בודפשט, וינה ו-Wizz
-
בודפשט, וינה ו-Wizzריף השלמתי את קריאת הבלוג שלך
אין מה לאמר - אתה כותב נהדר
תמונות של האתרים עם השלג - מקסים!!!
לא יודעת אם סבלתם בקור
אבל זה מצטלם נהדר
עונג שבת!
טובה - התכון שלך לגולש יצא נהדר
שרגתי אותו עם השעועית האדומה של אמה.
מצאתי במגב בחולון פפריקה מעושנת וזה נכנס לתבשיל.
תודה לכם יקיריי.
רחל לבון
-
בודפשט, וינה ו-Wizzרגע רגע מה פיספסתי ? יש כבר בלוג? אני רצה לבדוק
כל יום אני מסתכלת על השרשור המקסים הזה ומנהלת דיאלוג עם עצמי למשל :
מה ריף מתלונן שאין לו ציוד צילום לשלג עם תמונות כאלו ועוד ...
רחל - שמחה שהיה לכם טעים
-
בודפשט, וינה ו-Wizz1. אני טסתי איתם פעם והזמנתי טיסה נוספת. לא נתקלתי איתם בשום בעיה.
2. ההנחה של 20% עבור הכרטיס הבסיסי בלבד, ללא דמי רישום, מזוודות או מקומות שמורים. כמובן צריך להיות חבר במועדון.
3. המחיר של כל טיסה שונה וגם יכולים להשתנות משך הזמן לטובה או לרעה.
4. אני רכשתי כרטיס עם אפשרות לשנוי (10€) וזה מאפשר תמרון בין התאריכים מאוחר יותר. -
בודפשט, וינה ו-Wizzרחל יקירתי תודות,
היה קר ונסבל בהחלט. אני סובל קור בד"כ אפילו כפפות לא הייתי צריך, מעיל הסקי שלי בהחלט עשה את העבודה יחד עם הגטקס וכובע הצמר. שאר הנוכחים, הצטיידו גם בכפפות, מה ששמר על חום ומורל גבוהים.
טובה שהפכה כאן דיירת קבע
אין עדין בלוג, לכשאסיים את מלאכת הכתיבה כאן בפורום ובקרוב חופשת הפסח תותיר בידי די זמן אני מקווה, בסיום אלקט את עיקרי הדברים, אשפץ ואשדרג בקישורים ואהפוך הכל לבלוג עוד בטרם יספיק הבצק להחמיץ
LBD היקר,
כמו תמיד משייף ומקציע בחידודים חשובים, תודה!!
קבלת הפנים שוינה סדרה לנו לא יוצאת לי מהראש, פשוט תקלטו את הרחובות, כמה שלג?!?!
-
בודפשט, וינה ו-Wizzידעתי ידעתי,
הייתי צריכה לרכוש בפרייבורג את מעיל הפוך הארוך-השקעה לתווך ארוך
איך בא לי חופשה חורפית אמיתית,שני היעדים נראים מתאימים.
את בודפשט אהבתי מאוד באביב,בוינה עוד לא היינו.
אחיינית היתה בדצמבר וחזרה מוקסמת מהעיר בלבן ומקושטת.
הפלוס שלא חייבים להחליט כבר מעכשיו.להבדיל מאיזי ג'ט.
אבל לא מבטיחה לא לפזול לאיזי
מיקי,הבנתי שבבודפשט לא היה מסורבל מידי להתנייד איך וינה מושלגת בטיול עירוני?
אמה -
בודפשט, וינה ו-Wizzבוינה קל לחשוב שמבנה כזה או אחר הוא ארמון, או מבצר או משהו בעל ערך משמעותי. לעתים זה נכון כמו בנין האופרה או מתחם ארמונות הופבורג העצום ולפעמים כמו שאצרף בהמשך יהיו אלו "סתם" בניינים מרשימים ביופיים והם ללא שם תואר מחייב כמו ארמון, או טירה.
אחרי שהלכנו רגלית בטיול סובב הכיכרות סטפן פלאץ, הקתדרלה, בנין האופרה וקרל פלאץ, המשכנו באופן טבעי לכיוון מתחם ארמונות הופבורג.
