Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District
-
"York, York!"היי ג'ני,
כל כך מסכימה בעניין "האוכל האנגלי" והפאי. באנגליה פשוט אוכלים אצל הסינים התאילנדים או ההודים והטורקים.האנגלים מרתיחים את הירקות שלהם ואוכלים אותם ככה בלי שום תיבול. גם גרמניה ואוסטריה לא עשו לי את זה מבחינת אוכל. לונדון יותר מעניינת קולינרית. אבל ארוחת בוקר ישראלית בריאה וטעימה אפשר למצוא רק פה, שלא לדבר על האוכל המעולה פה.
קחי מערכון של מייקל מקינטייר על תיבול
http://www.youtube.com/watch?v=75r7UflPoNw
כשיוצאים ל"קאנטרי" (לאזור הכפרי והאנגלי יותר)אז יש אוכל אנגלי טיפוסי לפעמים בפאבים הוא טעים ולפעמים לא. תמיד אפשר להתנחם עם כוס תה וסקונס.
הרגת אותי סופית עם "בטי" נראה לי שהסקונים שם שווים דגימה. שמרתי לי לפעם הבאה.
הבנות מתוקות וזורמות. מצחיק אותי שאחרי כל התכנונים שלנו הילדים אוהבים את הדברים הפשוטים כמו סנאים, ברווזים ולא בהכרח יקרים.
-
"York, York!"אהובתי
באתי באיחור (אבל יש לי פתק מרופא), סיימתי בכוונה מוקדם את כל ההתעסקות עם תפוח ודבש כדי להתיישב בשקט הזה של טרום מזמורי החג מהשכנים, ללגום קפה להדליק סיגריה ולקפוץ ראש לתוך הסיפור שלך. בלעתי כל מילה וכל תמונה. שוטטות ביורק זה משהו שכל אחד חייב לעצמי לפחות פעם בחיים (ורצוי פעם בשנה).
מעכשיו גם אם תתעקשי לא זזה מפה.
נשיקות ושתהיה שנה מלאת אהבה והתחלות חדשות.
אלונה
-
"York, York!"הגעתי עד כאן בהנאה מרובה!!!

היינו ביורק לפני.... יותר מדי זמן... היינו אז יומיים קצרים וכל כך אהבנו שנשבענו שנחזור... עדיין לא יצא לנו לממש, אבל אין ספק שהתמונות שלך גורמות לזירוז העניין...
עוד דבר. אני מסתכלת על התמונות שלך וחושבת על זה שנקודת המבט שלנו כל כך משתנה עם השנים ואנחנו רואים דברים אחרים בגילאים שונים... אז האם אני יכולה להגיד שאני הייתי ביורק???? קצת פילוסופיה לפני רדת ערב...
תודה על הסיפור הקולח!
רבקה
-
"York, York!"ג'ני,
יורק נראית יפהפייה וכיפית. בטי = מקום יפהפה, ושעת תה זו חוויה מפנקת במיוחד. כיף לכם שהבנות משתפות פעולה עם כל דבר. תיהנו מכל רגע.
אני כבר סקרנית לקראת ההמשך ב"פיק".
-
"York, York!"שנה טובה וחג שמח ג'ני,
יורק נראית כמו עיר כלבבי, מאד הייתי רוצה לשלב אותה בקיץ הבא, אבל יש כל כך הרבה אילוצים (כנראה גם נטוס באלעל מ/ואל היתרו), כך שכנראה ונאלץ לוותר.
מקווה למצוא עיר אחרת בסגנון...
יאללה פיק יאללה....
-
"York, York!"אורנל'ה, שנה טובה גם לך. כייף שבאת לטייל איתי
בקשר לזריזות של הדיווח:
אצלנו יש מסורת, הבעל המוכשר שלי, מכין אלבום מושקע ומתקדם לפי הסיפור שלי שאותו הוא "שותל" כחלק מאותו אלבום.
