שכמיות גשם
-
במסגרת ההכנות (בהילוך איטי ביותר) לטיול הקייץ באוסטריה קניתי כבר 3 מטריות מתקפלות (איפה אני אקנה בקייץ) והתפניתי להתעניין בשכמיות לגשם.
עבורי אין בעיה למצוא, גם ברשת וגם בחנויות מטיילים.
אבל מה עם הילדים. הם יחסית צעירים (7,10 ) וצריכים מידות בהתאם.
מעילי רוח עד לקו המכנסיים יש למככיר.
אבל שכמיות שיכסו גם את החלק התחתון במידות של הילדים לא הצלחתי למצוא.
יש למישהו רעיונות? -
שכמיות גשםפעם גם אני הקפדתי לקחת לטיולים באירופה שכמיות גשם ומעילי גשם.
יכולה להגיד לך שאף פעם לא השתמשנו בהם. פעם אחת ניסינו וזה היה סיוט ללכת ככה.
אם מטילים בעיר משתמשים במטריות.
טיול בטבע בטיפות- מקסימום נרטבים קצת. בגשם שוטף אי אפשר לעשות טיול טבע בכל מקרה.
גם אם יורד גשם, זה לא אומר שקר ואז ממש לא נוח עם מעילי הגשם מאוד מזיעים בתוכם, הטיפות גולשות למיכנסיים ומרטיבות אותם וללכת עם חליפה שלמה של גשם זה בכלל לא נראה לי נוח. גם לא יצא לי לראות מקומיים עושים את זה (הם מסוגלים בכלל להסתובב עם מכנסיים קצרות בגשם). -
שכמיות גשםאנחנו קנינו בebay וamazon, אמאזון לא שולחים לישראל, אז צריך לשלוח לחבר או לקנות דרך buy2usa, ששולחים לארץ תמורת עמלה לא גבוהה.
עוד אפשרות זה לחפש סניף של decathlon או משהו דומה ביום הראשון שלכם. לטעמי זה בזבוז זמן יקר של טיול.
חוץ מזה, נדמה לי שראיתי מעיל גשם לילדים ב"אמפיריה" בגיבורי ישראל נתניה מול הbig, לא התעמקתי לא באיכות ולא במחיר מכיוון שיש לי מעילים בבית. -
שכמיות גשםלאחר התבוננות בתמונות מטיולים חורפיים וגשומים שלנו,החלטתי לטייל כמו המקומיים ולא להיראות כמו אב"מ.
קנינו מעילי גשם-שכמיות,וגם מעיל גשם לילדים בטיול בצרפת,בכניסה לפארק אסטריקס.האוטובוס נצמד קרוב קרוב לפתח החנות,כולם יצאו בריצה לחנות ויצאו לבושים במעילים-היה מבול.
המעילים היו באיכות מעולה,לא זולים,אך שימשו שנים גם לבית הספר בארץ.
מאז,לקחתי לעצמינו כמה פעמים שכמיות אבל לא הלכנו איתן.
בעיר לא יפה ונראים מגוחח,בטבע ביערות אפשרי.
האם ללכת לקנות מראש או להזמין מחו"ל?לא הייתי מתעסקת בזה.
מקסימום קונה שם.,אם יהיה צורך בכלל.וודאי יהיו באיכות הרבה יותר טובה.
אמה -
שכמיות גשםנעמי. בקיץ האחרון טיילנו בגשם קל וממושך בשוייץ. בחליפות גשם איכותיות (מאוררות)היה נוח לטייל, צריך לשים לב לקנות מכנסיים שאפשר להוריד בלי לחלוץ נעליים. עזר לנו מאוד ונהנינו מאוד.
לנו היה מאוד לא נוטח עם מטריה, גם בעיר.
נכון שהמקומיים מסוגלים ללכת חצי ערומים אבל לנו קר ככה.
ונכון שלא כל כך חתיכיים בחליפות. אבל לי לא אכפת. מי מכיר אותי שם?
יש לי רעיון, אולי נשמע הזוי. אם יש לילדים מעילי רוח יש סיכוי ששקית אשפה גדולה, (הירוקות לגינה), תעזור לאחר שיפצור, כשכמיה מעל (חור בקיפול התחתון ופתח לידיים.
הרעיון בא לי משכמיה (שעלתה 35 שקלים בריקושט) שהיא בעצם מלבן ניילון שעשו לו חור והלחימו כובע מאותו ניילון. הכובע השתחרר מהדבק כבר ביום הראשון. אני ממשיכה להשתמש בה מעל מעיל הרוח כדי להגן על התרמיל והמצלמה.
ד.א. לזקופנה הגענו ביום גשום. היה שם רוכל כם שכמיות משוכללות יותר ביורו 1 והן החזיקו יותר זמן.. אבל מי מגיע לשם?? ייתכן ותמצאי דוכן דומה אם תגיעי ליעד ביום גשם.
