אני ל-338 - אתה קוסטנצה?
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?היי מיקי,
התמונות שלך באיכות נפלאה, כרגיל!
יופי של נופש!
ולאחר שתחזרו עם הילדים מרומניה תוכל בכיף לתכנן גיחה לבולגריה ההררית היפיפיה.
נילי
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אוי,הקראפור הזה זכור לי מאוד לטובה...
ובית הכנסת גם לנו היה סגור...
אמה
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?נילי תודה!
בולגריה יכולה להיות אופציה נפלאה, בעיקר עם ב-wizzAir ישמרו על עקביות ומחירים נמוכים. או אולי הרמנו להם להנחתה ויוסיפו קו לבולגריה.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?בעיקר אם ב-WizzAir...

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?התמונה ב43 זה אפקט שעשית או אמיתי?
ראתי כבר תמונות שלך מהונגריה ,אבל פה זה עובר כל גבול
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?היי מיקי,
אין מאושר ממני על כך שנהנת.
כשסיפרתי שבתום שבועיים טיול ברומניה ננפוש עם הילדים 3 ימים במאמאיה קיבלתי כאן מקלחת של צוננים. גם על בטומי בגיאורגיה זה היה כך.
על זה נאמר : " אין חכם כבעל הנסיון"
אשמח למידע
מוטי.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?טובה, מצרף את המקור...
מוטי,
אין שמח ממני שתגיעו לממאיה. המקום שוקק חיים בעונה הזו. יש פארק מים מעולה ושלל פעילויות ספורט ימי גם למבוגרים וגם לילדים. ממאיה עמוסה במשפחות עם ילדים, כיאה לאזור נופש.
כנראה שמי ששפך צוננים לא ממש ביקר בממאיה בשיא העונה בנופש.
חם במקום ובאוגוסט יהיה חם יותר, תוודאו את נושא המיזוג.
לגבי מיקום הלינה שלך, שלח לי ואחווה דעתי ככל שאוכל.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אני ממשיך ברצף כרונולוגי מתוך תקווה לסיים את הדיווח הזה וכמה שיותר מהר, תוך השתדלות לא להחסיר פרטים.
סיימנו את הסיבוב בכיכר אונירי, המשכנו למה שנקרא בשפת הטיולים המאורגנים "סיור פנורמי בעיר" חלפנו על ארמון הפרלמנט שבנה צ'אוצ'סקו ובסיבוב מעגלי חזרנו לכיוון העיר העתיקה, חלפנו על שער הניצחון ובשעת אחה"צ מאוחרת התחלנו לתפוס את הכיוון לקונסטנצה.
גם ללא עזרי ניווט מיוחים ניתן למצוא את הדרך בנקל, העיר משולטת היטב כולל שלטים מכווינים לאזורים מרכזיים ולערים מרכזיות, כולל שלטים המכוונים לאיסטנבול, ורנה ועוד ערים מחוץ לרומניה.
עלינו על דרך המלך לקונסטנצה בואכה "אוטוסטרדת השמש", המוליכה עד ליעד הסופי. מדובר על כביש חדיש כאשר כ-35 ק"מ מבוקרשט, באזור המחלף ל- Fundulea יש מחסום כניסה לאוטוסטרדה שבו משלמים אגרת נסיעה.
גם מומחי רומניה בפורום לא ידעו לציין שברומניה יש כבישי אגרה ובמענה לשאלות מפורשות בנושא ציינו תמיד שאין עדין כבישי אגרה ברומניה. בפועל יש כביש אגרה ויש בו 2 נקודות תשלום, הראשונה באזור שציינתי והשנייה באזור המחלף ל- Fetești קצת פחות מ-80 ק"מ מקונסטנצה.
תשלום אגרת נסיעה חד פעמית 13 ליי לכיוון - כל טיול לומדים משהו חדש!
האוטוסטרדה מהירה ומותר לנסוע בה במהירות של 130 קמ"ש. ניכר כי לאחרונה הותקנו בה עמדות SOS רבות ומצלמות, היות ואינני מומחה אני לא יודע לקבוע אם מדובר על מצלמות בקרה או מצלמות מהירות, לכן מוטב להשמע ולציית לחוקים ולהשאר בגבולות המהיראות המותרת, למרות שגם כאשר המחוג שלנו עמד יציב על 130, עקפו אותנו מקומיים רבים במהירות מסחררת.
ניידות משטרה רבות לא ראינו, לאורך הנסיעה של כ-270 ק"מ נתקלנו ב-2 ניידות משטרה.
דבר חשוב נוסף, הרומנים השקיעו המון בתשתיות וזה ניכר בכביש, כל כמה עשרות בודדות של קמ', תחנת רענון, בין ע"י חניון גדול למכוניות שבצידו מבנה שירותים גדול ומתוחזק היטב, ובין אם ע"י תחנות דלק גדולות ובהן חנויות נוחות. עצרנו באחת מהן לשתיית קפה, בהחלט קפה טוב ובמחיר מצחיק 4.5 ליי ללאטה מקיאטו או אספרסו.
האוטוסטרדה חוצה אגמים, נהרות ובמסוך אליה מדי פעם נושק כביש 3 שהוא הכביש הישן המוליך לקונסטנצה.
ביציאה מהאוטוסטרדה, ניכרות עבודות פיתוח ונראה שבקרוב האוטוסטרדה תכנס ממש עד ממאיה מצד אחד ועד לקונסטנצה מצד שני.
השקיעה לא מגיעה לפני השעה 21:00 ולכן נותר לנו עוד זמן לטייל על הטיילת של ממאיה אחרי הצ'ק אין במלון.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?בוקר חדש, בוקר טוב היום השני לחופשה.
מתעוררים בקצב שלנו, לקראת השעה 09:00 בבוקר ויורדים לארוחת הבוקר, כפי שציינתי ארוחת בוקר אירופאית טיפוסית. לנו אין הרבה עניין בה, אבל בכל זאת שיהיה...
אגב,
כשהבטיחו נוף לאגם, מה שקיבלנו ניתן לראות בתמונות המצורפות, אין אכזבה כי הנוף לים מצד שני של המלון לא משופר בהרבה. גם לא באנו לרבוץ במרפסת, כך שזה בסדר לנו.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אז את מרבית היום העברנו ברביצה על החוף, מוזיקת צ'יל אאוט נשמעת ברמקולים של חוף Plaja Tomis וכל מה שנותר לי לעשות זה להעלות כמה תמונות קיץ.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ריף חידשת לי בנושא תשלום באוטוסטראדת השמש,נסעתי בכביש זה בסוף ספטמבר 2007,יש הרבה חידושים מאז,תחנות דלק לא היו,רוב החניונים היו בבניה.
רומניה מתפתחת בעידוד השקעות האיחוד האירופי,נושא תשתיות הכבישים בקצב איטי מאוד,יש המון שחיתויות
לפני שנים התחילו בסתילת אוטוסטרדה מבוקרשט לטימישוארה דרך קלוז',נסללו כמה עשרות ק"מ כספים נעלמו משום מה הרומנים לא שילמו לחברה המבצעת ,לא מזמן החברה המבצעת לקחה את ציודה ועזבה את רומניה
הכביש מבראשוב לבוקרשט
היה תקוע שנים בפלויישט מאחר והפקיען כבישים ללא עדכון התושבים,תושבי פלויישט עיכבו את הסלילה הרבה מאוד שנים
כביש הטראנס אלפינה תקוע כי הקבלן המבצע פשט רגל
אלה היו 60 שניות לידע כללי על רומניה