כפי שהצגתי בתמונות הקודמות, יופי הגנים פשוט נעלם תחת מעטה השלג הרך והצפוף. לא היה זכר למדשאות, לשיחים המפוסלים ולצבעוניות שנבטה אלינו מספר הטיולים.
בעודנו עומדים ומחפשים את הכיוון הנכון במפה/ספר, צנח לו גוש שלג, רך למזלנו, הישר על ראשינו. בהמשך נתקלנו בשלטים המזהירים מפני גושי קרח בעיקר שצונחים מעל גגות הבתים ומהווים סכנה של ממש.
שמענו אפילו את אחד המדריכים מספר לקבוצת תיירים, ספק בצחוק ספק ברצינות שבכל שנה נהרגים כחמישה אנשים כתוצאה מתאונה זו!
אז תזהרו לא לעמוד ולא ללכת בקו של גגות הבתים ובטח לא ביום שבו מפשירים הקרח והשלג.
לא יהיה נעים לקבל בראש את הקרח מפיו של האריה...
-
בודפשט, וינה ו-Wizzאמה יקירתי,
טיול עירוני בתחבורה הציבורית של וינה, המשימה פשוטה וקלילה! גם בחורף.
5 קווי מטרו שמגיעים לכל פינה ועוד רשת של חשמליות שמשלימה באופן מושלם.
אפילו שהיינו צריכים להתפצל, אשתי שסומכת בד"כ על חוש ההתמצאות שלי בעיקר בניווט בנבכי המטרו או הטראם, עשתה זאת בקלות וללא הסתבכות מיותרת.
אפילו תנועת החשמליות והאוטובוסים פעלה כסדרה למרות כמויות השלג הבלתי מבוטלות. השירותים המוניציפליים של וינה תיקתקו את פינוי השלגים באופן מופתי וניכר שגם התושבים עצמם מורגלים היטב ופינו לעצמם את הדרך כשהיה צריך.
בודפשט, וינה ושלג זה בדיוק מה שאת צריכה!
-
בודפשט, וינה ו-Wizz
-
בודפשט, וינה ו-Wizzמתנצלת מראש על ההתפרצות . אולי אתם יכולים לומר ,לאיזה יעדים Wizz טסה מהארץ? ומה זה אומר להיות חבר מועדון שלהם?
-
בודפשט, וינה ו-Wizzארמון הופבורג הוא מתחם עצום של ארמונות, מוזיאונים וכאן נמצא גם בית הספר הספרדי לרכיבה.
הטיול בין הגנים, השערים, המוזיאונים הרבים והמבנים עצמם יכול לקחת שעות רבות.
רצוי לתכנן מבעוד מועד את השהות שלכם במתחם המשתרע על דונמים רבים ומשני עברי הכביש.
אנחנו רכשנו כרטיס חלקי למוזיאון סיסי כאשר המחיר למבוגר 10.50 יורו ולילד 6.50 יורו.
ילד לצורך העניין - 6-18.
יש כרטיס מלא שכולל גם את ארמון שונברון ו-Hofmobiliendepot (Imperial Furniture Collection) והוא עולה למבוגר 23.50 יורו ו-14 יורו לילד.
לא בזבזנו יותר מדי זמן בהופבורג היות והילדים השתוקקו כבר להגיע למוזיאון המלחמה והנשק.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzמיקי,אני עדיין זוכרת את ההוראות של אמא- לא ללכת בקו גגות הבתים.
לא יודעת איך זה בוינה אבל כן,המדריך צדק לגבי מקרים טרגיים.ברוסיה למשל כן נפצעים או אפילו נהרגו אנשים ממפולת שלגים מגג בניין.
אחרי זה יש בחדשות מקומיים רוסיים דיון של מי האשמה ומי אמור לנכות גגות.
להיזהר צריך תמיד ובמזג אויר פחות מורגל ,כפליים.
אבל כל היופי הלבן הזה מסביב וודאי מחפה על הפחדים.
אמה -
בודפשט, וינה ו-Wizzתרגישי חופשי... זו מטרת השרשור...
WizzAir טסים מת"א רק לבודפשט. אולם יש להם עשרות יעדים נוספים בתוך אירופה.