-
שכמיות גשםאני קניתי בעקבות המלצה כאן באתר שכמיות בחנות הכל בדולר ב-5 ש"ח האחת. הן די חד פעמיות וגם די קשה לייבש אותן אבל הן תופסות מעט מאוד מקום וקלות במשקל. הן במידה אחידה , להערכתי לילדים בגיל שלך יגיעו עד הברכיים.
דבורה -
שכמיות גשםאני מתקשה להבין את הצורך ללבוש שקית ניילון משודרגת רק כי אתה תייר. הרי בארץ בחיים לא יתפסו אותך מתה בדבר כזה, אז למה בחו"ל כן?
אם יורד גשם (ויצא לנו לטייל בגשם לא מעט), לובשים מעיל כמו בן אדם מן היישוב ו/או משתמשים במטריה ו/או מתכננים יום שרובו הגדול במקומות מקורים.
(מצטערת שלא עזרתי)
-
שכמיות גשםשירלי בארץ אני לא מטיילת בגשם, אין צורך בכך.
דבר שני בארץ לא יורד גשם בקייץ - דהיינו המעילים שיש לנו מאוד חמים ולא מתאימים לגשם של קייץ (גם אם זה לא קייץ כמו שלנו)
ושלישית אני לא מחפשת לקנות שקיות ניילון אלא מעיל גשם סביר. הבעיה שבארץ פחות מוכרים דברים כאלה ( ראי סעיף 2 )
ואולי את צודקת וזה בכלל מיותר. לא יודעת. אבל כל הכתבות שקראתי ממליצות לקחת כאלה. -
שכמיות גשםחבל אין לי תמונות של מעיל הצהוב של הבן מאסטריקס ושלנו.
היו שם מעילי גשם ממש,חלק אפילו עם בטנה לחימום.
נכון,לא היה עולה על דעתי להגיע לפארק סופרלנד בגשם,אבל היינו בטיול מאורגן כך שאפילו לא היה לנו אפשרות לשנות ימים.לכם יש.
אני בעד לרכוש שם,אם יהיה צורך.ולקחת מעיל דק(אולי עוד תמציאי במחירי סוף עונה),ומטריות.
לקחתי שכמיות לטיול באלפים,טיילנו בכמה קניוני טבע.לשמחתי לא היו גשמים,אבל נראה לי שלא הייתי לובשת אותן,במיוחד למראה המקומיים המטופחים.
אמה -
שכמיות גשםגשם בקיץ באירופה זה לא גשם בחום של סינגפור.
בדקתי עכשיו בתמונות שלנו מאוגוסט בהולנד לפני כמה שנים. אני זוכרת שירד גשם, והכי הרבה לבוש שמצאתי בהן היה קפוצ'ון פליס דק עם מטריה.
שזה מה שהילדות שלי לובשות בישראל (בתל אביב) בחורף.
שוב, זה נורא אישי. אני חושבת שזה מיותר. אם הכוונה לקנות מעיל גשם קל נורמלי כי המעילים היחידים שיש לכם מותאמים לטמפרטורות נמוכות, זה נשמע לי סביר. אבל למה לא לקנות באירופה כבר? שיראה טוב לפחות.
שכמיות גשם שהן שקית ניילון משודרגת זה משהו שקשה לי לראות. -
שכמיות גשםאני חייב להודות ששכמיות הגשם המגוחכות שמאפיינות בעיקר תיירים ישראלים מאד משעשעות אותי. הייתי אומר שהן ממש הפכו להיות הכובע טמבל החדש.
בטירול הקודם שלנו קנינו 2 מעילי גשם דקיקים ואיכותיים בעשרים יורו כל אחד, ובזה נגמר הסיפור.
הם נוחים להליכה, נעימים, לא חמים, נותנים הגנה סבירה מאד מאד מגשם. גם חזק יחסית. רצוי מאד שיהיה לו קפוצ'ון, לאו דוקא כדי לשמור על הפריזורה שהרגע יצאה משוקי זיקרי אלא בעיקר כדי שלא יטפטף מים מהעורף פנימה...
אנחנו הלכנו איתם ברגל בגשם שעות והם עשו עבודה יפה.
שוב - מדובר במעיל. לא שכמייה. מגיע עד קצת מתחת למותניים. אני אולי מוזר אבל נחמד לי להרגיש כמו בנאדם ולא כמו חוצן. גם אם זה בחו'ל.
אנחנו מסתדרים יפה מאד בלי מכנסי סערה. מטיילים עם ברמודה/דגמח/ג'ינס מה שיוצא, ואין עם זה שום בעייה.
הרבה יותר חשוב ממעיל, אגב, ובטח שמכנסיים נגד גשם זה נעליים טובות. הדבר היחיד שבאמת יכול להרוס יום טיול כשיש גשם זה כפות רגליים/גרביים רטובות.
טיול נעים ויבש לכולם. גיל