Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
בדרך לפיק דיסטריקטג'ניה
כל כך יפה ונינוח הטיול שלך
ממש אנגליה במיטבה
וגם מזג האוויר נראה שהאיר לכם פנים (ממש ליזי אין א סאני אפטרנון) או כמו שהקינקס שרים בשפת המקור
מחכה לחוויות מהפיק
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showהמסלול הוא ליניארי, אם בוחרים להתחיל אותו בחניה של עיירה Ilam Park ,אבני הדריכה (the stepping stones) , שהן מעין הדובדבן שבקצפת של המסלול, בסופו.
היות ובשעה 14 עלינו להגיע לשואו של אשברון, אנחנו עושים את המסלול הפוך. מתחילים מהאבנים
את הרכב מחנים בחניה שאליה מגיעים לפי השילוט, החניה נמצאת ליד עיירה Torphe . משם יש שילוט ברור ל Dovedale Car Park. . החניה עולה 2 פאונד.
המסלול לאורך הנחל, הילדות נועלות מגפי גשם (שהיו איתנו ברכב באופן קבוע) , מתהלכות במים , חוצות אין ספור פעמים את אבני הדריכה , המקום יפיופה, שליו, ירוק , וההליכה בו היא קלילה. המסלול מקסים ומומלץ
אפשר להמשיך עם המסלול לכיוון ILAM , אבל אז תצטרכו לחזור את כל הדרך עד לרכב בחזרה , אנחנו מהירנו, אם כי מאוד מאוד רצינו להמשיך.
בעלי שהכובע שלו עף לו ברוח היישר למים הקפואים של הנחל, לא חושב פעמים חולץ את נעליו ונכנס ל"מסלול רגליים קפואות"
. האנגלים מעודדים, הבנות מעריצות ואני קובעת לא שפוי נשאר לא שפוי וזה רק מחמיר עם הגיל. לאוהבי הטבע – חובה!
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Show -
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showהיי ג'ן,
כול טיול שלך הוא טיול אדיר!
תודה על השיתוף והחשיפה למקומות לא שגרתיים במחוזותנו.
שאפו גדול לך- עבור התכנון הארגון, ולצלם-עבור התמונות
נילי
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showג'יין איזו התחלה מבטיחה. שיחקת אותה עם המסלול המדהים הזה. כבר התחלתי לתכנן את הטיול לפני מס' חודשים שהדגש על טיולי טבע ופתאום את מגיעה עם הטיול המקסים הזה ועוד 3 מייל מאשבורן. תמונות מדהימות. גם אני כמו בעלך הייתי נכנס למים...
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showג'ני יקרה,
כרגיל, אני נהנית מאד מהטיול שלכם.
יורק יפה, המסלול עם אבני הדריכה נראה מדהים, ממש הטבע במיטבו, וכמו תמיד מי שגונבות את ההצגה הן הבנות המקסימות שלך!
אני אמשיך לעקוב

שנה טובה לכולכם,
זיוית
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showהו, שלום, נראה לי מוכר...
מאוד מזדהה עם תחושת ההיי הכללית כשמגיעים לאיזור של הפיק - היופי העוצמתי של הנופים שמכה בך, הבית המעלף שלא רוצים לעזוב (גם אנחנו לגמרי התאהבנו בבית שלנו) - כיף לי נורא לקרוא את החוויות שלכם ולראות את התמונות שעוד חיות בזכרוני.
אלון - בקשר למסלול האבנים בדאבדייל - בתור חובבי הליכה אל תוותרו על המסלול השלם שמתחיל ב-ILAM PARK - הוא מקסים ביותר (אנחנו הגענו למסלול אחה"צ ולצערי מחוסר זמן ויתרנו על החלק הזה והתחלנו מהחנייה הקרובה לאבנים, אבל נסעתי אח"כ במיוחד לראות את הכפר ותחילת המסלול והוא היה מהמם).
ועוד דבר - אני לא מבינה את הבחירה שלך להתמקם באשבורן - דווקא ממש לא מיקום מרכזי לפיק, אבל אולי יש לך סיבות משלך לבחירה הזו, או יעדי טיול אחרים קצת מחוץ לאיזור הקלאסי.
נו, ג'ני, בואי כבר לכלבים ולסוסים, למה את מחכה?

-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showטל, שמחתי שאחת התמונות הזכירה לך את מה שראית.
יעלי, תודה לך. האוחז במצלמה עבר על התמונות, קצת קיטר על התמונות של בחרתי להציג. לדעתו מכל מגוון התמונות יכולתי לבחור תמונות שיפות יותר. שמחה שאת מרגישה את מה שאנחנו הרגשנו , חששנו מהנפילה אחרי יורק
ליאונרדו, כייף שאתה קורא אותי ומתעדכן תוך כדי . שמעתי את השיר, ואת המילים במיוחד וכן הבנתי

אגב, יש לי תמונה שמוקדשת לך. חשבתי עליך וועד מעט תראה למה.
שלום נילי, אני מאושרת שאת פה ועוקבת. תודה
אלון, אז מסתבר שאתה כמונו , אוהב מאוד מסלולי טבע. אם כך, תשאר פה איתי בבקשה כי זה המסלול הראשון בטיול, אני מבטיחה לך עוד מסלולים שכולם כולם יהיו כלבבך. ואחד במיוחד, כי הוא גם יוגדר כאחד שיאי הטיול.לגבי מסלול אבני הדריכה, כל המסלול הזה ולא רק קטע של האבנים, הוא צריך להיות מקסים. (הינה קראתי גם את אוסי שהתייחסה לזה) אם יתסדר לכם תשקלו לעשות את כולו. וזה שאתה כבר בתכנון והכייף הזה של ההתחלה וההתלהבות הראשונית – אני מקנא בך במובן החיובי של המילה

זיוית היי. אני כל כך שמחה לראות אותך פה! התגעגעתי אליך. את חסרה פה מאוד. תודה על מילותיך ותודה שאת עוקבת.
ליזינקה, שלום גם לך . כייף לחוות ביחד חוויות זהות של התפעלות מהמקום במיוחד כשמרגישים זהה.
חכי לי ליד המתנפחים אני כבר בדרך

ג'ני
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showממסלול האבנים ממשיכים ל
Ashbourne Show
מדובר באירוע מקומי, יריד חקלאי, שכולל מצעד כלבי ציד, מצעד סוסי ראווה עם כרכרות, מצעד פרות, כבשים , מצעד וינטאג' של הטרקטורים , אוכל מקומי, בירות נשפכות, דוכנים, משחקים, תרנגולות, ארבנים ועוד
האירוע מקומי לחלוטין, מאוד אותנטי, וזה למעשה הייחודיות שלו. כל הנשים האנגליות נועלות מגפי גומי עד הברך (חייבת לעצמי כאלה) והקהל מעודד את המשתתפים ועושה רושם שהמקומיים מאוד into it באירוע הקאנרטי הזה.
צ'וצ'ה מלטפת כל כלב שהיא פוגשת, ואנחנו במקביל סופגים מהאווירה של המקום
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showעוד תמונות מהמקום
-
ג'ן יקירתילא הייתי כאן המון זמן... אבל הייתי חייבת לבוא ולקרוא את סיפורי ה-Peak. ואת הסיפור של גמעתי בשקיקה.
איזה כיף של טיול! כמה אני נהנית איתך, בסמטאות של יורק, מול חלונות הראווה, בעמקים ובגבעות וגם בתוך המים הקפואים.... וה-Show המקומי שמזכיר לי את הבית השני שלי
עם כל האירועים החקלאיים הקהילתיים....יופי של אזור בחרתם, יופי של מזג אוויר ארגנתם, וחלום של טיול!!!
נעה
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Show -
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showליאו שים לב, צילמתי עבורך את הכלי התחבורה המועדף עליך

-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showאת היום מסיימים במסעדת המלון של בעלי הדירה שלנו
לילה טוב לבינתיים

-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showג'ניה
הפיק הזה נראה אחלה
ואני מרגיש כמו בעמי ותמי מחפש את פירורי הלחם שפיזרת עבורי
קודם המשפט מתחילים מהאבנים -משפט חכם
אחר כך כלי הרכב שמצאת עבורי (בהתחלה חשבתי שהתכוונת לפרה) אבל אין כזאת בצהוב ??
בכלל כל ההפנינג הזה של החיות נראה לי הם גנבו את זה מטקס שבועות בקיבוץ
אבל ברצינות הכל נראה כל כך יפה,תפור עליכם
רק חבל לי עבורכם שהתוכנית של אנפילד נפלה,לדעתי לראות את הבנות שלך שרות עם הקהל הטוב בעולם את you never walk alone
זו חוויה של פעם בחיים
אז הנה בשבילכם הקהל הטוב בעולם
אני ממתין בקוצר רוח לביטלס
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showאוסי, אני חייב לך הסברים. בגדול את צודקת והמיקום של אשבורן ממש לא אידיאלי לטיולי כוכב בפיק אבל התכנון הראשוני שלנו הוא להתמקד יותר באיזור האגמים ורק לסיים במס' ימים בפיק כולל אלטון טאוור ולכן חשבנו להתמקם כמון בפעם שעברה (2008) ליד אשבורן שקרובה לאלטון. אבל עכשיו ג'ני סיבכה לי את התכנונים עם היורק שלה וככל הנראה עם שאר הטיולים שעוד מצפים לנו ולכן כרגע עוצרים תכנונים ומחכים לתובנות שיגיעו אחרי שנקרא את כל הטיול של ג'ני ושלך!! כן כן, עדיין מחכה כמו כולם כאן לפרסום הטיול שלכם.
טוב ג'ני, ברור לך שאני לא זז מהפורום עד שתסיימי לפרסם את כל הטיול.
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Showשנה טובה לכולם.
סימנתי את הטיול כבר בשבוע שעבר ומצאתי זמן לאחר החג.
גמעתי את כל הכתוב בשקיקה רבה ומחכה להמשך טיולך בממלכה.
-
אלוןלא שאני ששה להשבית שמחות, אבל אני חייבת לומר את דעתי.
בזמן הקצר יחסית שלרשותך - פחות משבועיים, לא ממליצה לך להתפזר על שני איזורים.
גם הפיק וגם הלייק ראויים כל אחד לטיול משל עצמו.
הם מרובי נופים, מסלולי הליכה, אירועים מקומיים, מוזיאונים מיוחדים לאיזור ועוד.
וזה מקרה קלאסי של תפסת מרובה - לא תפסת.
למזג האוויר יש משקל רב מאוד בטיול באנגליה כפי שאתה יודע היטב, וזה קצת סיכון לעשות תכנון המבוסס על ימי הליכה בטבע בשלושת הימים שהקצבת נניח, לפיק, ואם הם יהיו גשומים במקרה (מה שלא לגמרי מופרך) - אתה תתבאס קשות "להחמיץ" את האיזור.
גם ככל שתקרא ותתעמק באפשרויות הרבות, תבין שהימים מתמלאים לך בקלות בכל אחד מהאיזורים והוויתורים כואבים. מניסיון.
אתה הלוא עוד תשוב לאנגליה - לא פעם ולא פעמיים, אני מעיזה להמר - וממש כדאי לטייל בנחת בכל אחד מהאיזורים היפים והראויים הללו.
גם אם אתם מהממספיקנים - משכימי קום, בשמונה וחצי כבר במסלול ההליכה ומטיילים עד החשיכה - קח בחשבון את הנסיעה האיטית בכבישים הצרים שם, ולוקח קצת זמן להגיע ממקום למקום, ובוודאי כשרוצים לעצור כל כך הרבה פעמים לצלם / להתבשם מהיופי...
