5 ימים בברלין
-
5 ימים בברליןאנחנו חזרנו לפני שבוע מ-5 ימי ברלין.
לא היה לי שום תכנון מוקדם, כי גם לא צריך תכנון מוקדם. היה לי ביד רק מדריך EYEWITNESS של העיר (בעברית), ומפה.
הטיול היה מבוסס על סיורים מודרכים בעברית, שיצאו מתחנת הרכבת של גן החיות. הסיורים היו של "סיורי נדב", מ ע ו ל י ם! הוספתי לינק למטה.
כל סיור עולה בסה"כ 12 אירו לאדם, ולא צריך להירשם מראש. פשוט באים לנקודת הפגישה, משלמים ומצטרפים. עובד כמו שעון - וההדרכה נהדרת. יש להם מבחר של סיורים, אנחנו לקחנו את המיטב של ברלין, הסיור היהודי, ברלין האלטרנטיבית ופוטסדאם.
לדעתי מי שלא לוקח הדרכה כלשהי בברלין - מפספס. יש כל כך הרבה אתרים חשובים שנמצאים "מתחת לאף", אתה יכול לחלוף על פניהם בלי לדעת שהם קיימים!
כל הסיורים מסתיימים ב-3, כך שיש לך עוד המון זמן לטייל בעצמך - מוזיאונים, שווקים, שופינג, מסעדות, חיי לילה וכו'. המדריכים בטיול ישמחו לתת לך טיפים לאן לטייל ומה לראות.
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...יום טוב ומאחלת לכם נסיעה טובה ומוצלחת. -
5 ימים בברליןאמירה ...
קשה לתכנן עבורך לו"ז יומי ...
אני יכול להמליץ לך על 3 סיורים של נדב (אני השתתפתי ב 2 מהם) - הכרות עם ברלין , יהדות וברלין האלטרנטיבית ... (אני חושב שהסדר הזה נכון...)
זה "יקח" לך 3 חצאי ימים ...ב 3 החצאים הנוספים תוכלי "שופינג" ...
ביומיים הנותרים (או/ו) ...
1. תקדישי 1/2 יום למוזיאון/ים באי ...
2. תקדישי 1/2 יום למוזיאון היהודי ...
3. יום א' - 1/2 יום לשוק הפשפשים ...
4. האקשה מארקט
ועוד ... (חפשי פה בפורומים ובאתר של "מסע אחר")
ואיפה כל "שעות ה fun" ... קפה, עוגות, שיטוט בעיר ...
זהו ... התמלאו להם 5 ימים ... לא ???
תהנו... -
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אורי תשובות לשאלותך:
א.האם ע'פ נסיונך היית בוחרת שוב לגור בקודאם ולא קרוב יותר למרבית האזורים שסקרת , נניח במיטה בסביבה שמשני צידי האונטר דן לינדן נניח ,בין ככר פריז, אי המוזיאונים ,כיכר בבל וכיכר ג'נדארמנ...
התחבורה בברלין כל כך נוחה ויעילה שתוך דקות ניתן להגיע לכל מקום. (קוים 100,200)
ב.יציאות מחוץ לעיר.
בדיעבד מספיק אולי לצאת לטיול אחד אם עדיין לא הייתם בדרזדן מאוד מומלץ כשבדרך עוצרים בשמורת הבסטאי מקום מדהים אם כי העלייה חזרה מעט קשה.
ג.האם יצאת לדרך עם ספר הדרכה? -האם הוא מומלץ?
יצאנו עם הספר ברלין של שיחור אבל כמעט ולא השתמשנו בו.
ד.הבקיאות שלך באמצעי התחבורה, מרשימה מאוד-האם הכנת את העניין מראש
ואייך?
אני ממש לא בקיאה באמצעי התחבורה ואפילו רחוקה מזה. על קוים 100 ו-200 ידעתי ועל השאר פשוט שאלנו במלון ונעזרנו באנשים.
מקווה שעניתי לך.
תהנו ברלין מדהימה
אביה
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אורי, אמבר, בוקר טוב,
אני לא משלה את עצמי שאמירה תהיה מרוצה. ברור שלא. בדרך כלל אני נמנעת מראש להתייחס לדרישות כאלה.
תאמינו לי שכתבתי כי ראיתי שאתה, אורי, פה ושג'ני פה. רציתי לומר לקוראים שמציצים לפה שיש דעות שונות על אתרים שונים, וזו בעיני בעיקר מטרת הפורום, שכן הספרים מציעים מסלולים ליום, לשלושה ימים, לחמישה ולשבוע ויותר. רציתי להדגיש גם שלא הכרחי בעיני, בוודאי בהצצה ראשונה לעיר הגדולה הזאת, להצטרף לסיורים מודרכים. יש המון מה לראות מההיצע העצום המופיע בספרים. המידע מאוד נגיש וזמין.
היות שקיבלתי הפעם אוסף מכובד של ספרים מקרובת משפחה שהיתה בעיר קצת לפני, וגם החזרתי לה אותם, אני כבר לא זוכרת את כל המקורות שהשתמשתי בהם. רציתי להמליץ על ספר קטן, לא מקיף בכלל ושטחי למדי, שמצאתי אותו כמאוד מועיל, בברלין, בלונדון ובהרבה יעדים. לסדרת "העולם" של לונלי פלנט יש המון המלצות ממוקדות על מקומות בילוי בעלי אופי מקומי או ייחודי, על מסעדות בכל אחד מאזורי העיר (שלא נרוץ מצד אחד לאחר של העיר במיוחד בשביל איזו המלצה), על חנויות מדליקות וייחודיות, על שכונות מעניינות, על מוזיאונים חדשניים, על גני בירה ועוד. הוא לא תופס מקום ואפשר לשלוף אותו גם בשטח. -
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...לאורי,
גם לנתי בקודאם, בשאטו.
המלון בסדר גמור, לא יקר ומוצלח.
שדרת הקודאם מנומנמת ולא אטרקטיבית בעיניי, ביום ובלילה.
בדיעבד הייתי בוחרת באזור לינה אחר, יותר תוסס ומרכזי:
סמוך לzoo שהוא ציר תחבורה מרכזי ונקודת מפגש לסיורים - למי שמתכנן להשתתף
(שאטו מרוחק משם כ3 תחנות אוטובוס)
או באזור מיטה, אלכסנדרפלאץ.
* ספר מדריך שיחור מצויין ונוח, ונכתב ע"י המדריך נדב שמארגן סיורים איכותיים במחיר סמלי (החסרון - לפעמים הסיורים עמוסים והקבוצה גדולה) בסיורים מגיעים גם לנקודות שלא מופיעות באף ספר.
סיור המיטב מומלץ ליום ההגעה או למחרת - ממקד בכל האתרים החשובים במיטה
סיור היהדות מרתק ומעניין - למי שחשובה הזווית היהודית, לא לפספס.
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...עד שכתבתי (אני איטית להחריד) ראיתי שהרבה גולשים התייחסו כאן.
אז רק לומר בפתח הבוקר הזה:
בכל עיר יש המון אתרים מתחת לאף שהמטייל המתחיל לא יודע על קיומם. אני באמת לא חושבת שהיציאה ההמונית לסיורים הכרחית בברלין יותר מאשר בערים אחרות.
אין לי משהו נגד הסיורים. אולי הם מעולים. מה שאני רוצה לומר הוא שאנשים צריכים לחשוב מה הם רוצים לראות. אם נוסעים באופן ספונטני ולא מספיקים להתכונן - הגיוני. אם הולכים לסיור ייחודי מאוד (בעיקר, בעיני, לשוהים שבוע ומעלה בעיר) - יופי. אבל בידע החשוף וגלוי לכל - יש המון פינות מעניינות. בשבילי זה מספיק להיכרות ראשונית. -
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אורי - יפה כתבת, וזו היתה תחושתי מההודעה השניה, אלא שהתפתח כאן אשכול מאוד מעניין חשוב ומגוון שלשמחתי רואים הרבה אנשים שהם בדרך לברלין, כך ששום דבר לא התבזבז!
זיוה - מה שאמרת לגבי ספרי עולם - גם אני.
ומה שאמרת לגבי שיטוט בעיר - צריך לחשוב על זה שעיר גדולה כמו ברלין יכולה להיות מאוד מבלבלת, לא כולם מסתדרים עם שוטטות כך שסיור באוטובוס תיירים או עם מדריך להכרות ראשונית יכולה להיות נחמדה, אפילו שאני אישית מעדיפה לטייל כמוך!
רבקה
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...לאורי
בפארקים לא הספקנו להסתובב.
ל-yeer3 רובע ניקולאי נמצא כ- 5 דקות הליכה מאלכסדנר פלאץ. כדאי להסתובב שם בערב הרבה יותר מרשים.
לגבי שמות הרחובות אני ממש לא זוכרת.
תהנו,
אביה -
5 ימים בברליןהי אמירה
אתייחס רק לנושא השופינג שבקשת בשבילך ובשביל הבנות.
בברלין תוכלי להנות משופינג במחירים טובים.
בפרידריך שטארסה:
יש איזה 5 H&M
קפה ארומה
קניון אלקסה: נמצא בתחנת אלכסנדר פלאץ.
חנות ניויורקר שלה מחירים טובים כדוגמאת H&M נמצאת ברחבה הגדולה ממול קניון אלקסה.
קניון ארקדן : נמצא פוצדמאר פלאץ.
שווקים: לא בשביל קניות, השווקים בברלין הם בדרך כלל לדברים משומשים וישנים ולא נראה לי שתמצאו עניין, אלא אם כן אתם בעניין.
קניון אירופה: נמצא באיזור הקו דאם, יש חנות גדולה של דברי חשמל SATURN (חנות כזאת יש גם באונטר דן לינדן). אפשר למצוא שם סוגים שונים של מחליקי שיער למינהם במחירים טובים, במידה וזה מעניין אתכם.
קניון התחנה המרכזית (הפבנהוף): מלא חנויות גם של אוכל. יש חנות בית מרקחת רוזמן (אם אני לא טועה) כמו סופר פארם אבל יותר זול (דיאודורנטים ועוד).
קניון הקו דאם: בעיקר בשביל לטעום את אחת העוגות המוצגות שם.
ברחוב הקו דאם לפני הקניון יש מלא חנויות, יש חנות של נעליים ממול יחסית זולה.
סופרמרקטים: יש בעיקר קייזר, אבל יש סופרים שנחבאים יותר, שילוט בצבע כתום /צהוב שנקראים NETTO והם יותר זולים. וכדאי לחפש אותם. יש גם באיזור הקו דם לפני תחנת התחתית ששייכת למלון שאטו U1.
במידה ונוסעים לפוצטדאם: במדרחוב יש גם כמה חנויות נחמדות, בעיקר של נעליים.
זה בגדול.
כעיקרון גם אנחנו נסענו ל 5 ימים בברלין. מצרפת לך את הקישוריות לבלוג שלי.
תהנו
סיגל
http://www.lametayel.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%9C%D7%99%D7%9F+-+ 5+%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אני רוצה לומר לכולכן וגם כמובן ליערי-שאתם פשוט גדולים.
לא הייתי בברלין ואיני רואה את עצמי מוסמך להציע משהו,או אפילו לחוות דעה על צורת טיול. חברי גילברדי שכותב כבר שנים באתרים,שלח לי הבוקר מייל -רוצה חומר(היי ירון אתה קורא?).עניתי לו שרק יקרא את כל התגובות של הבחורות מהימים האחרונים ,יקנה סיפרון של שיחור וכבר יתחיל להסתדר לו השכל.השירשורים האלו האחרונים והלינקים המצורפים אליהם נראים לי ממש חשובים ואני מודה לכולכן על החריצות ההשקעה וכל התשובות האלו שממש מסדרות לאנשים טיול ורבים רבים קוראים בחומר הזה.את בודפסט כבר חרשתי פעמיים עם דף נייר די קצר ,עם כל הפנינים שדליתי ממקבץ אחד עדכני או שניים -היה יותר ממוצלח והספיק לשבועיים בערך.די ברור שלברלין צריך יותר .
