ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול בלגיה הולנד בקיץ

פורום טיולי משפחות
    7
    13
    2876
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Hila3215211
      Hila3215211 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכל חברי הפורום Surprised , רציתי להתייעץ לגבי מסלול שבניתי לטיול בתחילת אוגוסט- אנו 2 מבוגרים+ בת 11.5 + בן 2.5, טיול ראשון של הילדים בחו"ל ,מבינה שהכל יכול להשתנות תוך כדי הטיול (כמו מזג האויר) ונזרום כמובן לפי הילדים אך יש לי השגות לגבי היום האחרון, אשמח אם יש לכם רעיונות אחרים: Smile (אגב אנו לא רוכבים על אופניים במשפחתנו ולכן אין פה מסלולי אופניים)

יום 1 נחיתה בבריסל ב-1800 לקיחת רכב והגעה לצימר
      יום 2 יום בבריסל ואם נספיק אז גם מכלן
      יום 3 ברוז' וגנט
      יום 4 מערות האן סור לס ואח"כ דינאן
      יום 5 יום המעבר מבלגיה להולנד עוברים דרך דלתא פארק
      יום 6 יום באמסטרדם
      יום 7 אוטרכט ובילוי באגם שליד הצימר שנשהה בו (שחיה ו/או שייט)
      יום 8 אפטלינג פארק
      יום 9 חיטהורן אח"כ עיריית ימי הביניים קמפן או לייליסטאד והאניה בטביה
      יום 10 זאנסה סכאנס ואח"כ וולנדאם ואדאם או הורן
      יום 11 ליידן והארלם
      יום 12 ואחרון רוטרדם ומשם נסיעה לבריסל להחזרת הרכב וטיסה חזרה בשעה 2150...

זהו, אשמח לרעיונות / דעות/ או כל דבר שנסיונכם יוכל לסייע
      תודה רבה Smile Smile Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
        מתייחסת רק לחלק הבלגי. איפה אתם לנים בבלגיה?
        מוזיאון המדע במכלן אדיר אבל אני לא בטוחה שעם בן 2.5 תצליחו למצות אותו. הוא "אוכל" בקלות שלוש ארבע שעות. מכלן עצמה עיר מקסימה. אבל קחי בחשבון שהיא נסגרת בשש בערב בול. כולה. לגבי בריסל יש איזה תוכנית או סתם סיבוב היכרות בכיכר, וופל בלגי והילד המשתין? אם אין לך "מאסטים" בבריסל אפשר לשלב אותה עם מכלן ביום הראשון רק שהייתי מתחילה בבוקר ממוזיאון המדע ולקראת אחר הצהריים חוזרת לבריסל שבכל זאת פתוחה עד מאוחר (שמונה בערב בערך).

לגבי היום האחרון הייתי ממליצה לך "לזרום". אולי תרצו לחזור לבריסל, אולי לא תספיקו את מוזיאון המדע ותרצו לבקר בו. אולי עיירות בדרך מהולנד לבלגיה יעשו לכם את זה עד כדי כך שתרצו סתם לבקר בעוד כמה בדרך לטיסה.

אלונה
        • Hila3215211

טיול בלגיה הולנד בקיץ
          אלונה תודה על תגובתך! לשאלתך אנו לנים בכפר חמוד בבלגיה כ-35 דקות סה"כ מבריסל שמו- Sint-Agatha-Rode כך שלדעתי המיקום ממש טוב Very Happy
          בבריסל בגדול חשבתי: לסייר בעיר, הילד המשתין, מוזיאון המכוניות ( הילד משוגע על מכוניות), ומוזיאון לכלים מוסיקליים אולי, ואם יוותר זמן אז הסתובבות גם בפארק בריסל , מאוד הייתי רוצה להספיק את מכלן ואת מוזיאון המדע שלה כך שאולי זו אופציה לימי גשם או בהחלט חושבת עליה אם לא נספיק אותה אכן ליום האחרון בחזור לכיוון בריסל,
          שמחתי לראות שרשמת שבריסל פתוחה עד 2000 זאת לא ידעתי חשבתי שגם עד 1800 כך שאולי בהחלט נבקר בבוקר במכלן ונשמור את בריסל לאח"כ
          תודה! Smile

• glasha

טיול בלגיה הולנד בקיץ
            מבחינת שעות פתיחה של בריסל התכוונתי לעיר עצמה כלומר, החנויות נסגרות בשבע והמוזיאונים סביב שש אבל הכיכר עוד חיה ונושמת כמה שעות אחרי זה, עד שמחשיך והמסעדות ברחוב הקצבים פתוחות כמובן עד מאוחר בערב. בקיץ בסופי שבוע בכיכר הגדולה יש מופעים אורקוליים. האמת שאף פעם לא היה לנו סבלנות להישאר בבריסל עד הלילה בשביל זה.