עוד דבר חשוב - הכל נסגר בחמש. כולל חנויות, מוזיאונים ואטרקציות. (יש מרכזי קניות אחדים בערים הגדולות, שנסגרים יותר מאוחר).
גם במסלולי ההליכה עם החניונים המסודרים, החניון נסגר לרוב ב-18:00 כך שצריך להספיק לחזור לרכב בזמן.
דווקא הסופרים נסגרים מאוחר, וזה ממש כיף.
בלי להתכוון גלשתי פה לטיפים, אז ג'ני אני מתנצלת על ההתפרצות.
ניסיתי להסביר משהו לאלון ויצא קצת ארוך. סליחה.
אוסי
-
אלוןנעה היי, טוב שקפצת. לך תודה מיוחדת על הנכונות לעזור, על העזרה הענקית עם הקופון של אלטון טאואר ועל סבלנותך הרבה
ליאו, לצפות ב YNWA זה ממכר. אין ספק שאתה יודע לנחם
. את החוויה הזאת אנחנו נחווה. רק עניין של זמן. במיוחד אחרי מה שליברפול עשתה לנו.אלון, אשתדל מאוד לסיים מהר.
אוסי, סליחתך לא מתקבלת.
תה עם קרמבל תפוחים יכול לעזור ולרכך . ..מחר יש ריקודים מימי הביניים את באה? 
ורגע ברצינות. מסכימה עם כל מה שאמרת. רק מסייגת את זה בפרט אחד שאני לא זוכרת אותו והוא בני כמה הילדים של אלון. לילדים מתגברים יש נטיה להתנהל בפחות איטיות מאשר מתנהלת משפחה עם ילדים קטנים ולכן וגם הנסיעה הופכת להיות לפחות בעייתית (שוב בגלל הגיל), אבל בגלל שרוב הדברים נסגרים מוקדם, כפי שאוסי ציינה גם אם אתם סופר זריזים יש מוגבלות שלא תלויה בקצב משפחה וזה מקשה מאוד כשמנסים לשבץ מספר רב של פעילויות ביום אחד ולהיתפזר מבחינת המרחקים.
דובי היי
שנה טובה גם לך. נעים מאוד להכיר ואשמח אם תשאר.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthהקרב שהתרחש בשנת 1485 והוא היה חלק ממלחמת השושנים. והיום 528 שנים אחרי הקרב המקורי, אנחנו הולכים להיות חלק באירוע של השחזור שלו
האירוע הזה מתקיים כל שנה באוגוסט (היות והתרחש באוגוסט ) וכל הפרטים כאן
והנה הסרטון שלא כל כך מוצלח אך בכל זאת מצליח להעביר את מה שיש שם. בערך מדקה 00.43
הקרב הזה הוא מאוד משמעותי בהיסטוריה של אנגליה, התוצאה שלו הביאה לשינוי שלטון ועלייתה של שושלת טיודור לכס המלוכה
התוצאה של הקרב: הנרי השביעי מבית טיודר הביס את ריצ'רד השלישי מלך אנגליה, מבית יורק . להנרי עם ה 5,000 חיילים לא היה סיכוי מול ריצרד שהיה מצויד ב 10,000 חיילים ובניסיון צבאי רב. הסיפור מעניין ומרתק ויש עליו הרבה מידע ברשת
מאוד מתחברת לכל מה שקשור בהיסטוריה, וכך גם בן זוגי. ההשתתפות באירוע הזה היה מאסט ועוד בתכנון הצטייר כאחד משיאי הטיול.
כל מה שחווינו שם עלה מעל ומעבר על הציפיות שלי.
המשתתפים הרבים עושים את השיחזור בכזאת הנאה, בכזאת רצינות ובכזאת אמינות שאנחנו מרגישים חלק ממאה 14 ומהתקופה, משתאים בפני ההתייחסות של האנגליים לשורשים שלהם. ליכולת לשמר את המסורת, ובפני הכבוד שהם רוכשים לעבר.