איסלנד או אירלנד
-
שלום לחברי הפורום,
אני מתעוררת לאיטי משנת החורף ומתחילה בתכנונים.
השנה ניסע רק בחגים 12-21/9
מתלבטת בין שני יעדים (שיש בינהם גם הבדל לא קטן במחיר) אירלנד או איסלנד
אנחנו זוג בני 47-50 אוהבים לטיל בעיקר בטבע כולל טיולים רגלים קלים עד 3-4 שעות.
וכמובן גם אטרקציות מענינות.
פונה אליכם להמלצות כולל התיייחסות לתאריך והאפשרות שכבר יהיה קר מידי באיסלנד
תודה מראש רוית -
איסלנד או אירלנדבעצמך כתבת שלאיסלנד קצת מאוחר, מה נותר? ארץ פחות מושלגת לטיול בחודש ספטמבר. הייתי באירלנד בחודש זה , מתוך 10 ימים היה לנו יום אחד עם מעט גשם והשאר היה מזג אוויר מצויין, אך זה לא תמיד כך. -
איסלנד מחוץ לעונהשלום לכולם
אמנם לא זכיתי להרבה תגובות, אבל אני אנסה לחדד קצת יותר
לאור שמחה משפחתית אנחנו נקדים את הטיול לתחילת ספטמבר (1-11/9) . נטיית ליבי היא לחזור לתכנית המקורית ולנסוע לאיסלנד, שממש מרתקת אותי
התכנית היא לעשות את האי בקראוון
אני יודעת שהעונה רשמית מסתייימת ב31/8 מה שדווקא נראה לי נחמד.
שאלותי בכל זאת הן:
האם יש כאן בפורום אנשים שביקרו באי בספטמבר? ויכולים לתת תובנות?
האם יש בפורום טיילים שעשו עם קראוון ויכולים לתת מנסיונם? על זמינות ואיכות הקמפינגים? (ניסיוני הצנוע הוא מארהב ושם זה ממש שונה)
יש אתר מקיף מאוד של גיא גוטירמן ישראלי שחי באיסלנד ומארגן טיולים לנוסע העצמאי האם יש למשהו נסיון איתו?
חג שמח לכולם
ותודה מראש למי שישיב
רוית -
איסלנד מחוץ לעונההיי!
אני אמנם טיילתי באופן עצמאי ובחודש יוני, ידידים שלי טיילו בעזרת גיא גוטרמן ונהנו. הוא עוזר ודרכו אתה יכול לקבל לינות רכב ומסלול, ושתדע זה לא מסובך לארגן הכל לבד.
מצרף לך תמונות מהאתר של גיא מבחור שטייל בספטמבר, נראה מזג אוויר טוב. בהצלחה.... -
-
איסלנד מחוץ לעונהתודה רבה
התמונות מקסימות, ורק מחזק לי את ההחלטה שאני חייבת להגיע לשם
חג שמח
רוית -
איסלנד מחוץ לעונהשלום
אנחנו טיילנו עם רכב באיסלנד כחודש עד המחצית של ספטמבר ב-2009. קחו בחשבון שמזג האויר הוא עניין גם של מזל. לנו היו מדי פעם שמיים יפים, לעתים גשום וככל שנכנסנו לתוך אמצע ספטמבר החלו רוחות עזות מאוד. אגב, איזור מדהים באיסלנד שיחסית מועט בתיירים (בטח שבספטמבר) הינו הפיורדים המערביים.
את מוזמנת להכנס לבלוג שלנו על איסלנד תוכלו לקחת משם מידע שימושי.
http://www.lametayel.co.il/%D7%94%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92+%D 7%A9%D7%9C+orit_amir -
איסלנד מחוץ לעונהנראה לי שהדבר העיקרי לבדוק הוא התחבורה הציבורית לאתרים בפנים האי, שתתקשו להגיע אליהם בעצמכם עם הקרוואן (למשל ת'ורסמורק או לנמנלאוגר). למיטב זכרוני האוטובוסים לשם דלילים ואולי אפילו נפסקים לגמרי בספטמבר. מאוד ממליץ לא להחמיץ את פנים האי - נוף ואוירה שונים לגמרי. מעבר לזה אין הבדל כל כך דרמטי בין סוף אוגוסט לתחילת ספטמבר - הרבה עניין של מזל, אבל תמיד אפשר לטייל.
