ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

קירגיסטן ומונגוליה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    6
    2376
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יוניבנדה
      יוניבנדה נערך לאחרונה על ידי

שלום..

קוראים לי יונתן,אני כרגע בהודו ואני חושב להמשיך לאזור קירגיסטן רציתי לדעת איך הולך עניין הויזה אפשר לעשות אותה בשדה תעופה?

בנוסף אני מחפש מידע על מעבר יבשתי למונגוליה.

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • or1020
        or1020 נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן ומונגוליה

שלום יונתן,

לפש בהודעות ישנות יותר בפורום, היתה הודעה כזו לפני כמה שבועות. בכל הנוגע אל ויזה, תוכל לקבל אותה בשדה התעופה או שתצטרך להוציא ויזה קודם לכן במדינה שכנה.

• mectype
          mectype נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן ומונגוליה

היי יונתן,

עפ"י האינטרנט, עם דרכון ישראלי ניתן לקבל ויזה לקירגיזסטן בנמה"ת בבישקק. עוד לא יצא לי לעשות את זה בעצמי, אבל אני גם מתכנן לעשות את זה בקיץ - כלומר לקבל את הויזה בנמה"ת, בלי להוציא מראש.

הפוסט שאור מדבר עליו הוא זה:
          http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3775552/srch-%D7 %9E%D7%95%D7%A0%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%94#msg_3775552

ענינו שם בדיוק על השאלה שלך. אם יש לך עוד שאלות, תחזור ונשמח לענות Smile

• יוניבנדה

קירגיסטן ומונגוליה

תודה רבה!

יש לי עוד כמה שאלות..

1.אין חציה יבשתית מקזחסטן ישירות למונגוליה?חייבים לעבור דרך רוסיה?

2.אם צריך לעבור לרוסיה,חציה של קזחסטן לכיוון רוסיה-באוטובוסים?זה נח וזמין?להזמין מראש?יקר?

3.במידה ואני מגיע לרוסיה-מה הכי זול?אוטובוסים או הטרנסיבירית(הבנתי שהטרנסיבירית זה באזור ה200 יורו)?לטרנסיבירית צריך להזמין כרטיסים מראש?(בדקתי מחירים ומסלול מרוסיה-אומסק-אולן בטאר).

ממש תודה רבה!אתם ממש עוזרים!!!

• יוניבנדה

קירגיסטן ומונגוליה

אה ועוד שאלה חשובה..

לדעתכם אני יכול להגיע לגבול המערבי של מונגוליה ולהתנהל משם ,או שכדי לי להגיע לאולן בטאר ולהתחיל את הטיול משם?

הבנתי שבדרך כלל נפגשים כמה חברה באולן בטאר סוחרים גיפ ויוצאים..

• mectype
                mectype נערך לאחרונה על ידי

קירגיסטן ומונגוליה

אהלן יוני,

אז תשובות:

1. אין חציה יבשתית בין קזחסטן למונגוליה. אם תפתח את המפה תראה שיש מין שפיץ כזה שמחבר את קזחסטן, מונגוליה, סין ורוסיה. זו היא "פסגת החברות" שמתנשאת לגובה 4500 מטר.. אז כאילו יש גבול, אבל אי אפשר באמת לעבור אותו. אז האפשרויות שנשארות לך הן לעבור דרך סין או דרך רוסיה. אני חושב שדרך רוסיה זו הדרך המהירה, כי לא צריך ויזה, והמעבר גבול הוא קרוב יותר.

2. תחבורה באיזור - תראה אני מניח שאתה תגיע לאלמטי. משם אתה יכול לקחת רכבת. נדמה לי שיש ישירה לברנאול (אבל אני לא בטוח..). אני בזמנו עצרתי באסטנה ומשם לקחתי לברנאול. זה לא הדבר הכי זול.. אבל אלה המחירים ואם אתה מטייל אז אל האופציות שלך. נדמה לי שכרטיס עלה משהו כמו 3000 טנגה בין אלמטי לאסטנה, ועוד 9000 טנגה מאסטנה לברנאול. (תעשה את ההמרת שערים.. אני לא זוכר כמה זה יוצא). אנחנו (טיילתי עם חברה שלי), לא הזמנו מראש שום דבר. כל פעם הגענו למקום מסוים ואז משם הזמנו את הכרטיסים ליעד הבא. אני לא זוכר שהיו בעיות מיוחדות. במקרה הגרוע נשארים עוד יום או משהו.. ספציפית ביולי-אוגוסט יכולה להיות בעייה של מקום ברכבות.. אבל גם את זה פתרנו - דיברנו עם ה"פראבאדניק" שזה האחראי של הקרון וסיכמנו איתו על מחיר, והוא נתן לנו לישון על המדפים למעלה שאיפה שנמצאים בד"כ התיקים. ראיתי גם שאנחנו לא היחידים שעשו את זה.. בקיצור, מסתדרים Smile אם אפשר להזמין מראש אז עדיף, אבל אל תדאג... יש גם לדעתי מרשרוטקה או משהו כזה מאלמטי לנובוסיבירסק שיש מצב שהיא עוברת בברנאול, זו פשוט נראתה לי דרך פחות נוחה לטייל בה בזמנו.. זו נסיעה של איזה יום או יותר.. לא כיף.

מה עוד.. לגבי רוסיה - יש אוטובוסים ואני לא זוכר שהייתה איזו בעייה. אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה אומר "טרנסיבירית".. יש כל מיני סוכנויות שמוכרות כרטיסים לרכבת ממוסקבה לוולדיבסטוק במלא כסף, ואז זה נראה יקר. בפועל - רכבות ברוסיה זה פשוט כלי תחבורה... זה לא משהו מיוחד. יש מלא סוגים של רכבות בין כל עיר גדולה כמעט. אתה ניגש לתחנת רכבת, או למשרד רכבת במרכז העיר וקונה כרטיס לאן שאתה צריך. אם תחליט למשל להתנייד מברנאול לאירקוצק, אז תקנה כרטיס רכבת.. לדעתי זה יעלה לך בסביבות הכמה אלפי רובל.. לא זוכר במדויק. אם אתה לוקח אוטובוס מברנאול לכיוון גורנו-אלטאיסק ודרומה אז זה יעלה פחות. אני ממש לא זוכר את המחירים, אבל זה לא יקר.. זה בטח יותר זול ממה שאתה משלם פה על תחבורה בארץ.
                לסיכום - להזמין מראש? לא נראה לי. יקר? לא באמת.. מחירים רגילים, ותשלם מה שצריך לשלם בשביל לנסוע שם (קצת יותר יקר ממחירים של סין או דרום מזרח אסיה, כי בכל זאת רוסיה היא קצת יותר מערבית..).
                נראה לי שזה גם ענה לך לשאלה 3...

לגבי התנהלות מהצד המערבי של מונגוליה - לצערי לא הייתי שם אז אני לא יכול לענות על זה. אבל פגשתי לא מעט אנשים שעשו את זה..  אולי מישהו אחר יוכל להוסיף על זה..

אם יש לך עוד שאלות, או שלא הייתי ברור, אני אשמח לענות Smile

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון