ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרק קצר בנפאל

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    7
    16
    4156
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sancho
      sancho נערך לאחרונה על ידי

שלום,

אנו אב ובת 18 מעוניינים לטייל בנפאל, לפני הגיוס של הבת.
      איזה טרק מומלץ שיהיה עד 7 ימים ורמת קושי קלה עד בינונית?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תאי
        תאי נערך לאחרונה על ידי

טרק קצר בנפאל
        היי sancho,
        להלן מבחר טרקים בני 6-8 ימים:

טרקים מצפון לקטמנדו:
        טרק אגמי גוייסאקונד (ה"אגמים הקפואים") - 6-7 ימים.
        טרק לעמק לאנגטאנג - 8 ימים.

טרקים באזור אנאפורנה:
        טרק ABC (Anapurna Base camp) - כ- 8 ימים.
        טרק פון היל - 5-7 ימים (יש כמה אפשרויות).

טיול מהנה,
        • sancho

טרק קצר בנפאל
          תודה תאי,

היכן אפשר למצוא פרטים על כל טרק ומה העונה המועדפת לכל אחד מהם?
          • תאי
            תאי נערך לאחרונה על ידי

טרק קצר בנפאל
            האינטרנט מלא בפרטים על הטרקים האלו (וגם כאן באתר).
            אם תשאל/י שאלות ספצפיות על הטרקים, נוכל להשיב לך גם כאן בפורום.
            העונות לטרקים בנפאל (וזה נכון לכל הטקים בנפאל): מרץ-אפריל ואוקטובר-נובמבר.

טיול מהנה,
            • דניאל רוזליס
              דניאל רוזליס נערך לאחרונה על ידי

טרק קצר בנפאל
              טרקים קצרים באזור פוקרה
              פנצ'סה panchase
              ורויאל טרק royal trek\ skyline

הפנצ'סה הוא טרק שיוצא מאיזור פוקרה, ומגיע לנקודת תצפית מדהימה ופנורמית על רכס האנאפורנה, יש אופציה לישון בכפר צמוד לנק' תצפית ולקום בבוקר לראות את הזריחה על הרכס. 2-4 ימים.
              הרויאל טרק הוא טרק שיוצא מפוקרה ומסתיים באגם הבאגנס-באגנס טל. טרק נוח וחביב שישנים בו רק בהום סטיי, לוקח לרוב 3 ימים.

פנצסה.JPG רויאל.JPG
              פנצסה.JPG(גודל:22.18KB)רויאל.JPG(גודל:35.63KB)

פנצסה.JPGרויאל.JPG
              • sancho

טרק קצר בנפאל
                הרעיון המקורי שאני והבת נמשיך לנפאל אחרי הטיול המשפחתי בתאילנד , כך שנגיע לנפאל בשבוע הרביעי. האם העונה בסדר לטרקים הקצרים שיוצאים מפוקרה?
                בטיול אחרי צבא שלי נסיעה מקטמנדו לפוקרה ארכה שמונה אשת באוטובוס מקרטע אני מניח,, שיש שיפורים בתחום. כמה זמן נסיעה באוטובוס או שעדיף בטיסה?
                • shimon amar
                  shimon amar נערך לאחרונה על ידי

תמיד עדיף בטיסה
                  • sancho

תמיד עדיף בטיסה
                    הטיסות הפנימיות בנפאל נחשבות כבטוחות?
                    איזו חברה מטיסה בקו קטמנדו-פוקרה, וכמה צריכה לעלות כזו טיסה?
                    יש לפוקרה טיסות מבנגקוק?
                    • .galit.
                      .galit. נערך לאחרונה על ידי

תמיד עדיף בטיסה
                      מעניין אותי - מאיזו בחינה "תמיד" עדיף בטיסה?
                      מבחינת מחיר - עדיפה נסיעה.
                      מבחינה אקולוגית - עדיפה נסיעה.
                      מבחינת זמנים - תלוי במרחק של שדות התעופה מהיעד ממנו יוצאים ואליו מגיעים.
                      מבחינת בטיחות - תלוי בכבישים ובחברת התעופה.
                      מבחינת האפשרות לראות דברים בדרך - בד"כ עדיפה נסיעה.
                      • חתול-רובוט
                        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

היי, לשכנע אנשים לא לטוס זה התפקיד שלי!
                        למרות שבמקרה של קטמנדו-פוקרה, אני מוכרח להודות שיש כמה טיעונים די חזקים לטובת הטיסה, לפחות לכיוון אחד. נסיעה איומה, למרות שהנוף באמת נחמד, ואני מניח שתמורת מחיר לא גבוה במיוחד אפשר לארגן לפחות כלי תחבורה סביר יותר מהאוטובוסים הנפאליים, אם כי זה עלול לצאת יקר יותר מהטיסה. סאנצ'ו - נראה לי שתופתע לגלות שלא הרבה השתנה מבחינת משך הנסיעה והקירטוע של האוטובוסים.
                        • דניאל רוזליס
                          דניאל רוזליס נערך לאחרונה על ידי

הנסיעה מקרטעת מחירה כ450 רופי נפאלי והיא לוקחת 7 שעות
                          • ענתנת
                            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

סאנצ'ו זה היה איתך שדיברתי על טרק בנפאל לפני שבוע? השיחה איתי הזכירה לך את התוכנית הישנה?
                            (בינתיים הילד שלי מביע התנגדות קשה לרעיון של נפאל. הוא ישר שאל איך עושים שם קקי ופיפי בטרק. איך הבן 5 הזה ידע שזו נקודה בעייתית???)