יובל -
איסלנד מחוץ לעונהאורית
קראתי את הבלוג שלך עוד לפני ההפניה שלך וממנו שאבתי הרבה עידוד לטײַול בספטמבר.
קצת מבאס אותי עניין האופנועי שלג שממש רציתי לעשות., אבל אולי הזהר הצפוני יכפר על זה.....(במידה ויהיה)
רציתי לשאול על נושא הקמפינגים. אמנם, אתם לנתם באוהל, אבל האם הקמפינגים מיועדים גם לקראוונים?
חניונים לקראון בדרך כלל יש חיבורים לחשמל ומים וביוב, האם ראיתם כאלה הרבה, וליד השמורות? -
איסלנד מחוץ לעונהלדעתי כן היו שם גם חיבורי חשמל ומים לפחות בחלק מהחניונים. בדקי את זה לעומק. -
איסלנד מחוץ לעונהאבי תמונות מדהימות!!!
אני אגיע ביוני ומקווה לתמונות יפות כאלה!!!
רחל לבון -
איסלנד מחוץ לעונהרחל, הקישור לתמונות שנתתי הוא לא לתמונות שאני צילמתי.
הקישור עונה לשואל איך נראה טיול בספטמבר מבחינת מזג אוויר באיסלנד.
אני טיילתי בחודש יוני,ארץ מדהימה, תההנו...
-
איסלנד מחוץ לעונההיי רווית,
בתי ובן זוגה טיילו במשך 3 שבועות בספטמבר 2011 והיה להם מזג אוויר נהדר. כמעט ולא ירד גשם.
הם צפו בזוהר הצפוני. עדות לכך באתר שאני מצרפת להודעה זו.
לישון באוהל היה קר, ולאחר לילה אחד הם ויתרו על הרעיון, ולנו בחוות מדהימות, שהיו ריקות ממטיילים, נקיות למשעי, עם מטבחים מאובזרים, ששימשו אותם להכנת ארוחותיהם.
נילי
-
איסלנד מחוץ לעונהתודה רבה
התמונות מדהימות
אני מניחה שמדובר בצלם מקצועי סופר.....
אני אכן החלטתי שניסע 1-12/9 וניתפלל למזג אוויר טוב
בקראוון בניגוד לאוהל אפשר להדליק חימום....
תודה רוית -
איסלנד מחוץ לעונהספטמבר זה קצת מאוחר-הרבה קמפינגים כבר סוגרים-סגורים.
וצריך לבדוק האם בכלל יש מצב להשכרת קראוונים בתקופה הזאת.
זה לא אומר שאי אפשר לטייל גם בעונה הזאת צריך לקחת בחשבון של להיות לבד לא מעט פעמים בקמפינג שנשאר פתוח.
מעבר לזה איסלנד מקום מדהים -תמיד.
מצ"ב לינק לאתר עם מסלולים סביב איסלנד
aroundiceland.co.il
להכניס לשורת הכתובת--לא דרך גוגל
דוד
-
איסלנד מחוץ לעונהדוד תודה
כן משכירים קראוונים בתקופה הזו, וגם לפי מה שראיתי על אתרי הקמפינים רובם פתוחים עד סוף ספטמבר.
אנחנו טסים ב30/8 יוצאים עם הקראוון מה31/8-9/9, כך שאנחנו מגרדים את הקייץ מהסוף.
בקמפינג אחד בויק שנסגר ב31/8 ואנחנו אמורים להיות ב1/9 היא כתבה לי שאתקשר אליה קודם כדי להסדיר את עניין התשלום, ולא תהיה לנו בעיה לשהות בו
אני מחפשת משהו שנסע עם קראוון כדי לבדוק דברים אחרים
האם יש לך נסיון בעיניין באיסלנד? -
איסלנד מחוץ לעונהאישית אני לא אוהב קראוון. אבל זה הפתרון האולטימטיבי. אתה לא לחוץ למצוא מקום לינה. שבהחלט מגביל.
אני עשיתי את הטיול שלי עם קמפינגים.
בכל אופן תכנסי ללינק ששלחתי לך במייל הקודם. יש לך שם הרבה מידע ומסלולים מפורטים
דוד