ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מעיל גשם נושם?

פורום דרום אמריקה
    4
    19
    4864
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • scarymovie4
      scarymovie4 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם. לאחר שיטוט באינטרנט הבנתי שכדאי לקנות מעיל גשם "נושם".

אני מתכוון לעשות טראקים בפרו (הווארז ועוד) ובוליביה. האם אכן כדאי לקנות מעיל גשם נושם? האם יש לכם המלצות על מעיל בסביבות ה-200-400 ש"ח מכיוון שלשלם 1000-2000 ש"ח על מעיל לא בא בחשבון.

האם באזורים האלו יורדים הרבה גשמים ולאורך זמן? האם ייתכן שמעיל גשם פשוט יותר כמו זה:
      http://www.mandmdirect.com/01/details/RG328/Regatta-Mens-Pac kaway-II-Jacket-Navy

טוענים שהוא נושם אך לא כך אמרו המוכרים בחנות וגם כשמדדתי אותו הוא הרגיש לי מעט כמו ניילון אטום
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yonatanamit
        yonatanamit נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
        בהנחה שאתה הולך לעשות טרקים בעונה היבשה של יוני עד ספטמבר אתה לא צריך מעיל גשם. אתה צריך להיות מודאג יותר מקור. מעיל טוב, דוחה מים ורוח כמו ה- soft sheel של קולומביה/נורט פייס/ מרמוט וכדו' בתוספת מיקרו פליס וחולצה טרמית טובה יעשו את העבודה ויהיו הפתרון הכי נוח בהתחשב בטמפרטורות המשתנו ובובדה שאתה הולך עם תיק על הגב בחלק גדול מהטרקים. soft shell שתי חולצות טרמיות ושתי חולצות מיקרו פליס יעלו לך בסביבות ה- 1500 ש"ח ויכסו את כול מה שאתה צריך תוסיף מכנסיים טובים וב- 2000 ש"ח גג סגרת את מלתחת הטרקים לכול הטיול. אפשר להוציא הרבה יותר אבל לא ממש צריך ואפשר להוציא פחות אבל יהיה לך קר ו/או לא נוח.
        • scarymovie4

מעיל גשם נושם?
          אני מניח שאני אטייל בבולביה ופרו בין החודשים אפריל-מאי.

חולצה טרמית טובה ומיקרו פליז לא יספיקו בהליכה היומיומית בטראקים?

הבנתי שמתחממים נורא מהר במהלך הפעילות האקטיבית ובלילה צריך לשים דגש על השכבות המחממות..

• yonatanamit

מעיל גשם נושם?
            א) לא בהכרח, נכון שמתחממים בהליכה עם טרמית ופליס אבל ברגע שתעצור, בטח בפסים גבוהים הרוח מכה באלימות ופליס לא יעצור אותה. צריך מעיל אטום לרוח.
            ב) נכון צריך שכבה מחממת. שכבות חמות= טרמית+פליס+מעיל. או משהו יקר יותר שאתה לא מעוניין בו...
            ג) כשממש קר, נגיד בוואי וואש בפרו בלילה אין מה לעשות. פשוט שים כובע כפפות וטרנינג וכנס לשק"ש...
            • yonatanamit

מעיל גשם נושם?
              שכחתי להתייחס לעוד פרט חשוב- אם אתה מטייל באפריל מאי אתה יכול למצוא את עצמך בגשם בסבירות די גבוה. משמע- צריך מעיל.
              אתה יכול לטייל עם טרמית פליס עבה (וזול) ומעיל גשם נגד רוח/גשם (גם כן זול) אבל ת'כלס יהיה לך מאוד לא נוח. תחשוב כמה טרקים ואיזה אתה רוצה לעשות ותשקולל את הכדאיות הכלכלית. לעניות דעתי בטיול כזה, שמחירו גם ככה גבוה לא שווה לקמצן על כמה מאות שקלים שישנו את עולמך מקצה לקצה... מנסיון!