אני טסתי בכיוון אחד לפוקארה ובכיוון השני שכרנו ג'יפ. אני לא זוכרת מחירים אבל מבחינת נוחות הג'יפ היה אחלה, הרבה יותר מהיר ונוח מנסיעה באוטובוס. הטיסה גם היתה בסדר גמור אבל כשהיינו שם ביטלו המון פעמים טיסות בגלל מזג האויר (נדמה לי שזו הסיבה שלא חזרנו בטיסה), כך שג'יפ זה כנראה אמין יותר.

מבחינת הטרק, אני לא יודעת כמה זמן ברוטו יש לכם. טרק ה ABC לקח לי, ואני בחיים לא הייתי "חיית כושר", 7 ימים. אם אתם צריכים לנסוע לפוקארה במיוחד בשביל זה אז תוסיף חצי יום נסיעה לכל כיוון. אגב, אם לוקחים ג'יפ פרטי אז הוא כנראה יכול לקחת אתכם לתחילת הטרק בלי לעבור בפוקארה, תחסכו זמן.
                            טרק הלאנטאנג לקח לי 5 ימים נטו ועוד יום נסיעה בכל כיוון. גם כאן לקחתי ג'יפ בכיוון אחד כי זו נסיעה איומה. בחזרה לא היה לי ג'יפ (לא ידעתי מראש כמה ימים יקח לי ולא הזמנתי. אולי היום התקשורת שם טובה יותר וזה פתיר) ובאמת היתה נסיעה מזעזעת באוטובוס.
                            באגמים הקפואים יש לך יתרון שהוא מסתיים קרוב יחסית לקאטמנדו.

אולי בשנה הבאה תיקח כבר את הקטנצ'יק שלך ותבואו איתנו? (אם שלי יתרצה בעניין...)
                            • sancho

הי ענת,

כשדיברנו בטלפון בשבוע שעבר,הרעיון של נפאל היה עבורי רעיון שהולך ומתרחק ונראה היה שאוכל לחזור למדינה מהממת הזו רק כשהפעוט שלי יגדל קצת.
                              ואז באופן ספונטני עלה רעיון שאני והבת נמשיך לנפאל אחרי תאילנד, וזה בבדיקות ראשוניות. היתרון, שנוכל להאריך בשבוע בערך כשהכל כמעט ייצא על סוכות, וחוסכים את רוב עלויות הטיסה כי ממילא נמצאים כבר בבנגקוק. החסרון שנוגבל לטרק קצר של ארבעה ימים, ואז יישארו לנו יומיים לקטמנדו. ראיתי היום באתר של נפאל איירליינס שטיסה לפוקרה עולה רק 40$. יכול להיות? מה שכתבת על ביטולים בגלל מזג אוויר מטריד. אולי בכל זאת עדיף בגיפ. מניח שעם נהג נכון?
                              יש חברות לאו קוסט שטסות לקטמנדו?, כי מה שראיתי דרך קיאק שטיסה הלוך ושוב מבנגקוק תעלה כ 550$. יש דרך להוזיל?
                              ענת, הודיעו לך על ביטול הטיסה חזור של וויאייר ? ממש לא מתאים לנו, ולא יודע מה לעשות. להקדים את החזרה ביום או לבטל לגמרי.
                              • ענתנת

הג'יפ לפוקארה היה כמובן עם נהג. אחד מאיתנו חזר מפוקארה ישר לשדה התעופה לטיסה חזרה והורדנו אותו בשדה והמשכנו לעיר. זה אומר שהם היו די אמינים בהערכת זמן הנסיעה.
                                לגבי ביטולים בגלל מזג האויר כדאי לבדוק פה עם אנשים שהיו בשנים האחרונות (אני הייתי ב-2005). אולי משהו השתפר שם ולא מבטלים הרבה. אני לא זוכרת בדיוק מה היה שם אבל אם למשל היו מבטלים בגלל ערפילים אז שיפור בציוד של שדות התעופה פותר את הבעיה.
                                למה רק 4 ימים טרק? היא בי"ב וכל יום העדרות מבית הספר נספר? אי אפשר למתוח את החבל עוד קצת?

• sancho

לבת כבר מזמן הפסיקו לספור. הבעיה זו הספירה שלי כי נהיה אחרי שלושה שבועות בתאילנד. איכשהו אוכל למשוך עוד שבוע ברוטו, ולא יוותר. זה לא הרבה, אבל בשביל הטעימה בשבילה ועבורי להיות איתה שבוע לבד, זה משהו אחר.
                                  כמה זמן נמשכת הנסיעה בגיפ וואם את זוכרת כ לפני שהיא נעלמת לנו לשלוש שנים.מה היא עולה?
                                  • ענתנת

אני חייבת לסייג שוב שהמידע שלי "עתיק" - מ 2005.
                                    בטח מישהו בפורום יכול להביא מידע יותר עדכני.
                                    בכל אופן, אני אמנם לא זכרתי כלום אבל ידידי ש' שאתה מכיר (טלפונית לפחות..) והיה איתי שם דווקא זכר. הוא אומר שהנסיעה נמשכה 5.5 שעות ועלתה 85$, לכל הג'יפ כמובן.
                                    עלויות בהחלט יכלו להשתנות, מצד אחד הדלק התייקר, ומצד שני יכול להיות שעשקו אותנו אז כי היינו לחוצים - ש' היה צריך להגיע לטיסה חזרה הביתה וכאמור לא היו טיסות בקו מפוקארה בגלל מזג האויר.
                                    האמת שאם יש לך שבוע ברוטו כולל ההגעה מבנגקוק, חייבים לתכנן הכל פיקס. אולי שווה ליצור קשר מראש עם סוכנות סוויסה החביבה על ישראלים (גם אנחנו עבדנו איתם - הזמנת טיסת פנים, טרקים, הסעות) ולקבל מהם הצעה.
                                    אם יש טרק של 4 ימים באיזור קרוב לקטמנדו, אולי עדיף?
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון