ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עליה למון בלאן- מאיזה צד?

פורום אירופה
    7
    12
    3586
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dorset
      dorset נערך לאחרונה על ידי

שוב שלום לכולם,
      אנחנו נגיע למון בלאן מהצד האיטלקי, כך שנוכל לעלות אליו מצד זה או מהצד הצרפתי.
      האם יש עדיפות לצד כלשהו? ואם נעשה את המסע במעלית האופקית לצד השני, האם כדאי ללרדת לצד השני ולשלוח את הנהג (האומלל) להביא את הרכב דרך מנהרת המון-בלאן, בזמן שהילדים משחקים באיזה פארק?
      ועוד שאלה, האם יש בעיה לעלות עם ילדה בת 3 למון בלאן? ראיתי כאן בפרום שיש אנשים שמסתיגים מכך, ולא היה ברור למה.

תודה מראש!
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

עלינו מהצד הצרפתי.
        לדעתי יש הגבלה בגיל לעליה למן בלאן.גם למבוגרים לפעמים העלחה עושה סחרחורת וחוסר נעימות.כדאי לעשות הפסקה,להמתין לאחר עליה ברכבל הראשון,להתרגל לאויר ורק אז להמשיך לעלות.
        תבדקו באתר או במודיעין
        http://www.chamonix.com/
        אמה
        • sancho
          sancho נערך לאחרונה על ידי

רק הבהרה בקטנה..
          העלייה היא לא למון בלאן אלא לאגווי די מידי..
          • lbd
            lbd נערך לאחרונה על ידי

1. הגובה שמגיעים אליו 3800 מטר, "קצת" גבוה מפסגת החרמון. לגבי הילדה היתי מתיעץ עם הרופא שלה.
            2. עקבו אחרי תחזית מזג האויר, ביום סגריר אין מה לעלות כי תראו רק עננים וערפל.
            • ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אני עליתי לאגי דו מידי עם בן 3.5 והוא לגמרי התחרפן, נכנס להיסטריה, רצה לרדת מייד. אני לא יודעת האם לא הלבשתי אותו מספיק חם (הוא קצת נרגע כשהעברתי לו שכבה ממני אבל עדיין התעקש לברוח משם כמה שיותר מהר, ובטוח לא היה לו קר עם השכבה הנוספת), או שהרגיש רע בגלל הגובה.

אז בדקתי וראיתי שאין המלצות ספציפיות נגד עליה בגיל הזה, אבל גם אם אתם עולים קחו בחשבון שזה יכול להדפק. נשמע לי רעיון טוב לעשות הפסקה בתחנת הביניים. לא עליתי מהצד האיטלקי אבל בצד הצרפתי תחנת הביניים נחמדה, אפשר לשבת לאכול/לשתות משהו, לטייל טיפה, ואז להמשיך. לא יודעת כמה זה יעזור כי עדיין העלייה אחרי זה מאד חדה, אבל בטח לא יזיק.
              • נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

שמעתי כמה סיפורים דומים למה שענת תארה. משפחות שעלו עם ילדים קטנים שהרגישו מאד לא טוב.
                גם אני לא מצאתי הוראות ברורות. רוב הרופאים והמומחים לעניין טוענים שילדים (מגיל שלושה חודשים-שחצי שנה)רגישים בדיוק כמו מבוגרים ובעלי אותו סיכוי/סיכון לתופעות הלוואי הכרוכות בגובה. הבעייה היא שילדים קטנים מתקשים לפעמים לתאר ולהסביר בדיוק מה מפריע להם ולכן בוכים ו/או נכנסים ללחץ.
                בגדול, כדי להקל על העלייה נדרשת הפסקה של לילה בתחנת הביניים. הקצב המומלץ הוא עלייה של 300-500 מ' ביום, ולינת לילה כל 1000 מ'. מי יכול להרשות לעצמו Laughing Laughing

הפסקה גם של כמה שעות בתחנת הביניים בדרך לאגי דו מידי תעזור יותר פסיכולוגית מאשר פיזיולוגית, אולי גם זה משהו.

עוד דבר שלי אישית מאד הפריע (היינו באמצע יולי שנה שעברה)-העומס בקרוניות. גם זה עלול להיות לא נעים או מלחיץ לילדים (גם בשבילי Embarassed ).

כרגע העלייה מהצד האיטלקי מוגבלת, ובכל מקרה הנקודה הגבוהה באיטליה נמוכה מהאגי דו מידי, כך שזה יכול להיות בעצם יתרון.

בכל מקרה, אנחנו מאד אהבנו את התחנה האמצעית ((PLAN DE L'AIGUILLE יש משם תצפית יפהפיה על המונבלאן ואפשרות לטייל לאגם חמוד או לבית קפה בבקתה. נחמד ביותר.

אישית, לא הייתי שולחת את הנהג התורן להביא את הרכב. או שהייתי חוזרת ברכבל או באוטובוס, אבל כמובן מי שיותר רגוע יחשוב אחרת Laughing
                • נירית
                  נירית נערך לאחרונה על ידי

בדקתי עכשיו באתר וזה מה שכתוב
                  לגבי ילדים קטנים:
                  Tour not recommended for children under 3 years

אפשר למצוא התייחסות גם באתר של היונגפראו בשוויץ.

http://www.jungfrau.ch/en/tourism/travel-information/medical -tips/
                  • dorset

תודה רבה על כל התגובות!
                    תודה רבה על כל התגובות!

נירית- תודה רבה על הקישורים, נראה סביר שאכן נעלה מהצד הצרפתי
                    ענתנת- להמלצתך, נעצור בתחנת הביניים להרגעות, ונביא הרבה בגדים חמים

אלוהים כמה שזה יקר... אבל גם פארק שעשועים זה יקר. אנחנו מתכננים להיות גם במערת הקרח, האם שווה לקנות מולטי-פאס?
                    • אמה
                      אמה נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על כל התגובות!
                      לא זוכרת איזה כרטיס בדיוק קנינו,
                      לקחנו משולב יומי.הוא כלל עליה למון בלאן,נסיעה ברכבת אדומה ועוד כמה אפשרויות.בגלל חוסר זמן לא יצא לנו חוץ מרכבת כלום.עכשיו גם הבנתי שקנינו 3 כרטיסי עליה,בעלי לא עלה,ונסענו ברכבת האדומה כולנו...איזה מזל שלא בדקו Shocked פדיחה אמיתית Embarassed
                      גם אני,שמעתי קראתי המלצות על עצירה אבל ברגע שראינו את הרכבל השני הופ עלינו,וממש לא הרגשתי נוח,הראש היה כמו צמר גפו,ומה שעזר קצת לנשום לתוך ידיים,גם הייתי מודעגת לחברה היא ממש לא הרגישה טוב,בשרותים יצא מכיוון שני וחיפשנו אותי ארוכות.
                      התמונות מרכבל תחתון,עצרנו בו בחזור Rolling Eyes
                      אמה
                      IMG_4570 (Large).JPG IMG_4574 (Large).JPG
                      IMG_4570 (Large).JPG(גודל:16.77KB)IMG_4574 (Large).JPG(גודל:16.01KB)

• כלול בכרטיס היומי(נכון ל2012)
                      • כלול גם היה בכרטיס
                      • פארק קרוב מאוד(לא בכרטיס)
                      • רכבת קטנה,נחמד,אם לא נשארים בשמוני לזמן רב...
                      IMG_4574 (Large).JPGIMG_4570 (Large).JPG
                      • dorset

תודה רבה על כל התגובות!

אמה,  תודה על הקישורים, בדיוק מה שחיפשתי ולא מצאתי...

• אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על כל התגובות!

בכייף,

אם מעניין אותך,צירפתי בבלוג שלי כמה וכמה לינקים למקומות עיניין שראינו בדרך בנוסף למקמות שהיינו בהם.כל למשך הגענו למגלשות הרים ורכבל במעבר מעל אנסי,אך הוא עדיין היה סגור(נפתח מ1.7)וגם לינקים לטיולים נוספים שהיו לאזור מהם גזרתי תכנון שלנו.

אמה

• sagit 5
                            sagit 5 נערך לאחרונה על ידי

הי, אם אתם מתכננים לעלות על יותר משני רכבלים הפאס משתלם, הפאס כולל גם את הרכבת למערת הקרח והרכבת הנופית.

מצרפת קישור לסיכום שלנו מספטמבר

http://family.lametayel.co.il/%D7%9E%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A0 %D7%99+%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%96-+%D7%A1%D7%A4%D7%98%D7 %9E%D7%91%D7%A8+2012

שגית

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון