בודפשט, וינה ו-Wizz
-
בודפשט, וינה ו-Wizzעם שמחה בלב ומפה ביד עולים על טראם D, הנסיעה היא בכיוון כללי ארמון בלוודיר ואנחנו מחליטים לרדת תחנה אחת לפני התחנה שסימן לנו הפקיד החביב כדי לעשות סיבוב חיצוני בבלוודיר.
גם כאן הכל בלבן, אין זכר למדשאות, לירוק ולמים במזרקות.
אני מצלם את התחנה בה ירדנו כי ברור לי שכאשר ירד החושך, מבט חטוף במצלמה יסייע לאפס התמצאות.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzמתחם ארמונות בלוודיר גם הוא עצום ויש בו מוזיאונים ומייצגים. השחפים ובעלי הכנף טיילו להם במימי המזרקה הקפואים.
-
בודפשט, וינה ו-Wizz
-
בודפשט, וינה ו-WizzR e e F היי שוב,
כמה ימי טיול היו לכם סה"כ (בלי ימי הטיסות)? איך חילקתם בין 2 הערים ומהי החלוקה האופטימלית בדיעבד?
תודה רבה -
בודפשט, וינה ו-Wizzנחתנו בבודפשט בערב 19.2 והמראנו אחה"צ 26.2 .
לאחר ניכוי ימי הטיסה, המעבר ברכבת והנסיעות יצא לנו בודפשט 3 וחצי ימים ווינה 3 ימים, בדיעבד הייתי מוסיף בכיף יומיים לכל עיר.
בכל מקרה לא להסתפק בטיול יומי לוינה! היא שווה הרבה יותר.
בצ'ק ליסט שלי נשארו המון יעדים שלא סומנו ב-X בשתי הערים , במיוחד לאור מזג האויר המושלג.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzתודה. סליחה שאני חופרת אבל חשוב לי לדעת האם חזרתם מוינה ב 26.2 בבוקר, כלומר ביום הטיסה. קראתי על אוטובוס שנתקע לא מזמן בין שתי הערים ואנחנו כמעט פיספסנו טיסה מבייג'ין לארץ כי נתקענו בטיאנג'ין.
אם לא ב26, איך חילקתם? -
בודפשט, וינה ו-Wizzקיפודה את מקפידה לעשות את המסלול שלי ולכן זו לא חפירה, לא בסין ולא באירופה...
את עושה בדיוק מה שעשיתי לפני כשלושה חדשים. אז פתחתי שרשור אותו אני מצרף כאן בהמשך ובו עזרו החברים היקרים:
המטייל המתמיד
ג'מוס
lbd
אמה
ברנדי
אורנה1
לי
נעמי
איריס.ס
יונית
ח.ג
גלית הותיקה
אורן
אינתרמצו
בן שאול
אורית
ענתנת
כל אחד בדרכו המיוחדת, מי יותר ומי פחות. כל שאלה נענתה וכל מי שהוסיף שאלה משלו, האיר גם הוא.
ולכן אנצל הזדמנות זו עוד בטרם הגיע עת הסיכומים והתודות, להודות מקרב לב לכל אחד ואחת מכם חברים יקרים!
רב תודות
באותו שרשור הבנתי שאני לוקח רכבת שתצא ותגיע בזמן. מזג אויר זה לא משהו שעוצר רכבות בקו של בודפשט ווינה.
נחתנו ב- 19.2 סביב השעה 23:00 מבודפשט לקחנו רכבת ביום 23.6 בשעה 13:00 ולוינה הגענו סביב השעה 16:00.
רכבת חזור לקחנו בשעה 09:30 לתחנת קלטי ביום 26.2, הגענו בשעה 12:40 והמשכנו ישירות במונית שהמתינה לנו מחוץ לתחנה, כמחצית השעה נסיעה ישירות לטרמינל 2 ולטיסה שלנו .
-
בודפשט, וינה ו-Wizzלבלוודיר עוד נשוב לקראת ערב עם תמונות שוות יותר. אחרי הסיור בגנים הלבנים של הארמון אנחנו יוצאים ומנווטים ע"פ המפה שקיבלנו מהפקיד החביב והחייכן כאשר השעה כמעט אחת בצהריים. את מרחק ההליכה אמדתי בכעשר דק' עד רבע שעה אולם משחקי שלג של הילדים מאטים קצת את הקצב ולאחר חציית אחד הכבישים אני נכנס לשביל בגן ציבורי, דורך מבלי לשים לב יותר מדי, על שכבת קרח דקה והופ כל כף הרגל שלי מהקרסול שלי עד מעל המפרק טובעת במי קרח קפואים!
אני מסנן חצי קללה מבלי שהבנים ישמעו וניגש הצידה לאמוד את הנזקים. השהייה של אותה חצי השנייה במים פשוט הרטיבה את כל הנעל והגרביים!
למזלי או יותר נכון איזה מזל טוב שדאגתי תמיד לארוז בתיק הטיול היומי עוד כמה זוגות גרביים, שקיות ניילון של סופרמרקט ועוד.
חיש מהר אני מחליף את 2 הגרביים ושם שקית שתבודד בין הנעל הרטובה לגרב היבשה. הנעלים אלו נעלי ההליכה הרגילות שלי מהארץ - סאקוני סטנדרטיות שמתאימות לריצה ולא לשלג/מים.
ממשיכים להתקדם ופוגשים באשה נואשת המנסה לחלץ את רכבה התקוע במטר גובה של שלג קפוא. המפלסת העירונית לא רחמה עליה ופילסה את כל הקרח והשלג על מכונית שלה.
הצעתי עזרה בתמורה להכוונה למוזיאון המלחמה, היא הסכימה ברצון וחפץ לב, וכששמעה אותנו מחליפה מילים בעברית בנינו הוסיפה: "הו שלום מה נישמההה". מסתבר שהיא קווקזית שעברה לגור בוינה עם בעלה שגם הוא יוצא הקווקז שבשעתו היה פועל זר בישראל. זה לפחות מה שהצלחתי להבין בטרם אמרה "כשתהיו בריאים ותודה"
אני והבנים דוחפים והיא בפול גז מחליקה ומפרפרת במקום, זה לא עסק... אני מבקש רשות ומתחלף אתה בנהיגה ובנענועים של קדימה ולאחור, מוציא את הרכב מתוך השלג למרכז הכביש.
רק אחרי שיצאתי שמתי לב שאמנם אוסטריה , שלג , קרח וזה... אך היא עם צמיגים רגילים ברכב!
אנקדוטה קטנה:
כאשר אנחנו עומדים בקרבת הרכב וכבר פושטים ידיים, מתכוננים למלאכת החילוץ ובזווית העין אני קולט פסל סביבתי שעוצב בידי אמן מקומי וכאילו אמר וסיכם את כל המצב וללא מילים...
-
בודפשט, וינה ו-Wizzסוף טוב הכל טוב מגיעים למחוז חפצנו. בוינה חצי מהבניינים נראים כמו ארמון שעוצב בתקופת הבארוק או מינימום בידי אמני הרוקוקו...
אילולי הטנקים, הנגמשים, כלי הטיס ואוסף התותחים שמחוץ לארמון/מבצר, ספק אם היה עולה בידי לדעת מהו המבנה בו שוכן המוזיאון. כי גושי בניינים שלמים בקרבתו בהחלט היו יכולים לשמש גם הם ולו מבחינה חיצונית, כארמון, מבצר או משהו בסגנון.
במוזיאון תצוגה קבועה עליה אפרט ותצוגות מתחלפות וזאת ע"פ נושאים כאשר המוטיב המרכזי כמובן הוא המלחמה ו/או כלי הנשק.
שווה להתעדכן בפרטים באתר האינטרנט של המוזיאון.
כיום מוצגת תצוגה מתחלפת שנושאה העיקרי הוא נשים בתקופת המלחמה.
מעט פרטים טכניים:
כניסה עולה 5.10 יורו
ילדים ועד גיל 19 כניסה חינם
רשות לצלם בוידאו 3.50 יורו
רשות לצלם בסטילס 1.50 יורו
סיור מודרך 2.20 יורו
אזניות לשמע והסברים 1.50 יורו
בכל יום ראשון הראשון בחודש הכניסה לכולם בחינם
הכתובת:
Museum of Military History
Arsenal, Object 1
A-1030 Vienna
שעות פתיחה:
כל יום משעה 09:00 ועד 17:00
טראמים:
18,D,O
-
בודפשט, וינה ו-Wizz
-
בודפשט, וינה ו-Wizzלריף: תודה על התודה.
לקיפודה: נסי לרכז את כל השאלות שלך בשרשור אחד ולא לקפוץ משרשור אחד למשנהו. זה יקל עליך וגם על המשיבים. -
בודפשט, וינה ו-Wizz
מיקי שמחתי לעזור !
עידכון- ניתן שוב לרדת לאתר הנעליים בסמון לבית הפרלמנט[אחי חזר
ביום א מבודפשט]
-
בודפשט, וינה ו-Wizzlbd -
מתמיד - תודה על העדכון.
אחרי שסקרנו את כלי המשחית מחוץ לבניין, שכללו אוסף מרשים של תותחים עתיקים בשלל גדלים, קטרים ומשקלים. טנקים ושאר זוחלים. משאיות וכלי רכב גלגליים ואפילו 2 מטוסי קרב סילוניים.
בכניסה למוזיאון ניתן להשאיר מעלים ומטריות. תיקים חובה לאפסן. השירות הוא ללא תשלום.
כאמור כדי לצלם קונים מדבקה אותה מדביקים על דש הבגד וכך סומנתם בתור בעלי רשות לצלם.