שווה להיכנס לאתר הבית ולראות לאילו מקומות אפשר לסדר טיסות המשך והמחירים בד"כ דו ספרתיים נמוכים.
חבר מועדון זה אומר תשלום של 29.99 יורו לשנה ואז בכל קניה מקבלים 10 יורו לאדם לכיוון.
אפשר לנצל זאת ברכישה של עד 9 כרטיסים ל-9 אנשים ולא מחייב שיהיו בני משפחה, מספיק שבעל כרטיס המועדון רוכש לעצמו ויכול להוסיף אנשים נוספים.
ההטבה הזו תופסת ליעדים שמחירם מעל 12.99 יורו לכיוון.
ההנחה היא על מחיר הכרטיס בלבד ולא מעניק הנחה על היטלים, עמלות ומחיר מזוודות.
למשל:
כרטיס הלוך ושוב לבודפשט כשקניתי עלה 49.90 יורו לכיוון לאדם, רכשתי סה"כ 4 כרטיסים, שילמתי על כרטיס חבר 29.99 ובחשבון הסופי קיבלתי 80 יורו הנחה, בנטו כבר חסכתי 50 יורו.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzאמה...
בוינה אחראים הטורקים, בהמשך אחפש לך יש לי תמונה של פועלים בגגות של 6 וגם 8 קומות כשהם מנקים את קצוות הגגות מקרח ושלג.
כיפת המוזיאון בהופבורג מבפנים, בתוך המוזיאון עצמו לא צילמתי.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzטיסת המשך עם Wizzair דרך בודפשט מחייב לינה שם כי בינתיים כל הטיסות שלהם מהארץ נוחתים ב-11 בלילה. -
בודפשט, וינה ו-Wizzתודה לריף ול lbd על המידע המועיל
וחג שמח לכולם -
בודפשט, וינה ו-Wizzלמתחם הופבורג הגענו מהרינג בהליכה. נכנסנו דרך אחד הגנים, אחד מיני רבים המקיפים את המתחם. ניתן להמשיך עוד על הרחוב ולהכנס מהשר המרכזי הוא שער הגיבורים. אנחנו עשינו זאת כאמור מהחלק האחורי מאזור בגנים הקרוב ל-josefs platz.
אם אתם מגיעים בטראם, יש כמה קווים שמגיעים לרבות 1,2 ו-D המרכזיים.
בכל הכניסות למתחם ויש כאלו המון יש מפות התמצאות.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzיש כמה מוזיאונים וכדאי לתכנן מראש מה אתם רוצים לראות, כי אם מתוכנן לכם גם ביקור בבלוודיר או שונברון, אתם תמצאו את עצמכם מביטים באותן תקרות מעוצבות או אותם רהיטים או תכשיטים מתקופת הבארוק.
לא אוכל לחוות דעתי על יופי הגנים כי בכל מקום שביקרנו השלג תפס עמדה שלטת.
בנוסף למוזיאונים הרבים, דירות הקיסרות והקפלות נמצא כאן גם בית הספר הספרדי לרכיבה. ניתן לקנות כרטיסים זולים יחסית לאימונים, כרטיס למבוגר 14 יורו, כרטיס משפחתי (2+1) 28 יורו וכל ילד נוסף 3 יורו, המחירים של המופע יקרים יותר מתחיל ב 23 יורו לכרטיסים הזולים.
מי שהמידע יהיה יעיל עבורו, צרפתי קישורים בהם נעזרתי למצוא המידע. אנחנו לא נכנסנו בפועל.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzעוד מהופבורג
-
בודפשט, וינה ו-Wizzעת סיימנו הסיור בהופבורג יצאנו לכיוון הרחוב חזרה לתפוס טראם. לא הייתי בטוח בעצמי וחציתי את הכביש לכיוון מוזיאון האמנות וביקשתי לברר מה הדרך הכי טובה להגיע למוזיאון הנשק והמלחמה או בשמו Heeresgeschichtliches Museum, כאן הנציג בעמדת המודיעין יצא מגדרו כדי לסייע ולעזור. לא שקט ולא נרגע עד שהדפיס לי מפה עם הכוונה.
אין מילים בפי...
-
בודפשט, וינה ו-Wizz