קדחת דנגי
-
אני נוסעת לתאילנד בחודש הבא, בפורום בריאות ראיתי כי קדחת הדנגי מוזכרת שם מספר פעמים ורשום כי לאחרונה ישנה התפרצות קשה וכי ניתן להידבק ע"י עקיצת יתוש בכל האזורים ובכל שעות היום. האם זה משהו שצריך להדאיג אותי באופן מיוחד? אני נוסעת לקוסמוי קופנגאן קוטאו ובנגקוק. האם יש מישהו שחזר מתיאלנד לאחרונה ושמע על מקרים קשים של הידבקות של תיירים באזורים אלו?
תודה מראש!
-
קדחת דנגיהייתי בטיול בתאילנד חודשיים בתאריכים 25.2-16.4 בכל המקומות שהיית חוץ מקו טאו לא היה זכור לי איזה מקרה או איזה שהן אזהרות זכור לי שלפני הנסיעה גם פחדתי מהמלריה קניתי כדורים בהרבה כסף ופשוט לא השתמשתי בהם כלל פשוט תדאגי להתמרח בתרסיס הזה שלהם בכל אופן אני ושני החברים שלי עשינו חיסונים של צהבת A צהבת B וטיפוס הבטן ולא יותר מיזה הרופאה לא המליצה על קדחת יפנית וגם לא הזהירה מהדנגי ממש שהבאתי היתושים האלה נמצאים בעיקר בקופנגהן אבל גם שם הייתי וברוך השם לא קרה כלום
-
קדחת דנגיהבעיה עם דנגי שאין חיסון או טיפול מונע. פשוט צריך להתמרח וגם אז זה לא מבטיח שלא יהיו יתושים ש"יסתננו" ויעקצו.
באתר משרד החוץ יש אזהרה די טרייה מדנגי ממאי 2013
http://www.mfa.gov.il/MFAHEB/ConsularService/TravelAdvisory/ Pages/Thailand_290313.aspx
מהמדריך שהיה לנו בצפון רק לפני חודש (ביולי) הבנו שיש באמת מקרים רבים של דגני בתאילנד כולל מספר מקרי מוות אבל זה יכול לקרות גם בגלל שחוצים את הכביש........
אנחנו אישית התמרחנו וברוך השם לא נפגענו. מציע לך להתמרח, לא לחשוב על זה, להתרכז בהנאות הטיול ובמידה ויש בעיה.... בשביל זה עושים ביטוח בריאות....
-
מקרה טרימשפחה של חברים.
הבת נעקצה בצ'אנג מאי.
הלכו למרפאה שלא זיהו את המחלה.
רק לאחר יומיים שהגיעו לדרום, זיהו שזה דאנגי פיבר.
היו צריך להתנייד במהירות לבנגקוק ולאשפוז בבית חולים למשך 10 ימים.
רק לאחר מכן אושר להם לטוס חזרה לארץ.
כפי שנאמר - אין חיסון.
יש להמרח ע"י התכשירים התאילנדים ולא סנו-די, ולנסות ללבוש ארוך שאפשר.
-
קדחת דנגידרור ! לצערי התגובה שלך אינה אחראית ,
אזהרה ספציפית מופיעה וכדאי להיות מודעים לנושא (ראו הודעת נועם ) !!
כדאי מאוד להתיעץ פה בפורום הבריאות ( דר' אנט ) .
קונים כדורים בהרבה ( או פחות ) כסף , למניעה או לשימוש במקרה הצורך , כמו שעושים ביטוח רק למקרה הצורך .
אני תמיד שמח כשלא יוצא לי להשתמש בביטוח ולא מרגיש שבזבזתי כסף .בטיול האחרון אושפזתי ל 6 ימים וזה עלה קרוב ל 300,000 באט אז .... ברוך השם שהיה ביטוח ובחברה טובה .
-
קדחת דנגיאדון גילברדי היקר לפני שאתה מתחיל להתלהם עליי פה התגובה שלי הייתה מנסיון אישי שלי איך היה ואיך פעלתי בטיול לא מופיעה בהודעה המלצתי לך לעשות כך או כך סתם סיפרתי את הסיפור האישי שלי בנושא מה גם שאין כל כך מה לעשות נגד מחלה זו חוץ מהתמרחות ובגדים ארוכים כי אין חיסון או כדורים לא הייתה מילה אחת בהודעה שלי שהייתה בסגנון אני ממליץ לעשות ככה או ככה
-
קדחת דנגיאני אישית נעקצתי לפני שלוש שנים בתאילנד והייתי מאושפזת בבית החולים בפוקט.
כמו שאמרו, בהתחלה אי אפשר לעלות על זה, יש תקופת דגירה של כמה ימים ורק אחר כך זה מתפרץ.
ההרגשה (שלי לפחות) הייתה נוראית! אני לא זוכרת מתי הרגשתי כ"כ לא טוב. כאבי ראש, סחרחורות, בחילות, הקאות, כאבי בטן, חום, קשיי נשימה... כל מה שאפשר! לא יכולתי לעמוד על הרגליים ופינו אותי לבית חולים באמבולנס. אחרי שהתחלתי לקבל שם טיפול כבר הרגשתי מצוין ואחרי שהתחננתי שם לרופאה השתחררתי אחרי ארבעה ימים, בחדר לידי היה ישראלי שגם נדבק והיה מאושפז יותר זמן מימני והטיסו אותו חזרה לארץ. הבנתי שיש בזה רמות של הידבקות.
שמתי שבעיקרון צריך להישמר ואסור בשום אופן להידבק בזה פעם נוספת כי בפעם השנייה זה כבר מסוכן מאוד. שאלתי את הרופא משפחה שלי והוא אמר לי שזה שטויות ושאני יכולה לטוס בשקט שוב.
אני אישית התמרחתי כל הזמן, אבל כשהייתי בקאו סוק נכנסתי למים ושכחתי להתמרח שוב לאחר מכן ונכנסתי משם ישר לג'ונגל, כנראה שנעקצתי שם...
עם כל זה שהייתי מאושפזת ושהרגשתי על הפנים עדיין זה היה שווה את זה והייתי חוזרת על זה שוב. הפעם אני פשוט לא אעזוב לשנייה את התכשיר נגד יתושים.
-
מקרה טריMayeast, למה לא סנו-די? למיטב ידיעתי מה שמשפיע זה אחוז ה-DEET ובסנו דווקא הוא גבוה מאד. אשמח אם תתקן אותי אם אני טועה
-
סנו דיי מצויין לתאילנד מניסיון של שנים. -
מקרה טריברומא, התנהג כרומאי.
בתאילנד, אני קונה תכשירים שמתאימים לקהל המקומי.
-
לכל מי שחלה...לכל מי שחלה, האם תוכלו לשתף אם השתמשתם בתכשירים נגד יתושים ואם כן אז איזה?
תודה.