איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהבוקר מחייך אלינו אחרי 15 שעות באוהל וקפה מעולה עם חטיף אנרגיה.
20 דקות ואנחנו כבר על מוצי'לותינו בדרך ליום חדש.
היום מצפה לנו חציית נהרות . מה זה אומר ??? זה אומר שיש לחלוץ נעליים לפני כל חצייה ולעיתים במקרה שהנהר גבוה אף להפרד לשלום מהמכנסיים ולהשאר בתחתונים לא עלינו. בזה חשבנו שזה מסתכם.
המה מה ??....כמו שלא ציפינו להליכה כה רבה על שלג כך גם לא ציפינו לכמות כזו של חציות ובטח לא לטמפרטורת המים.
מכירים את כאב הראש במקרה של בליעה לא נכונה של קרח ?? מכירים את השיתוק ?? אז זהו... אותו הדבר רק ברגליים.
ברגע שהרגליים נכנסות למים אוחז בהן שיתוק ואז רק המח צריך לנסות ולפקוד על 2 הקרחונים ועליהן הגופות שלנו לזוז לעבר הגדה ממול. תוסיפו לזה מלחמה קלה בזרם ואבנים בתחתית הקרחונים והרי לכם....
ההתחלה מגניבה לגמרי עם גשר יפה החוצה נהר בקניון עמוק, לאחר מכן הנוף משתנה והופך לשחור פחמי עם נגיעות של זהוב זוהר.כמובן שהכל בשילוב של שלוגיות והרים מושלגים באופק.
כל חצייה של נהר גורמת לפק"ל הקפה לצאת ממרבצו כי ממילא כבר ישבנו לחלוץ נעליים..... מעריך ב כ- 6 כאלה עד ש....עד שהגענו לנהר הרחב ביותר.החלטנו שאני חוצה ראשון עד לאי הקטן באמצע ומשם מצלם את הנערה עוברת ואז המצלמה מחליפה ידיים ואז הנערה מצלמת אותי עובר ועוברת בעצמה.
הכל בוצע בדיוק לפי התכנון רק שבזמן שחצתה מהאי לגדה השנייה נפלה על מוצי'לטה למימי הנהר ה"נעימים". מילא מוצי'לטה אבל מצלמתי, מילא מצלמתי אבל כרטיס הזכרון עם כל תמונות הטיול.
תוך כדי שאני לא מצליח לעצור את התקפת הצחוק שאחזה בי ומבלי שממש עניין אותי אם הנערה תסחף עד לקובה במימי הנהר נכנסתי פנימה , שלפתי את המצלמה מהמים והוצאתי לייבוש את הכרטיס.
דקות של חרדה מהולה בצחוק בלתי נשלט עברו עד שהכרטיס הוכנס למצלמה קטנה אחרת שהייתה איתנו ונוכחנו לדעת שעובד.ובא לציון גואל ובגדים יבשים לנערה.( זו גם ההוכחה שציוד טוב לא נרטב אפילו בטבילה).
עצובים על המצלמה וטובי לב על כך שהצלחנו להחזיר את גופתה הקפואה של הנערה מן המתים, ואנחנו ממשיכים לא לפני שאני הגאון מחליט לא להוריד את הסנדלים שכן ממילא תיכף חוצים נהר נוסף ולא כזה קר לי ברגליים.
נכון, לא היה כזה קר, עד שנכנסנו לתוך שלוגית שאורכה לפחות 150 מ'. והרי בתוכה כבר לא ניתן לחזור לנעליים.לא הוסיף בפרטים פיקנטיים רק אומר שאחריה הוכנסו נציבי הקרח איכשהו לתוך הגרב והנעל ואחרי כשעה התחלתי להרגיש שוב את האצבע הקטנה. איך אפשר להשאיר אצבע על רגל שהולכת לקטיעה ?
ואם לא די בזה אלוהיי הגשם המלווה אותי תמיד בטיולים והיה גם ממש בסדר עד כה החליט להראות לנו טיבו של גשם איסלנדי מהו . והוא טוב, תאמינו לי.
הוא ניתך בזעם מכל הכיוונים,מלמעלה, מלמטה, צדדים, לא מרחם. אפילו השימשונית עם כובע הברווז שלי לא עזרה.
שלוש שעות צעדנו בגשם זלעפות , רטובים עד לשד עצמותינו, נהנים מכל שנייה ,שרים שירים שאפילו יפה ירקוני הייתה גאה בנו עד ההגעה למחנה לילה הבא.
כמובן שהגענו השמש זרחה, תפסנו לנו פינה מדהימה לצד אשד מים , בנוהל הרגיל מרק קנור עם לחם ( מזכיר לא לנסות בבית) ומאושרים עד לגג.... האוהל כמובן.
בכדי לשמור על כבוד הנערה לא אזכיר את העיניים שעשתה לשריף של הבקתה בכדי שייבש לה את בגדיה הרטובים רק אומר שהוא נחנק כל הלילה בחדרו מחום התנורים, בבוקר הבגדים והמעיל היו יבשים.
בפרק הבא:
יום אחרון לטרק וטרמפ שלא מהעולם הזה. -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתוכן ההודעה...
-
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמלך איסלנדי,
ולטרק הזה אתה שולח אותי?
העיקר שחזרת בריא ושלם, צועד על רגליך, והחזרת גם את הנערה יבשה!
ומה היינו עושים כאן ללא התמונות???

ממשיכה לעקוב אחר כול צעדיך
נילי
-
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןנילי יקרה ,
המלך הוא (כמעט) עירום

ואת עוד תגיעי לשם.באחריות.
-
הפנים של הנערה אומרות הכול! היא ממש סובלת! איזה דוד אתה?!
מקווה שחיכה לה גביע בסוף הדרך, או לפחות תעודת הצטיינות!
ומה התחפושת שלך?
נילי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןזה נכון שמעשה הטבילה לא היה מרנין אבל במבט לאחור זה קורע...וגם שם צחקנו בלי סוף.
אהבת את תחפושת הברווז הכחול ?
מבקש עליו מיד זכות יוצרים.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאו, סוף סוף קצת סבל, קצת מים קפואים, קצת (הרבה) גשם ושמים מעוננים. עכשיו השתכנעתי שבאמת היית באיסלנד ולא צילמת הכל בהוליווד
.אבל נכון שזה החלק הכי טוב? או כדברי הגאון מאיר אריאל זצ"ל - "כמו ששם צחקנו לא בכינו שנים".
יובל
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןראיתי פה נסיך הודי ???
האדמור אריאל היטיב לבטא הרגשות ביזאריות ברגע שהעשן שקע קצת.
הוליווד אאוט בוליווד אין.
הרגת אותי עם לדאק הזכורה לטוב.
אם שתחייה מאשרת בחגים הקרובים בהודו הבנויה.
אתה מוזמן להציף אותי בחומר.
מוטי.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטיייייייייייייייייייייייי!
אתה יודע מה היה הכלל הראשון שפקדה עלינו המדריכה לפני הנהר הראשון?
"אם ציוד נופל לתוך הזרם, אל תרדפו אחריו...."
זהו, אני מחוסלת. אין לי מושג איך אגיע איתך ליום האחרון...
קבל מתנה קטנה ממני - מי קרחונים בתחתונים אורגינל

אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןשמעתי שהמלך עירום אז באתי להציץ.
מה אני אגיד לך, א"א, אני עדיין סבורה שטרקים זה סוג של מזוכיזם. גם טבריה אגב. אבל כמה כיף לקרוא אותך!
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןרגע רגע, כולם חוצים פה נהרות ורק אני נשאר יבש? הנה גם אנחנו במים...
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאורה ויובל - בגלל הפקודה הזו הנחתי לנערה.... אבל מצלמה זה כבר סיפור אחר....
ממילא כולם ביער השחור ואנחנו כמעט לבד פה אז גם אני מתפשט

כיף איתכם.
אלונה - מה בדיוק את עושה כאן ???
מזוכיזם, סאדיזם, זה בכל מקרה אחד הדברים הטובים ולדעתי בפעם הראשונה שתנסי..... כמאמר חז"לנו - "הצצת נפגעת" ושלא תגידי שלא אמרתי.
בינתיים קחי עוד שאיפה מהסיגרייה ומהתמונות הנוספות מאותו היום.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשון -
לא יכול להיות שהתמונות האלה אמיתיות!!!
הנערה נראית כשחקנית בסרט בדיוני!
נילי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאמיתי נילי אמיתי. גם כשנמצאים שם במקום זה נראה לא אמיתי.
בשנה הבאה, כשתהיי שם תראי בעצמך.
מוטי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי מוטי !
עוד צוחקים שרומניה תקועה בשנות השמונים.
פשוט צריך לדעת לאן לנסוע.
קבל המלצה לפנסיון על שפת האגם להשתלמות בשנה הבא.

http://www.balador.ro/despre-pensiunea-balador-bicaz-neamt/
תמשיך עם התמונות היפות ותתחיל לחשוב חיובית על רומניה.
כבר סיפרתי פעם שפגשתי חבר בנתב"ג שנסע עם עוד זוג לרומניה ועל כוס קפה שאלתיו כמה עלתה לו הטיסה. כש אמרתי לו שלי זה עלה חצי, ראיתי זיק עובר בעיניו.
כש חזרו הוא היה היחידי מהארבעה שלא נהנה מרומניה.
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאילן - תודה על הקישור אבל בכל זאת...
אם את זה החבר היה מקבל בטח היה חוזר מרוצה

מוטי
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןעד עכשיו קינאתי בך והתחלתי לבדוק אפשרויות מעשיות לשנה הבאה. המכשול העיקרי בינתיים זה חוסר ההתלהבות של בני המשפחה.
אחרי היום הזה, כבר לא.
תמשיך לספר בכיף.
אלעד