מה לקחת ליער השחור?
-
לכל חברי הפורום שלום, אנו בארגון הסופי של הטיול והייתי רוצה לקבל איזה שהוא טיפ או הברקה על משהו שהחברה לקחו לטיול שאין שם ואמרו שזה היה מאסט או משהו שלא הביאו ואמרו " איך לא חשבנו על זה" דוגמא קטנה אתן לכם הוא נס קפה עלית ופתי-בר שריף רשם בבלוג ומייד הוספתי זאת לרשימה, דוגמא נוספת היא כלים חד-פעמיים וכמובן הדיסק של עידן רייכל, ועוד הרבה דוגמאות אז יאלה להציףףףףף ולא רק מזון, כל רעיון יתקבל בברכה ענקית.
חג שמח לכולם ובהצלחה לנבחרת מול פורטוגל.
יואל -
מה לקחת ליער השחור?ממש לא צריך לקחת כלום.
בטח שלא פתי בר ונס קפה .
הלואי ואצלנו בסופרים היה את השפע שיש אצלם. -
מה לקחת ליער השחור?אם אין "שריטה" מיוחדת במשפחה שלך, ואתם חיים על פתי בר ונס קפה עלית בארץ, אין שום סיבה להביא מפה כמו שנעמי אמרה.
בסופרים הגדולים יש צנצנות קטנות של קפה, וגם אם אין קטנות הגדולות עולות ממש פרוטות שבכלל אין טעם לחסוך כאן ולהתבאס שלא תשתמשו בכל התכולה בטיול או משהו.
יש מלא סוגים של קרקרים, חטיפים, עוגיות טעימות - והכל ממש זול, וגם חלק מהכיף זה לנסות ולטעום דברים חדשים בחו"ל.
מה שכן, אין במבה וביסלי, ואם הילדים ממש חייבים אפשר להביא מהארץ - זה גם לא שוקל הרבה, וגם ישנם ילדים שרגילים רק לקורנפלקס הצהוב של תלמה והתחליף של קלוגס לא טעים להם. אז במקרה כזה אפשר להביא.
אני מביאה תמיד חבילה קטנה של שקדי מרק - לא תופס מקום או משקל במזוודה, ומאוד משמח את הילדים אם מכינים בערב שבת מרק עוף (אפילו משקית קנויה בסופר - יש שם מלא סוגים), ופתאום שולפים בהפתעה את השקדים המוכרים.
מוסיקה ישראלית או מוסיקה ספציפית שהילדים אוהבים - מאוד מומלץ להביא. זה תמיד מוכיח את עצמו אצלנו.
בהצלחה,
אוסי
-
מה לקחת ליער השחור?על טעם וריח...
יש כאלו שגם במקומות בהם שמות הקפה הם דווידוף וג'ייקוב, מדבר אליהם דווקא אותו נס קפה של עניים. אך כמו שפתחתי, אני לא מתווכח.
הייתי מוסיף תרמוס. במיוחד כשיוצאים מהבית לשעות ארוכות ורוצים את אותו הקפה של העניים אי שם במעבה היער, או סתם כשהילדים תלויים בפארק החבלים בין שמים לארץ ואתם נחים.
הבת שלנו חזרה השבוע ממסע בפולין וציינה שהתרמוס, הקפה של עלית והחלב עמיד היו הברקה! בהפסקות בקור העז ובנסיעות האינסופיות באוטובוס, המשקה החם והמהביל ניצח!
אכן בסופרים יש הכל וכשעושים קניות לשים לב לפרטים הקטנים, קניתי מה שנראה לי כחמאה ועל האריזה היה כתוב בגרמנית בלבד, כשהגעתי לבית התברר שזו מרגרינה. לשאול ולברר בטרם קונים.
אני בטוח שלא שכחת, אבל מתאמים זוגיים לחשמל ויותר מאחד. או להכין מפצל עם בתי שקע ישראלים וכשהתקע הוא זוגי.
-
פנס -
מה לקחת ליער השחור?אפתח בזאת שלמשפחתי אין "שריטה" ולדעתי הנס קפה של עלית זו אכן הברקה כי אין כמו עלית [תודה לך ריף] אבל אודה לך לפחות על השקדי מרק.
נ.ב.
המוכר והידוע הוא הטוב ביותר והעניין הכספי הוא שולי [אין פה מדובר בחיסכון]
ממתין להארות ולא לעקיצות.
יואל -
מה לקחת ליער השחור?בכלל לא היתה פה עקיצה, ואם תקרא את התגובה שלי תראה שעניתי והתייחסתי ברצינות מלאה, בהשקעה ובהרחבה לשאלתך.
המילה "שריטה" הופיעה בהקשר שמדובר במשהו ספציפי ואהוב במשפחה שאינו בר-החלפה. ציינתי שאם אין זה המקרה, אז יש תחליפים מצויינים בסופרמרקטים בגרמניה.
ה"שריטה" שלי זה נעלי הבית שלי, שאני לא נוסעת לשום מקום בלעדיהם (גם לא לסופ"ש בצימר בארץ).
צר לי שכך קיבלת את דבריי, כיוון שלא היתה כאן כוונת מכוון.
אוסי
-
מה לקחת ליער השחור?הדבר היחידי שהיה חסר לי זה ממתיק מלאכותי על בסיס סכרוז שאין שם.
(לפחות לא מצאתי) ואלה שיש שם הרבה פחות טעימים.
ואכן כלים חד פעמיים לא הצלחתי למצוא.
חוץ מזה היה שם הכללללללל (וזה ממש כיף לנסות המון דברים חדשים) -
מה לקחת ליער השחור?דווקא מוצרי מזון לא הייתי לוקחת (אצלי השריטה היא ממרח השוקולד של השחר, ושקדי מרק)
אבל--יעיל מאד להביא כמה טבליות למדיח כלים,למכונת כביסה (אם יש ) כי לא תמיד מספקים כמות נדרשת.(גם בקבוקון של נוזל לשטיפת כלים וסקוטש בריט)
אני תמיד מביאה מגבות מטבח מהסוג שמקומו בפח האשפה-ואכן הוא נשאר שם בפח (כי תמיד יש מגבת מטבח אחת דוגמית גם אם לנים שבועיים שם)
ו...מטליות חד פעמיות לניקיון רצפה וכו.
מישהו הציע פעם נייר כסף לתבנית בתנור (יעיל מאד לטפטופי פיצה )
בקיצור יותר הייתי מציעה לקחת אביזרים שיכולים לעשות את החיים קלים יותר .
אחרי שפעם קניתי 10 ק"ג של אבקת כביסה בשביל 2 מכונות-למדתי להביא איתי. -
מה לקחת ליער השחור?יונית הקדימה אותי
פעם ראשונה שהיינו בדירה באלפים הצרפתיים אומנם,אולי הגרמנים נדיבים יותר ,היו חסרים לי כמה וכמה דברים קטנים שכמו שיונית אמרה,עושים את החיים קלים יותר.
נתחיל באמת בזה שיש הכל בסופרים,בגרמניה המחירים גם זולים יותר(מצרפת בכל אופן בקצת)ואין לכם הגבלה ל20 ק"ג של איזי ג'ט,לא צמקתם למזודה אחת לזוג ויש אפשרות למשקל......
אם מתכוונים להכין אוכל-תבלינים.למה לא?משדרג את הארוחות ולא צריך לנסות לא מוכרים.
קפה שלי,סוכרזית שלו-חובה.
נייר כסף לקחתי והיה לעזר רב(גליל קטן אחד הספיק לתנור ותבנית)
כמה דפים של נייר פרגמנט(מהסיבה לא לקרצף שם תבניות)
ניילון נצמד גליל קטן.כלים פעד פעמיים+מפה שאפשר להשאיר שם בלב שלם-לפיקניקים בטבע.
לטיול רכוב,עם אוהבים פיקניקים בטבע-טרמוס,תיק קירור כזה .ארגנו סנדוויצים,עוף צלוי מסופר,סלטים והפיקניק היה מושלם.החברים תמיד לוקחים קערות פלסטיק,קרש חיתוך וסכין "שלו"הסלט נחתך תוך שניות
טבליות לכביסה+מדיח לקחתי כמובן מהבית לפי ימים בערך.
מפיות.
קנינו שם בכמות מיותרת-
מטלית לשולחן(3 באריזה)מה שהיה בבית לא הייתי נוגעת.
סבון לכלים.סמרטוט רצפה בחבילה ,לא מצאתי בודד בצרפתית
אטבים
השארנו לבאים אחרינו את כל מה שנשאר ,
כדי לפנות מקום לגבינות הטובות
ביער השחור ,לפני כמה שנים,כאשר בתי קפה נסגרו ב18.00 והמסעדות ב 20.00,והגענו מאוחר,אפשר היה לקבל בפאב ביגלה,יין בירה ואולי נקניקיה ללא כלום,הקרקרים ומרק נמס,וופלים וקפה החזיקו אותנו עד הבוקר
ושוב,יש באמת הכל ולא לכולם מתאים "להיסחב" עם שטויות מהבית.
רשימה לעיון אם מתאים לכם...
אמה -
מה לקחת ליער השחור?תודה רבה רבה לכם יונית , אמה וריף נתתם לי הרבה דברים שלא חשבתי עליהם, להם אני קורא הערך המוסף.[חשבתי שהרשימה שלי היא סופית אבל כנראה שלא]
חברים לא להתבייש להמשיך.