מוזיאון מכוניות מקסים, ממש מולו (באותה הכיכר) נמצא מוזיאון הצבא (בחינם) ויש בו כל מיני טנקים, מטוסים ושות'. קחי בחשבון שבמוזיאון הצבא יש הפסקת צהריים (במהלכה ביקרנו במוזיאון המכוניות).
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
              אני לא חושב שמוזיאון המכוניות בבריסל מתאים לגיל שנתיים וחצי.
              ברמה הבסיסית אסור לגעת במכוניות, וודאי שלא לשבת בהן ולשחק בהגה.
              אנחנו מאד התאכזבנו בקטע הזה. אם אתם הולכים בשביל הגדולים - בכיף. אם בשביל הקטנצ'יק - חבל.
              מה גם שהמוזיאון עצמו יחסית יקר (25 אירו להרכב שלכם), ולא במרחק הליכה מהכיכר הגדולה.

הנסיון שלנו היה שברגע שמתרחקים מהכיכר בריסל מתחילה 'למות' ב-6 בערב.
              ברור שבאיזור הכיכר המסעדות פתוחות. אבל החנויות, מסעדות היום (מזון מהיר וכדומה), דוכני הרחוב וכו' - כולם נסגרו ב-6, מקסימום שש וחצי.
              ואני מדבר על מרחק של 400 מטר מהכיכר במדרחוב שהיה שוקק חנויות ואנשים עד חמש וחצי.

אותו דבר בברוז'. בשש כל החנויות (כולל אני חושב חנויות השוקלד) נסגרות. אני מניח שהמסעדות עוד פתוחות. וממש היה עומס ביציאה מהחניון בשש (כמו אחרי הופעה כשכולם יוצאים באותה שעה)
              לכן אני בספק אם תוכלו להספיק לשלב את ברוז' וגנט באותו יום. אבל גם אם לא - לא נורא.

ולגבי מכלן - אנחנו נהננו מהעיר. אבל לדעתי אם צריך לבחור בינה לבין בריסל אין לי ספק שבריסל תנצח.
              מוזיאון המדע במכלן אכן מדהים, אבל חבל להקצות לו שעתיים. אנחנו היינו בו 3 ומאד חבל לי שהיה לנו כלכך מעט זמן.
              מרכז העיר - מאד נחמד, אבל סוג של כפילות מול ברוז' ובריסל. לא הרגשתי איזשהו משהו מיוחד (למעט אולי מגדל הפעמונים שלהם שהיה ברמה יותר גבוהה מזה של ברוז').
              כל שאני הייתי בוחר להקצות את כל היום לבריסל. ביחוד אם תבקרו גם במוזיאון המכוניות.

אני מניח שהפניתי אותך מתישהו לסיפור הטיול שלנו בבלגיה מהקיץ האחרון. אבל אם לא אז בבלוג שלי פה באתר (לינק דרך החתימה) תמצאי את הסיפור וכל המסקנות שלי.

• ornagil1
                ornagil1 נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                הי

לגבי הולנד, היום בפארק אפטלינג מאד עמוס ולרוב כולל גם נסיעה ארוכה יחסית, תלוי איפה ישנים. קחו בחשבון שלמחרת יכול להיות קשה לקום ולצאת מוקדם לעוד יום של נסיעה ארוכה לחיטהורן, למרות שהבילוי שם מאד נעים ורגוע. אצלנו זה היה אחד הימים הכי מהנים בטיול. לא היינו בלילסטאד ובאניה בטביה, אך ביקרנו בעיירה דוונטר שבה יש מוזיאון קטן וחמוד לצעצועים- מקום מוצלח מאד להעביר בו שעתיים עם הילדים, בפרט אם יש גשם.
                תהנו!
                אורנה
                • glasha

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                  הנה עוד משהו לגבי אפטלינג. אל "תנעלי" על יום ספציפי בתוכנית. לאפטלינג כדאי להגיע במזג אוויר יפה. פשוט היום הראשון שהשמיים בהירים, סעו לשם.
                  • Biata3235310
                    Biata3235310 נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                    לא יודעת לגבי בלגיה. היינו בטיול כוכב בהולנד בתחילת ספטמבר עם ילד בן שנתיים ועשרה חודשים ועד היום הוא לא מפסיק לדבר על הטיול. הוא בכה במטוס לארץ כי הוא לא רצה לעזוב את הולנד!!!
                    אין ספק שאפטלינג זה מקום חובה- הילד שלי לא מפסיק לדבר על העץ המדבר וכל עולם האגדות. ברגע שיש יום לא גשום לרוץ לשם. מתקנים שמתאימים לקטן: יער האגדות (בילינו בו כמה שעות) טיסת החלומות (droomvlucht
                    נסיעה ברכבת הפארק, שייט של 20 דקות. פגודה מרחפת, רכבת אנשי הלאף (volk van laaf, רכבות לקטנטנים וכו. חלום הפנדה בתלת מימד נחמד אבל הוא פחד. המוזיאון הפתוח בארנהם לא היה מתוכנן והחלטנו עליו ברגע האחרון זה מקום מדהים. יש שם אטקרציות לילדים קטנים כמו חליבת פרות מעץ, כביסה כמו פעם, חווה קטנה. חש מופע שנקרא הדיוהרמה מדהים לא לפספס. במקום גם יש כיכרה עם בתי קפה. אנחנו עשינו פיקניק בדשא. הנוף מהמם כל האזור ירוק ועם תחנות רוח. יש רכבת שעוברת בין המסלולים.בילוי לחצי יום. אם אתם בחיטהורן אל תפספסו את הדולפינריום..מופע הדולפינים והwalrus מצחיקים. הילד שלנו נהנה מאוד.
                    יכולה לפרט לך את כל המסלול במידה ותרצי..תבלו
                    • Hila3215211

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                      תודה לכולם Smile Smile ציינתי בפניי את כל אשר נאמר, לוקחת בהחלט בחשבון שיום השמש הראשון (או השני) יהיה מיועד לאפטלינג או לחיטהורן... מבחינת מרחקים אנו נלון כ-שעה וחצי מחיטהורן וכ- 40 דק' מאפטלינג פארק , אז בהחלט ניקח בחשבון שאחרי בילוי בפארק די עייפים יום למחרת.
                      לגבי הבן 2.5 שלי-הוא מאוד מאוד אוהב מכוניות, אצלו זה ממש בדם! Very Happy כך שאני מתלבטת כעת לאחר מה שכתבתם אם יהיה מתאים בכלל מוזיאון המכוניות בבריסל בשבילו... Sad
                      אני מציינת אצלי כל מיני מקומות שיתאימו לימי גשם או כ "תוכנית ב'" על כל מקרה שלא יבוא...אז תודה על הטיפ על דוונטר! Smile Smile אשמח לעוד טיפים !
                      אנשים טובים- מאוד נעזרת בבלוג שלך! מאוד מועיל ומסייע לכל מי שמתכנן טיול, אז שוב תודה רבה.
                      • זיוה
                        זיוה נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                        הילה שלום,

ההתייחסות שלי נוגעת לציר הטיול. מקום הלינה שבחרתם בבלגיה - לכאורה מרכזי, אבל כדאי לדעת שהנסיעה לברוג' ארוכה. הנסיעה לארדנים אמנם סבירה אבל זה לא ממש קל"ב, כך שהרעיון של אמצע הדרך קצת בעייתי בעיני כשמדובר במעט ימים ובילדון בן שנתיים וחצי. כששוהים שבוע במקום אחד ומטיילים ביעדים קרובים לא נורא אם יום אחד מפליגים רחוק. אני חושבת שאם אתם מתעקשים על יום בברוג' ויום בארדנים עדיף ללון שני לילות בארדנים, אחד בברוג' ומשם להתקדם להולנד.

באופן אישי אני משתדלת להימנע מתכניות שכוללות ביקור בשתי ערים ביום אחד ומעדיפה להוסיף לביקור בעיר יעד מחוץ לה במרחבים הפתוחים. יש בתכנית כמה צמדים כאלה (בריסל-מכלן, ברוג'-גנט, ליידן-הארלם). יש המון אפשרויות בהולנד ובבלגיה לכל הקמובינציות האפשריות, אז כדאי לחשוב.

לא ציינת היכן מקום הלינה בהולנד, וגם זה חשוב להבנת ציר הטיול.
                        • אנשיםטובים
                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                          לגבי היום האחרון:

אני מאמין גדול בצמצום טווחים. אם יש נסיעה של כמה שעות עדיף לעשות אותה בבוקר ולא בערב, כדי שאם תהיה חלילה תקלה כלשהי נוכל לשנות תוכניות ועדיין להספיק לטיסה.

