החומה הסינית- לאן?
-
איפה מומלץ להגיע לחומה?
באדלינג קראתי שעמוס ושזה קטע משוחזר ולא אותנטי ולכן ירד מהפרק
תצפית מוטיאניו- חלק ממליצים וחלק אומרים שעמוס כמו באדלינג
מעבר ההרים ג'ויונג-?
קראתי גם על ה- -Secret Wall קטע מקסים אשר נמצא במרחק 3.5 שעות נסיעה וכולל מסלול הליכה באורך מספר ק``מ. לא משופץ ופחות מתוייר. אבל בטיפ לא ציינו איפה זה...
ומישהו אחר ממליץ על טיול מאורגן לאזור כפרי ושקט שלא מסומן על המפה, כשעתיים נסיעה מבייג'ין, דרך חברה הנקראת Ting Tours...
יש לכם המלצות?
אנחנו לא רוצים המולה של אנשים, אבל גם לא רוצים טרק מסובך בין עצים ושיחים (שלפי התמונות זה מה שמציע TING TOURS)
אשמח לדעתכם והחוויה האישית שלכם בחומה
תודה! -
החומה הסינית- לאן?הקטע בג'נשאלינג מדהים, כמעט ולא מתויר. את העליה עשינו ברכבל, טיילנו במסלול מעגלי.
החומה אותנטית ומרשימה.
אנחנו טיילנו לבד וניתן לקנות את הטיול בתוספת קטנה מאכסניות והוסטלים, היתרון שלוקחים ומחזירים ולא נסחבים בתחבורה ציבורית כמו שאנחנו עשינו.
מצרף לינק לטיפ ותמונות:
-
החומה הסינית- לאן?נתחיל מכך שכל החלקים שפתוחים לקהל הם משוחזרים מתקופה כזאת או אחרת ובוצעו להן שיפוצים אחרת זה היה מתפרר,הייתה את החומה בסמיטאי שהייתה אורגינלית נסגרה לצורך שיפוצים.
אני טיילתי ב2 באוקטובר בחומה בזמן חגיגות 60 שנה בקטע באדלינג ואחרי 10 דקות של הליכה הייתי כבר די לבד,היתרון הכי בולט שלה שקל להגיע אליה באוטובוס ישיר שעה וחצי -
החומה הסינית- לאן?לפי מה שהבנתי היית בקטע עמוס, למה הסינים רק מגיעים רואים והולכים לא מטיילים שם? -
החומה הסינית- לאן?ריף- כמה זמן הליכה זה? הליכה קשה או קלה? פשוט יש לבעלי בעיות גב מה שמונע ממנו מאמץ גופני גדול -
החומה הסינית- לאן?הי,
אנחנו היינו ב מו-טיאן-יו, בתחילת אפריל, ולא היה עמוס בכלל.
יכול להיות שזה גם תלוי בעונה.
אני מצרפת לך לינק, הסוקר את האתרים העיקריים של החומה.
אכן לכל קטע יתרונות וסרונות - תלוי מה מתאים לך.
לי הלינק הזה (והתמונות שבו) עזרו לבחור... -
החומה הסינית- לאן?האתר ש annaly נתנה הוא מקור מידע מצוין, לא רק לחומה.
מבחינתי, בפעם הבאה שאני בחומה, זה ללא ספק יהיה בגְ'יֵינְקוֹאוּ (האחרון).
בכל אופן, ממליץ על מו-טיין יו או ג'ינשאנלינג.
ג'ינשאנלינג נחשב יותר קשה מבחינת הליכה, יש שם כמה עליות יחסית תלולות ומדרגות גבוהות, אז אם יש בעיה, כדאי ללכת על האופציה הראשונה.
בכל מקרה אני לא ממליץ על בה דה לינג. התמונות באתר נראה לי קצת מוגזמות (בטח איזה חג או משהו), אבל עדיין אין מה להשוות, לא מבחינת כמות אנשים ולא מבחינת אותנטיות החומה. זה נכון שכמעט כל החלקים עברו שיפוץ כזה או אחר, אבל יש הבדל בין שיפוץ לצרכי תיירות (כמו בבה דה לינג) לבין שיפוץ שנעשה על ידי הקיסר (מה שאומר שהחומה בג'ינשאלינג, למשל, שופצה רק בחלק שבו מתחילים את ההליכה, כשמתרחקים קצת, זאת כבר חומה בת 400-500 שנים, שלא נגעו בשום דבר.
בהצלחה
-
החומה הסינית- לאן?גם אני חושב כמו אורי כתב שהקטע בג'ינשאלינג הוא לא קל להליכה, אולם לא חייבים לעשות הליכה ארוכה. פשוט לעלות עם הרכבל, לטייל בקטע הליכה כמה שיכולים ואז לחזור ולרדת שוב עם הרכבל, למרות שיש קטעים שבהם פשוט יורדים מהחומה ואשפר לחזור על אחד משבילי העיזים הצמודים לה חזרה לאתר הכניסה.
לפי מה שידוע לי וזה מכמה אנשים שביקרו לאחרונה באזור, הקטע בסימטאי סגור ולכן גם בסוכנויות התיור וההוסטלים לא מוציאים את המיני טראק של הליכה מג'ינשאלינג לסימטאי שאורכו כ- 10 ק"מ. אלא מוציאים טיול לגינשאלינג, עושים מסלול של הלוך-חזור מנקודת ההתחלה.
בכל מקרה חשוב לציין וכמו שרואים בתמונות, יש הרבה מדרגות לטפס ואם לא מצויים בכושר טוב, לא כדאי לצאת לטיול ארוך על החומה. -
החומה הסינית- לאן?זה נכון שהשיפוצים שם יותר ישנים מאשר בבדאלינג שנערכו לאחרונה בתחילת שנות ה90 אם אינני טועה.
\הסינים באים מטיילים מצטלמים אבל לא הרבה אנשים בוחרים ממש להשקיע בהליכות וכך מאוד קל למצוא את עצמך עם 3 אנשים ולא עם עשרות כמו בהתחלה.
אגב כמו שציינתי יש שם ויסות מצויין של לחץ ומבאים לחומה שניתן לעלות ימינה או שמאלה כך שיוצא פיזור של הלחץ בתקופת חג זה עדיין מאוד עמוס אבל כמו שציינתי גם בתקופה זו ניתן למצוא נקודות שקטות בחמוה.
גם הקטע של ג'ינשילאנג הוא אחלה למרות היותו יחסית קשה שלא תבינו אותי לא נכון אני רק מציין היכן אני הייתי. -
החומה הסינית- לאן?מישהו מזהה איפה זה בחומה הסינית?
-
החומה הסינית- לאן?ביוני 2009 עשינו את הקטע של החומה מז'נשאלינג לסימטאי.היו מעט מטיילים.עלינו ברכבל והלכנו עד סימטאי מרחק של כ-8 ק"מ,הליכה של 4 שע'.
זהו מסלול די קשה-הרבה מדרגות בגבהים שונים ומשתנים,הקטע איננו מוצל וצריך לקחת מים כי בדרך לא היה איפה לקנות מים.
בדרך בוצעו עבודות שיפוץ וראינו סבלים שסוחבים על גבם את האבנים לביצוע עבודות השיפוץ.
למזלנו היה יום מעונן כי אם היה יום שישי אזי זה חם מאוד ואין צל לכל אורך הדרך(פרט למגדלי השמירה שבדרך).
את הטיול לקחנו מהגסטהאוז וזה חסך בזבוז זמן לו היינו נוסעים עצמאית.הדרך לשם ארכה כ-2.5 שע' לכל כיוון. -
החומה הסינית- לאן?תודה רבה לכולם! במיוחד לannaly, אתר מצוין!!! חבל שלא מפורסם טיפ עם קישור לאתר.
נראה לי נלך על מו טיין נן -
החומה הסינית- לאן?בכייף
אחרי שהחלטת, את מוזמנת להיכנס לאתר של מו טיאן יו...
יש שם גם מפה - רואים איפה הרכבלים למשל, כמה מגדלים, ועוד...
וגם הוראות הגעה
אנחנו הורדנו לנייד כל מיני אתרים / מפות שיהיו זמינים גם אוף-ליין. מומלץ!
ואם יש לך שאלות - אנחנו כאן! -
החומה הסינית- לאן?Huang Hua Cheng
the yellow flower grt wall.
http://www.travelchinaguide.com/china_great_wall/scene/beiji ng/huanghua.htm
It is further away from Beijing, and empty of tourists.