• scarymovie4

מעיל גשם נושם?
                אוקי אז חולצה טרמית + פליס\מיקרו פליז + מעיל נגד גשם ורוח ובמידת הצורך, עוד שכבה מבודדת (פליס עבה) אמורים להספיק לי?

והאם אכן יש צורך במעיל גשם שעולה 600-1000 ש"ח או שגם הפשוטים יותר יעשו את העבודה?
                • איתי א.
                  איתי א. נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                  א. גם בשיא העונה היבשה של פרו ובוליביה יש סיכוי טוב לגשם/שלג/ברד (או כולם ביחד) בטרקים באיזורים הגבוהים יותר. לכן, מעיל שחוסם גשם ורוח הוא פרט הכרחי.

ב. לגבי איכות המעיל - זה עניין של נוחות. ככל שהמעיל יקר יותר הוא יותר נוח, יותר אופנתי ויושב יותר טוב על הגוף. אבל בעיקר - הוא "נושם" טוב יותר, מה שאומר שתזיע בתוכו הרבה הרבה פחות במהלך ההליכה. עם זאת, גם מעיל ניילון ב-20 שקל חוסם את הגשם והרוח (שזו בסופו של דבר המטרה), אז אם אתה רוצה לחסוך זה בהחלט אפשרי (על חשבון נוחות כאמור). לדעתי יש דברים סבירים מאוד בכמה מאות שקלים, לא צריך לקנות ב-1000 שקל.
                  • scarymovie4

מעיל גשם נושם?
                    אוקי זה מעט מוזר כי לרוב שקראתי אנשים לא המליצו על SOFT-SHELL אלא על טרמית + פליז + מעיל גשם ורוח.

לפי מיטב הבנתי SOFT-SHELL מחמם אך לא כמו פליז וחוסם רוח וגשם אך לא כמו מעיל גשם ייעודי.

לכן, ותקנו אותי אם אני טועה, האם לא כדאי להיצמד לשיטת 3 השכבות - טרמית + פליז + מעיל גשם ורוח ייעודי? ובמידה וקר בעצירות או בלילות לשים עוד שכבה מבודדת? הרי בסופו של דבר כעושים טראקים, גם בהווארז ובמקומות קרים לא הולכים עם יותר מ-3 שכבות ביחד (כאמור טרמי + פליז + מעיל גשם).

לגבי ההליכה עם התרמיל, הבנתי שבחלק מהטראקים יש גם סבלים\סוסים שסוחבים את הציוד.

יש לכם המלצה למעיל גשם ורוח בסביבות ה200-400 ש"ח?
                    • מתא
                      מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                      הבנת נכון מאוד.

בסופו של יום סופט של הוא לא שכבה מחממת, אלא מבודדת. מעילי גשם טובים יהיו אטומים לרוח באותה מידה של סופט של, אבל גם ייתנו מענה לגשם רציני, מה שסופט של לא נותן.

לי אישית יש את המעיל של TNF מדגם Resolve. הוא קצת מעל התקציב שלך אם אתה קונה אותו בארץ (המחיר המומלץ לצרכן בחנויות הוא 650, מאמין שאפשר למצוא גם בטיפה פחות) - אבל אם תקנה בחו"ל או תיפול על מבצע טוב באיזה חנות, לדעתי הוא מושלם בהתחשב בעלות מול תועלת. עבר איתי גם בארץ וגם בחו"ל ימים מאוד גשומים, וזה אחד הדברים היותר נוחים שיצא לי ללבוש.
                      • yonatanamit

מעיל גשם נושם?
                        מצטער מתא, אבל אני חולק עליך. לי יש soft shell של קולומביה מסדרת Titanium. אני מטייל איתו כבר מאז 2006. המעיל הזה עבר רוחות שלא תאמין וימים שלמים של גשם בלי שאף טיפה לא תחדור פנימה.אה כן, לא תאמין, הוא אפילו שמר לי על חום הגוף... Razz מהטורס דל פיינה בפרו, דרך האנאפורנה ואברסט בייס קמפ בנאפאל ועד לטור מון בלאן בצרפת. וכמובן בארץ אבל פה אני לא כול כך יוצא לטייל כשיש גשם כי אני לא מוגבל בזמן... חחח

