בחזרה
בחזרה
עזרה בתכנון הטיול :)
-
שלום,
אני וחברה מתכננות לנסוע ל5 שבועות למרכז אמריקה. התכנון הוא למקסיקו עם אופציה לשלב עוד מדינה (קוסטה ריקה או גוואטמלה). ממה שקראתי כאן רוב המסלולים הממצים של מקסיקו הינם 3 שבועות. אשמח לשמוע רעיונות למסלול של 3 שבועות במקסיקו אשר יכלול טיולי טבע (בעלי יום אחד, לא טרקים ארוכים) , חופים ומקומות מעניינים. האם נהוג לנחות במקסיקו סיטי או עיר אחרת ומה המסלול המקובל.. כמו כן האם עדיף להמשיך לשבועיים לקוסטה ריקה או לגוואטמלה. מתכננות לנסוע באמצע נובמבר. אשמח לשמוע טיפים, תודה.
-
עזרה בתכנון הטיול3 שבועות במכסיקו זה פחות או יותר מסגרת הזמן שלוקחים מי שעושים מסלול ממכסיקו סיטי לקנקון. עם מינימום שהות במכסיקו סיטי ועיקר העצירות בסן קריסטובל ובאזור החוף הקריבי של יוקטן- כ-10 ימים.
יש למכסיקו עוד חלקים לא פחות מעניינים- כמו הרבה ערים קולוניאליות מעניינות במרחקים של כמה שעות נסיעה מסביב למכסיקו סיטי, ולרבות מהן יש גם מה להציע בסביבתן, ויש גם עיירות בחוף הפסיפי כמו פוארטו ולארטה או קאבוס ואחרות. בקיצור- יש הרבה יותר מה לעשות מ-5 שבועות.
אם אתן בוחרות במסלול הסטנדרטי אז הוא ילך:
מכסיקו סיטי- וואחקה- פוארטו אסקונדידו- סן קריסטובל-פלנקה-עיירות החוף: קנקון/פלאיה דל כרמן/טולום/איסלה מוחרס/קוזומל.
אם רוצים עוד מדינה- הייתי משלב את גווטמאלה והיא נכנסת בין סן קריסטובל/פלנקה לחוף הקריבי. במקרה כזה יהיו לכם שבועיים שתוכלו לבקר בסן פדרו-אנטיגואה-סמוק שמפיי- טיקל שהם נקודות בולטות במסלול התיירותי.
-
עזרה בתכנון הטיולתודה רבה. בהנחה שנרצה לישון במלונות או הוסטלים סבבה , לא מפוארים מדי אלא סטנדרט ובהוסטלים לא בדורם אלא חדרים של זוג. כמה להערכה ממוצע לחודש מבחינה כספית אמור לצאת לנו?
כמו כן, כמה אמור לעלות כרטיס טיסה הלוך + חזור הלוך למקסיקו וחזור מגואטמלה?
ושאלה אחרונה, האם את הטיסה הפנימית לגואטמלה עדיף להזמין משם או מהארץ?
או שאם היא באמצע סן קריסטובל/פלנקה לחוף הקריבי כמו שהצעת האם זה נסיעה באוטובוס? אשמח לדעת איך זה הולך
תודה מראש
-
,תשובות ותקציב גווטמאלהשלום יעל
לגבי גווטמאלה מכיוון סן קריסטובל- מדובר באוטובוס או שאטל. לא טיסה.
לגבי מחירי טיסות- יש סוכנים ויש כ"כ הרבה אתרי אינטרנט בשביל לקבל רושם על המחיר והם גם מאפשרים לך לשחק עם היעדים והתאריכים כנראה שכל דבר בין 1300-1500$ יכול היות הגיוני.
לגבי תקציב- מצד שמאל של הפורום תחת שאלות נפוצות יש את גישת התקציב שלי- מאחר שתנאים זה משהו מאוד אישי. אני חושב שהערכות מאנשים אחרים הן מאוד כלליות לעומת החישוב לעצמך.
מאחר ובחיפוש בפורום תמצאי מיני תקציב שערכתי למכסיקו-יוקטן.
אני עכשיו אשתמש בבקשה שלך להציג דרך לתקצוב עבור גווטמאלה- צעד אחרי צעד.
צעד ראשון- השוואת מטבע: אני תמיד מעדיף השוואה לדולר. כותבים money converter בגוגל ומוצאים מנוע השוואה בין מטבעות. במקרה הנוכחי 8 קטצל גווטמאלי שווים ל-1$.
צעד שני- 4 בסיסי הטיול: לינה- אוכל-תחבורה-אטרקציות.
צעד 3- חישוב לינה- אני הולך למדור הטיפים של למטייל תחת גווטמאלה בלי לסנן סוגי לינות נכנסים למקומות לינה מומלצים שנראים לכם ולתקציבכם. אם נותני הטיפ ציינו מחיר -מצויין, אם לא מקישים את שם ההוסטל + הישוב בגוגל ומגיעים מהר מאוד לאתרי הזמנה בשביל לראות מחירים.
במקרה שלך רציתם חדרים זוגיים, ומאחר שלא ציינתם מקלחת בחדר כרגע לא התייחסתי לזה. הצצתי באנטיגואה במוצילרוס אינטרנשיונל ובהוסטל הטרסה. בראשון חדר זוגי 6$ לאדם, בשני 7.5$ כולל א. בוקר. מלון בלק קט בערך 10$ לאדם.
בקטצלטננגו דורם בהוסטל דון דיגו- 6$, בסן פדרו במלון מיגל 7$ חדר זוגי+א.בוקר ובקאסה רונלדו 4$ לאדם ( ולא הכי הומלץ...)
באל רטירו בלנקין מדובר בכ-9$ לחדר.
בקיצור- זו לא עבודת דוקטורט וצריך למצוא כמה מקומות. נניח 8$ לאדם יכסה אפשרויות לינה מספקות בכל ישוב (ואמור להשאיר עודף).
נסיעות- צ'יקן באס עולה כ-1-1.5$ לשעת נסיעה. מהרושם שלי רוב המטיילים משתמשים היום בשאטלים.
נכנסתי לאחת מחברות השאטלים בשביל מחירים לדוגמא ( אני מניח שתמיד אפשר למצוא זול יותר או להתמקח קצת): במסלול שלכןשנאמר יהיה שבועיים בגווטמאלה צפויות לכן הנסיעות הבאות:
סן קריסטובל- שלה 35$
שלה-פנחצ'ל 20$
פנחצ'ל-אנטיגואה 15$
אנטיגואה-קובן 25$
קובן-פלורס 30$
סה"כ 125$ לשבועיים+ את השאר נניח שתעשו השלמות על ציקן באס ומוניות עירוניות נאמר עוד 35$
אוכל- אוכל הוא קצת יותר בעייתי למצוא מחירים באינטרנט כי אם כבר מוצאים לא ברור מה בדיוק נאכל ועל מה התשלום. אבל גם פה בסוף אפשר להעריך.
במרכז חם ולכן לא תמיד צריך גם ארוחת צהריים חמה וגם ערב ויש שמדלגים על ארוחה. אבל בכל זאת א.בוקר 2-4.5$ תלוי בסוג. ואפשר למצוא מקום של מאפים כדי להישאר בטוח זול. מיצים או קפה יכולים להוסיף 1-2$ לכל פעם.
צהריים/ערב יכול לנוע בין 4-10$ אם זו רק מנה עיקרית או יארוחה יותר מלאה. אפשר תמיד לאכול במסעדות פשוטות של אוכל מקומי כדי להישאר בטווח הנמוך.
נאמר 15$ ליום ( על בסיס מחיר אמצע לבוקר ולערב ועוד מחיר נמוך לארוחה עיקרית) ויש להוסיף כמה דולרים על בקבוקי מים מינרלים...
אטרקציות- אחרי שעוברים קצת על הפורום מבינים מהם האטרקציות הבולטות שבגללם הגעתם לגווטמאלה ואפשר לתחשב אותם כמו טיול לסמוק שמפיי-20$ , כניסה לטיקל 20$ ( זה עשיתי מהזכרון.. מקווה שלא פיספסתי), סיור לפקאיה 16$, קנופי באנטיגואה-50$... וכו' זה כדאי לכל אחד להעריך בעצמו אבל אפשר לראות פה כיוון של 20$+ לפעילות.
אז מה היה לנו שם: שבועיים טיול. מחיר לינה ממוצע 8$.
תחבורה:160$- 11.5$ ליום
אוכל 15$
מים, אינטרנט, כביסה ושונות אחרות ( לא קניות)- 5$ ליום
סה"כ:40$ ליום לאדם. נאמר שכל יומיים אטרקציה ( חלק מהימים הם יותר נסיעות) בעלות של 35$ ( ממוצע בין יקר לזול)
סה"כ 57.5$ ליום וכמו שראיתן אפשר ביותר ואפשר בפחות. צריך לשמור כמה עשרות דולרים לתשלומים במעברי גבול.
אני יכול להגיד שעשיתי את ניקרגואה שדי דומה תקציבית לגווטמאלה בכ-45$ ליום בשנתיים האחרונות ( וזה כלל הכל)
*** אם אתן יכולות לתכנן את מסלולכן יותר במדויק במיוחד מבחינת אטרקציות אתן יכולות לקחת תקציב ליום נמוך יותר בלי אטרקציות ולקחת עוד בסה"כ תקציב לאטרקציות שאתן מעוניינות בהן.
נסיעה טובה
-
,תשובות ותקציב גווטמאלהתודה רבה על ההסבר המפורט.
שאלה אחרונה,אם נעדיף לנחות בגוואטמלה ולעלות צפונה למקסיקו, האם במטיקל או פלורס גם ניתן גם לעבור את הגבול למקסיקו? כדי לא לחזור אחורה לפנחצ'ל? תודה
-
,תשובות ותקציב גווטמאלהבוודאי שאפשר- ויש שתי אפשרויות או לחצות מפלורס לפלנקה במכסיקו ואז גם אפשר אולי את סן קריסטובל ולהמשיך 17 שעות באוטובוס לקנקון או שאפשר לחצות דרך בליז משהו כמו 12-14 שעות אוטובוס ( עם החלפות)