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?לקראת ערב יצאנו מעט צפונה, פשוט עלינו על הכביש הסמוך לטיילת של ממאיה, התחברנו לכביש 86, עלינו אתו עד לגשר גדול החוצה נהר כאשר מימין יש סכר גדול, בכיכר לוקחים שמאלה ומתחברים לכביש 226 ונכנסים לפרבר של קונסטנצה שנקרא Navodari, שכונה קטנה ללא שום חשיבות מיוחדת, בכניסה שלה מימין יש סופרמרקט של Lidal ובהמשך יש סופרים נוספים גם של Penny.
יש 2 מסגדים, כמה כנסיות גדולות ופסל יפה בכיכר המרכזית. אגב, ניכר כי במקום יש ריכוז גדול של מוסלמים.
מסיימים הקניות בסופרמרקט ויוצאים חזרה לכיוון קונסטנצה, עד קניון City Park, קניון גדול ומודרני, עשרות של חנויות, מחירים לא זולים במיוחד. שפע חנייה בסמוך לאגם שממנו יש תצפית יפה על כנסיית העץ שהובאה במיוחד ממרמורש.
מחוץ לקניון ליד החניון, קבביה רומנית אותנטית, נראה טעים ומגרה, לא דגמנו מפאת כשרות, הסתפקנו בסניף של פיצה האט שיש בקניון, פיצה צמחונית גדולה + שתייה 30 ליי.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?המסגדים באזור שפך הדנובה והים השחור אלו התיישבויות בנות עשרות או מאות שנים של טורקים,יש ישובים עם שמות כבבאדאג ,מחמודיה,עיקר התושבים טורקים,
במסגד בקונסטנצה שטיח עתיק שניצל ממסגד שכל הכפר בו היה הוצף על ידי צ'אושסקו לצורך הקמת סכר
אלה היו עוד 30 שניות לידע כללי

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?יהודה,
אכן ניכר שבכל פינה משקיעים בתשתיות, ביציאה מהאוטוסטרדה הוסיפו וסללו יציאות חדשות לממאיה.
גם בבוקרשט עצמה ניכרת ברחובות עבודות תשתית ואילו בקונסטנצה הרחובות הראשיים באזור קניון Tomis, פשוט הפכו את כל המדרחוב וסוללים חלקים ממנו מחדש. בניינים רבים עם פיגומים וחלק מהרחובות חסומים לתנועת רכב ולעתים גם להןלכי רגל בגלל עבודות תשתית.
כך נראית תחנת התשלום באוטוסטרדה:
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?הי ריף
שתי שאלות ברשותך, וחלילה לא כדי להרוס את החופשה הכייפית שלך:
בזמנו מה שעשה עלי רושם חזק ושלילי מאוד ברחבי רומניה היו להקות של כלבים משוטטים - מה המצב עם זה היום?
ושאלה שנייה לגמרי לא פוליטיקלי קורקט - צוענים? אני מתכוונת לאלה שגם מסתובבים בלהקות של נשים וילדים זריזי ידיים.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אלונה,
שאלי ככל שרק תוכלי, אשיב ככל שאוכל.
גם אני שמעתי וקראתי על 2 הנושאים שבמקום מסוים עשויים בהחלט להחשב כמטרד, ויסלחו לי אלו שלא סלחו לך על הפוליטיקלי קורקט.
בבוקרשט עצמה ראינו עדרי כלבים בעיקר בפארקים ובאזורי הריאה הירוקה של העיר, שהם רובצים בדשא או בצל, נמלטים מהשמש הקופחת. זוגתי חשבה שמדובר על נבלות היות והם שכבו להם במגוון תנוחות מוזרות מנסים לצנן את גופם מהחום הלוהט.
בממאיה כמעט ולא ראינו כלבים משוטטים ובקונסטנצה גם לא שמנו לב לתכונה מיוחדת.
לגבי צוענים, בממאיה וקונסטנצה לא ראינו בכלל, אולי יש ולא ראינו. והסתובבנו לא מעט גם בעיר קונסטנצה עצמה גם מחוץ לאזורים המוגדרים "תיירותיים".
בבוקרשט, יש צוענים פה ושם, ואיך נאמר - רחוק מרשעים הישועה, לא התקרבנו אליהם והם לא הטרידו אותנו.
אני יכול לציין שבהשוואה לאתונה בה הייתי בינואר, המצב מבחינת צוענים ומיעוטים נוספים כמו אלבנים, הוא גרוע שבעתיים ומטריד הרבה יותר.
יכול גם להיות שלא הסתובבנו במקומות שבהם הצוענים שורצים בהמוניהם. צריך לציין שבאזורים המתויירים בהם הסתובבנו קרי: אונירי, ארמון הפרלמנט, אוניברסטט והעיר הישנה, יש נוכחות ערה של משטרה, לבטח משהו שמרחיק צוענים ומיני מריעין בישין.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?רוב צועני רומניה,התעשרו מספיק מנדודם
ברחבי אירופה,יש אזורי התיישבות שלהם עם ארמונות,המשטר ברומניה נוהג כלפיהם ביד קשה,יחסית הם מאוד נזהרים ברומניה אחרי שמגרשים אותם מספרד ואיטליה,שם הם מתעשרים ממה שמספרים עליהם
למדנו עם להתרחק מקבוצות גדולות שלהם,כדאי תמיד להזהר
דרך אגב בבוקרשט יש מוזיאון צוענים
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?יהודה,
התוספות וההארות שלך באשכול הדיווח מתקבלות בברכה. אני שמח שחבר קהילה עם ידע רב כשלך על רומניה שופך אור ומאיר הארות בונות ולו למען החברים שבדרך לרומניה.
תודה...

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?הכל בכייף,90 אחוז ממה שאני כותב זה מהתנסות והכרות מעשית,ולא מתיירות באתרי אינטרנט רומניים
אוסיף כל זמן שיהיה לי מהלהוסיף,כשאין לי מה לעזור אני

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?תודה!