קיצור- זה לא מדוייק. לא חייבים מעיל גשם מסורבל ומטריד. אפשר ללבוש גם מעילים נוחים ואיכותיים מאוד בעלות "משוגעת" של 700-800 שקל בחנויות למטייל או כול מתחרה אחר בארץ.
                        soft shell אינו שכבת ביניים. אתה טועה ומטעה. הוא מעיל חיצוני לכול דבר גם עם לא מוגדר על ידי היצרן כמעיל אטום לגשם. אחרי הכול הם צרכים סיבה טובה למקור את הגורטקסים היקרים העבים והמחממים גם למי שלא מטפס לפסגות מושלגות במינוס מעלות... או לחילופין את המעילי גשם הזולים והמציקים למי שלא באמת צריך משהו רציני. הצא וביקוש... למטרת טרקים בגבהיי ביניים, שלא צפוי בהם הליכה בשלג מסיבי במינוס 15, soft shell היא הבחירה האולטימטיבית, יחד עם טרמית ומיקרו פליז כמובן...

לבחור שמתלבט מה לקנות- אתה הולך לצאת לטיול שיעלה (בהנחה שתטייל בערך חצי שנה, כולל טיסה, ביטוח וציוד) בערך 45,000-40,000 שקל. אולי אפילו יותר. לא תוציא עוד 300-400 שקל כדי שיהיה לך את הציוד הכי מתאים לצרכים שלך.
                        • scarymovie4

מעיל גשם נושם?
                          אני קצת מבולבל... אכן החלטתי להשקיע עוד כסף במעיל גשם אך עכשיו אני לא בטוח מה אני צריך..
                          • מתא
                            מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                            אתה מוזמן לחלוק עד מחר, אבל אני מזמין אותך לבדוק בכל אחת מחברות ציוד הטיולים ואני אשמח אם תראה לי חברה אחת שמוכרת את הסופטשל שלה [מהסדרות הבסיסיות+ במחירים של כמה מאות שקלים, לא סדרות האקסטרים היקרות] בתור מעיל שעמיד במים.

מלבד זאת, אין בסופטשל שום חומר שאמור לבודד את חום הגוף ולשמור עליו. הסופטשל הוא שכבה נוחה, לרוב שגם יושבת טוב, שנועדה להיות אטומה לחלוטין לרוח ועד כמה שאפשר דוחת מים [שוב - דוחה, לא אטומה במלואה].
                            כדי לבודד חום צריך בד עם צפיפות גבוהה של חומר, כמו שניתן למצוא בפליסים של מרבית החברות [ואם אתה רוצה כבר סוג של פליס שמבודד טוב אז רצוי שהוא יהיה של פולרטק]. אם תגיד לבנאדם שהוא יכול לצאת עם סופטשל בתור שכבה שומרת חום אז אתה תהפוך אותו לקרטיב, וזה כבר רשלנות.

עכשיו נגיע לנקודה בה אמרת שאני ממליץ על מעיל מסורבל. אני ממליץ לך לבדוק את המוצר עליו כתבתי ספציפית לפני שאתה יורה שטויות, מכיוון שהדגם הנ"ל של TNF שוקל אני מאמין כחצי ממשקל מרבית הסופטשלים בשוק. הוא אחד המעלים היותר נוחים שאני מכיר בשוק במחירים הללו, וכמובן שהוא עדיף בהרבה מסופטשל בכל הקשור למה שאתה משלם מול מה אתה מקבל - אטימות מלאה לרוח ואטימות מלאה למים. סופטשל ממלא רק אחרי בעית הרוח ולא לחלוטין בבעיית המים. [שים לב גם שלא באמת מעניין אותי איזה סופטשל ושל איזה חברה, גם של TNF - מעיל גשם אטום עדיף בהרבה מסופטשל אם אתה מחפש ייעוד של אטימות למים]. ולא, אין שום סיבה להשקיע בגורטקס אלא אם אתה גר בסקוטלנד. במעיל שהמלצתי עליו אין גוטקס בכל אופן, ואם היה בו הוא היה עולה עוד 300 ש"ח +/-.

