פטגוניה בנובמבר??
-
כבר כתבתי לפני כמה ימים שאני רוצה לעשות טיול קצר יחסית בארגנטינה (3 שבועות). אחרי שקראתי הרבה באינט' ולמדתי את האזורים השונים הבנתי שבאמת צריך לצמצם ובסוף החלטתי על המסלול הבא - התחלה בטיסה לפורט מדרין, טיול לחצי האי ולדז כולל שיט לוויתנים וטיול לפואנטו טמבו, משם בטיסה לאל קלפטה, פורטו מורנו והפיץ רוי, אנחנו לא בעניין של לינה בשטח ולכן בשמורה מתכננים לעשות טיולים יומיים. מאל קלפטה בטיסה לבאנוס איריס כמה ימים בעיר ומשם בטיסה למפלים כמובן נבקר בשני הצדדים ובשמורת הציפורים, מהמפלים נמשיך בטיסה לריו ושם נסיים את הטיול.
הבעיה היא כזאת - לפי המידע באינטרנט כדאי להגיע לשיט לוויתנים עד חודש נובמבר כולל כי לאחר מכן כבר לא רואים לוויתנים אבל אני חוששת שבחודש נובמבר לא יהיה אפשרי לטייל בפיץ רוי.
יש לכם מושג אם אפשר לטייל בנובמבר באזור אל קלפטה??? והאם באמת אחרי נובמבר כבר לא רואים לוויתנים בפורטו מדרין?
תודה!!
ודרך אגב אם יש חודש אחר שמתאים לטיול בשני האזורים אני אשמח לשמוע (אני לא מוגבלת לטיול בחודש מסויים) -
פטגוניה בנובמבר??אנחנו היינו בנובמבר באחרון באל קלאפטה, מזג אויר היה מצוין בין 15 ל19 מעלות ביום. בלילה היה קצת קר, ויש חימום בכל המלונות הוסטלים.
לקרחון צריך מעיל חם כי יכול להיות שם קר.
במפלי איגוואסו חם ולח. בריו חם אבל נעים.
לשאר השאלות אין לי תשובות. לוויתנים ראיתי כבר ב..אלסקה לפני הרבה שנים.
-
פטגוניה בנובמבר??אין לך מה לדאוג - אל קאלפטה ופיץ רוי בנובמבר זה בסדר גמור. -
פטגוניה בנובמבר??שלום ליאת!
המסלול שלכם נשמע מעולה! עונת הלוויתנים מסתיימת רשמית ב-14 בדצמבר, ולכן רצוי להגיע לשם עד שבועיים לפני.
הפריטו מורנו, הפיץ רוי ורוב (אם לא כל) שאר פארק "הקרחונים" אמור להיות פתוח כבר לקראת אמצע-סוף נובמבר ככה שלא אמורה להיות לכם בעיה לטייל בשני המקומות בחודשים אלה.
-
פטגוניה בנובמבר??מצטרף לחבר'ה בנושא מזג האויר. כמובן שזה תלוי מזל, אבל בנובמבר האחרון הייתה יותר שמש מגשם.
מה ששכחו להגיד היא שבניגוד לימים בהירים יותר, בנובמבר יש יותר סיכוי לעננות, מה שעלול להסתיר לך קצת את הפיטזרוי כמו שקרא לנו, ולעוד כמה חבר'ה שהיו לפני / אחרי...
הפארק עצמו היה פתוח והיה ניתן לטייל, העננים הסתירו... -
פטגוניה בנובמבר??תודה, בהחלט עודדתם אותי! -
פטגוניה בנובמבר??קודם כול בקשר למזג האוויר- בגדול אין בעיה אבל תהיו מוכנים גם לעננות רצינית וגשם, שלא תתאכזבו.
אני עשיתי את כול דרום ארגנטינה בנובמבר דצמבר היה אחלה אבל מזג האוויר לא תמיד היה איתנו. באל צ'אלטן למשל, גם הסרו טורה וגם הפיץ רוי היו מכוסי עננים. אבל עדיין היה טרק יפה ומהנה בסף הכול.
בקשר לפוארטו מדרין-אני מהמתנגדים בתוקף, בטח כשיש זמן כה מוגבל. אני רוצה להציע משהו אחר- תוותרו על פוארטו מדרין האפורה, על חצי האי ואלדז המאכזב ועל שייט הלוויתנים האובר רייטד, טוסו מבואנוס ישר לאל קלאפטה ומשם לברילוצ'ה.
אפילו אם לא מסכימים עם דעתי הקיצונית בקשר לפוארטו מדרין, אני לא מאמין שיש מישהו בפורום שיחשוב שהיא עדיפה על בארילוצה ועוד בזמן כזה קצר! מפתיע אותי שאף אחד לא אמר לך כלום על זה.
אני מכבד את דעתך אך גם מייעץ לך באובייקטיביות על אופציה שלדעתי טובה משמעותית.
תחשבי על זה... -
פטגוניה בנובמבר??האמת שיצא לי לקרוא את הדיעה שלך לגבי חצי האי ולדז כשהגבת להודעה אחרת בפורום ודיי הופתעתי לשמוע דעה לא נלהבת מהמקום, אז התחלתי לחפש יותר ויותר חוות דעת של מטיילים על המקום ומצאתי עוד כמה שחושבים כמוך (אבל יש עוד המון שמאוד התלהבו)... זה בהחלט גרם לי להתחיל לחשוב אולי לוותר על המקום ואולי באמת להגיע לברילוצה במקום.
-
פטגוניה בנובמבר??תראי ליאתי, זה לא שלא תהני שם, אני פשוט חושב שזה נהיה אוטומתי להכניס את פוארטו מדרין לרצף הטיול כאתר must ות'כלס זה מקום לא משהו ורוב החוויה שם תלויה בכמה מזל היה לך בשייט לוויתנים.
אני אחזור ואציין שלי היה מזל בשייט הזה ועדיין אופי השייט והזן של הלוויתנים ששוהים באיזור (אני לא מדבר על אורקות, אחד לעשרת אלפים במקרה הטוב זוכה לראות אותם) הוא לא מרשים כמו במקומות אחרים בעולם ובדרא"מ בפרט.
אך... פוארטו לופז וה- Humpback whale... (באקוואדור)
קיצור, כמו שאמרתי, בטיול קצר שבו אי אפשר הכול וחייבים לבחור עדיף לבחור בברילוצ'ה והאיזור.