קוסטה ריקה - דרכי הגעה
-
הי,
אני מתכננת לטיטיל עם רכב שכור באזור הפסיפי
ואז להחזיר אותו בסאן חוזה ולנסוע בתחבורה ציבורית לטורטוגרו
רציתי לשאול אם מישהו יודע מה הן האופציות לחזור מטורטוגרו לצד הקריבי ( פוארטו ויאחו או קאוויטה )
ראיתי כל מיני אופציות דרך MOIN אבל של חברות פרטיות ונראה נורא יקר ( 50$ לאדם)
יש אופציה אחרת ?
רוב תודות
-
קוסטה ריקה - דרכי הגעההמחיר עם חברת בנאנרו אמור להיות 35$ לכיוון, אבל הם לא בהכרח יוצאים כל יום, תלוי בדרישה , וכדאי לבדוק זאת לפני שיוצאים לטורטוגרו ( שאני מניח שאתם מגיעים מפאבונה).
אחרת זה לחזור ללה פאבונה ומשם להמשיך לחוף הקריבי. -
קוסטה ריקה - דרכי הגעהתודה
כן התכוונתי לבננרו שזה 35$ ללימון ועוד 12$ מונית לפוארטו ויאחו
אם חוזרים לפאבונה - איך ממשיכים משם לקאריבי ?
ובכלל אשמח להעלות שוב את הדילמה שלי
התייעצתי בעבר בפורום האם כדאי לי להגיע לטורטוגרו באפריל ( כשיש רק 50% סכוי לראות צבים ) ולפי התגובות החלטתי ללכת על זה
עכשיו נראה לי שבעצם ניסה לשם בשיט
ואז בבוקר נעשה את השיט המוקדם עם המדריך
ואז שוב שייט של 3.5 ל LIMON
האם זה שווה את זה ?
האם ניתן לוותר על השיט בתעלות בגלל שבדרך הלון וחזור שטים או שזה שונה
ושוב שואלת - אם אין צבים
האם שייט בקאנו נגרו לא מהווה חלופה הולמת ודומה ( זולה יותר מבחינת ההגעה ומפנה יום שלם של טיול )
האם החוויות שונות ? האם לא רואים אותו סגנון של חיות ?
רוב תודות
וסליחה שאני מעלה את הסוגיה הזאת שוב
תודה על ההבנה
טלי
-
קוסטה ריקה - דרכי הגעהקודם כל אין שום בעיה לחזור ולהעלות התלבטות.
לגבי השאלות שלך- אני הייתי באוקטובר שזה גם קצה של עונת הטלה וראיתי צבה ( היא מיאנה להטיל אבל זה משהו אחר- על החוף היא היתה במלוא גודלה (
ואני דווקא מצאתי את השייט ( עשינו ממוין) לשם של המספר שעות מאוד אטרקטיבי- ראינו כל מיני ציפורים ובע"ח וגולת הכותרת היתה עצלן ממרחק מאוד קצר.
בגלל כל מה שראינו בשייט עצמו ויתרנו על לשוט בתעלות.
לגבי קנו נגרו- בשייט שם יחסית ראיתי פחות ציפורים ולמעשה אף חיה בחלק שמדרום ללוס צ'ילס. השנה הייתי בחלק הצפוני של ריו פריו ( הנהר של קנו נגרו) בדרך לניקרגואה ושם ראינו קופים, אבל שוב- פחות ציפורים. הנהר יותר רחב מחלק מהתעלות שבהן מגיעים ממוין ואולי זו הסיבה.
מפבונה אתם מגיעם לקריארי ועולים על אוטובוס לסן חוזה - ואז או שתרדו ב-guapiles הסמוכה ותחכו לאוטובוס ללימון או שתחזרו עד סן חוזה ותיקחו משם אוטובוס ( אני הייתי בוחר באופציה הראשונה, אבל זה אני) -
קוסטה ריקה - דרכי הגעהתודה גדליהו ?
אז אם אני מבינה נכון אתה אומר שהשייט לטורטגורו שווה את זה ויותר יפה מקאנו נגרו ..
ושמומלץ לעשות את השייט ל MOIN בחזור ( ולא לחזור לפאבונה ומשם באוטובוס ללימון )
אך שאפשר לוותר על שיט התעלות של6:00 עם מדריך כי השייט מפבונה והשייט ל- MOIN מכסים את אותם הדברים ?
לגילוי נאות - אנחנו יותר אנשים של יונקים וחיות ארציות מאשר חובבי ציפורים
הבנתי אותך נכון ?
תודה ! -
קוסטה ריקה - דרכי הגעההבנת אותי נכון- זו דעתי האישית בכל מקרה,
ע"ס מה שאני ראיתי בטיול שלי. אין פה שום הבטחה למה שאת תפגשי בדרך...
אם אתם מטיילים באוטובוסים הייתי שט לטורטוגרו מפבונה וחוזר ממוין. ובכל מקרה אם לא תצא סירה מטורטוגרו למוין מאיזו שהיא סיבה- תהיו מוכנים נפשית לחזור שוב דרך פאבונה.
דרך אגב- חלק מההמלצות הן גם פונקציה של שאר המקומות שמתוכננים בטיול ( על מה לוותר או לא...) ויכוללהיות שאם טורטוגרו נהיה עבורכם מעמסה ויש לכם מקומות אחרים שיענו על אותן חוויות- אולי כדאי לעשות שוב חושבים. וזאת מבלי לבלבל אתכם יותר מדי) -
קוסטה ריקה - דרכי הגעהTילו מקומות אחרים יכולים לענות על אותם חוויות של טורטוגרו ?
אתה יודע אולי מתי באוסטיאונל ניתן לראות צבים ( נהיה ב SAMARA בטיול .. )
תודה -
קוסטה ריקה - דרכי הגעהצר לי אבל הזמן היותר "בטוח" לצפות בצבות העולות להטיל באוסטיונל הוא בין יולי לנובמבר.
הסיכוי הטוב ביותר לראות באפריל הוא בפריסמינה, שנמצאת מדרום לטורטוגרו- אבל יכול להיות מסובך להגיע לשם, וזה רק מחזק את דעתי שצריך להמר על טורטוגרו