רומניה יולי 2013 מסלול טיול
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולאילן שלום לא קבעת ולא הכתבת שום דבר ובטח לא העמדנו שום דבר להצבעה
נהפוך הוא האופציה שהצעת מאד מעניינת אותנו ואנו מנסים לבחון אותה
אנו בכלל אסירי תודה על כך שאתה וכדוגמתך משקיעים מזמנכם ומוכנים לעזור -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולערב טוב , איך ניתן לתאם ביקור בחוות שיקום הדובים בזרנשטי להבנתי האתר אינו תיירותי אך קראתי שסיורים מגיעים לשם -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולנכון
יש לא מעט מקומות בהם תוכלו לעצור,לחלץ עצמות,לטייל ולנוח.
בכל עיר,יש שדרות ופרקים,מצודות עם פעילות לילדים,ספסלים,דשאים.
בצפון יש פינות ישיבה.כך היה במעבר פריסלופ,בביקז,באגם האדום,בספנטה אנה כמובן.
בעלת הצימר שלנו ברשנוב הציעה לטייל איתנו בזרנשטי אבל לא הספקנו.עשינו יום ארוך מרשנוב לטראנספגרן ולא נשאר זמן וכוח.
האמת, היום,במקום פויאנה ברשוב וארוחת צהריים ארוכה שם, הייתי הולכת על זרנשטי.אבל זאת חוכמה לאחר המעשה.
אמה
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיול
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולתבדקי במייל למודיעין ברשוב,לגבי ביקור בזרנשטי.או דרך בעלי הצימר .
אמה -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולאמה אני עדיין מציק בנושא המערות והמנזרים (תגובה קודמת)
אני מניח שמנזר ויקטוריה הינו Manastirea Brancoveanu - Sambata -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולשלום חברים
אחרי עוד קצת שעורי בית להלן מסלול משופץ (תודה לאילן על ההתכתבות הפרטית )
1 . בוקרשט / טולצה (מוזיאו אקוטוריסטיק )לינה בקומלקס כוכב הים
2. הדלתא ונסיעה ל אגם וידראו
3. קורטא דה אגרש / עמק האולט (קוזיה וקלמנשטי ) / סיבוי
4. סיבוי העיר והסביבה / אגם בלאה / מנזר סמבטה (האם הכביש 105Pו 104A עבירים קרטישורה סמבטה ? )
5 . סיגישווארה והסביבה / טרגו מורש / סליסטה דה סוס (מרמורש )
6. בארסנה / בורסה / פריסלופ / מוזיאון העץ לינה ב ואמה
7. ירידה לכיוון פיאטרה ניימץ / אזור הביקאז
8. האגם האדום / שמורת צחלאו / פרייזמר ? / בראשוב
9. רשנוב / זרנשטי / ברן /
10 . פארק אוונטורה / פארק המים ברשוב / פויאנה ברשוב
11. בושטניי / פרדיאל (טריי בראזי) / מפל שבע הסולמות
12.
13.
14. בוקרשט (האם להקדיש יומים מלאים או יום וקצת ) סיניה בירידה לבוקרשט כנראה
כרגיל הערות / הארות יתקבלו בברכה
ידוע שיש קצת זגזוג וזה נלקח בחשבון רב תודות
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיוללילה טוב,קודם כל לגבי המנזר.הספר כרגע לא בידי,לא יכולה לבדוק.אבל כתוב הסבר מלא איך להגיע.מתוך הבלוג שלי(כבר קצת שכחתי כנראה)
לא יודעת איך בורח הזמן ובדרך גם נכנסים לעיירהVICTORIA רק מהצד הפחות נוח,ועוברים ק"מ רבים.למה נכנסנו אליה,קראנו בספר על מנזר מיוחד במינו למרגלות ההרים,ועל זה שבשטח המנזר צ'יושםקו בנה לעצמו וילה לתקופת המנוחה שלו.רק לחשוב שבגלל צ'יושסקו הפסדתי את האגמים.שוב הוא אשם.השטח בו עומד המנזר באמת יפה מאוד,גדול,יערות סביב,הכל פורח בצורה מופלאה ביותר.פרחי פוקסיה כמו שם לא ראיתי בחיי..בחנות מזכרות חייך המוכר ואמר שאין שום בית של הרודן.יש שם מלון בוטיק מיוחד בשטח,שלא יספרו סיפורים אולי לא רוצים להיזכר בתקופה,אם כתבו בספר לא נראה לי טעו.המלון הנוכחי מתאים מאוד להיות מעונו של הרודן.מוותרים על המשך מפגשי הטבי וחוזרים לברשוב לסיבוב נוסף.
ותמונות שלי זהות לתמונות כניסה והפוקסיות של מנזר שמבטה דה סוס.יכול להיות ששם העיירה קצת ביבל או באמת כך רשום בספר,אולי הפניה לנסיעה דרך עיירה ויקטוריה.לא זוכרת,צריך לבדוק בספר.
לא בדקתי במפות,קצת הצפון במעבר פריסלופ,כל הזמן היינו עם ג'.פי.אס והוא תפקד היטב גם אם עברהו דרך שדות פעם אחת
לגבי המסלול שלכם:ימים אחרי הדלטה לצערי ממש לא מובנים.
מילה אני רציתי לראות מה והיכן היתה חברה שלי 3 שבועות(בקלמנשטי)נכון באים אליה מכל העולם(כמעט)אבל יום אחד ושתיה חד פעמיות של המיים לא נותנת כלום ומה לראות שם,חוץ מאולמות שתיה,קצת טיילת ושוב שווקים-לא יודעת למה...
למה לנסוע לאגם וידרארו ולחזור לקורטאה?ימים 2-3.
להגיע לסיביו למעט זמן,ממנה לחזור לאגם בלאה???
למה לא לעשות את טראנספגרשן מוידרארו ועד בלאה ומשם לסיביו??
עד הצפון נראה סביר ,קצת ארוך אבל אין ברירה.
לינה בוואמה ,בפנסיון לידנה?יש כמובן לא מעט אפשרויות לינה.בתחילת יולי גם חברה שלי תהיה באזור,בונה לה
על הפנסיון
אחרי יום 7 לינה באגם האדום.
לפני שנתיים אילן ורחל ניהלו דו שיח היכן נוח יותר ללון.בביקז הנופים פראיים ופחות מתויירים-אמרה רחל.אילן המליץ מאוד על ליה באגם האגום.ובאמת היה מוצלח.
נשארים עם יומיים פנויים ובוקרשט.
התנהל כאן דיון,חלק אמרו שהתלהבתי מבוקרשט אך הייתי בסוף יוני,והיא חמה בקייץ.אולי.אהבתי את העיר זה נכון.תלוי מה אתם אוהבים.אנחנו גם נסענו בתחבורה ציבורית,לא מטעמי חיסכון.רצינו לנסות,למרות שלא המליצו לנו והיה ממש סבבה.
המפה של גוגל קצת בוגדת ולא מגיעה לסוף.אבל שואלת,האם אין אפשרות להגיע מדלתא לברשוב למשל?,גוגל לוקח אחורה,חזרה לבוקרשט.
הנסיעה ביולי,כביש טראנספגרשן אמור להיות פתוח,למה לא לעבור בו והתחלה ועד הסוף?למה חוזרים מוידרארו ומסיביו חוזרים לטראנסגרשן לבלאה?
המסלול כמובן שלכם,רק נראה הרבה ק"מ וזמן.יותר מהכול זה זמן....שהולך על דרכים ולא על הנאות
אמה -
רומניה יולי 2013 מסלול טיוללשאלה שגם אמה וגם אילן שאלו כביש הטרנספאגרש הוא מקביל ל אולח אם נוסעים את כולו מוותרים על האולט שמבחינתנו יותר קורץ.
בצורה המוצעת מנסים להרוויח משני הכיוונים גם את האולט וגם טעימות מהטרנספאגרש (במחיר הזיגזוג )
קלמנשטי זה רק עצירה בטיילת לחילוץ עצמות.
למה מהדלתא לא לברשוב , כיוון ששם מרוכזות האטרקציות המרכזיות לילדים(אוונטורה , פארק המים , קלינדרו פארק ) ומעדיפים בסוף שלא יאבדו עניין.
מבחינת הנסיעות אין מה לעשות צריך להעביר שבועיים גם כך יש עוד ימים פנויים. הפתרון שלנו הוא רכב גדול (אוופל וויארו או דומה גם לחמישה נפשות) ועצירות כל שעה וחצי לחילוץ עצמות , מתלבטים עדיין עם לקחת נהג או נהיגה עצמית -
רומניה יולי 2013 מסלול טיוללא הייתי עדיין ברומניה - מתכננת כרגע במקביל אליך. אז אני שואלת מסקרנות, למה הנסיעה דרך האולט קורצת לכם יותר? זה מפליא. אנחנו אמורים לחזור דרך האולט (כיוון שאני מדלגת לחלוטין על איזור בראשוב שאומרים שמאד עמוס בקיץ) אז נחמד לי לשמוע שזה גם כביש "שווה" ובכל זאת אני אשמח לדעת למה אתם מעדיפים אותו.
כמו כן כיוון שיש לך ימים פנויים כדאי לך לבדוק אופציה לקפוץ לאיזור האפוסן, או לפחות טורדה עם מכרה המלח וקניון טורדה. טורדה נמצאת 80 ק"מ מטארגו מורש שאתה עובד בה. אפשר גם להעמיק פנימה לאפוסן, יש מערת קרח, יש מסלולים הליכה קצרים, אגם, נופים.
(אגב המשפט הזה "צריך להעביר שבועיים" קצת מחריד. אתה מתחרט על הבחירה ברומניה?) -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולשלום ענת
ממש לא מתחרט במילה להעביר הכוונה למלא במובן החיובי
בקשר לאולט מהתרשמות זוהי דרך יפה בפני עצמה והעדפה היא טעם אישי.
כפי שכתבתי נסיעה על כל כביש ה ט.פ זה לוותר על האולט כי הם מקבילים
כיוון שאנו גם במזרח וגם בצפון וכמובן במרכז על המערב נוותר , ישנה מחשבה אולי מפייטרה ניימץ לבצע גיחה ליאסי (שורשים) -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולאכן טעם זה אישי. בכל מקרה אנחנו עולים צפונה בט.פ (אהבתי את הקיצור) וחוזרים באולט אז נראה את שניהם אבל אולי שווה להקדיש לאולט יותר מנסיעה מהירה דרכו כפי שתכננתי. אתם נוסעים לפנינו אז אחכה לחוות הדעת לכשתחזרו
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולאני שאלתי כי דווקא כן נסענו על הכביש מקביל לנהר האולט,לא נכנסנו למנזר קוזי,עצרנו בדרך כי היתה התלהבות ראשונית ממים.
אנחנו עצרנו אחרי הכפר ארפו(מקורטאה)בכניסה לטראנספגרשן כי רשמית הכביש היה עדיין סגור.המקומיים נוסעו.לא הצלחנו להגיע מאגם בלאה לודראו ולא המשכנו בגלל סליחה,טפשות שלנו,היינו ללא דלק
.
בכפר אחרון לפני טראנספגרשן לא היה דלק בתחנה ולנו לא היה מספיק שכל להגיע לאחד אחריו.חשבנו שיספיק ואולי בדרך תהיה תחנת תדלוק.כך שמתוך נסיון אישי לא יכולה לספר כמה יפה הדרך.שני זוגות חברים היו בספטמבר,שנה אחר שנה והיו תגובות טובות מאוד.
קלמנשטי-אם לא מגיעים אליה לטיפול של שבועיים לפחות,אפשר לעצור בה אם היא בדרך.במיוחד לא הייתי מטריחה את עצמי.אומנם בדיוק בנו פארק עם ברכות,מסעדה ויש טיילת אבל ממש לא משהו שכדאי בשבלו לזגזג או להפסיד זמן.נחלים,מים,מפלונים יש בדרך צפונה לא מעט.
שבועיים היו לנו גבוליים,כך שזה לא כל כך הרבה למסלול כמו שלכם.
הבנתי למה ברשוב בסוף.יש בזה הגיון.
תבדקי אפשרות של רכבת בצפון.חלק אהבו,חלק אמרו שברכב עוברים מקומות לא פחות יפים במקביל,כך שאולי מיותר.אנו לא הספקנו.
http://www.cffviseu.ro/en/index.html
אמה
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולסרטונים שמצאתי
https://http://www.youtube.com/watch?v=6_1xBwEragE
קלימנשטי
https://http://www.youtube.com/watch?v=gR7LGMrM0cc
אנחנו תכננו לעצור בעיירה לביקור בספא,כמו המקומות בגרמניה/אוסטריה.
הכניסה לספא רק במלונות ורק לאחר בדיקת רופא מה מתאים ומה מותר לכל אחד.אז ויתרנו.
אמה -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולבטיול הראשון שלנו ברומניה לפני 8 שנים נסענו על חלק מהכביש בעמק האולט, עד כמה שזכור לי הגענו קצת צפונית לקלמנישטי וחזרה אל
Ramnicu Valcea (היו לנו כמה שעות לחכות למישהו) והנוף היה מאוד יפה, מאוד רציתי בטיול האחרון שלנו בשנה שעברה לנסוע בו שוב והפעם לאורך כל הדרך עד סיביו אבל זה היה מאריך לנו את הדרך ולכן ויתרתי.
לגבי הטיול כולו, אני חושבת שכדאי לך לרווח קצת את התוכנית כך שלא יהיה מרוץ נגד הזמן וגם הימים שכביכול נשארו פתוחים יתמלאו תוך כדי תזוזה במקומות בהם תהיו. לדוגמא יום מס 5 נראה צפוף עד בלתי אפשרי.
במרמורש - אם עולים ברכבל למפל הסוסים והולכים אל המפל קצת יושבים לרגליו, וחזרה כבר הלכו כמה שעות. למיטב זכרוני יש שם למעלה מסלול נוסף לאגם שיכול להיות יפה לבקר בו (אנחנו מאוד רצינו אבל לא הספקנו כי סוגרים את הרכבל בשעה 5).
אני לא רואה בתוכנית שלך את קניון Dâmbovicioara שהכביש אליו (כביש 71) לטעמי עובר בנופים מהיפים בהם הייתי ברומניה וגם הקניון עצמו מאוד יפה
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולעוד מהנופים על כביש 71
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולוהקניון עצמו
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולבוקר טוב !
תרשו גם לי להצטרף לחגיגה !
דרך האולט המקביל לטראנספאגאראשאן אינו כביש יוצא דופן מבחינה נופית ברומניה. כש נסענו לאורכו כמעט ולא היו מים בנחל אך לעומת זאת היתה בו תנועה סואנת של משאיות גדולות הנוסעות לטרנסילבניה דרכו ולא דרך מעבר הטראנספאגאראש.
לעומתו הכביש למערת דאמבוביציוארה הידוע ככביש 73 או E574 העובר דרך פרוזדור בראן - רוקאר ( CULOARUL RUCAR - BRAN ) הינו אחד הכבישים היפים ברומניה וממש ממלא באנדרנלין את הנהג ( אם אין לפניו משאית או עגלה ).
-
רומניה יולי 2013 מסלול טיולתיקון טעות שלי, הכביש המוביל לקניון דמבוביצ'ה(Dâmbovicioara) הוא מס 73 ולא 71 כמו שכתבתי בהודעה קודמת.
מתנצלת -
רומניה יולי 2013 מסלול טיולתודה אילן על התיקון !