קדחת דנגי בתאילנד
-
ד"ר אנט שלום,
הבנתי שיש התפרצות של קדחת הדנגי בתיאלנד במיוחד באיזור הצפון- צ'אנג מאי.
אני אמור להגיע לשם בתחילת ספטמבר ל- 5 ימים.
האם אתה ממליץ לבטל את ההגעה או לנקוט בדרכי מניעה?
האם מריחת דוחה יתושים (אוטן) ומכנס ארוך הם אמצעים מספקים לדעתך?
תודה מראש!
-
קדחת דנגי בתאילנדמצטרף לשאלה.
-
קדחת דנגי בתאילנדמצטרפת גם לשאלה...
חשוב לי לציין שאני כבר חליתי בדנגי לפני שלוש שנים בתאילנד ואני רוצה עכשיו לנסוע שוב. הבנתי שזה יכול להיות אפילו יותר מסוכן...
האם לוותר בכלל על הטיול?
על איזה יעדים בתאילנד כדאי לוותר?
תודה!
-
קדחת דנגי בתאילנדמסתבר שיש אוכלוסיה גדולה שמתכננת להגיע לצפון תאילנד בתחילת ספטמבר.
גם אנחנו נהיה שם, ובתכנון לצאת ל 4 ימים לסיבוב פאי.
אשמח גם לשמוע המלצות.
-
קדחת דנגי בתאילנדסיכון המחלה קיים בכל המדינה והמצב יכול להשתנות ,המחלה עוברת דרך עקיצות יתושים פעילים בשעות היום בעיקר בוקר וערב ממוקדמות אני ממליצה להקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים,אוטן מעולה. צריך עם 20% פיקרידין
-
קדחת דנגי בתאילנדהסיכון הכי גבוה בצפון בעונת המונסונים המחלה עוברת דרך עקיצות יתושים פעילים בשעות היום בעיקר בוקר וערב ממוקדמות הדבקה חוזרת עלולה להיות בעייתית,סיכון קיים בכל המזרח וגם בדרום ומרכז אמריקה
-
קדחת דנגי בתאילנדשלום ד"ר אנט,
מה עם מי שכבר נעקץ בעבר?
הבנתי שפעם שנייה להעקץ זה כבר הרבה יותר מסוכן, האם זה נכון?
האם את ממליצה למי שנעקץ בעבר לוותר על הצפון?
-
קדחת דנגי בתאילנדלא כל עקיצה מעבירה מחלה וכמובן לא כולם מפתחים מחלה קשה.חשוב להקפיד מאד על אמצעי הגנה נגד עקיצות יתושים ללבוש בגדים בהירים מכותנה עבה המכסים כמה שיותר מהגוף(במידה וזה ניתן) לא לשים בושם,למרוח חלקי גוף חשופים בתכשיר דוחה יתושים במידה ומשתמשים במקדם הגנה למרוח אותו קודם
-
קדחת דנגי בתאילנדבמקרה של הדבקה חוזרת , תוכל להנחות אותי מה עליי לעשות?
כדור מסויים שעליי לקחת (מדללי דם למשל? אמרו לי שיש מצב לקרישה וזה הפחד..)
מרפאות שאתה מכיר בתאילנד באיזור בנקוק, או טיפול תומך שאוכל לעשות לעצמי מבלי להלחץ

-
קדחת דנגי בתאילנדבמקרה של הדבקה חוזרת , תוכל להנחות אותי מה עליי לעשות?
כדור מסויים שעליי לקחת (מדללי דם למשל? אמרו לי שיש מצב לקרישה וזה הפחד..)
מרפאות שאתה מכיר בתאילנד באיזור בנקוק, או טיפול תומך שאוכל לעשות לעצמי מבלי להלחץ

-
קדחת דנגי בתאילנדמה המצב בלאוס וקמבודיה?
האם עדיף להמנע מלבקר שם?
-
קדחת דנגי בתאילנדכפי שכבר כתבתי המחלה נפוצה בכל האזור.בבנגקוק רמת שרותי רפואה מערבית ובכל המדינה רמה סבירה.במקרה מחלת מומלץ לפנות לרופא.מצורף אתר בו ניתן למצוא כתובות מרפאות בעולם.
https://www.istm.org/WebForms/SearchClinics/Default.aspx
הדרכה במקרה מחלה
-
קדחת דנגי בתאילנדהיי לכם,
הייתי מעורבת בהתכתבות לפני שטסתי ועכשיו החלטתי לרשום לכם אחרי שחזרתי (בריאה ושלמה
)
אני נדבקתי בקדחת דנגי לפני 9 שנים והחלטתי לטוס שוב השנה.
אני לא רופאה ואני רושמת לכם רק את דעתי האישית בכדי שמי שצריך חומר למחשבה יכול להעזר בנתונים שאני ארשום.אני אישית ניסיתי לקמט את הסיכונים ונסעתי למקומות בהם הדנגי קיים אך אולי קצת פחות .
למשל לא טסתי לדרום ולצפון שם לדעתי היתושים מורגשים יותר.
בכל מקרה הייתי בג'ונגלים בקנצ'נבורי ובאי קוצ'נג ונזהרתי פי עשר מכל אחד אחר.
יכול להיות שלקחתי סיכון אבל אני נמרחתי בתכשיר שפשוט הוכיח את עצמו למרות המקומות שבהם גם היה יתושים ואני ממליצה עליו בחום.
הוא נקרא REPEL ועם אחוז דיט מאוד גבוהה. צרפתי תמונה.
בהצלחה.
-
קדחת דנגי בתאילנדאכן מדווח על התפרצות קשה של המחלה,אזורים הכי נוגעים הם:
Chiang Mai, Krabi, Phuket, Phangnga, and Songkhla. Travelers are advised to practice daytime insect precautions.
מומלץ ללבוש בגדים בהירים מכותנה עבה המכסים כמה שיותר מהגוף וחלקים חשופים למרוח בתכשיר דוחה יתושים,לא לשים בוסם או אפטרשייב