ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כסף לטיול הגדול במזרח

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    7
    2254
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liorkivich
      liorkivich נערך לאחרונה על ידי

טס לטיול של חצי שנה במזרח, תאילנד לאוס ויאטנם נאפל קמבודיה, אולי הודו
      רציתי לדעת איך לוקחים כסף לטיול של חצי שנה, הכל מזומן? המחאות מטיילים? יש למה לקחת כרטיס אשראי?

אשמח לעזרה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • .galit.
        .galit. נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
        בהחלט לא הכל במזומן.
        המחאות מטיילים היו התחליף לכסף מזומן בתקופה לפני כרטיסי האשראי. היום אין סיבה ממשית להשתמש בהם, פרט לשיקול הפסיכולוגי (שהוא לגיטימי לגמרי).
        באופן אישי, אני לוקחת סכום כסף מסוים בדולרים (שווה ערך לתקופה של בערך חודש) ומשתמשת בו בשבועות הראשונים (כדי לקבל תמונה של כמה ההוצאות שלי) ולאורך הטיול כשיש צורך, בטיול ארוך - 200-300$ בהמחאות נוסעים (בשביל הרגשת הבטחון), ושומרת סכום של 200-300$ במזומן עד לחודש האחרון של הטיול (כשאני משתדלת שלא יהיה לי פחות מ100$ במזומן, בנפרד משאר הכסף, עד לשבוע האחרון שלו). שאר הזמן - מושכת כסף בכרטיס מכספומטים, בד"כ סכום שמספיק לשבוע-שבועיים קדימה (תלוי במדינה ובתוכניות).
        • liorkivich
          liorkivich נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
          עד כמה הנגישות להוציא כספים במדינות כמו לאוס נאפל ויאטנם קמבודיה? תאילנד יחסית מערבית לכן אני לא מודאג ממנה.

צריך כרטיס אשראי מיוחד? יש לי כרטיס בינלאומי, השאלה אם צריך חברה ספציפית של אשראי, VISA,AMEX,DINNERS ?
          • תומר
            תומר נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
            visa,mastercard הכי נפוצים. אם הכרטיס הוא בינלאומית מהחברות הנ"ל, לא צריכה להיות בעיה.
            נפאל וויטנאם אפשריות לעטיול עם כרטיס אשראי,
            לא זוכר לגבי קמבודיה.
            ישנה נטייה לקחת המחאות מטיילים בגלל עניין ביטוחי, אבל זה משהו שקיים גם עם כרטיסי אשראי- ברגע שנגנב מודיעים לחברת אשראי ודואגים לחלופי.
            אם לוקח אשראי לשימוש עיקרי, שים לב לעמלות משיכה- לרוב עדיף למשוך סכומים שיספיקו לשבוע/שבועיים/שלושה, כדי לחסוך בעמלות.
            שים לב ותתעדכן באתרים מרכזיים, לגבי יעדים נידחים יותר שתרצה לבקר בהם, אם יש אופצית שימוש באשראי, ואם לא בטוח, תצטייד במספיק מזומן בשבילם.
            • .galit.
              .galit. נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
              קמבודיה מדינה יחסית מודרנית, ואין בעיה למצוא שם כספומטים - שים לב שהרבה מהם מוציאים דולרים אמריקאים ולא כסף מקומי. אם אני זוכרת נכון כולם משתמשים בדולרים, גם המקומיים.
              אני השתמשתי בויזה בינלאומית (לאוס, קמבודיה, תאילנד, הודו) ולא זכורה לי שום בעיה.
              • avi
                avi נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
                Twisted Evil
                שים לב לפרט קטנטן כשאתה מוציא כרטיס אשראי בין לאומי:
                שזה יהיה כרטיס שעלות המשלוח שלו לחו"ל במידה ונגנב היא אפסית.
                לי היו במקרה שני כרטיסים,כשנגנבו , אחד מהם נשלח אלי ללא עלות לציאנג מאי.
                • ramiav1
                  ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

כסף לטיול הגדול במזרח
                  ההתנהלות שלי מאוד דומה להיתנהלות של גלית , אני לא משתמש בטרוואל צ'אקס , הישתמשתי בטיול הראשון וזה היה בלגן לחפש מקומות שניתן לפרוט אותם , אם יש חג אז בכלל בלגן .

לגבי וייטנאם כדאי להכין דולרים , בהרבה מקומות יש מחירונים לדונגים ולדולרים , המחירים לדולרים היו טובים יותר .

בקמבודיה גם כן השתמשתי בדולרים , זה המטבע הרצוי שם , לא השתמשתי במכשיר בנק אוטומטי .

בלאוס בכל הערים המרכזיות יש מכשירי בנק אוטומטיים שנותנים את המטבע המקומי קיפ , ושם תוכל להיות מיליונר , אבל בגבול דורשים דולרים או באטים .

כרטיסי אשראי שבשימוש , ויזה ומאסטרכרד .
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון