Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
לג׳ןהגעתי לחשמליות.
משהו! חביב להפליא!
אורנה
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!יעלי ואורנה, תודה שאתן קוראות ועוקבות

22.8
המשפט הפולני הקבוע של הבעלי שנאמר כתשובה לשאלה האם הולכים היום לפארק הקופים, עובד גם הפעם, "האם אתן רוצות לראות את ההורים שלכן מאושרים ? אם כן תהיה לכן הזדמנות כזאת כי אנחנו הולכים לביטלס"
הבנות מכירות, אוהבות ומזמרות את רוב השירים , הדיסקטים של ביטלס ברכב על בסיס קבוע. צ'וצ'ה להפתעתינו הרבה מסכימה מהר , צועקת : יש יש יש הולכים לביטלס !!! אנחנו מרימים גבה על שיתוף פעולה מופתי. מאוחר יותר עוד נגלה איזה קטעים זה איתה.
הנסיעה לפי גוגל מאפ מהדירה היא של שעה ועשרים.
שוברים את הדרך ועוצרים במוזיאון המדע שהוא למרבה הפלא, גם חינמי , מוזיאון נקרא MOSI
לפרוטוקול, את מוזיאון MAGNA אהבנו יותר ולו בשל העובדה שהוא יותר מתאים לקטנים , ושוב מגיעים למסקנה שמה כבר אפשר לחדש במוזיאון המדע, אך עדיין נהנים, הבנות יוצרות חותמות באולם הדגמת הטקסטיל, יוצרות סרט מצוייר משלהן ועוד..גם פה המוזיאון מחולק לאזורים , גז, חשמל, טקסטיל, אוויר וכו'..
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ממשיכים לליברפול. וככל שמתקדמים לעבר הנמל מרגישים הוופ הוווווופ הוווופ – הפתעה!!!
כשתכננתי את ליברפול, התרשמתי וקראתי שזאת עיר של פועלים, משעממת , לא מעניינת די אפורה, ואין מה לעשות בה. ביג מיסטייק.
העיר עשתה לנו את זה. תיכף אסביר למה. והיא גם הפספוס אחד גדול שלא טיילנו בה מספיק
מחנים את הרכב בחניה של אלברט דוק בנמל של ליברפול והמוזיאון מולנו. כבר כשמתקרבים ובהיותינו ביטלמאנים מאז ומעולם, אנחנו מתחילים להתרגש, מרגישים את הקרבה לביטלס דרך הביטים של הלב.
נכנסים בהתרגשות והתלהבות מטורפת לתוך המרתף של המוזיאון
וכבר בכניסה , פול, ג'ון, רינגו וג'ורג' אומרים לנו בואו להציץ בחיים שלנו
מוזיאון עובד מ 9 עד 19. הכניסה האחרונה בשעה 17. כשההמלצה להיות במקום שעתיים. אחרי 4 שעות היו צריכים לגרור אותנו משם!
לוקחים לכולנו את אודיו גייד, התרומה של ההסברים עצומה . לבנות זה משדרג לגמרי את כל חווית הביקור, המלל מצליח לעניין אותן, את צ'וצ'ה בעיקר מעניינת ההתעסקות על לחצני מספרי מצגים, אבל גם זה סוג של חוויה בגילה.
מוזיאון בנוי באופן מרתק מהסיבה שלמעשה הולכים מאולם לאולם, כשהמשמעות היא התקדמות עם הרביעייה הקדושה לאורך החיים שלהם. מרגע ההכרות דרך ההתבגרות , וזאת דרך המקומות שלהם, בניית סגנון, האנשים שליוו אותם, הצמיחה ,ההצלחה המטורפת, הפרידה וקריירות הסולו.
ואנחנו שמבקרים במוזיאון, נכנסים איתם לפאב בו ניגנו, לחנויות, לבתי קפה , נוגעים בכל אבן חשובה בקריירה שלהם , רואים את כל הציטוטים שלהם, ואת הזיכרונות, והסיפורים והכל כל כך מוחשי ונוסטלגי.
עיניני הסוכה קוראים לי ותיכף אשוב
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!היי ג'יני,
אני כאן ולא רק...
הלינק לטיול כבר עבר לויקטוריה,היא כבר אירגנה את החברים והם כולם בהמתנה לכרטיסי טיסה ליולי.רק בעיה קטנה...אין סיכוי לשבועיים.לא נאשר לה בעבודה

מעניין מה תצטרך לקצץ??
תמשיכי עם ליברפול,אני עדיין בתצוגת הכלבים והקרב.
אמה
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!! -
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!תוך כדי ההתקדמות במוזיאון, מזהים את התמונות המוכרות, שפתאום נראות שונות, מסתכלים על הפריטים שהן בעלי ערך , הגיטרה הראשונה של ג'ורג' , המשקפיים של ג'ון..
חולפים על פני שלט מועדון ה - Casbah (לבטלמאנים אמיתיים מקום חשוב כי שם הכל התחיל , אגב אפשר לבקר בו, הוא נותר ללא שום שינוי מ 1959 , רק צריך להזמין סיור , עוד מקום שלא הספקנו ) , עוברים את משרדי העיתונות של Mersey beat העיתון שזיהה לראשונה את הפוטנציאל של ביטלס והתחיל לפרסם אותן חזק ונכנסים לרחוב Mathew street והמועדון הכי הכי של ביטלס והוא cavern , והשיר הראשון שזכה במקום הראשון ואת חנות התקליטים של בריאן אפשטיין , את המטוס הטיס אות ביטלס לארהב, את אולם ה3 האלבומים , Magical Mystery tour, Sgt. Pepper's Lonely Hearts club band, Yellow Submarine
אפשר לשמוע את ההסברים ולהקשיב למוזיקה להקשיב לשדות התות עוד פעם ועוד פעם.
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!יש לציין שהמוזיאון מלא באוהבי ביטלס שהגיל שלהם רחוק מהגיל שלנו. הם מתרגשים, מתלחששים , נרגשים, וניתן ממש לראות בעיניים שלהם כמה הם נלהבים לגעת בסיפור של הלהקה האגדית. כמונו.
בחדר שהוא אולם ה Cavern , ההתרגשות הזאת מורגשת במיוחד, הרי בכל החדרים מתנגנת המוזיקה של ביטלס ברקע (משהו שעושה את הביקור לעוד יותר מיוחד) , אך בחדר הזה זה בעוצמה גדולה יותר, כאלו ורצו שנרגיש איך הם שרים לנו מהבמה.
פה אנחנו מבינים את התגובה של צ'וצ'ה להצעתנו ללכת למוזיאון ביטלס.
הגיברת הקטנה מתיישבת על הכיסא, משלבת את הידיים ואומרת בקול רם, נו! אז מתי ביטלס מתחילים את ההופעה?
אנחנו מסבירים לה, שלא תהיה הופעה, כשאמרנו הולכים לביטלס, התכווננו בעצם, למוזיאון ולא להופעה אמיתית. מה גם , שלצערנו הרב הם לא יופיעו יחד יותר לעולם.
צ'וצ'ה , שההסבר הזה לא מקובל עליה, פורצת בבכי. אבל מה זה בכי, בכי שאנחנו לא מצליחים להרגיע, היא רוצה את ביטלס בהופעה!!!
הבכי של צ'וצ'ה מפריע לכל הנוכחים להזין למוזיקה. אישה אחת מנסה להרגיע אותה, ו מתעניינת אצלי מה הסיבה לבכי? התשובה: הילדה התאכזבה כי הביטלס לא הגיעו להופיע
הנוכחים פורצים בצחוק, ואומרים לה " או האני, את צודקת , גם אנחנו מאוכזבים ובא לנו לבכות יחד איתך, לבכות מזה שביטלס לא ישירו לנו מהבמה. ,
כמות אנשים הגדולה סביב צ'וצ'ה ומנת היחס שהיא מקבלת עושים את שלהם והיא נרגעת.
ממשיכים.
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!בסוף חלק הראשון של המוזיאון, החדר מהשיר האוהב עם הפסנתר הלבן של ג'ון והגיטרה שלו , כש ברקע מתנגן השיר אמיג'ן . מה אני אגיד לכם. עושה צמרמורת. פשוט ככה.
ובכלל זאת חוויה של פעם בחיים. נכון אפשר להגיד שזה רק מוזיאון, ולא מעבר אבל אנחנו שלגמרי לא אובייקטיבים, ובשבילנו זה היה כמו לגעת בביטלס, לספוג, לשמוע, להשכיל , להעמיק בהיכרות – לי זה הרגיש כמו לרחף מרוב אושר.
מוזיאון ביטלס מחולק ל 2 אזורים ממוקמים במרחק של 15 דקות הליכה אחד מהשני. המקום השני, בהמשך של הטיילת של הנמל, והוא תערוכות מתחלפות , כולל על אלביס, חנות מזכרות , הופעה 4D שהיא הייתה הצלחה מסחררת, 20 דקות של שירי ביטלס בסרט מצויר, עם כל האפקטים של 4D , כולם היו בהיי לגמרי, ויצאנו משם כשלא מפסיקים לזמר את She loves you
ובכלל הביקור במוזיאון זאת דרך מדהימה לחבר ילדים לרוק אנד רול. אגב, באנגליה ביטלס זה חלק מחינוך בביתי ספר . לקנא בהם
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ועכשיו למה שליברפול עשתה לנו:
מצאנו עיר שהוא שונה ומיוחדת ומלאת חיים ובכלל לא טיפוסית לאנגליה שהכרנו בטיול (שונה לחלוטין מיורק) , ומעבר לזה לא טיפוסית בכלל , וזה למעשה מה שעושה אותה למעניינת.
השוני בין הבנינים הישנים והקלאסיים והשמורים היטב מול בנינים חדשים והמעוצבים, כל כך בולט, והשילוב של הישן והחדש כל כך מבלבל ומסקרן מצד שני , שאפשר להגיד שהמראות של העיר הצליחו למגנט.
הנמל הישן, שממבט ראשון עושה רושם של מקום קודר, ככל שמטיילים בו, מרגישים כמו שחוזרים אחורה בזמן, לאנגליה של פעם, לתעשייתית. במרינה של הנמל עומדות אוניות כמו האוניות הפיראטיות .
למי שיסע אחרינו חשוב שתדעו בכל יולי יש פסטיבל פיראטים. נשמע מדליק.
והינה התמונות מהעיר
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!בנוסף מה שעוד גרם לנו בתת מודע להתרשם מהעיר, כמובן העובדה שזאת ה ה ה העיר של ביטלס, הבתים שלהם, המקומות שלהם, הפאבים, הבתי קפה, שדה התות, ופאני ליין , הצוללת הצהובה ועוד ועוד .
מה שהיה בתכנון המקורי, וזה גם מה ששוב לא יצא בטוח לפועל, וכי לליברפול אנחנו עוד נחזור ללא צל של ספק, זה להישתתף ב סיור ביטלס , מג'יק מיסטרי טור. שוב, הרגשה מטורפת של החמצה, ושיכנוע עצמי מתמשך עם המנטרה הקבוע שאי אפשר להספיק הכל
אנחנו ממשיכים לאזור הקניות The one , בדרך לא מפסיקים לסובב את הראש אם כי חבל לנו על כל שנייה בחנויות (הרבות והמזמינות ( ואנחנו ממשיכים ל מועדון ה Cavern הידוע של ביטלס. המועדון בו ביטלס הופיעו בפעם הראשונה , וגם המשיכו להופיע בו 292 פעמים.
בשבוע הזה יש פסטיבל ביטלס שמתקיים כל שנה באוגוסט. זה אירוע חשוב, עם המון הופעות . במועדון אחרי שעה מסוימת, אין כניסה לילדים, מחוץ לפאב יש המונים של אנשים, להקות שמנגנות בחוץ, עושים תורנויות, פעם אני נכנסת ונעלמת להופעה שמתקיימת פעם בעלי . מפתיע כמה הפאב האמיתי קטן קטן , דחוס וחנוק. אבל, את מי זה מעניין בכלל.
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!! -
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!היי אמה, איזה כייף לויקטוריה
. מבינה מראש לליבה בעניין החיתוכים. אבל, אין ברירה חייבים לוותר כי יש כל כך הרבה מה לעשות ליאו- אתה מתלהב!!!!!!!!
כייף לי! וגם השירים !!!! תודה לכל מי שקורא וחג שמח לכולם

-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ג'נקה!!!!
איזה מוזיאון מטריףףףףף, ואיזה ליברפול מדליקה, ואיזה צ'וצ'ה מהממת שבכתה כי אין הופעה...

המוזיאון נכנס ישר לרשימת המאסטים שלי בטיול הבא באיזור!
אני לגמרי מרגישה מצוין איתך...
מקווה שתשובי במהרה להמשך,
אוסי
וחייבת מילה טובה לבן זוגך הנהדר והמוכשר - יופי של תמונות! (וד"ש...
) -
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ג'ני.
תודה על הדיווח המופתי.
עכשו ברור לי לאן צריך להגיע.
ליברפול על המפה!
בכלל כל הטיול שלכם נפלא. הערים והטבע יחד עם הביטלז. מי צריך יותר מזה.

ולצ'וצ'ה תגידי בסוד שגם אני הייתי בוכה כשהיו אומרים לי שאין הופעה.
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ג'ני
מקסימה הליברפול הזאת...

אגב , יש לי משפחה שם ( רחוקה אמנם)... אף פעם לא בקרנו אותם. עכשיו אני רואה שכדאי...

חג שמח
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ג'ני,
ההתלהבות שלכם (בעיקר של צ'וצ'ה המקסימה) עברה אלי ואני ממש מתרגשת לקרוא כל פיסת תיאור שלך ואיזה מזל שבזכותך (כן, כן, כל הקרדיט שייך לך!) גם אני אזכה להיות במוזיאון הביטלס!!!!
אחד השירים האהובים עלי של הביטלס מוקדש לליברפול והיום אני מקדישה אותו לך!
חג שמח

-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ג'ני דארלינג,
גם אני פה במתלהבים ובמתרגשים. את לא יודעת מה שהביקור הוירטואלי שלי אתכם במוזיאון הביטלס עשה לי. קודם כל - ליברפול על המפה ובגדול. ובנוסף - כבר נכנסתי לאתר, הסתכלתי על אופציות ביקור, בדקתי מחירים... איזה מקום כלבבי!!! אני בטוחה שכשאגיע לשם אהיה שם יום שלם וגם לא רצה לעזוב. ואיזו מתוקה הצ'וצה הזו, ממש מרגש מה שסיפרת עליה!
(ורק במאמר מוסגר אספר, שאצלי כל התלמידים עוברים כל שנה שיעור על הביטלס + לומדים שירים שלהם - זה הראשון וזה השני (והכי מתרגשים בדקה 1.26) ואחריו תמיד יהיו עוד ועוד. אצלי זה בתוכנית הלימודים, בלי להתייעץ עם משרד החינוך
. )אז הלוואי שיגיע כבר היום בחיים בו ארכוש כרטיס לנסיעה ואראה את הביטלס כאן שם ובכל מקום

חג שמח,
שירלי
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!ניסיתי להגיב בבוקר אבל האתר קרס. אז עכשיו אני יכול לומר שבבוקר נכנסתי לשרשור וקראתי בעונג רב את התיאורים שלך על ליברפול והתרגשתי עם בתך המקסימה. ואני כחובב מוסיקה יכול בהחלט להבין אותה. במהלך הקריאה, ברקע, אני מאזין ל 88 FM והיתה בבוקר תוכנית עם הרבה שירים של הביטלס וזה ממש הכניס לאווירה.
בקיצור, נראה מוזיאון חובה!! תודה ג'ני.
-
קרב בוסוורת - The Battle of Bosworthג'ני,
לא ראיתי תאריכים לשנת 2014.האם ראית זאת היכן שהוא?
האם את יודעת, באילו תאריכים התקיים הפסטיבל בשנים האחרונות, כך שאולי ניתן להקיש מכך גם לגבי הפסטיבל ב- 2014?
התלהבתי...
אורנה
-
ביקור אצל ביטלס !!! וליברפול זה livercool!!!!!מי כמוך יודעת כמה אני ביטלמן. בקלות יכולתי לתאר בדף שלם כמה נהניתי מכל שורה בתיאור שלך,אבל אני רק אספר שקרה לי משהו שלא קרה לי כבר מזמן - קראתי והיתה לי צמרמורת,אמיתי-צמרמורת,ולא אחת,שלוש!!
התרומה שלי לפסקול צנועה זה וגם זה
and do you want to hear a secret
??
ב-30 בדצמבר אני נוסע ללונדון אבל נוחת במנצסטר. ניחוש מה אני עושה כל היום הבא(רגע לפני הזיקוקים בלונדון) ??