אני שוב מודה לכם כי אתם עושים עבודה חשובה מאוד!!!!.
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...ראשית, אני מודה מקרב לב לכל המתייסים לשאלתי, ואם מישהו חושב שהאינפורמציה לא הועילה, אז טעות בידיו! היא העשירה אותי ואני בטוחה שהעשירה עוד רבים שנכנסו ויכנסו לפורום.
זוהי בעצם מטרת הפורום ואני שמחה שבעקבות פנייתי התגלה כאן אוצר אינפורמטיבי אדיר!!!
ולאורי, תודה על הערתך, על אף היותה עוקצנית, אבל "מכל מלמדי השכלתי"...
ולהלן שאלתי:
האם מישהו שמע/מכיר את חב' "אלטרנטיב ברלין", שעורכת סיורים בנושא תרבות הרחוב הברלינאי וכן סיור פאבים? האם כדאי להשתתף בהם?
תודה מראש לכל העונים, עמירה -
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אני לא מכיר את אלטרנטיב ברלין ...
אבל ...
מהנסיון שלי הסיורים של נדב מעניינים מאוד ...
קשה לי להשוות אותו מול אחרים ...
אבל ...
אני חושב לסיור בעברית יש יתרון
כמו גם שניתן לקבל את הפן היהודי/הישראלי ...
אבל בהחלט שווה לשמוע גם דעה אחרת/חדשה -
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...אורי, אחרי שכבר הכרתי אותך "קצת" ...
מחכה לנו קיץ מעניין ...
אחרי שתהיה בברלין ...
אתה תהיה "מוסמך וחצי" !!!
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...היי יערי
מה פתאום קייץ? אנחנו טסים בעוד שבועיים-והחפירות כבר נגמרו
אחרי שכתבת לי את הסיכום הכי מממצה שקיבלתי עד היום
ברשותך אני מצטט אותך:-"תזרום"
-
אורי, איך לפעמים אתה מוציא לי את המילים מהפה...בכל הטיולים שלי, פרט מההנאה בהכנה ו"החפירות" ...
המוטו שלי ... ל ז ר ו ם ...
אין כמו התברברות ספונטנית ובלתי מתוכננת ... -
5 ימים בברליןסיגל,תודה רבה, נהדר!
האם ידוע למישהו על הסיור של נדב לעיירה שפנדאו בשילוב קניות באאוטלט הנמצא שם, האם כדאי? -
5 ימים בברליןאחלה שמחתי
-
5 ימים בברליןבוקר טוב,
הקובץ שלי שמור על מחשב בעבודה,אעביר אותו אולי היום.
אביה,אני הצלחתי למצוא לא כל כך מזמן את הטיול שלך והעתקתי אותו לקובץ.
בשמחה אעביר לך אותו,ממליצה להעביר כמו שהוא(נכון צריך להקליד
)לבלוג.זה ישמר טוב,ישרת רבים ואולי אפילו יתן כמה נקודות
נכון שלא "רק" בשבילם אנו מסכמים את החחויות שלנו אבל אם כבר...
היו סיכומים נהדרים ממש עם טבלה וחישובי כדאיות,מסלולי קוי אוטובוס,בקיצור הכל.
בעכבר בעיר מצאתי שלל ענק בנושא קניות עם כתובות והסברים והמלצה להיכנס לכמה חנויות יד 2(ספציפיות) אפילו רק לעיון איך הן נראות.
http://www.mouse.co.il/world/CM.city,1193,,,.aspx
אמה -
מצטרף להמלצות על הסיורים של נדב.משדרגים כל טיול לעיר בעשרות מונים.