נורבגיה באפריל, דחוף!
-
אני צריך דחוף מידע על חופשה באפריל בנורבגיה, (אני יוצא שבוע הבא)
האם המזג אויר באפריל ראוי לטיול? (כרגע 6 מעלות ביום)
האם האתרים פתוחים רגיל?
אומרים שהכבישים חסומים, זה מקשה על הטיול ברמה גבוהה?
תודה, וחג שמח. -
נסה להתחיל כאן -
נורבגיה באפריל, דחוף!שלום שלומי,
באפריל בנורבגיה עדיין חורף, כך שאופי הטיול צריך להיות מותאם לכך.
עדיין אפשר לעשות סקי, מזג האוויר ותנאי השטח אינם מתאימים לטיטולים ברגל בטבע (למעט הליכה בשלג למי שאוהב) וחלק מהכבישים ההרריים-עדיין סגור. הכבישים הראשיים פתוחים.
וכן-חלק מהאתרים נפתחים מאוחר יותר או שעות הפעילות מקוצרות. כמובן שניתן לטייל בערים (רגן, אוסלו ועוד), עיירות וכו'. השאלה מה בדיוק רוצים לעשות?
אישית-הייתחי דוחה את הטיול למאי-יוני, כדי להנות ממטבה של נורבגיה-שזה הטבע שלה.
המשך חג שמח. -
נורבגיה באפריל, דחוף!למרות שאני רוצה לחוות את נורווגיה בחורף נראה לי כמו נירית שלא כדאי להגיע באפריל בפעם ראשונה
יהיה קר ,הרבה מקומות וכבישים סגורים
אבל עם כל זה נורווגיה שווה
ואולי תזכה לראות את הזוהר הצפוני -
נורבגיה באפריל, דחוף!היי, נסענו 2 זוגות באפריל לפני שנתיים לנורבגיה, כולם אמרו שאנחנו משוגעים, אך ההיות והזמן האפשרי נסחינתנו לטייל בחו"ל הוא בחול המועד, החלטנו ללכת על זה. מזג האויר היה נפלא, מלבד יום אחד של גשם היה שמשי. הטמפרטורות בחלק הראשון של הטיול היו נמוכות סביב 1-4 מעלות אך באנו ערוכים ולא סבלנו בכלל. נחתמו באוסלו ומיד יצאנו לעיירה גזוביק המרוחקת במעט מלילהאמר. למחרת יצאנו לנסיעה של יום שלם לכיוון הוילה שאותה שכרנו לשבוע על שפת אגם באזור הסוגנפיורד. הדרך היתה מדהימה ועצרנו מספר פעמים לשחק בשלג שנערם בצידי הדרכים. האגם שבו שהינו היה קפוא ובכל יום הפשיר במעט כך שביומנו האחרון בו לאחר שבוע היה כבר חם והוא הפשיר כמעט לחלוטין. רוב הדרכים היו פתוחות והצפנו עד לקריסטיאנסונד כי רצינו לראות את הדרך האטלנטית. בדרך עצרנו באלסונד המדהימה ועלינו לתצפית מראש ההר. הדרך היחידה שהיתה סגורה היא דרך הטרולים, אך לא הרגשנו אכזבה היות ונסענו בדרך הנשרים שהיתה פתוחה לעבר הגרנגר המדהים. דרומה הצלחנו להדרים עד ברגן היפה. ברמת העיקרון נסיעות ארוכות לא מפחידות אותנו ונהננו מכל רגע. בכל כמה קילומטרים מתחלף הנוף מאגמים להרים ומערים לאוקינוס. הכל היה מושלג מסביב. נהננו ברמות שאי אפשר לתאר ועד היום אנחנו רואים בטיול זה את גולת הכותרת מכל טיולינו באירופה.
מחכה לכם הנאה מרובה.קחו הכל בסבבה.
-
נורבגיה באפריל, דחוף!ericanoy, קודם כל משמח שטיילתם בנורבגיה באפריל ונהניתם.
ויחד עם זאת, למזג האוויר צריך מזל (גם בקיץ) וזכיתם בימים נעמימים וכיף לכם.
כתבת ש"הדרך היחידה שהיתה סגורה היא דרך הטרולים". זו הדרך היחידה הסגורה שאתם נתקלתם בה, כי יש עוד כמה וכמה דרכים הרריות-נופיות הסגורות עד מאי או יוני.
גם אתרים נוספים נפתחים רק במאי-כמו חלק מכנסיות הלוחות המיוחדות בנורבגיה. עד כמה שאני זוכרת גם השייט של המעבורת בפיורד הצר מתחיל במאי.
האם עשיתם מסלולי הליכה? אני חושבת שרק מעט מסלולים כאלו עבירים ללא נעלי שלג (או בכלל) באפריל.
אז אני יכולה להבין שאם אין ברירה והזמן היחיד לטייל הוא אפריל-אז נוסעים בכל מקרה, והטיול מהנה אבל זה לא הזמן האידיאלי לטייל בנורבגיה, ואם אפשר-כדאי לדחות.
ואגב, לפני שנתיים פסח יצא לקראת סוף אפריל, וגם זה משמעותי מבחינת מזג האוויר ואפשרויות הטיול.
-
נורבגיה באפריל, דחוף!היי נירית, אכן את צודקת והתמזל מזלנו מבחינת מזג האויר. נסיעתנו היתה בתאריכים 15.4-24.4. לא עשינו טרקים מלבד ההליכה לקרחון בריקסדייל שהיה פתוח ונגיש לחלוטין. כנסיות העץ היו פתוחות וסיירנו בשתיים מהן. דוקא בחופשת הפסחא שלהם השיט בגרנגר היה זמין ליום-יומיים כנראה לתיירות המקומית, אך אנחנו היינו באותם תאריכים במקום אחר וצפינו על הגרנגר מלמעלה ועל שפת הפיורד. אין ספק שפספסנו את הטיולים הרגליים באזור , אבל במסגרת האפשרויות עשינו את המירב ונהננו מאוד. לכן, אם האנשים כבר רכשו כרטיסים ומתכננים לטוס בעוד שבוע, אני מחזקת את ידיהם למצות את האפשרויות הפתוחות לפניהם ולהסתכל על חצי הכוס המלאה. אין ספק שבקיץ האפשרויות גדולות יותר , אך החוייה להיות כשהכל מושלג מסביב היא מדהימה גם. אני מאחלת להם בילוי נעים ואם יתמזל מזלני ומזלם בטוח נשוב לטייל במדינה המדהימה הזאת גם בחודשי הקיץ. -
נורבגיה באפריל, דחוף!יפה כתבת. מסכימה לגמרי.
מאחלת לכם שאכן תזכו לטייל שוב בנורבגיה המדהימה.
סופ,ש מקסים וחג שמח!