אדינבורו בדצמבר
-
אהלן, אני רוצה לטוס עם חבר לאדינבורו ב8 לדצמבר ל4-5 לילות..זה שקר שם אני יודע, אבל האם מדובר בגשם בלתי פוסק או אפילו שלג שיכולים להרוס לנו את החוויה ועדיף פשוט לדחות? אנחנו ממש לחוצים על לטוס לשם. וזה מאוד מסתדר מבחינת עבודה וכו'. -
אדינבורו בדצמברלא בטוח ששלג יהרוס את החוויה.... ובכל מקרה בדצמבר עדיין אין סיכוי גבוה לשלג, למרות שאף פעם אי אפשר לדעת. גשם צפוי בכל יום מימות השנה כך שבכל עונה שלא יוצאים לסקוטלנד עלולים ליהרטב.
אגב, אם תוכלו לדחות את הנסיעה לסוף דצמבר, תוכלו לחוות את חגיגות ערב ראש השנה האזרחית (מה שקוראים בארץ ליל הסילבסטר. בקוטלנד זה נקרא הוגמאניי). זהו החג החשוב ביותר בסקוטלנד וב-31 בדצמבר נערכת באדינברו מסיבת הרחוב הגדולה בעולם, עם מופעים, זיקוקים ואווירה מדהימה.
מצרפת קישור. למסיבה המרכזית יש צורך בכרטיסים (מראש!) אבל יש הרבה מסיבות מסביב שהן חופשיות.
שימו לב שמצעד הלפידים נערך ערב קודם לכן. כמו כן יש אירועים מעניינים ביום החג עצמו.
נעה
-
אדינבורו בדצמבראם בסילבסטר אני לא אהיה בארץ, חברה שלי מאוד תכעס
) והמחירים מאוד יקרים בתקופה הזאת ממה שראיתי...בכל מקרה הבנתי שבמהלך כל דצמבר ישנו פסטיבל כריסמס שנראה מאוד מגניב בעיר...ואנחנו בעיקר טסים בשביל המבנים המרשימים ווויסקי טוב. -
אדינבורו בדצמברזה נכון, וכרגיל השווקים (של חג המולד) הכי שווים הם הגרמנים....יש אחד כזה באזור ה-Mound. אל תחמיצו את ה-Highland Village בגנים שבין הטירה ו-Princes Street, שהוא גם סוג של שוק תוסס וחגיגי.
נעה -
אדינבורו בדצמברממש תודה, אגב יש לך איזה גסטהאוס מומלץ ונוח, עם מיקום טוב ומחיר שפוי? -
אדינבורו בדצמבראם אפשר רק שאלה, עם איזה חברה אתם טסים לאדינבורו ומה עלות הכרטיסים?
תודה,
אלונה -
נעה, נצל"שמאז שקראתי על ההוגמאניי יש לי חלום להגיע אליו פעם...
האם היית שם פעם? יש לך חוויות ו/או תמונות משם?
תודה ו-lowrider , סליחה על ההתפרצות לשרשור.
מאחלת לך ביקור נהדר באדינבורג. אנחנו מאד אהבנו את העיר. -
נעה, נצל"שחוויות יש, תמונות לא....
עכשיו עשית לי געגועים גדולים להוגמאניי. שניסע?
האמת היא שהחוויות הן גם מההוגמאניי וגם מנֶ'אֶר דיי (Ne'er Day) שהוא בעצם New Year's Day הסקוטי. כפי שכתבתי זה החג החשוב ביותר, ועד לפני כמה עשרות שנים חג המולד היה מאד מינורי בסקוטלנד (לפני שהמסחור עשה לחג הזה פרומושן אדיר) ורק ראש השנה נחוג ברצינות רבה. עד היום יש יום חופש נוסף ב-2 בינואר, בסקוטלנד, בזמן שזה לא קיים באנגליה.
את הוגמאניי חוגגים כולם, ברחובות ובבתים, ונערכות מסיבות שכוללות את בני כל הגילאים, בדרך כלל עד לפנות בוקר.
באדינברו, במסיבת הרחוב, יש אווירה מדהימה של חג והתרגשות, וככל שיותר קר ו/או מושלג כך האווירה מחשמלת יותר. המסיבה מועברת בשידור ישיר גם בטלוויזיה הסקוטית לטובת מי שלא הצליח להגיע לחגוג עם כולם שם, ברחובות...
אגב, היתה פעם מסורת בערב ראש השנה, בחצות, להוציא את כל האפר מהאח שבבית ולפזר אותו איפה-שהוא בחוץ, על מנת להוציא כביכול את כל הלכלוך של השנה החולפת ולקבל את השנה החדשה עם בית נקי. מזכיר קצת את ה"תשליך" שלנו, לדעתי.
נעה
-
אדינבורו בדצמברKLM, 697$ -
נעה, נצל"שנעה, תודה. נראה באמת שווה.
כן המנהג בהחלט נראה חביב ומזכיר את השליך. כל מחדש אני נהנית לראות דמיון במנהגים אצל עמים כביכול שונים ורחוקים. -
נעה, נצל"שאאוץ' המחיר. תודה על המידע.