מעבר לכייף בשיתוף חווית הטיול, (לכתוב זה חלק פחות מהנה עבורי
) , לאלבום הזה שהבעל שלי הוא הדובר שלו 
יש דרישות זמנים.תיכף מגיעים לדירה השנייה, אני חושבת שגם שם את תהיי מרוצה
קטיושקה תודה , אני שמחה שאת עוקבת.
אלון, היי, שמחה שאתה אוהב את מה שאתה קורא. אם תרצה לשתף לגבי הגילאים של הילדים ובכלל מהו התכנון בגדול, אשמח מאוד להיות לעזר ולעשות סיעור מוחות ולחשוב על המסלול , גם לגבי יורק , אם בכלל. לגבי הנסיעה מאשברון , כמו שבעצמך אמרת זה מאוד רחוק.
אני גיליתי שהשילוב של עיר גדולה (גדולה במונחים : ביחס לשאר המקומות שיהיו באותו טיול) נותן לטיול עוד גוון. גוון צבעוני שאנחנו מאוד אוהבים.
ג'מוסיק , אם הצלחתי להלהיב זה מצוין. וטוב שעברה אליך התלהבותי מהעיר כי, כל הזמן הייתה לי הרגשה שהתמונות לא מצליחות להעביר את מה שהעיניים רואות.
אז בוא שוב איתי.
kanilia את הרגתתתתתתתת אותי עם המערכון התיבול

. עוד לא דיברתי על שעועית חומה ומבושלת שמצטרפת לכל מנה עיקרית כמעט.

בעניין האוכל האנגלי, הגרמני והאוסטרי, התשובה לכל אלה היא מילה אחת והיא איטליה.
אחר כך צרפת.בטי זה מקום שהוא בגדר חובה בעיניי לביקור. כל כך אנגלי, ורציני לגבי ההקפדה על המסורת האנגלית לגבי טקס התה וכשתגיעי לשם אשמח לשמוע על כך.
אלונק, דרלינג, הפתקים מהרופא יישארו בשנה הקודמת, מבטיחה לפתות אותך בתפוח, עם הרבה דבש , תשארי . אהבה והתחלות חדשות מובטחות.
על האש
היי רבקה, גם את יורק שלך איכשהו פספסתי, או שלא סיפרת. יש לנו המון תמונות מיורק, אבל צריך להתקדם בסיפור ואני מקווה שהמבט כן הצליח לעבור ולדבר אליך. תודה שצטרפת אליי.
זויה, היי , תודה רבה .גם לך היה טיול אנגלי והבנתי לפי מה שהספקתי לקרוא אצלך שאהבת את השילוב של העיר ומחוץ לעיר. זה נכון להגיד "משתפות פעולה" , נקווה שזה גם ישאר ככה.
מיקוש, יורק היא לחלוטין עיר לבבך. אבל האנגליה הזאת
, היא כזאת שאפשר לעשות אליה אין סוף טיולים, ואת תגיעי ליורק, באחד השילובים עם הצפון, זה בטוח, וודאי. ובטוח תתכנני ותוציא לפועל טיול שווה עם משחק חדש שתפנטטי (מהמילה פטנט
)עכשיו תגידי מה עשיתי לך? קודם שירי אירוזווזיון ועכשיו צביקה פיק????? (גם אם הוא נשמע כמו פיק (דיסטריקט) את תרחמי עליי באיזשהו שלב נכון?
ותפנקי אותי ? -
"York, York!"מקסים!!!
וכל זה ביום אחד ביורק....?!
אלופים אתם והבנות האלו, לאכול אותן מרוב מתיקות.
ג'ני דארלינג, את פשוט גורמת לי (ביחד עם ג'מוס ואוסי) להתחיל להעתיק את מחשבותי מאוסטריה לאנגליה.
אני כל-כך נהנית. תמשיכי ואני חוזרת לקרואטיה בינתיים.
שירלי (ואני ממש מתאפקת לא לשים לך עכשיו שיר אירוויזיון
) -
"York, York!"לסכם את הפרק של יורק:
יורק היא עיר נהדרת , היא עתיקה, היא מעניינת, היא קטנה מאוד במונחים של עיר ולכן נוחה מאוד, היא מטופחת , היא מעולה לאוהבי הקניות (טוב שלקחנו 4 מזוודות איתנו
) וגם הדירה שהינו בה מומלצת. -
משהו שרציתי להגיד על הנהיגה ההפוכהבמילה אחת: שטויות.
ובכמה מילים: לאחר כל כך הרבה חששות, חרדות ופחדים, הנהיגה ההפוכה זרמה באופן טבעי שכל הזמן שאלנו את העצמנו, אז איפה הקאץ' ?
אבל זה כמובן בדיעבד, ואף אחד לא ידע , שהנהיגה ההפוכה זה גם כמו הרבה דברים אחרים בחיים היא בראש .
רציתי אם זה מה שעוצר אותכם מלטייל באנגליה, אתם יכולים להסיר את הדאגה הזאת מלבכם. אם אנחנו התגברנו על הפחדים, אתם לבטח תתגברו.
-
"York, York!"שירלינקה
היי ותודה לך ,
זה לא ביום אחד.
טיילנו ביורק יומיים מלאים ועוד קצת ביום ההגעה (ממש טיפה) .
היות ולהתאפק זה לא בריא
בבקשה תצרפי , תשכילי אותי עם מגוון האירווזיני, אולי יהיה לי איזה קליק עם איזה שיר 
.לגבי אוסטריה המהממת , אם זאת ההתבלטות שלך אז אין התלבטות בכלל.
שנה אחת אוסטריה, שנה אחרת אנגליה ...ולכבוד השנה החדשה מאחלת לך הרבה טיולים מהנים

ועכשיו זה הזמן לעינייני חג מקומיים. נתראה בפיק במהרה
-
"York, York!"ג'ני,
אהבתי את התמונות של החומות
והרעיון ללכת עליהם ממש קוסם לי...אהבתי את הסנאים, את מוזיאון הרכבות, את העוגות - בקיצור אוהב את הטיול שלכם

מודה שאחרי החוויה, הלא כל כך נעימה שהייתה לנו באי הבריטי (סקוטלנד) לפני שנה, כאשר במהלך הטיול הופתענו מהקרירות הבריטית לילדים בשילוב האוכל (הלא טעים בלשון המעטה...) ייקח לנו עוד הרבה זמן לחזור לשם, אך אין ספק שהטיול שלך עושה לי חשק... YORK נראית מקסימה

גם אני מחכה לפיק...
רובי
-
"York, York!"ג'נקה,
יורק ממש מקסימה, והבנות שלך ממש מקסימות, ואני נהנית לי פה מכל רגע.
במיוחד מבטי'ס, שזה ה-מקום להתנסות בו ב-HIGH TEA.
הכל נראה טעים ואיכותי.
אגב, החמאה המוקצפת הזאת נקראת CLOTTED CREAM, והיא מרכיב בסיסי והכרחי שמוגש עם התה, הסקונס, החמאה והריבה. (והיא טעימה שאין דברים כאלה!)
בכלל, מי שנוסע לטייל באנגליה, לדעתי ממש מומלץ לשתות איזה AFTERNOON TEA במקום שווה.
מחכה לפגוש אותך (שוב) בפיק,
אוסי
-
"York, York!"הו, ד"ר מרטינס שחורות. אחרי הוורודות והפרחוניות של השנים האחרונות שכנעת אותי - שחור זה השחור החדש.
-
"York, York!"רובי, הייתה לנו התרשמות שמאוד נעים לטייל עם ילדים באזורים בהם טיילנו, יש התחשבות בקטנים, יש התחשבות בילדים במסעדות , אבל שוב בעניין האוכל – לא הכוס התה שלנו
ליזי, דיר, שמחתי להשכיל לגבי ההגדרה של החמאה, ובאמת מרגישה כמו cream
מסכימה לגמרי בקשר לחווית התה, הבנות מוסרות דש חם לשבט שלך

הינה אנחנו כבר נפגשות בפיק, ותודה שאת פה ועוקבת .
אלונק, דר' מרטינס לא סתם שחורות, יש בהם תפר צהוב , וגם שרוכים צהובים וזה משדרג את הנעל ואני אשמח להדגים לך את הזה מקרוב
-
בדרך לפיק דיסטריקט16.8
אנחנו בדרך לפיק , נקודת העצירה שלנו היא מוזיאון המדע Magna .
המבנה נמצא בתוך מפעל תעשייתי שנראה כמו האנגר ענק והגודל די מרשים.
אצלנו חובבים את הז'אנר (של המוזיאונים מסוג זה) . כל המשפחה נהנת במקום, גם אנחנו וגם הבנות.
המוזיאון מחולק לאזורים: צלילים, מים, אש, חשמל, אדמה, the big melt (לא בטוחה לגבי התרגום הנכון) ומגרש משחקים בחוץ.
מעניין, משכיל (בעיקר בגלל שזה באנגלית ולקרוא הסברים בשפה שאתה מסוגל להבין נותן גם ערך מוסף) . והרעיון של המקום הוא בדיוק הרעיון של מוזיאון המדע. ואצלנו נרשמת הצלחה לאולם הצלילים, מים ואש (מדליקים אש במרכז הדבר שממגנט אותנו) .
גם פה השתמשנו בקופונים של 2 במחיר 1, שהביא לחסכון של 11 פאונד.
אחרי ביקור במקום , עוצרים לצהרים ברשת Giraffe , אבל מה, המקום הזה נמצא בקניון ענק עם אין סוף חנויות ומבחר ובמקום לעצור רק לצהרים, ולא אנחנו לא באנו לקניות, ומה פתאום לבזבז זמן חו"ל על קניות, וצריך להמשיך ליעדינו הבא, וכל משפטי השכנועים עצמיים האלה אנחנו אומרים בכל רם ו"קצת" שוכחים שבאנו לפה רק לצהרים .
-
הדירה ב Peak Districtמגיעים לדירה לקראת הערב. הדירה שייכת לבית מלון Yorkshire Bridge Inn. זה מלון, וגם מסעדה/ פאב מדליקה ומעוצבת כמיטב הפאבים האנגליים, והיא תהפוך למסעדת הבית שלנו .
למלון גם 3 דירות במבנה דירות שמול המלון. המלון ממוקם צמוד לסכר Ladybower והאזור כולו יפיופיה .
ג'ון ,השרמנטי, מקבל אותנו בקבלה של בית המלון ומלווה אותנו לדירה שממול. ואפילו עוזר לנו עם המזוודות (מביא ותן לדירה). למבנה הדירות Ladybower שער חשמלי וקוד כניסה לבנין. מאוד אנגלי, מאוד אצילי, ומסודר.
אנחנו הזמנו דירה מסוג Bridge park. ואם צריך להגיד מהו הרגע שהרגשתי חיבור
לאנגליה, ונפלתי בקסמיה, אז זה הרגע.
הקליק עם הדירה היה מיידי
זה הקישור לאתר של הדירות עם מבחר של 3 הדירות השונות .
וזאת הדירה שאנחנו בחרנו. לדעתי התמונות לא מעבירות כמה היא מרווחת.
לה סלון ומטבח גדולים, 2 חדרי שינה, אמבטיה, מקלחון להורים, מסדרון, ומקום ישיבה בחוץ . ממתינה לנו סלסלה של welcome pack שכוללת שוקולדים מייצור מקומי (מפעל שנמצא די קרוב לדירה, bakewell pudding, עוגיות שונות, לחם מקומי, וגלידה מחווה אזורית .
במבנה יש דירות בהן גרים אנשים , המלון משכיר משם 2 דירות שמתאימים ל 4 אנשים, ודירה אחת שמתאימה ל 6 אנשים (bridge suite)
הדירה Bridge Park (שלנו), הייתה בחירה מאוד מאוד מוצלחת, הדירה מאובזרת , מפנקת ועונה על מה שחנו אוהבים .
עלות 1,225 £ ל 10 לילות.
קחו בחשבון, שבדירה שבחרנו 2 החדרים עם מיטות זוגיות. לנו זה מאוד מתאים , כי הבנות אוהבות לישון ביחד, למי שזה לא מתאים נא לקחת לתשומת ליבככם ובמיוחד לשים לב לדירה שמתאימה ל 6 איש בקישור שצירפתי.
היום היה בתוכנית גם מסלול הליכה , אבל כולם כל כך מתלהבים מהדירה , ורוצים להשאיר בה ולהנות ממנה קצת, אז במקום מסלול טבע , הולכים למסלול סופר
, מצטיידים במצרכים וחוזרים להעביר את הערב בבית. -
בדרך לפיק דיסטריקטרבקה, אני מאוד מתחברת למה שכתבת. הייתי ביורק לפני כל כך הרבה שנים, כך שאני בקושי זוכרת מקומות, אבל זוכרת מאוד את ההרגשה, שאני מאוהבת בעיר ושהבטחתי לחזור... המקום היחיד שאני זוכרת בבירור הוא גדת הנהר האלכסונית, שגם ג'ן צילמה אותה. שרועים באלכסון ומבטיחים לחזור

-
בדרך לפיק דיסטריקטשכחתי לציין גם את אולם האוויר במגנה.
ובכלל יש באתר האינטרנט שלהם סרטונים להתרשמות לגבי המצגים. לדוגמה
נדמה לי שיש סרטונים על כל האולמות
-
מסלול Dovedale stepping stones ו Ashbourne Show17.8
אתמול כשנסענו מיורק לדירה בפיק, הוקסמנו מהדרך שמובילה משפילד לבמפורד. הדרך כל כך יפה, ירוקה, ופסטורלית שזה מרחיב את הנפש , בזכות הנופים גם מהנסיעה הופכת לנעימה יותר ומאפשרת לטעום כמה הטבע של האזור כולו יפייפה.
אציין שבמקום כל מה שעשינו היום , הינו צריכים להיות במשחק כדורגל של ליברפול (שאליה נגיע בהמשך והיא גם תהיה ההפתעה של הטיול שלנו) באצטדיון אנפילד, דבר שמכל מיני סיבות לא יצא לפועל. למי שירצה הרחבה בעניין אשמח לפרט.
על הדרך השכלתי בנושא הזמנת כרטיסים ל משחקי הכדורגל , לוחות זמנים, שידורי טלויזיה, והזמנות ישירות במועדון. כחלק מתהליך הלמידה הזה נחשפתי לאתר של אוהדי ליברפול בישראל, ששם מעבר לאנשים ששמחים מאוד לעזור, יש גם מידע ששווה פז למי שרוצה לרכוש את הכרטיסים ולדעת איך לעשות את זה נכון. (וזה אגב תקף לגבי כל קבוצה שמכבדת את עצמה, ולה אתר של אוהדים ישראלים)
מתחילים את היום במסלול הליכה שהו פשוט מקסים , ובו מתוודעים לטבע האנגלי היפה והמרגיע : Dovedale Stepping Stones
-
בדרך לפיק דיסטריקטג'ן
תמיד כיף לטייל אתך, גם הפעם. ולראות את הבנות המקסימות שלא רק משתפות פעולה אלא מאד נהנות מכל הדברים היפים והטובים שאתם חווים איתן - תענוג.
אפשר היה לחשוב שאחרי יורק אי אפשר לעלות יותר אבל הנה, אתם כבר בפיק ואני בטוחה שמחכים לנו עוד לא מעט "פיקים" ...
שאפו על הדירה המצוינת שארגנת לכם ושאפו גם לאיש שלך האוחז במצלמה וכתמיד, אני אוהבת את תמונותיו.
יעל