ואני בכוונה אקדיש לכך שורה בפני עצמה:

אל תכניס לי מילים לפה. לא כתבתי בשום שלב של ההודעה שסופטשל הוא שכבת ביניים. תלמד להתדיין במקום להמציא אמירות.

• מתא
                              מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                              אני ממליץ לך להיכנס לפורום ציוד [הפורום האחרון ברשימה] ולשאול שם. מרבית חברי הפורום שהם גם מטיילים וותיקים סביר להניח שימליצו לך על מעיל גשם קל ונוח על פני סופטשל במידה ואתה רוצה שכבה חיצונית אטומה למים.

מבחינת "מה אתה צריך" - אז התשובה מאוד פשוטה: שכבה חיצונית אטומה למים ורוח. מכאן השאלה היא כמה אתה מוכן להשקיע במעיל שכזה. ככל שתשקיע יותר אתה תקבל כמובן מעיל יותר איכותי, יותר נוח, יותר אטום (כי גם לאטימות למים יש רמות. עניין של כמות משקעים עד שהמים יחדרו דרך התפרים וכו'....מעילים איכותיים ויקרים למשל הם seam-less, כלומר ללא תפרים בכלל, וכך יש בד רציף ונקי מנקודות תורפה של חדירת מים) ויותר נושם. לדעתי אין סיבה לחרוג בתקציב של הטיול מהמחיר עליו כתבתי, כשגם מעילים זולים יותר יעשו את העבודה הבסיסית של אטימות למים ורוח, אבל אולי יהיו פחות נוחים. את זה אתה כבר צריך לבדוק בעצמך בחנות ולראות את ההבדלים מבחינת נוחות כשזהב יושב עליך.
                              • scarymovie4

מעיל גשם נושם?
                                אז קודם כל תודה רבה על העזרה חברים. העלתם שניכם נקודה חשובה ואכן עדיף להוציא עוד כמה מאות שקלים וללכת עם מעיל גשם נושם ואטום מאשר עם מעיל זול וחונק שאולי ישמור עליי מגשם אך יגרום לי להזיע.

אכן נראה לי שאלך על ה-TNF RESOLVE.
                                מתא - האם המעיל קל יחסית? ניתן לקפל אותו למימדים קומפקטים?
                                האם הוא לא עדין מדי (בדגש על אזור הכתפיים) שמא חיכוך בין המוציל'ה למעיל עלול לגרום להיווצרות שפשפוף-קרע? ובקיצור - האם טירקת איתו בדרום אמריקה?

ועוד שאלה, האם לדעתך הפליס הזה יספיק לי?
                                http://www.columbia.com/Men%27s-Fast-Trek%E2%84%A2-II-Full-Z ip-Fleece/AM3039,default,pd.html

אני מניח שאם אראה שקר לי בלילות אני אקנה איזה פליס אלפקה מחמם אבל ברמת ההליכה היומיומית בטראק, האם חולצה טרמית טובה, הפליז הנ"ל ומעיל הגשם של TNF אמורים לספק אותי לאזורי בולביה הקרים, פרו - הווארז?

תודה רבה!
                                • מתא
                                  מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                                  הבעיה הכללית שלי עם פליסים של קולומביה היא שהם נטולי פולרטק.
                                  פולרטק זאת החברה המקורית שייצרה פליסים, וכיום היא מוכרת את הטכנולוגיה שלה לכל החברות בשוק [סאלווה, TNF, קל גב הישראלית, lowe alpine וכו'...). בפליס כל הרעיון הוא כמה החומר צפוף מול מה המשקל שלו, ויש רמות שונות של עובי פליסים (micro, classic 100, classic 200, classic 300 ו- Termal Pro) לדעתי במחיר הזה אתה יכל לקנות פליס של כל אחת מהחברות נ"ל ושיהיה יותר איכותי מבחינת רמת שמירת החום. דווקא פה אגב לא חובה להשקיע דווקא בפליס של חברה מחו"ל, ולדעתי הפליסים של קל גב עושים את העבודה יופי ובמחיר זול בדרך כלל בכשליש פחות או יותר מהמתחרות מחו"ל.

