תכנון טיול ליער השחור
-
הטיסה לפרנקפורט סגורה, הצימר ל10 לילות בהינטרזארטן עם הכרטיס החינמי סגור והיום גם הרכב הוזמן ,
אז מה נשאר? התכנון, אנו 2 משפחות בנות חמישה נפשות כל אחת שהילדים הגדולים כמובן כמו הנשים אוהבי שופינג, בתכנון לא מסודר עדיין, פארק אירופה, עולם המים בקונסטאנץ ואי הפרחים , טיטליס בשוויץ מאסט, מפלי הריין ,יום שופינג במצינגן, טיטסי ופארק המים כמובן, המגלשות בטודנאו, פרייבורג ושטיוונסון לקטנים, מסלול הליכה רגלי בשבת בעיירה [שומרי שבת] יומיים צרפת אלזס/ שטרסבורג וכן מעונין בעוד מקום בשוויץ ציריך או באזל או אזור עם נופים ואגמים [אין לי בעיה למרחקים העיקר לנוף מרהיב]וכן האם יש משהו נוסף מעניין שפיספסתי, לפני שאמשיך עם הספר של המשפחה המטיילת.
יואל -
תכנון טיול ליער השחוראי הפרחים מדהים הגיע לאחר חמש אז המחיר המשפחתי יורד בחצי, אבל להתחיל בחממת הפרפרים שנסגרת קודם, לא לפספס אזור המשחקים.
see life די אכזב את ילדי , נסענו אליו במיוחד והא מאוד קצר יחסית למחיר הגבוה של כניסה (אומנם נכנסנו עם כרטיס היער השחור אך לא היה שווה את הנסיעה הארוכה).
טיטליס אם לא הייתם מצוין, אנחנו עשינו הפוך ונסענו ממנו לפארק אירופה(ישנו חיד הטטליס), תעשו לילדים כרטיס גוניור או לאחד המבוגרים כרטיס לחודש של 50% שנותן כניסה חינם לילדים, בדקו עלויות מה עדיף, גוניור קארד חינם מהילד הרביעי. אפשרי בהחלט לצאת מוקדם בבוקר לטטליס ולחזור בערב ליער השחור עשינו זאת כאמור פעמיים בכיוון ההפוך.
תהנו
-
תכנון טיול ליער השחורנכון ל 2011 ג'וניור קארד חינם מהילד השלישי....
ביום של מצינגן(שופינג של שלוש-ארבע שעות גג ממצה את המקום) תוכלו לשלב את מוזיאון מרצדס/פורשה בשטוטגרט.
אם זה מעניין אפשר בדרך מ/אל פרנקפורט לבקר במוזיאון הטכני בשפייר.אחלה מקום במיוחד אם קצת גשום בחוץ אבל גם אם לא....
סתם באופן כללי נראה לי שיש בתכנון שלכם המון נסיעות ארוכות.טיטליס, מצינגן , קונסטנץ ואפילו שטרסבורג לא ממש קרוב להינטרזארטן....
בהצלחה
ג'מוס -
ההטיול שלכם ליער השחורהוא לא בדיוק ליער השחור, אלא יותר מסביב ובמרחקים גדולים, כשבכלל לא בדקתם קודם מה יש ביער השחור עצמו.
חבל לנסוע כ"כ רחוק כשיש דברים כ"כ מקסימים קרוב.
אני לא כ"כ מבינה איך לינת כוכב בהינטרטזן משרתת את הטיול לאתרים שבהם אתם מעונינים. -
ההטיול שלכם ליער השחורבוקר טוב,
הינטרזאטן ירוקה מאוד והחברים נוסעים אליה כבר כמה שנים בהחלפת יחידה אילתית שלהם.אבל לשבוע.חטיול בדרום היער השחור בודנזי(אם זה ליום אחד)היא מתאימה כמובן.
אבל ל10 לילות עם כל המקומות שרשמת,מרגיש לי הרבה כבישים גם אם ירוקים.וחבל.
האם אפשרי?כן.היו לא מעט שעשו זאת.האם נוח ומתאים לכם?לכם התשובה.
אני מבינה את המורכבות של 2 משפחות שרוצות להיות יחד והקושי לחלק לינות,מה שיאפשר לכם טיול נינוח יותר.
אז תהיו חייבים להתפשר.מה תראו מהיער השחור?מה מאתרים הנוספים?
ומה יגיד הנהג בסופו של טיול?זה תדעו לאחר הטיול.
אמה -
ההטיול שלכם ליער השחורהיי יואל,
אנו היינו בספטמבר האחרון בהינטרזארטן.
הטיול היה טיול בר מצווה לנכדנו.
הינטרזרטן מקסימה ונוחה לטיול כוכב אך התכנית שלכם נראית גם לי עם נסיעות ארוכות.
נסענו יום אחד למפלי הריין ומשם לקונסטנץ.הכוונה היתה גם לטייל באי הפרחים.
הנסיעה ארוכה ולאי הפרחים כבר לא הספקנו.
היינו בעולם המים בקונסטנץ ועל אף שהכניסה היתה כלולה בכרטיס היער השחור-הרגשנו שחבל היה על הזמן.סתמי,קצר ורחוק מלהלהיב.
מצרפת את סיפור הטיול שלנו .אולי יהיה לך לעזר.
בכל מקרה,בטוח שתהנו עד הגג.
דבורה ברקן
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1187769/prevloaded -1/start-0 -
הטיול ליער השחורטוב הבנתי שניסע קצת הרבה , למצינגן לשופינג אולי נוותר אבל שאר המקומות שצויינו המרחקים הם בסביבות 70 ק"מ לכיוון האם זה הרבה? למעט הטיטליס שזה מאסט 220 ק"מ לא נורא יום אחד. האם יש הצעות למקום מעניין לשופינג קרוב יותר וכן אתרים מעניינים נוספים אשמח לקבל.
ערב טוב יואל
-
הטיול ליער השחורפרייבורג,שטראסבורג ,אפילו קולמר.
אמה -
הטיול ליער השחורהיי יואל,
הספר יספק המון מידע טוב ואיכותי. היתרון הוא שיש בו גם המלצות למסלולים יומיים עם פירוט שלא מבייש GPS.
מעבר לכך, עושים התאמות בשטח לפי הצרכים שלכם, מכניסים או משמיטים אתרים ע"פ מה שאתם אוהבים, או לא אוהבים לעשות.
בנוסף לכל מידע שתקבל כאן בפורום, בבלוגים ובספרים, לא לוותר על איסוף מידע תוך כדי תנועה. בהמון אטרקציות מצאנו סטנדים של ברושורים ועלוני מידע עם מקומות שלא מוזכרים בספרים. תחליטו על המקום לאן כדאי ללכת ובאיזו מחלבה או מכרה לבקר.
צריך להיות מוכן עם תכנית, להכין חלופות בשלוף ולהיות מספיק ספונטני כדי לשנות על המקום?
ולסיום סתם תמונות אפייניות ליער כדי לעורר בך חשק...
-
הטיול ליער השחורלריף היקר אם היה לי מבחן בקיאות על הספר כנראה שהייתי מקבל 95 ומעלה [חורש אתו מאוקטובר ] אבל חיפשתי דברים מעבר כי אין על הניסיון של האנשים פה ובא לי קצת שוויץ קצת הרים ואיזה אגם [חולה נופים]בגלל זה עדיין לא הכנתי משהו מוגמר.
יום טוב לכולם.
יואל
-
הטיול ליער השחוריואל,חלילה לא רוצה להישמע בוטה.
ביער השחור יש לך כמה אגמים,נופים והרים,אלזס הקרובה תספק גם תחומי עיניין,אגם בודנזי הגדול למרות שהנופים ממנו לא שווצריים.
נכון אולי זה לא שוויץ,אז למה לא לטייל בשוויץ?
רבים טיילו יום אחד לשוויץ כמה זה היה כדאי להם ומתאים זה עיניינם.
אם לכם לא מפריע הדרך הארוכה ושעות בילוי בכבישים אז למה לא?
יש לי הרגשה שאתם קצת מפספסים את היער.לא פעם המלצתי על מערת נטיפים קטנה וחמודה בדרום היער,נכון יש מערות דרמטיות יותר ממנה אבל היא יכולה להיות מעניינת לילדים ולכם,והיא קרובה,יש מכרות.צפון היער השחור,תקראה מטיולים אחרונים על הצפון.זה שהרוב מתאכסן במרכז דרומה,לא אומר שלצפון היער אין מה להציעה.
אני מסכימה מאוד עם ריף,כל שנה יש משהו חדש,מקומות שהמטייל הישראלי לא ביקר,כי לא כתבו עליו בקובץ מלפני שנים,או בסיכום טיול, כי פשוט לא עברו/לא התאים למשפחה המסויימת/לא היה/לא ידעו.
בכל המקומות המתויירים יש ברושורים וכדאי להציץ.אפשר וכדאי לפנות ללשכת התיירות ,דרך המייל באתר הכרטיס האדום וגם לכרטיס הרגיל הותיק.מקבלים בדואר הביתה חומר רב,מפות,חוברות,למה לא?
כדאי לבדוק גם אם לא תרכשו בכרטיס היער השחור הרגיל זה שבתשלום,בקובץ החדש שיצא באפריל.איזה מקומות כלולים,הפניות לאתרים מה המקומות,עלויות, את
מפת האטרקציות-גם ללא הכרטיס אפשר לטייל בהם.
ובמסגרת תכנונים לטיול הבא,ממליצה לבדוק את האלפים הצרפתיים,אגמים,הרים,מפלים מעברי הרים ונופים..................
ולא במחירי שוויץ
אמה -
הטיול ליער השחוראז תהנה בינתיים מהתמונות צרפתי...
-
הטיול ליער השחורחברים יש לי עוד 3 ימים פנויים אז אקח את הטיפים שלכם
יואל