חולצה תרמית של wildcat
-
היי
אני נוסעת לטיול בדרום אמריקה ואהיה גם במקומות קרים מאוד.
קניתי לפני כמה ימים חולצה תרמית של wildcat שנראתה לי טובה אבל אח"כ קראתי באינטרנט ביקורות לא ממש טובות של אנשים על המוצרים של wildcat (הבנתי שזה איזשהו מותג של למטייל).
מישהו יודע לתת לי חוות דעת על החולצות התרמיות שלהם? אפשר לסמוך עליהן שיהיו טובות ומחממות כמו שמצפים מביגוד תרמי? -
חולצה תרמית של wildcatיש כמה דגמים שונים, אבל בגדול מדובר בביגוד טוב מאוד. -
חולצה תרמית של wildcatבגדול? מדובר בציוד מאוד בסיסי. להגיד שהוא מאוד טוב יחטא לאמת (ובינינו? לא ניתן לצפות מעובד למטייל שיגיד משהו רע על מוצר שהוא של החברה).
במה החברות היותר איכותיות מתבטאות מלבד מהמחיר? לרוב ביכולת נידוף הזיעה באם מדובר על חולצה תרמית שמיועדת לפעילות גופנית. בריח שהחולצה "תספוג" אחרי שימוש ממושך יחסית. בעובי הבד אל מול יכולות החימום שלו (חברת Gravity שהיא גם כן ישראלית מעולה בזה...אין ספק שיש כאן השקעה כספית גדולה יותר, אבל בעיניי זה שווה את זה).
-
חולצה תרמית של wildcat
הניסיון שלי בנושא חולצות תרמיות הוא דל מאוד. לא לשם כך אני מגיב.
לכן אני לא נכנס לאיכות המוצר ואם יש יותר טובים וכו'.. באמת שאני לא מבין בזה.
אבל לא הייתי רוצה שמישהו ייכנס אליי לחנות, יתערב בשיחה עם לקוח, יעביר ביקורת על המוצר שאותו אני מוכר, ובנוסף ימליץ על חברה/חנות אחרת (בלי קשר אם המוצר טוב או לא).
כשזה נכתב כך בפומבי זה נראה לא טוב.
לי זה נראה חוסר טאקט ואפילו מעט חוצפה, וזו לא הפעם הראשונה שזה נעשה ע"י המשתמש הזה שהגיב לפניי..
אני רוצה להאמין שמדובר במישהו צעיר שעדיין לא מבין איך תגובות כאלה מתפרשות.
וזה בסדר, אף אחד לא נולד מבין הכל. קצת ביקורת בונה לא מזיקה.
זה לא משהו אישי.
רק אציין שאני לא עובד ב"למטייל" ולא בא לסנגר על אף אחד.
סתם הבעתי דעה,
שבוע טוב
-
חולצה תרמית של wildcatטוב, אז ככה.
אני כן עובד בלמטייל, מן הסתם.
אני מאמין שרוב האנשים רואים לנגד עיניהם תמונה קצת יותר רחבה מאינטרסים אישיים של אדם כזה או אחר, לכן אני לא מתרגש מהתגובה של המשתמש מתא.
כל עוד זה לא פוגע במישהו ברמה האישית, ולא מפר את כללי הפורום, אין מה לעשות ואנשים ימשיכו לכתוב דברים לא אתיים.
ובנימה יותר מקצועית - יצא לי ללכת ולישון פעמים רבות מאוד עם החולצות של wildcat, שהם למעשה חולצות של native planet, הרבה יותר פעמים ממה שיצא לכל מגיב אחר בשרשור זה כנראה, ואני מרוצה מאוד.
עם זאת, לעולם לא טענתי שהם עומדים ברמה אחת עם הביגוד של המותגים הגדולים והיקרים.
-
חולצה תרמית של wildcatהאמת שהרבה זמן לא נכנסתי אבל כאן אני מרשה לעצמי להיתערב.
גילי, אם אתה רוצה לשמור על פורום מקצועי, שאגב ייחודי למדי בתחום שלו.
זה לא שאין עוד פורומים המתייחסים לציוד, אבל פורום שכמעט כולו ממוקד אך ורק לתחום הזה אין הרבה בארץ, אם בכלל.
בכל מקרה, על מנת לשמור על רמה גבוהה של חילופי מידע, ביקורות ציוד אוביקטיבות עד כמה שניתן ודיעות עצמאיות על רמת ציוד ותיפקודו נהיה חייבים לשמוע דיעות של אנשים המבינים דבר או שניים בציוד כמו של מתא. גם אם הם לא כ"כ מסתדרים עם קו המוצרים של למטייל או רוח הרשת.
מגוון הדיעות והשמעת חוו"ד מקצועיות שונות הם אלה המקנים לפורום את שמו הטוב והמקצועי.
סתימת פיות הזו תוביל להגמוניה של למטייל שאני לא בטוח שזה באמת מה שהם רוצים, כי הדבר יהפוך את הפורום לחד צדדי-מסחרי-פרסומי ותו לא. -
חולצה תרמית של wildcatגילי, במשך שנים מוצריהן של ריקושט, למטייל וקל גב היו מיוצרים באותו המפעל בסין ולפעמים רק הלייבל היה משתנה על החולצה.
גם אם לאחרונה שונה המפעל בו זה מיוצר, עדיין אני מרשה לעצמי לדרג את החולצות בשוק במדרג שהוא הגיוני בעיניי, ואם ויילדקאט מקבלים דירוג "טוב מאוד" אז חברות כמו Gravity, Sub Zero, אקסופישיו ודומיהן מקבלות ציון 'מושלם' עד 'בלתי אנושי'. עם כל הכבוד לחברות הישראליות הנ"ל, יש להן עדיין כברת דרך עד שיהיה אפשר להגדיר אותן כטובות מאוד. נכון להיום הן עומדות בסטנדרט בסיסי וסביר בהחלט מבחינת איכות הביגוד שלהן, אבל הוא עדיין לא ברמה הטובה ביותר.
וחוץ מזה גילי שלא מדובר כאן בחנות - מדובר בפורום כמו ש-S K דאג לציין. אולי מדובר בלקוח פוטנציאלי, אבל הוא בא לכאן כדי לקבל מידע על ציוד ולא כדי שימכרו לו. אם הוא היה רוצה לקנות הוא היה ניגש לחנות הקרובה לביתו ומתייעץ/רוכש את מה שהוא חפץ בו. ילד אני לא ועל אף שאני כבר לא עוסק במחנאות כעבודה יותר אני מאמין שרכשתי לא מעט ידע כשכן הייתי בעסק, מבלי לציין את עשרות הטיולים וימי המילואים שהעברתי עם ציוד טיולים בכלל, וביגוד תרמי בפרט.
חשוב לי לציין שאין לי ולא חצי דבר אישי עם אמיר ושום דבר פה לא נכתב על רקע אישי.
-
ולשואלת הנחמדהשנכנסה כאן לויכוח בין טוחני הרים...
חשוב לציין כי ביגוד טרמי מגיע במס' עוביים לטובת מטרות שונות.
ביגוד דק- שזה אולי הביגוד המקובל יותר, הוא כזה המיועד להליכה, רכיבה ,טיפוס ופעילות אקטיבית אחרת. הוא מיועד לנדף זיעה מעולה ואפקט הבידוד שלו נמוך יחסית.
ביגוד בעובי בינוני- המיועד לפעילות מתונה או אקטיבית בתנאי קור עז. מנדף זיעה טוב אך פקטור הבידוד שלו משמעותי יותר.
ביגוד טרמי עבה\כפול- הוא זה המיועד לתנאים סטטים, מנוחה, תצפיות ציפורים, מארבים וכיו"ב
ביגוד כזה הוא עבה הרבה יותר ופקטור הבידוד שלו מהווים את רוב השיקול בייצור שלו.
לרוב החלק הפנימי שלו יהיה פלומתי על מנת ללכוד אוויר ביתר יעילות וכו'
לצורך הדוגמה מיקרו פליס הוא הביגוד הטרמי שנמצא בקצה הסקלה (נידוף- בידוד) של השכבות הטרמיות.
כך שביגוד טרמי טוב ככל שיהיה אינו מיועד מלכתחילה לחמם.
ביגוד טרמי אמור להשאיר את השכבה הראשונה, הצמודה לגוף יבשה.
השכבה הבאה, הפליס, הצמר או הפוך יהוו את המרכיב המרכזי בבידוד.
השאלה, מה קנית ולאיזה שימושים.
כהמלצה מעשית הייתי ממליץ לך לשלב. כלומר, לא להסתפק בחולצה טרמית אחת וזהו אלא לרכוש לפחות אחת נוספת בעובי שונה על מנת שתהיה לך הגמישות בבחירה של ביגוד בהתאם לתנאי מז"א ואופי הפעילות.
כל זאת, מבלי להזכיר שוב, את החשיבות וההכרח בשילובם של השכבות הבאות.
-
ולשואלת הנחמדההשואלת הראשונה שאלה שאלה פשוטה על חולצה מסוימת,והעונים מבלבלים וחופרים כאילו היא שאלה על חולצה שאיתה היא מסתערת על הכור האטומי באיראן.
חברים תירגעו כולה חולצה. -
ולשואלת הנחמדהאין כל פסול בקצת דיונים שמעבר, אני בעד.
אני בטוח שבנוסף ל"חפירות" שלנו, ניתנו גם כמה תשובות שעזרו. -
ולשואלת הנחמדהבאמת קיבלתי תשובות שכן עזרו לי
אז תודה לכל מי שעזר!
החולצה שקניתי היא עבה ממש אז כנראה באמת פחות מנדפת..
יש חברות מומלצות במיוחד לתרמית דקה ומנדפת לפעילות גופנית (טרקים וכאלה..) שהמחירים שלהם לא בשמיים?