5 ימים במדריד
-
שוב אני קופץ לביקור עם שאלה...
אני טס למדריד ל5 ימים (כן, רק מדריד), מעבר למקומות שאני אגיע אליהם בוודאות (הכוונה למקומות שב"צ'ק ליסט" של העיר), יש איזשהם המלצות למשהו מיוחד ושווה שאולי לא הייתי שומע עליו לולא הפורום?
אני לא מאנשי המוזיאונים/כנסיות... יש משהו?
אל דאגה, טולדו ברשימה!
תודה רבה!!!! -
5 ימים במדרידבון בון יקירי, כמה נעים לפגוש אותך במגרש הבייתי...

מדריד עיר נפלאה, מקסימה ושובת לב, אני מאוהב בה!
שווה לטייל ברחובות העיר ולא רק באלו המרכזיים כמו שד' הקסטיליאנה (והמקביל שלו - סרנו) או הגראן ויה . צא קצת לכיוון שכונות כמו סלמנקה וגויה (צפונית לפארק רטירו). כל כך כיף להסתובב בהן בכל שעה, רחובות צבעוניים כמו רח' גויה, שד' אלקלה, שד' פנלבר ופרינסיפה דה ורגרה.
תמצא בהם שדרות מגניבות עם בתי קפה על אמצא השדרה בהפרדה שבין הנתיבים (בדומה לשד' רוטשילד).
אני יודע שאתה לא טיפוס של מוזיאונים, אבל אם תרצה יש מוזיאון צבאי, שהוא פחות אומנותי ויש בו אוספים יפים.
לא אטרקציה לבילוי של כמה שעות, אבל בפלאסה דה אספניה יש לך פארק קטן לנוח ואף לשכשך בו רגליים מול הפסל של דון קישוט.
מבחינת חיי לילה, מדריד תוססת וחיה בסופ"ש בעיקר, מועדונים טובים יש בכמה אזורים אוכל להזכיר שלא כדאי לפספס את Joy Eslava ואת Kapital.
שכונת Chueca שבקרבת הגראן וייה, רחובות מתפתלים וצרים, המון בארים, מסעדות ומועדונים הפונים בעיקר לקהילה הגאה, אך יחד עם זאת בנוסף לחברה הגאים, מבלים באזור גם בליינים סטרייטים רבים במסיבות הטובות ביותר בעיר.
השכונה היא דוגמה ומופת ומשכונת עוני ומצוקה, המקום הפך כיום למרכז בילוי טרנדי לכולם, מושך צעירים וצעירות מכל העולם.
לא יודע בדיוק מתי תהיה, אבל ביולי אוגוסט מתחילה מכירה מטורפת ומטרפת של סוף עונה, גם מי ששופינג הוא הקאפ אוף תי שלו, ימצא את עצמו נוטל חלק בחגיגות הקניות.
רדו בתחנת הקוואטרו קאמינוס וצעדו לכל אורך הרחוב, חנויות רבות, חלקן זולות מאוד ואפילו תפגוש פרצופים מוכרים מהמזרחק הרחוק, הסחורה בהתאם זולה ובאיכות לא משהו, אבל חוויה.יש גם שווקים נחמדים בדרך.
ארמון המלוכה וכנסיית האלמודנה, אפשרי בהחלט רק להתרשם מבחוץ ומהגנים ולא לחייבים להיכנס פנימה.
כדורגל - (אם מעניין) למרות שהעונה מסתיימת לה , עדין אפשר לתפוס פה ושם משחקי ידידות בין ריאל מדריד לקבוצות אחרות באירופה, כל מיני טורנירים ומשחקי אימון שכרטיסי הכניסה אליהם זולים מאוד.
פארק שעשועים וורנר (אם אתה בעיניין פארקים), קצת מחוץ למדריד, אבל עדין שווה.
חצי יום טיול אפשר לצאת גם לסגוביה, נסיעה לא ארוכה ברכבת. גם לטולדו הייתי ממליץ לך להשקיע חצי יום טיול ולא מעבר לכך, העיר העתיקה יפה ומעניינת אך ניתנת למיצוי תוך 3 שעות לדעתי.
-
5 ימים במדרידרשימה חלקית - ניתן להגיע ברכבת:
Ávila
Salamanca
Segovia
Fonseca – Coca (לא ביקרתי)
Toledo - נכון מה שכתב Reef. ביקרתי בעיר זו מהבוקר עד הצהריים. לאחר שחזרתי ארצה שמעתי שהעיר מרשימה מאד בערב כשדולקים האורות. לא יכול לאשר או להכחיש.
במידה ומעניין אותך - יש הרבה קשרים בין ספרד ליהדות/יהודים מה שיכול להוסיף עוד מימד לביקור בספרד.
שמיל -
5 ימים במדרידקודם כל תודה רבה!!!!!
למזלי (גם בלי קשר לביקור במדריד), יש לי "מדריכה פרטית" בעיר, ככה שאני סומך עליה שהיא תיקח אותי ל"מוקדי העניין" של העיר, אבל בדיוק כמו שגם בעיר העתיקה בירושלים יש מקומות שירושלמים לא מכירים (ותיירים לפעמים כן!), גם במדריד, וזו בדיוק היתה הכוונה
אני טס מחר בצהריים (היא כבר שם מיום שני) ונחזור בשלישי בלילה, ככה שהסיילז של אוגוסט לא יהיו רלוונטים, אבל יש לי הרגשה שאני הולך למצוא את עצמי לפחות פעם אחת באחד הקניונים של "קורטה אינגלס"
רשמתי את כל מה שכתבתם, ואני בטוח שהמידע יועיל לי.
שוב תודה! -
5 ימים במדרידחזרנו ממדריד, ורציתי שוב להגיד תודה לאנשי הפורום שעוזרים!
האמת, הספקנו להגיע לפחות מחצי מהמקומות שרצינו, אבל בכנות, זה היה יותר ביקור (משפחתי אם תרצו) מאשר טיול... ואני יודע שאני הולך להיות בעיר הזאת עוד הרבה פעמים בעתיד... אבל אכן עיר מדהימה! (אגב, מאוד מזכירה את בואנוס איירס!!!)
ו REEF, יש לך ד"ש מאיזה בחור על סוס

-
5 ימים במדרידבונבון... אתה פשוט בונבון!!!
מאחל לך שתחזור במהרה למסור לו ד"ש בחזרה!