ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מרכז ודרום אמריקה ברכב

פורום דרום אמריקה
    3
    5
    2549
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מאיה שירקולקר
      מאיה שירקולקר נערך לאחרונה על ידי

שלום.
      אני ובעלי מעוניינים לקנות רכב בקוסטה ריקה ולרדת איתו לדרום אמריקה ולחצות איתו את כל היבשת....אנו נטייל כ- 9 חודשים...
      האם הדבר אפשרי? הכוונה לחצות עם האוטו מדינות במיוחד את גבול פנמה קולומביה....ביטוח..סיכון וכדומה
      כל תובנה בנושא תתקבל בברכה...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איתי א.
        איתי א. נערך לאחרונה על ידי

מרכז ודרום אמריקה ברכב
        הדבר אכן אפשרי אבל מאוד לא פשוט... אני לא אומר את זה מניסיון אישי, אבל כן נתקלתי בכמה אנשים שעשו את זה (או לפחות ניסו).
        צריך לקחת בחשבון כמה דברים לפני טיול כזה, כי זה לא דומה לטיול עם רכב במקומות כמו ארה"ב, אירופה או ניו-זילנד:
        1. מרחקים - מקסיקו ומדינות דרום אמריקה הן מדינות ענקיות והרבה פחות מיושבות משאר העולם המערבי - זה אומר נסיעות ארוכות ומתישות מאוד ממקום למקום שתרצו להגיע אליו.
        2. תשתיות - בחלק גדול מהמדינות התשתיות של הכבישים רחוקות מהסטנדרט המערבי, מה שיהפוך את הנסיעה למתישה וארוכב אפילו יותר. בנוסח, גם ליחסית פחות בטוחה - יש הרבה כבישים מסוכנים שדורשים ניסיון והיכרות עמם כדי לנסוע בהם בבטחה, מה שמן הסתם אין לכם.
        3. ביטחון אישי - בעיקר במרכז אמריקה וכן במדינות האנדיות נסיעה ברכב תחייב לעבור באיזורי ספר לא תיירותיים שבהם "לנצנץ" כתיירים עם רכב מלא בציוד עלול להיות רעיון גרוע. לצערי לא חסרים אנשים שאני מכיר שפרצו להם לאוטו או שגנבו את האוטו עם כל הציוד (שוב, בעיקר במרכז אמריקה, אבל לא רק...).
        4. מוסכים - נקווה שלא תצטרכו, אבל יש גם סיכוי טוב שכן. אם אין לכם ספרדית טובה הסיכוי שלא ידפקו אתכם שואף לדעתי לאפס, וגם אם כן עדיין יש סיכוי לא רע שירמו אתכם או יחפפו

אז בקיצור - חשוב לקחת בחשבון שטיול חוצה יבשת כזה הוא בהחלט לא עניין פשוט. זה ידרוש מכם הרבה מוטיבציה ואורח רוח...
        מצד שני, זה כמובן גם טיול פשוט מדהים, אז...
        • מאיה שירקולקר

מרכז ודרום אמריקה ברכב
          איתי תודה רבה על התשובה.......באמת חומר למחשבה Smile
          טיול כזה יכול להיות מפחיד ומדהים בו זמנית.....
          • שגיא מנדוסה
            שגיא מנדוסה נערך לאחרונה על ידי

מרכז ודרום אמריקה ברכב
            שלום מאיה,
            אני קניתי אוטו בצ'ילה (פולקסווגן קומבי) וטיילנו איתו קרוב ל-5 חודשים.
            לא יכול להעיד על מרכז אמריקה, אבל מצטרף לרוב הדברים שאמר איתי. זו הייתה חוויה יחודית אך לא פשוטה.
            מרחקים- אחד הדברים הכי קשים שהיו בטיול הזה ללא ספק.
            תשתיות- מחזק את איתי. אבל נראה לי שאם נצמדים לכבישים הראשיים זו לא אמורה להוות בעיה חמורה מאוד.
            בטחון אישי- אני באופן אישי מעולם לא הרגשתי חסר ביטחון בדרו"א עם או בלי הרכב..כמובן שצריך להיות זהירים מאוד, אך במקומות שהגענו לרוב קיבלו אותנו בחיוך (אציין שאנחנו בנינו מיטה מאחורה, כך שרוב הזמן ישנו באוטו)
            מוסכים- מחזק את איתי! (לא שבארץ זה שונה כ"כ...)

אני לא יודע איך זה עובד עם רכב מקוסטה ריקה, אבל את הרכב שלנו יכולנו למכור אך ורק בצ'ילה. צריך לקחת בחשבון כדי לא להיתקע עם האוטו (יש אפשרות למכור אח"כ למי שרוצה לעלות לכיוון מרכז אמריקה, את צריכה לבדוק איך לעשות העברת בעלות ובאיזו מדינה. למשל בארגנטינה לא תוכלו...או להשאיר את האוטו במדינה שתסיימו, זו גם אופצייה..)
            דבר נוסף הוא הביטוח. רוב המדינות דורשות לראות ביטוח בינ"ל לרכב. אנחנו עשינו בצ'ילה לחצי שנה.

לסיכום, חוויה מדהימה אך קשה ולפעמים מתסכלת. רואים ופוגשים מקומות ואנשים שבד"כ לא נתקלים בתיירים מחו"ל, אבל מתיש מאוד...
            • מאיה שירקולקר

מרכז ודרום אמריקה ברכב
              שגיא תודה רבה על המענה.....עזרת לי לגבש החלטה בנושא
              נותרה לי רק שאלה אחת והיא בנוגע הביטוח לרכב...
              היכן אני ניגשת בכדי לעשות ביטוח בינ"ל לרכב?
              או שזה דרך האינטרנט?
              אשמח לקבל תשובה מפורטת בנושא הזה.....

נ.ב.
              כמה עלה לכם לבטח את הרכב לחצי שנה?

תודה רבה
              מאיה
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון