שאלה על מערות פאלקנבורג
-
הבנתי שהעיר פאלקנבורג נעימה ותיירותית ויש בה רכבל נחמד עם מגלשות הרים, רציתי לברר לגבי המערות האם הם יתאימו לילדים בגילאי 3 + 12?
אני מבררת על עיר זו מכיוון ואני מחפשת מעבר מבלגיה להולנד - היתה לי בדעה לעבור דרך "דלתא פארק" אך במחשבה שנייה המרחק ממקום הלינה הבלגי לשם הוא כשעתיים בעוד שלפאלקנבורג המרחק הוא כשעה ורבע...אשמח לדעתכם ו/או רעיונות נוספים ליעדים בדרום הולנד או צפון בלגיה ( חוץ ממכלן שכנראה נבקר בה בחזור מהולנד, כי הטיסה היא מבריסל)
-
שאלה על מערות פאלקנבורגהילה שלום
פלקנבורג עיר מקסימה ביותר.
יש בה מערכת של כמה מערות, ביקרנו בשתיים מהן.
הראשונה - מערכת מערות גדולה מאד שניתן לטייל בה באמצעות רכבת. החלל שימש כבי"ח שדה ומקלט עירוני במלחה"ע השניה ויש בו המון ציורי קיר ויצירות אמנות שרואים במהלך הנסיעה.
אני חושבת שזה מתאים וחווייתי מאד לגיל 12, בגיל 3 - פחות.
פרטים כאן:
http://www.gemeentegrot.nl/index.php?lang=en
אפשר להתפצל, לא רחוק משם מרכז העיר העתיק עם בתי קפה חמודים - מקום שנעים להסתובב ולהיות בו.
דיווח על המערה הזו ובכלל על פלקנבורג תוכלי למצוא באשכול של אלונה החל בפוסט 189:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1148116/prevloaded -1/start-160
אנחנו ביקרנו גם במערת האקווריום שמאד אהבנו. מקום לא גדול, רואים שם דגים ויצורים משונים בכמה חללים אפלוליים. בניגוד למערה הגדולה שבה מסיירים בקבוצה מודרכת ברכב, במשך כחצי שעה, כאן, במקרה של צורך להתפצל - אין שום בעיה לצאת תוך 2 דקות החוצה. מחוץ למערה יש יער חמוד מאד, טיילנו בו קצת וזו תעסוקה חביבה לממתינים.
פרטים, כאן:
http://www.vvv-maastricht.eu/day_out/valkenburgs_grottenaqua rium.html
יונית בספר שלה ממליצה מאד על מערה נוספת, "מערת הקטיפה" - Fluwelen Grot שנמצאת מתחת למבצר העתיק. לא ביקרנו בה ובמבצר, אבל מתצפית חיצונית - נראה בהחלט מושך.
דווקא על המגלשות אני פחות ממליצה. יחסית לאחרות שהתנסינו בהן - פחות מוצלחות ואף פחות בטיחותיות. מהסוג של גלישה חופשית בתוך צינור, לא בקרון מעוגן למסילה. אבל הילדים נהנו בהן בכל זאת. למעלה בנקודת המוצא של המגלשה יש מסעדה עם נוף יפה, סיימנו שם את היום שלנו בפלקנבורג.
פרטים כאן:
http://www.agogovalkenburg.nl/uk
הרכבל/מגלשות הוא חלק מקומפלקס שבו עוד פעילויות אקסטרים, למשל רובי לייזר (שמתאימים גם ליום גשום), גלישת אומגה מראש מגדל, ועוד.
יעל -
שאלה על מערות פאלקנבורגיעל תודה רבה!!
נראה לי שזו אכן תהיה בחירה טובה ושנהנה שם, תודה על הקישורים מאוד מועילים! -
שאלה על מערות פאלקנבורגהילה שלום,
הבחירה לכיוון פאלקנבורג/מאסטריכט מצויינת, מנסיון!
יעל, כל הכבוד על המידע המעולה על פלנקנבורג
גם אצלי, מה שצריך נישמר ותוייק.
ארנון
-
שאלה על מערות פאלקנבורגהי,
אנחנו היינו במגלשות הרים וגם במערות. כדי להגיע לאתר המגלשות יש לעלות ברכבל פתוח המתאים לשניים. הרכבל מוביל לראש גבעה ששם נמצאות בין היתר מגלשות ההרים.
הילדים נהנו מאוד אבל לא מתקרב לרמה של מגלשות הרים בגרמניה או אוסטריה.
לגבי המערות יש המערות העירוניות שם יש סיור רגלי של שעה או שעה וחצי ויש את הסיור בתוך רכבת על גלגלים.
הסיור מעניין - קצר וקולע ואורך כחצי שעה.
תהנו
-
שאלה על מערות פאלקנבורגתודה!
שאלה לגבי בטיחות - כמה באמת המגלשות בטוחות? מהתמונות זה נראה לא מי יודע מה בטיחותי... -
שאלה על מערות פאלקנבורגהמגלשות בסדר. המסלול קצר ולא תלול מידי.
בסך הכל מדובר בגבעה גדולה...
תסתכלי על הצילום המצורף ותחליטי...
המקום למעשה הוא פארק אתגרי גדול והמגלשות הן החלק מהפעילות שם.
יש שם גלישת אבובים על מסלול, סנפלינג ממגדל, קיר טיפוס...
-
שאלה על מערות פאלקנבורגאיזה יופי של תמונות!
עוד שאלה קטנה רק כדי להיות בטוחה - האם ניתן לרדת בחזרה גם עם הרכבל במידה ולא מעוניינים דרך המגלשות? ( הבנתי שלמעלה יש מסעדה עם תצפית נחמדה)
תודה
-
שאלה על מערות פאלקנבורגהילה
העליה והירידה היא באמצעות רכבל כיסאות.
המגלשות חוזרות לנקודת המוצא שלהן (עם הגולשים) בכוח מנוע.
כפי שנאמר קודם, אם התנסיתם בעבר במגלשות הרים אלפיניות הרי שמוטב להנמיך ציפיות - כאן מדובר במתלול מתון בהרבה.
הנוף - נוף גבעות הולנדי יפה וירוק והקומפלקס כאמור מציע גם שעשועים נוספים.
יעל
-
שאלה על מערות פאלקנבורגתודה יעל,
כל הירוק הזה רק עושה עוד ועוד חשק ...
(וטרם התנסינו במגלשות הרים- לכן אני די חופרת בנושא)
תודה