אני אספור אחורה. אני מכוון תמיד להגיע לשדה 3 שעות לפני הטיסה, כך שכולל החזרת הרכב יש לי מספיק זמן. 10 בלילה מביא אותי ל-7 בערב.

אפשר לכוון למוזיאון במדע במכלן ביום האחרון. המוזיאון עצמו נסגר ב-5 וממנו יש רבע שעה נסיעה לשדה.
                          אבל לדעתי יכול להיות נחמד מהמוזיאון לנסוע לאטומיום (לא בדיוק בדרך אבל לא מאד רחוק). לא להכנס (סגור ואין זמן), אבל לפחות לראות אותו.
                          אם תוסיפו איפשהו עצירה לארוחה כזו או אחרת תגיעו לשדה ב-7.
                          את שעות הבוקר ניתן לעשות בהולנד, או לשוטט במכלן עצמה אם תספיקו.

לחילופין אפשר לבקר במוזיאון על הבוקר, ומשעות הצהריים המאוחרות לשוטט במכלן, כולל ארוחת ערב מוקדמת באחד הרחובות, ומשם לשדה.

ועוד שתי מילים לגבי מוזיאון המכוניות:
                          המוזיאון עצמו הוא בעיקר 'חניון' ענק של מכוניות שחונות בשורות ארוכות. התערוכה היא בעיקרה לפי תקופות - מכוניות שנות ה-20, שנות ה-30 וכו'.
                          למבוגרים שבינינו - מאד נחמד לראות את כל המכוניות, אולי את אלו שהיו להורים שלנו כשהייינו ילדים וכו'.
                          לילדים - הרוב די שעמם אותם. הבן שלי כל הזמן רצה לגעת ולשחק והיינו צריכים לרסן אותו.
                          היתה גם תצוגה של מכוניות מצ'בוקס (דגמי הצעצוע), בקופסאות המקוריות. שוב מעניין (אולי מבוגרים) אבל הרבה פחות רלוונטי לילדים.
                          בקומה השניה לעומת זאת היה אוטו מרוץ סטייל פורמולה 1. הבן שלי ישב בו כמה דקות טובות ומאד נהנה (אין לי מושג אם היה מותר, פשוט לא שאלנו אף אחד).
                          • מיקהמיקה
                            מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

טיול בלגיה הולנד בקיץ

כמה טיפים קטנים שלי:

1. אם הבן אוהב מכוניות ייתכן ומוזיאון הרכבות באוטרכט ימצא חן בעיניו. שם מותר לגעת ולהפעיל, להכנס לקרונות וקטרים ישנים ואפילו בחצר יש רכבת ילדים מהירה שאפשר לנסוע בה.

2. במכלן לא רק מוזיאון מדע אלא גם מוזיאון צעצועים מאד מומלץ. אמנם, גם פה רב התצוגה מאחורי זכוכית, אבל אפשר ללחוץ על כפתורים ולהפעיל דגמים שונים ובקומת הקפטרייה יש גם מתחם לבנייה בלגו. יכול להתאים ליום הטיסה (זה מה שאנחנו עשינו).

3. אנחנו אמנם היינו באזור הדלתא, אבל לא נכנסנו לפארק הדלתא כי העלות הייתה גבוהה מדי, תבדקי האם ההיצע במקום כן שווה את העלות.

4. אמנם הטירות ההולנדיות אינן מרשימות כמו הטירות בגרמניה או באנגליה, אבל מכיוון שזו נסיעה ראשונה עם הילדים אלי תוכלו לשלב גם את טירת דה האר שנמצאת בסמוך לאוטרכט או את טירת מיודן.

• Hila3215211

טיול בלגיה הולנד בקיץ
                              תודה על המענה!!! Smile Smile
                              בהולנד אנו לנים ב-Hagestein שזה די מרכזי מאוד קרוב לאוטרכט ( כ-20 דקות) , אני אכן ציינתי 2 מקומות בילוי לכל יום אך אני לא חושבת שזה מה שיקרה בפועל, לקחתי זאת כמקדם בטחון וגם אולי נוכל לבחור אם להישאר בעיר מסויימת או לעבור לבאה בתור ( או האטרקציה הבאה בתור) ,
                              הקטנצ'יק מורגל לנסיעות ארוכות כך שאין פה בעיה למזלי מאוד אוהב לסוע ויושב בשקט לפחות שעתיים... Very Happy
                              לגבי היום האחרון אולי באמת אשמור את מכלן ליום זה במקום רוטרדם ואכן להגיע לשדה כ-3 שעות לפני הטיסה ולהחזיר את הרכב זה באמת בעיניי הכי נכון!
                              • 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון