ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ירח דבש במקסיקו

פורום מרכז אמריקה
    2
    6
    3263
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yochai_t7
      yochai_t7 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם ... Very Happy
      אנחנו רוצים לטוס למקסיקו לירח דבש ונשמח לקבל מכם הצעות ורעיונות ...
      היינו מאוד רוצים לשמוע על מסלול שכולל בתוכו קנקון, איסלה דה מוחרס, פליה דל כרמן.
      בנוסף, היינו מעוניינים שמוע על שילוב מקסיקו עם גואטמלה.
      חשוב לנו לציין שמבחינת זמן אנחנו מוגבלים למקסימום חודש (כל חודש אוקטובר) ומבחינת תקציב אנחנו מוגבלים ל22000 ש"ח.
      תודה רבה! Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

ירח דבש במקסיקו
        שלום ומזל טוב!
        3 המקומות שציינת מרוחקים בערך שעה אחד מהשני- ככה שאין מה להציע מסלול. אפשר להוסיף גם את טולום והאי קוזומל כעוד נקודות עצירה בחופים.
        מעבר לכך אתם יכולים לצאת לטיולי יום מאותם ישובים- אבל זה דברים שתוכלו להחליט שם לפי מה שבא לכם כשהחלטתם לקחת הפסקה מהשהות בחוף.
        אם אתם מצמצמים שהות בחופים יש לכם אפשרות להיכנס גם לגוטמאלה ולטוס חזרה ממנה- ככה שתוכלו לעשות שבועיים בגוטמאלה באתרים המרכזיים של טיקל- סמוק שמפיי- אנטיגואה- אגם אטיטלן. אולי כדאי שתתחילו בגווטמאלה באופי של טיול ותסיימו בנופש בחופים.
        מבחינת תקציב- האם זה לאדם או לשניכם? כולל טיסות או לא? ושאלת המשך- ללא קשר מה תענו- האם הציפיות שלכם היא להיות במלונות מפנקים ויקרים כי זה ירח דבש- או שהחוף מספיק לכם וחדר נקי במקום זול מספיק ושהחלק של גווטמאלה , באם יבוצע, גם יכול להיות תרמילאי?
        פשוט - לכל אחד תפיסת ירח דבש משלו- לחלק זה יותר דגש על הטיול וההזדמנות לחופש ולחלק זה דגש על הפינוק והנופש... וכל השאר נמצאים איכשהוא באמצע.
        • yochai_t7

ירח דבש במקסיקו
          אהלן,

בהמשך למה שכתבת להתחיל את הטיול אנחנו חושבים שזה רעיון טוב להתחיל מגוואטמלה לשבועיים ולקנח במקסיקו בחופים.
          נוסף על כך, מבחינת תקציב, לאחר בדיקה הבנו שכרטיסי טיסה הלוך חזור יעלו לנו בערך 9000 ולכן הקצבנו למטרת הטיול ללא הטיסות 22000 ללינה-אוכל-הוצאות שונות כתקציב לשנינו.
          מבחינת שהות במלונות, בגוואטמלה נסתפק בחדר די פשוט ומספיק שיהיה נקי, לגבי מקסיקו נעדיף במקומות מסוימים להתפנק קצת יותר.
          לגבי אופי טיול - תרמילאי עשינו אחרי צבא ולכן נסתפק בטיולים של יום ולא יותר בגוואטמלה.
          לכן אנחנו מאמינים שזה שם אותנו די באמצע...
          יתרה מזאת היינו רוצים לשמוע על אפשרויות האוכל בגוואטמלה ובמקסיקו ועלויות פחות או יותר.

נשמח לשמוע בנוסף על סן כריסטובל, על מזג האוויר בחודש אוקטובר, מרחקים ממקום למקום בהתאם למה שהמלצת בגוואטמלה, המלצות למלונות בגוואטמלה ובמקסיקו.
          • גדליהו מהגרעין

ירח דבש במקסיקו
            ראשית נראה לי שתקציב הטיסה שלכם לא הכי ריאלי גם אם אני לוקח 1$=3.7 ש"ח ובד"כ אני מעגל ל-4ש"ח.... להערכתי עשוי לצאת לכם בד"כ יותר...
            לגבי מסלול שכולל גם את סן קריסטובל,
            הייתי מציע משהו כזה:
            נחיתה גווטמאלה סיטי- לילה ראשון ושני באנטיגואה
            לילה 3-4 סמוק שמפיי
            לילה 5- חזרה לאנטיגואה
            לילה 6-9 אגם אטיטלן
            לילה 10- נסיעה של 9 שעות מפנחצ'ל לסן קריסטובל ולינה בסן קריסטובל
            לילות 11-13 סן קריסטובל
            לילה 13- נסיעת אוטובוס לילה 17 שעות לחופים הקריבים
            מכאן ואילך זה תנועה בין החופים הקריביים.

אוקטובר הוא חודש שעדיין שייך לעונה הרטובה, אבל אפשר לטייל והטמפרטורה נוחה עד חמה. בישוביים ההרריים קריר ( כמו סן קריסטובל למשל)
            מבחינת תקציב- נאמר שיש לכם 20000 ש"ח שזה 5000$ לצורך העניין- כ-165$ ליום לשניכם. זה תקציב סביר שמאפשר לעשות דברים ולא להתכלב, אבל עדיין לא יקנה לכם פינוקים בקלות- בהנחה שלינות בקנקון למשל יתחילו מ-40$ ועד למעלה מ-300$ ההגדרה למהו פינוק הופכת לאיזה פינוק אנחנו יכולים להרשות לעצמנו...
            בגווטמאלה יהיה לכם אפשרות לחסוך קצת ולהגדיל את התקציב לחלק של מכסיקו. אם תסתכלו בגישת התקציב שלי תחת שאלות נפוצות תמצאו שם את גווטמאלה כדוגמא. החלק של מכסיקו יותר מהותי לכם מבחינת בחירת הלינה ולכן מציע ללכת לפי גישת התקציב שלי ולבחור מלון שיאפשר לכם לעשות דברים אחרים שאתם חושבים עליהם ( ואם אתם רוצים רק להיות על החוף- אז תוכלו להשקיע יותר בלינה), כי למשל כניסה לפארק המים Xcaret תעלה מעל 70$, שחיה עם דולפינים- בסביבות ה-100$, סיור מאורגן לסנוטות כ-75$, בקיצור עלויות מצטברות לאטרקציות יומיות ש"יאכלו" לכם את התקציב היומי ויביאו לכך שכל יום עם אטרקציה שכזו- אתם צריכים יום עם מינימום הוצאות על החוף- או לחסוך בתקציב בזמן שהותכם בגווטמאלה.. או לחסוך במקום הלינה.
            לדעתי לחודש של ירח דבש כדאי לראות מה האופציות שמעניינות אתכם ולפיהן לראות איך זה עובד עם התקציב שלרשותכם ולתעדף
            בהצלחה
            • yochai_t7

ירח דבש במקסיקו
              קודם כל אני מאוד מודה לך על הפירוט, הסבלנות והעזרה, תודה רבה!

יש כמה נקודות שחשוב לי להבהיר.
              1. בנוגע לטיולים בגואטמלה - חשובה הדרגת קושי, אנחנו יותר בכיוון של טיולי נוף יפים ולא קשים, טיולים שכל אחד יכול לעשות אותם.
              2. למעשה בכל הטיול אנחנו בעיקר מחפשים לשלב בין בטן גב בחופים לבין לטייל ולראות מקומות ... כל עניין הצלילה זה לא כ"כ בשבילנו. יש איזושהי אופציה לראות על אטרקציות במקסיקו שנוכל לדעת מה הכיוון שלנו?
              3. שאלה חשובה: נסיעות של 9 ו 17 שעות באוטובוס, באיזה תנאים הנסיעה באוטובוס? עם מיטה או בלי?
              4 כמה זמן לפני מועד הטיסה אתה ממליץ לקנות כרטיסי טיסה? (ומאיזה חברה אתה הכי ממליץ לקנות?)
              5. טיסה בין גואטמלה למקסיקו באמת עולה 1300-1500 דולר כמו שכתבת בתקציב? (זה מוזר לי כי מישראל לגואטמלה עולה בסביבות ה 1200 דולר).

תודה! 🙂
              • גדליהו מהגרעין

ירח דבש במקסיקו
                אתחיל מהנקודה האחרונה- מחירי הטיסות משתנים פר תקופה , ימים , מחירי דלק, כמה זמן מראש קנית וכיוב'. אז כן- יש אפשרות גם להשיג ב-1200$ וזה בד"כ הרף הנמוך. דיברנו כללית על תקציב- והחישוב שלך היה ממש לשער הדולר הנוכחי. ואנחנו מדברים פה על דברים נזילים ותנודתיים- לכן כשאני מכין תקציב אני לא מחשב על קוצו של דולר- אלא נותן לי קצת מרווח לשחק עימו עד שממש מתבצעת הקניה ואתה יודע כמה שילמת ( עם מיסים והפתעות אחרות...) ואז אם שילמת פחות מהמתוכנן יש עוד רווח בתקציב.
                לגבי נקודה 4- אני ממליץ לקנות אצל החברה הכי זולה, למעט אם היא מפוקפקת או מעוררת חשד. אני גם הייתי מנסה לבחור טיסה שנוחתת בשעות היום, ויתכן ואשלם כמה דולרים יותר על כזאת טיסה- אבל זו העדפה שלי...
                לגבי מתי לקנות- בד"כ ככל שמתקרבים למועד אז המחירים רק עולים. ככה שברגע שיש תאריך נסיעה כדאי לנסות ולסגור על מחיר.
                נקודה 3- זה לא היה אוטובוס שינה- ה-9 שעות זה בכלל שאטל- יושבים ברכב טרנזיט. הפסקות רק לאוכל במקרה הטוב ובנסיעה הזו יש גם מעבר גבול.. הנסיעת 17 שעות- אני עשיתי אותה רק חלקית ( נסעתי ליעד אחר) זה היה רק אוטובוס שאפשר להשכיב את כיסא אחורה קצת יותר. לא חושב שיש אוטובוס שינה במכסיקו.
                2. האטרקציות שציינתי כדוגמא הם לא לצוללים ( גם לא השחייה עם הדולפינים- זו שחייה ולא צלילה). הם היו דוגמאות לדברים שכששוהים על החוף אפשר לגוון בטיולים הללו.
                1. אף אחת מהאטרקציות בגווטמאלה לא מצריכה קושי פיזי מסוים. במקרה הגרוע לא בוחרים לעשות אטרקציה שנראית דורשת מאמץ פיזי כמו למשל טיפוס על הר הגעש פקאיה. כל שאר המקומות שיש לכם בתוכנית שהוצעה בגווטמאלה מכילים הליכות לא מסובכות מדי. אותו כנ"ל גם לסן קריסטובל- אפשר לבחור מסלולים שנראה לכם שתעמדו בהם.
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון