Club Med Pragelato overview
-
שלום,
חזרנו אתמול מהמועדון שנפתח באמצע דצמבר ואני מצרף את הרשמים שלנו בתיקווה שיעזרו לכם...
Club Med Pragelato is a New Club Med Ski Resort in the Italian Alps
המועדון:
1. המועדון חדש, מפואר ומפנק. הצוות היה אדיב ומיקצועי האוכל היה טוב והשבוע התנהל במסורת קלאבמד רגילה ומוצלחת.
2. ל 2 אנשים קיבלנו ביקתה גדולה המתאימה ל 4 אנשים וכללה 2 חדרי שינה, 2 שירותים ומטבח מצוייד (אפילו מכונת אספרסו ומדיח כלים)
3. רמת הדרכת הסקי היתה טובה מאוד. אני מאוד מליץ על המדריך שלי Yme (שם הולנדי) הוא גם דיבר אנגלית מעולה וגם תרם לשיפור טכניקת הגלישה והכיר את כל הפינות באתר
4. כדי להגיע למרחב של ססטרייר צריך לעבור כ 3 מעליות עניין של 40 דקות כל בוקר
5. שימו לב שאומנם הסקי פס כולל את החלק הצרפתי של המרחב אבל אפשר לגלוש בצרפת רק יום אחד מתוך השישה. בפועל רוב הימים גלשנו באותם מסלולים שהם אומנם טובים אבל לא היתה הרגשה של מגוון מסלולים.
6. ביום שיצאנו לצרפת עם המדריך חזרנו עם ואן בתשלום (במזומן) שהמדריך ארגן מראש (בגלל המרחקים אין טעם לחזור בגלישה)
7. אומנם לא היינו עם ילדים אבל עשה רושם שהמיני קלאב מנוהל בהצלחה כולל הדרכה בעברית
8. יש ברחבי האתר 3 מסעדות שיש להם הסדר עם המועדון ולכן שיוצאים ליום גלישה ארוך אפשר לאכול במסלולים. הסידור הזה עבד בצורה יעילה וטובה. לרוב המדריך מזמין מראש את המסעדות אבל גם שגלשתי לבד יכולתי לאכול באותן מסעדות ( השירות לא פעיל ביום שבת שאין בו שיעורים כמובן)
חסרונות:
1. המועדון מרוחק ומבודד. המרחק לססטרייר שהיא העיר הקרובה ביותר הוא כרבע שעה נסיעה ובשעות הערב ניתן להגיע לשם רק במונית (40 יורו לכל כיוון). יש גם אוטובוס חינם שפעיל בשעות הבוקר ולא מתאים למי שרוצה לקפוץ לביקור אחרי שעות הגלישה.
2. מחוץ למועדון אין בכלל מה לעשות ואין להיכן לצאת או לטייל. אין אפילו בית מרקחת או חנות מכולת קטנה כדי לקנות כמה מצרכים. פשוט איו כלום מלבד בתי מגורים ליד המועדון. נכון שלא חייבים לצאת מהמועדון כי יש בפנים הכל אבל בכל זאת למי רוצה לצאת החוצה או לטייל בסביבה אין לאן.
3. לדעתי החסרון הגדול של המועדון הוא הספא המאכזב: יש 2 סאונות יבשות קטנות (הפרדה בין גברים לנשים), בריכה שהיתה קרה יחסית ומעין זרמי גקוזי בתוך הבריכה (אין גקוזי רגיל נפרד). לכאורה המועדון מתחייב שהטמפרטורה בבריכה היא 29 מעלות. בפועל המים היו די קרים והגקוזי ממש מאכזב (זרמים חלשים וקרים שלא שווה כניסה)
4. עבור תשלום נפרד של 15 יורו לכניסה בודדת (יומית) תוכלו להכנס לספא נפרד שם יש סאונה רטובה גדולה ואמבטיות לרגליים.
5. החדר כושר קטן יחסית יש 2 מכונות ריצה ו 2 סטפרים
המלצות:
1. כל מי שנכנס לבריכה חייב כובע ים (גם אם יש קרחת), עלות כובע היא 4 יורו כך שכדאי להביא כובע מהבית
2. כדאי לבוא עם מזומן כי בכל האיזור יש כספומט אחד שלא ממש עבד באותו שבוע
3. ציוד – יש חנות אחת להשכרת ציוד מחוץ למועדון שנקראת "ללו ספורט" אני שכרתי שם מגלשיים טובים בעלות של 75 יורו ל 6 ימים. אם לא הזמנתם מראש בארץ ציוד אז שם ההשכרה יקרה מאוד ועמדה על 130 יורו למגלשיים ועוד 60 לנעליים. בקיצור מומלץ להזמין מראש ציוד או להשכיר מחוץ למועדון. הציוד שהמועדון משכיר הוא חדש ואיכותי
4. תביאו אתכם כל דבר שצריך, למשל תרופות כי אין מה לקנות בסביבת המועדון. ניתן לקבל מהמועדון בקבוקי מים בלי הגבלה
5. אינטרנט עולה 20 יורו ל 4 מכשירים
אם אני משווה את המועדון הזה לקלאב ב להפלאן 2100 , אז בהתחשב בחסרונות אותם ציינתי לדעתי המועדון ב להפלאן 2100 עדיף...
-
א. דווח מעולהב. שכחת את הדבר החשוב ביותר: HOW MUCH
זה לא חוכמה להשוות ל-LA PLAGNE 2100 4 קשלונים באתר פצצה.
אז מאד חשוב לדעת כמה.
היית ב-SESTRIERE העיירה, כי אני הייתי ולא היה בה כלום+כלום, אז לא נראה לי כי זה חיסרון עצום המרחק.
כן נושא הסקי פאס והגישה למתחם הגדול. לא הבנתי באם PRAGELATO שייך או לא שייך למתחם VIA LATTEA שביל החלב, אבל בכל מקרה לקלאב מד יש כל מיני קומבינות עם הנהלת המתחם והם קונים SKI PASS מוזלים ומיוחדים שבמידה מסויימת "דופקים" את הלקוח.
סידור המסעדות על ההר, סידור חדש ופנטסטי: שאפו לקלאב מד.
שוב תודה על הדווח
נ.ב.: אני מבין שהחיסרון הגדול ביותר הייתה הסאונה הנפרדת?
-
א. דווח מעולהמסעדות על ההר בקלאב מד לא בדיוק דבר חדש כפי שכבר ציינתי בעבר מהקלאבים בסנט מוריץ ושאמוני. -
א. דווח מעולהתודה רבה על הפרגון!
PRAGELATO הוא כפר קטן ואין לו מרחב גלישה משלו מלבד 2 מסלולים ומעלית יותר ישנה מהחרמון...
למועדון ב PRAGELATO צמודה גונדולה גדולה שמעלה את הגולשים לאזור כפר שנקרא בורגטה ומשם גולשים בקלות לססטייר ולשאר המרחב.
הסקי פס כלל רק יום אחד של גלישה בצרפת ובכל מיקרה אם יוצאים מ PRAGELATO לכיוון צרפת צריך לעבור מרחק רב ומספר מעליות כך שזה לוקח בסביבות חצי יום (כולל אוכל).
מי שמגיע למועדון ב PRAGELATO מקבל סרי פס לכל מרחב שביל החלב.
קלב מד PRAGELATO הוא גם 4 קילשונים כך שניתן להשוות אותו למועדון בלהפלאן.
אני הרגשתי שבשורה התחתונה השבוע בלאפלאן היה מהנה יותר מבחינת התנאים במלון, גישה נוחה למרחב הגלישה ופעילות מחוץ למועדון.
לדעתי מבחינה כלכלית PRAGELATO יקר יותר מלהפלאן.
אכן בססטרייר אין הרבה מה לעשות וזה לא בטוח שווה את הנסיעה מ PRAGELATO אבל אם רוצים לצאת מהמועדון זה המקום הכי קרוב.