הריסולב שוקל כ-500 גרם ומתקפל יחסית קטן מאוד [הרבה יותר מכל סופטשל שהיה/יש לי]. יצא לי כבר לטארק איתו עם משקלים לא קטנים על הגב ולא הרגשתי שום בעיה של חיכוך.
                                  בדרא"מ לא טירקתי איתו, אבל הוא כן עבר כמה ימים גשומים באנגליה ובחורף בארץ בשנה שעברה ושמר עליי יבש לגמרי.
                                  אגב, הפליסי אלפקה/לאמה הם מאוד נחמדים, אבל לא מתקרבים לרמת שמירת חום של כל פליס שתבוא או תקנה שם. הצמר הוא מאוד נעים וקצת שומר חום, אבל אל תבנה על זה בתור ה-דבר שישמור עליך חם.

בנוגע לשאלה האחרונה - לדעתי כן. חולצה טרמית טובה, פליס ומעיל גשם יפתרו לך יופי את בעיה הקור והרטיבות.
                                  • yonatanamit

מעיל גשם נושם?
                                    שמע חבר, קח אוויר, אף אחד לא בא להתווכח איתך ובטח לא בצורה כזאת בוטה. לכולם פה יש כוונה טובה לעזור. זה הכול. מצטער אם פגעתי בך.

ואם כבר ציינת הכנסת מילים לפה- איפה קראת המלצה שלי על יציאה עם Soft shell בלבד? אני חזרתי והדגשתי את עיניין שלוש השכבות ואני עדין בדעה שהשכבה השלישית (החיצונית) עדיף ותהיה Soft shell.

כפי שאתה אמרת- זאת שכבה נוחה שיושבת טוב על הגוף ואוסיף- גם נעימה למגע ונראת טוב. בסוף החיים הם מכלול שלם ובטיול כזה שבו אתה לוקח מעט ציוד ולבוש בפרט חשוב שיהיה לך מעיל נעים ויפה שיהיה לך סבבה להסתובב איתו גם בעיר וללכת איתו למסעדה או לפאב או אפילו למסיבה או לקולנוע.
                                    היום הם גם מחופים בשכבה דקה של פליז או בפטנטים שונים כאלו ואחרים לשמירת חום.
                                    עם כול הכבוד למעילי גשם בכלל ולמעיל שאתה מדבר עליו בפרט, וכן, אני מכיר אותו, הם לא יושבים טוב וצמוד על הגוף והם בעלי מגע לא נעים במיוחד.

ואני אצטט מקטלוג המוצרים של האתר הזה:

"מעיל טכני, ייחודי ורב שימושי, יכול לשמש גם כמעיל חיצוני אטום למים ולרוח ומבודד וגם כמעיל פליס מחמם כשכבת ביניים.
                                    מעיל Soft Shell , נחשב למעיל רב שימושי וטכני ביותר.
                                    אטום לרוח ודוחה מים וגשם.
                                    עשוי מבד פליס Apex Universal Weatherblock מאפייני הבד הם משקל קל במיוחד, גמישות מעולה לכל הכיוונים, רמת אטימות מים גבוהה, יכולת נשימה והרחקת לחות מעולה ורמת בידוד מעולה.
                                    אידיאלי לפעילות מתונה ודינאמית בתנאי קור.

לפליס רוכסן באורך מלא, עם חיפוי להגנה מפני כניסה של רוח אל תוך הפליס, היכול להרכס לתוך מעיל אחר של חברת The North Face"

http://shop.lametayel.co.il/cgi-bin/lametayel/T0AMVY.html

שים לב שהם כתבו בעצם שהוא יכול לשמש אפילו כשכבת ביניים מחממת, בהנחה שרכסת אותו למעיל אחר חיצוני של TNF, שזה כמובן האידיאל שלהם, לגרום לך לקנות גם וגם...
                                    לגבי עיניין האטימות למיים- זה עיניין פורמאלי ומישפטי על מה הם מוכנים להתחייב ועל מה לא. ת'כלס- הם אטומים. כמו שכבר ציינתי- עברו עלי ימים שלמים של גשם שוטף בטרקים שונים (בעיקר בדרום פטגוניה)ולא נרטבתי אף פעם.

ולעיניין המחיר- בארץ ההפרש בין המעיל שאתה המלצת לבין מה שאני ממליץ הם 100 שקל. אני מאמין שעדיף להשקיע עוד 100 שקל בשביל לקבל All around player...
                                    • מתא
                                      מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                                      יסלחו לי למטייל ומי שעומד מאחורי קטלוג המוצרים באתר, אבל אני מסתמך על מה שהחברות אומרות ולא על גחמות של כותב באתר:

http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/mens-apex-bionic -jacket_3.html

""If it's cold, and it's time to drop the clutch, this is the jacket. Water-resistant, breathable".
                                      וכן, יש חשיבות אם זה דוחה מים [כמו הנ"ל] או אטום למים, וזה ממש לא עניין פורמלי - זאת עובדה. ה-Apex, שהוא אחלה סופטשל (לבשתי אותו במשלך שעות בחנות טיולים שעבדתי בה ומכרתי עשרות כאלה), לא יהיה אטום למים כשתהיה כמות משקעים רצינית כמו מה שיכול לקרות ביום נתון בטורס דל פאיינה או באזור האנדים הגבוהים יותר בפרו ובוליביה. זה שלך אולי שיחק המזל קצת זה טוב, יפה ונחמד (ואולי גם קצת עם זכרון מתעתע), אבל זה לא נותן לך את הזכות להגיד הפוך ממה שהחברה אומרת. המעיל לא מוגדר אטום למים, וזאת העובדה היחידה.

בנוגע לשכבת הפליס הפנימית בסופטשל - אתה יודע טוב מאוד שהיא נועדה יותר לנעימות וטיפה לבידוד ולא לבידוד מלא. אגב, גם במעיל גשם resolve יש שכבת פליס באזור הצוואר, אני עדיין לא אתיימר להגיד שזה מה ששומר על חום הגוף.

אתה צריך להבין משהו מאוד בסיסי - אין לי בעיה עם סופטשלים. יש לי גם כן אחד שאני מאוד אוהב והולך איתו לא מעט. אבל כשזה נוגע לטיול שבו אתה נאלץ לבחור בין מעיל לסופטשל במקומות שיש בהם תדירות גבוהה של משקעים - אז חד משמעית עדיף מעיל. ואגב, המעיל הזה יושב מעולה על הגוף ולדעתי האישית גם אין שום בעיה עם המגע שלו. בסוף שני המוצרים עשויים מחומרים סינטטיים, ואני אישית לא מרגיש הבדל ביניהם.
                                      • scarymovie4

מעיל גשם נושם?
                                        היית ממליץ בנוסף למיקרו-פליז של קולמוביה לרכוש גם פליס יותר רציני לדוגמא OUTDOOR POLARTEC THERMAL PRO:
                                        http://www.e-shetach.co.il/pl_product~22040~21~136.htm

• מתא
                                          מתא נערך לאחרונה על ידי

מעיל גשם נושם?
                                          זה נורא תלוי בעד כמה אתה רגיש לקור. אני יכול להעיד על עצמי שכשמרבית האנשים הולכים עם 3 שכבות, אני רק שוקל לעבור לחולצה ארוכה, ככה שלי אישית גם במקומות יחסית קרים מספיקה חולצה תרמית טובה, מיקרו פליס או פליס יחסית דק (בסגנון הקלאסיק 200) ועוד שכבה אטומה לרוח.
                                          אם אתה חושב שאתה לא במצב כמוני, אז כן הייתי ממליץ לקנות פליס שישמש אותך בלילות הקרים ובעצירות ארוכות במקומות קרים. ספצפית הטרמל פרו הוא סוג הבד הכי טוב שיש מבחינת נפח הפליס אל מול צפיפות החומר - כלומר רמת הבידוד ושמירת החום.
                                          • 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון