עזרה בתכנון מסלול טיול
-
צ'כיה ואוסטריה - טיוטא ראשוניתהיי,
אני מודעת לכך שיש עומס, וכמובן אבדוק עוד במפה ויותר לעומק, רק זקוקה בתור שלב ראשוני להיעזר בידע שלכם כדי לעשות סדר בבלגאן הגדול.
--
האם ישנם ימים שתוכננו נכון? אשמח אם תציינו לי איזה.
שאדע במה לא לגעת...
כמו כן, אודה לכם אם תכתבו בקצרה אילו מקומות פחות מרהיבים ואפשר לוותר עליהם. מאחר ואין לי העדפות כי איני יודעת איך לתעדף מלבד המלצות.
[ארמונות, כנסיות, מפלים, קניונים, עיירות, מכרות, מערות קרח]
וגם, אם ישנם מסלולים שקשים. אילו?
תודה! -
צ'כיה ואוסטריה - טיוטא ראשוניתאני מצטערת להיות בוטה, אבל את ממש לא בכוון
קודם כל קחי מפה
אחת לערים עצמן
השניה מחוץ לערים
תראי מרחקים
מיקומים
זמן נסיעה (תמיד 2/3 יותר מהמשוער
אח"כ תראי איפה ממוקמים האתרים שאת (נכון לעכשיו) רוצה לבקר-ומה "בר צירוף" לפחות גיאוגרפית באותה משבצת
ואז
תבדקי מגבלות זמן,כניסה, עלויות ,כפילות אתרים
ואז תנסי לדלל את המסלול-בגדול 3 אתרים ליום זה מקסימום ריאלי ראשוני ,אח"כ יתווספו מנהלות,עיירות שליד המסלול ואולי עוד "משהו קטן ומתוק" אבל מסלול מהסוג שכתבת לא ניתן לביצוע .
זוהי עבודה שאת צריכה לעשות (היא אפילו מהנה כמשחק מקדים לטיול עצמו)
-
עזרה בתכנון מסלול טיולהי,
את קצת הרבה מתפזרת, הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך זה תוכנית מוכנה ששווה הרבה. כנסי לבלוג שלי עם הקישור למטה, ואם תעשי את הטיול הזה כפי שהוא לפי התוכנית אז זה יהיה מעולה לאחת שבפעם הראשונה שלה בחו"ל.
זאת תוכנית שישבתי עליה חודשים וימים שלמים, בדקתי אותה בשטח, במשך 8 ימים ועכשיו היא מושלמת.
בהצלחה,
משה צ. -
עזרה בתכנון מסלול טיולתודה משה!
אך אני אעמוד באתגר... מקווה.
בינתיים פתחתי מפה ומנסה לעשות סדר יום הגיוני.
אף על פי שאיני יודעת אילו מקומות לקזז על פני אחרים
אבל שוואיה שוואיה גם זה יבוא
-
עזרה בתכנון מסלול טיולבוקר טוב,
נכנסתי כמה פעמים,ועכשיו גם ראיתי את התגובות וחישבתי מסלול של משה(סלובקיה מעניינת אותי השנה)
שאלה סתם,לא חייבת לענות לי כמובן,למה לקחת 21 יום,לנסות לצמצם ל17,להכניס כמה וכמה מדינות גם אם קטנות,יחד ולעשות סוג של "סלט השף"?? אני מבינה שהטיול עם אבא,למה לדחוס,לא לפרק לכמה טיולים מהנים שיתנו לכם זמן איכות יחד ולא רק ריצות ועמידות בזמנים???
כל יעד כשעצמו יהווה טיול מקסים,אני בטוחה בזה.הייתי הולכת על שבועיים מקסימום,שתי ארצות מקסימום,אולי מעבר גבול ללילהביעד נוסף, עם על הדרך.
תחשבי על איכות,על ישיבה על ספסל מול נוף יפה,בית קפה נעים,הפסקת ארוחה לפיקניק בטבע,סיבוב סביב אגם באופניים או ברגל-העולם הגדול אומנם קורץ לכולנו אבל הוא שם,וימתין לנו,אני מקווה מאוד שלא נהרוס אותו ונזכה לבריאות טובה כדי להנות ממנו.
משה,אם חישבתי נכון את טיול סלובקיה על הבוקר יוצא לא מעט ק"מ,בכלל,ל8 ימים כ1820 ללא חישוב טיולי פנים.לחלק מאיתנו זה כמובן לא מפריע..אבל בהחלט לא מעט.נראה בגלל טיסה ליעדים רחוקים מסלובקיה עצמה(בה הנסיעות עושה ושם לא ארוכות)ושילוב דרזדן,ברנו,פראג...
אמה -
עזרה בתכנון מסלול טיולהי אמה,
זה פשוט שלב ראשוני ומחוסר ניסיון-מפוזר.. (במהלכו לא שמתי לב שגלשתי לעוד ארצות.)
אני מעוניינת להתמקד רק בצ'כיה ואוסטריה.
אף על פי שבמדינה אחת אפשר בקלות לטייל/לשהות שבועיים. הלכתי על ההצעה הראשונה שנתנו לי שנשמעה כמו תוכנית טובה לניצול מירבי של מה שהאזור מציע.
בנוסף לכך, מאחר ויש את הרצון ל"הכי הכי" (ובתקווה שיינתנו טיפים בהמשך למה להוריד מהפרק כי איני יודעת לתעדף:) , לכן מוסיפה ימים שתמיד אפשר להוריד בהמשך.
וגם מתארת לעצמי שהטיולים הבאים יהיו למדינות אחרות , לכן רוצה להפיק את המירב מהנ"ל.
מקווה שאצליח לארגן מסלול יותר ריאלי ו"נושם".
-
צ'כיה טיוטא 2צ'כיה
יום 1:
פראג
טיול בעיר העתיקה, גשר קארל, התיאטרון הלאומי, כיכר סטרומצקה, כיכר ואצלב, הרובע היהודי - Josefov, בית העירייה ואזור השעון האסטרונומי.
אחר הצהריים – קניון פלדיום (Palladium Center)
או שייט לילי בנהר הוולטבה
יום 2:
רובע מאלה סטרנה, חצר מוזיאון מלה סטרנה, מזרקת הסייבורגים של דוד צ'רני ופארק האבלסקי ,
קתדרלת סנט ויטוס שבמתחם מצודת פראג, סמטת האלכימאים/ סמטת הזהב.
אחר הצהריים (לשעה)– פארק לטנה - טיול אופניים / פארק סטרומובקה
[אם נותר זמן – הרודולפינים]
יום 3:
סיור מודרך באוטובוס מחוץ לפראג לטירת קרלשטייןKarlštejn : שמורת הטבע קארלשטיין, המצודה + נהר ברונקה
או פסטיבל הבירה הצ'כית בפראג 12.5 – 28.5 / או פסטיבל האביב של פראג
20:00- מזרקות קריזיק (Krizik Fountain)
[אם נותר זמן – תיאטרון שחור: Yellow submarineאו לטרנה מג`יקה או תיאטרון בובות]
יום 4: (האם אפשר להספיק)
יציאה מחוץ לעיר
Jičín - העיירה איצין גן העדן הצ`כי – מסלול צוקי פרכוב. [אגם לייק וזאק LAKE VEZAKהמסתורי]
יאנסקי לז`נה ((Janské Lázně– Černá Hora (ההר השחור)
העיירה הרקוב הרי הענקים (Krkonoše) , צוקי אדרשפאך.
וחזרה לפראג
יום 5:
יום קרלובי וארי (קרלסבאד) - (בדרך - מוזיאון הזכוכית.?)
מעיינות חמים ואיזור הספא, בניין המרחצאות המלכותיות
מגדל דיאנה (רכבל) + מסעדת דיאנה אל הנוף
מלון גראנד פופ - Grand Hotel Pupp
הכנסייה בסגנון הבארוק של מריה מגדלנה
חזרה לפראג
יום 6: (האם אפשר להספיק , או להתמקד רק בצ'סקי קרומלוב?)
Tabor+ צ`סקה בודייוביצה
Tabor- כיכר העיר המרכזית , טירת Hluboka
ומשם לעיירה הציורית צ`סקי בודוביצה לכיכר המרכזית (הגדולה ביותר במדינה) - סיור באזור.
צ'סקי קרומלוב- Český Krumlov
טירת צ'סקי קרומלוב (בלי להיכנס), מבצר, רחוב ראשי
יום 7:
שוויצריה הצ'כית ושומבה שומאווה SUMAVA הפארק הלאומי שומבה Šumava ואזור האגמים של דרום צ'כיה: אגם השטן (CERTOVO JEZERO) והאגם השחור (CERNE JEZERO)
קיצצתי משמעותית , אשמח לשמוע הערות