בברכה יואל
-
מלגזההדבר היחיד שלקחנו אי פעם אתנו היו דיסקים של שירי ילדים, כשהיה עוד רלוונטי.
אנחנו לא לוקחים כמעט כלום מעבר לבגדים (ל5-4 ימים), זוג נעלי הליכה, כפכפים וכלי רחצה וקיטבג איקאה הכחול. לוקחים גם מתאם חשמל+מפצל זוגי אחד, 2 כבלי usb לרכב להטענת כל מיני מכשירים שמסתיימים ב- "פון" וכן משקל קטנטן למזוודות.
בחו"ל קונים מה שצריך, אם צריך. מה שאי אפשר / לא כדאי להחזיר לארץ משאירים מתנה בצימר או בדירה.
לשנינו קשר לענף המזון. אשתי עובדת בזה ואני אוהב מאד לאכול. סופר בחול הוא בילוי עבורנו. גם לקנות בגדים חדשים, בעיקר לילדים זה תענוג.
אנחנו מקפידים לרכוש מראש זכויות על מזוודה נוספת בחזור, כך שאנחנו נוסעים עם 40 וחוזרים עם 60 ק"ג. "המזוודה" היא בעצם קיטבג מניילון, בצבע כחול, שרכשתי מאיקאה ממש כשנפתח הסניף הראשון. שוקל אפס ונכנס ריק למזוודה בהלוך. משך הטיול מתמלא בכביסה מלוכלכת שמהווה בתורה ריפוד לכל מיני בקבוקי זכוכית של אלכוהול מקומי שאני אוהב לקנות.
נ.ב.
יואל, המלגזה שבכותרת היא לזכר שרשור מצחיק בטירוף שרץ כאן לפני שנתיים או שלוש. אין כוונה להעליב. -
מלגזההתיק הכחול של איקאה או כל תיק בד מהדגם החדש לסופרים-נכון שיש בכל סופר גרמני אבל למה לשלם עבורו ביורו?לא שוקל כלום,יעזור בקניות בסופרים(לא מקבלים שקיות ניילון בטונות ולא בבודדות)שקית נייר או אחרת רב פעמית עולה כסף.
דיסקים גם אנו לוקחים וכשעייפים ברכב מתחילים בקריאוקי,לא להרדים את הנוהג
אמה -
מלגזהשוב תודה רבה רבה לכולם, אמה שיחקת אותה עם התבלינים.
יואל -
מלגזההתרומה הקטנה שלי :
סרטי ילדים לדרך(אם יש כאלה בטיול), שקיות סנדביץ.
בשנתיים האחרונות לוקחים איתנו צידנית רכה קטנה שמתקפלת בקלות ובה שמים את הכריכים והשתיה לדרך. הוספנו לתוכה קופסאות פלסטיק פשוטות לכל מיני תוספות. הקופסאות האלה לא חזרו כמובן לארץ.(משהו בסגנון של קופסת גבינה, לשים קצת זיתים, חמוצים וכו). כל זה מתאים כמובן אם אתם לוקחים צידה לדרך.
השתמשנו המון בכלים חד פעמיים, לא ירוק אבל נוח בטיול.
המחירים בסופר בגרמניה באמת זולים אבל לא יודעת מה המחיר בבתי המרקחת למשל.
חיפשנו משהו בסגנון סטרפסילס להקל על גרון מציק והמחיר שדרשו היה מופרז ברמות. מאז לוקחים כל מה שנראה שיועיל בלי להפוך להיפוכונדר.
לגבי שתייה- קנינו תמיד שישיות מים בסופר ומילאנו בבקבוקי חצי ליטר אישיים שהבאנו איתנו.( אפשר לקבל על הבקבוקים זיכוי בסופרים).
תבלו. -
מלגזהאם חלילה יש בעיה רפואית כל שהיא,דף סיכום מידע רפואי לא יזיק בין כל מסמכי ומסלולי טיול,לשקט הנפשי.
לא בגלל המחיר,בגלל חוסר שפה ברורה ובתנאי לחץ עוד פחות,בדרך כלל כן מביאה תרופות מוכרות נגד כאבי בטן,ראש,בחילות,עיניים, אוזניים,פניסטיל ג'ל...לא את כל בית המרקחת בבודדות.
את קרם עיניים,פנים... דווקא אוהבת להביא משם,כייף, בכל סופר במחירים שפויים.
השנה גם גילינו בפרייבורג את החנויות הגדולות והקניות היו מעולות(מעט מידי).
אמה
-
מלגזהתודה לכולם על הטיפים ושיהיה לכולם חג שמח ומי ייתן ושהדאגות שיהיו לנו בחיים זה רק לאן נטוס.
בברכה יואל