הכניסה למוזיאון מרשימה ביותר, כל גיבור, מל, לוחם ואפילו נושא כלים, קיבלו הנצחה בפסל שיש מרשים וכך יצרו אולם רחב ידיים שעמודיו עמודי שיש בדמויות גיבורי הם המונצחים.
התקרות גבוהות מאוד והן מרשימות כיאה לארמון מתקופת הבארוק.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzבקומת הכניסה 2 אולמות, זה מימין ובו מיצגים מתקופת מלחמת העולם הראשונה וכוללת פיריטים בעלי משמעות היסטורית כמו הרכב שבו התנקש רוצח בדוכס ויורש העצר האוסטרי פרנץ פרדיננד בסרייבו, המהלך שבפועל הביא לפרוץ מלחמת העולם הראשונה.
ומשמאל אולם ובו מייצגים מימי מלחמת העולם השנייה בה סופחה אוסטריה לרייך השלישי במהלך שנקרא "אנשלוס", תכנית בה חברה אוסטריה לגרמניה ללא שפיכות דמים.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzכאן זו הנקודה בה אנחנו מתחברים לצד היהודי לחוויה האישית שלנו כתזכורת ליום השואה אשר יצוין הערב. ליד מיצגים הקשורים בשואת עם ישראל התעכבנו דקות ארוכות, שוחחנו והחלפנו דעות. הילדים גילו בגרות יוצאת דופן עם רגישות והבנה של הנושא החשוב.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzאין כיום השואה,לביקור איתכם במוזיאון אוסטרי
השלמתי כרגע את הימים החסרים לי.
ההתנהלות שלכם בחורף הוינאי(וגם בבודפשט)מאוררת קנאה.
סתם לידע,ברוסיה הקרה והמושלגת,לא היה עד עכשיו חוק צמיגי חורף.
כמעט כל יום פתחו בחדשות עם תאונות וכבישים סתומים.ורק עכשיו מדברים על זה ומבקשים-מבקשים,מנהגים להחליף לצמיגי חורף.
גם בגרמניה אין חוק,יש דרישת חברות ביטוח של רכבשים שכורים.גרמנים עצמם לא תמיד מחליפים לצמיגי חורף(כך לפחות למדתי מכתבה ומבת דודה הברלינאית-היא לא מחליפה)
אני לומדת רבות מטיולים האחרונים לבודפשט במיוחד,ונהנית מכל טיול של הגולשים.
ברור לי שאני רוצה לשוב אליה.
האם את וינה בחורף?עוד לא החלטתי.אני אוהבת לראות את המקומות בחורף לאחר שביקרנו בהם בעונה חמה יותר,לראות את השוני.
וינה עלתה וירדה מהפרק,סתם כך,עם כרטיסי איזי ג'ט
.
מי יודע האם הם ימשיכו להיו במחירים כאלה שוב??אז לונדון IN כרגע.
הבלוג גמור כבר?לא נכנסתי עדיין...
אמה -
בודפשט, וינה ו-Wizzאמה תודה על התייחסותך.
בחצר בית הכנסת דוהאני , הוקם בית קברות שנבנה בגטו של בודפשט במהלך מלחמת העולם השנייה. כאן קבורים בקבר אחים למעלה מ-2000 יהודים שמתו ממחלות, רעב וקור ונקברו יחדיו. במרוצת השנים הוסיפי יקירי הנספים לוחות זיכרון ומצבות עם שמות קרוביהם.
אני לא מכיר עוד בית כנסת שחצרו האחורית משמשת כבית קברות, הדבר מנוגד את ההלכה היהודית, אך זה המקום היחידי שהנאצים התירו ליהודים לקבור את מתיהם ועד היום נותר המקום על כנו כעדות לזוועות הנאצים ועוזריהם המקומיים.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzבבית הכנסת הגדול שברחוב דוהאני. אנדרטה לזכרם של ראול ולנברג ועוד כ-200 מחסידי אומות העולם מהונגריה שהצילו אלפי יהודים בתקופת השואה.
ליד ניצבת אנדרטת הערבה הבוכייה המורכבת מאלפי עלים זעירים כאשר על כל אחד מהם כתוב שמו של אחד מיהודי בודפשט שנספה בשואה.
-
בודפשט, וינה ו-Wizzבודפשט מלאה אנדרטאות ולוחות זכרון ליהודים שנרצחו בשואה.
הצילום הוא מצבה שהוקמה בבית הקברות האורטודוקסי הישן ברחוב CSORSZ על קבר אחים אשר נרצחו ע"י נאצים הונגריים ב-16 בינואר 1945 (3 ימים לפני כניסת הסובייטים) בבית החולים היהודי בבודה. חלק משמות של 150 הנרצחים רשומים על המצבה, חלקם נקברו בבתי קברות אחרים וחלקם לא זוהו.
-
מטען בוויזאייראמה שלום,
אני חדשה-ותיקה באתר "למטייל". האם את מכירה ומשתמשת במוצרי HELIA D? בהנחה שכן - על מה במיוחד היית ממליצה?. תודה, רעיה