוטין רק בשליטה שלך ( ולפחות בגווטמאלה תצטרכי להחזיק את הארנק חזק)
תעשי חיפוש אחרוה על כל מיני מחירים ותקציבים שעשיתי לאנשים- יש תחת שאלות נפוצות את קוסטה ריקה ונדמה לי שגם מכסיקו -יוקטן מופיעה שם ובחודש האחרון נתתי פירוט למישהי ששאלה על גווטמאלה- ככה יהיה לך מבחר של יקר וזול מבחינת מדינות להעריך עלויות שמתאימות לך.