ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

Come fly with us לאנגליה: ל York ו Peak District

פורום טיולי משפחות
    42
    235
    73164
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • jenn
      jenn נערך לאחרונה על ידי

יום אחרון: מסלול נדיר, Ramshaw Rocks ו Bakewell

25.8

היום חווינו השיא הרביעי  של הטיול, והוא המסלול הזה שנקרא Lud's Church 

(זה קישור למסלול המלאה שאותו חילקנו ל 2 חלקים) , כאן הקישור למסלול של לוד צ'ורץ

זהו מסלול נדיר ביופיו ואין לפספס אותו, או במילים אחרות אני ממליצה בחום לכלול אותו בטיול לכל מי שנוסע לאזור .

פשוט מרהיב, טבע במיטבו ומיוחד במינו.

פה אני אפרט לגבי הוראות הגעה כי זה טיפונת מורכב אך אם פועלים לפי הכתוב מגיעים בקלות (ותודה לדיווח און ליין שקיבלתי מאנגליה ממשפחה שמטיילת שם שאמרו שמצאו בקלול לפי ההסבר) 

המסלול הכולל הוא מאוד ארוך,  הוא מתחיל ב Lud's Church ומסתיים ב Ramsaw Rocks . אנחנו חילקנו אותו לשניים כדי שיהיה בר ביצוע עבורנו . אחרי שסיימנו את החלק הראשון , נסענו ברכב לסלעים והמשכנו את חלקו.

הוראות הגעה ל Lud's Church : ל GPS  יש להכניס עיירה Gradbach

אם מסיבה כלשהו הגי' פי אס לא יזהה את העיירה (כמו הגי פי אסית האנגלית המוגבלת שלנו ומזל שהיה לנו את הIGO שלנו, תכניסו את העיירה  Allgreave ומשם יהיה שילוט ל Gradbach

הדרך צרה, והכיוון שלכם הוא YHA-Youth Hostel , ושם גם תחנו את הרכב

מול בית הקפה של YHA יש שביל שהולכים בו ומזהים שער מעץ שאותו צריך לדחוף ויש עליו שלט שבקושי רואים Lud's Church

שתדעו מה לחפש אז אתם צריכים לחצות את נחל DANE , הנחל יהיה בצד ימין שלכם, ואתם צריכים לחצות אותו בגשר עץ. או שתלכו בשדות עד שתראו אבן שהוא מדרגה ותראו את הגשר בצד ימין או שממש בהתחלה מיד אחרי שער עץ תזהו חיבור של אבנים שנראה שבן אדם בקושי מצליח לעבור שם, תעברו אותו ותלכו לאורך הנחל ותחצו את גשר כשתראו אותו.

מיד כשחוצים את הגשר יש עץ ענק מימדים ושלטים עם הכיוון של Lud's Church  מכאן תלכו רק לפי השלטים. אם תלכו לפי ההסבר הזה אתם תמצאו. 

P8253815.JPGP8253823.JPGP8253822.JPGP8253809.JPGP8253805.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jenn
        jenn נערך לאחרונה על ידי

הלכנו בתוך היער בדרך, שהיא בעליה , אכלנו אין סוף פטל ואוכמניות ואז כשעלינו  למעלה הרגשנו שאנחנו נמצאים בקצה של שום מקום ובגלל שהינו ערניים וידענו מה אנחנו מחפשים, ראינו פתח בין סלעים ונכנסנו פנימה.

האגדה מספרת שקבוצת Lollards   שהיו מתגוררים באנגליה של ימי הביניים , ואלה נחשבו לכופרים היו מסתתרים שם ולאף אחד לא היה סיכוי למצוא אותם. מה הפלא? בלי מפה, ומבלי הוראות איך אפשר באמת למצוא את המקום הזה.  

מדובר בנקיק טבעי, באורך כ  100 מטר אורך, ומעל 20 מטר גובה במקומות הגבוהים שלו. באור היום, ולנו היה מזג אוויר חלומי עם קרני שמש שנכנסו בין הסלעים וזה היה מראה עוצר נשימה. הסלעים עצמם מלאים בטחבים לחים (ירוקת) , מים מטפטפים מלמעלה מהצמחים (שרכים נראה לי קוראים להם) ואנחנו מקבלים הרגשה כאילו ונמצאים בסרט סר הטבעות. ההרגשה כמעט מיסטית כי לפני  שנייה הלכנו על פני האדמה והעצים היו בגובה שלנו ופתאום אנחנו נמצאים למטה כשהעצים הם בעצם מעלינו.  

בגלל שידענו שיש במקום בוץ בגלל טיפטופים מים , הבנות  נעלי גשם אפילו והיה מזג אוויר יפה  ואמרו שזה כמו מסלול מגפי גשם בבוץ , דבר שלכשעצמו גורם אצלנו  להרבה התלהבות.

בתוך הנקיק היה גם גזע עץ שבו היו נועצות מטבעות של כסף, ממש מדליק. אז מכירים את המנהג שצריך לזרוק למים מטבע כדי לחזור למקום שוב? אז למדנו שאפשר גם להכניס את המטבע לתוך העץ 

אני מחדדת התמונות בשום אופן, אבל בשום אופן לא מעבירות את היופי של המקום. אתם צריכים להיות שם כדי להנות בעצמכם.

P8253846.JPGP8253824.JPGP8253844.JPGP8253830.JPGP8253837.JPG
        • jenn
          jenn נערך לאחרונה על ידי

P8253849.JPGP8253873.JPGP8253858.JPGאפשר לראות את הגובה ביחס לשושהP8253875.JPG
          • jenn
            jenn נערך לאחרונה על ידי

P8253877.JPGP8253894.JPGP8253893.JPGP8253891.JPG
            • אלון ח.
              אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

וואוו, אלו הטיולים  שאני אוהב. ממש נדיר!!!!
              אני מנסה כבר חצי שעה לחפש את המקום באמצעות "סטריט ויוו" של גוגל וזה נראה חור אמיתי. הקטע האחרון לכיוון YHA GARDBACH כלל לא מסומן בסטריט.
              אבל אם ההסבר שלך אין מצב שלא נמצא.
              הבנתי שהכניסה אל המקום היא על כביש A53 בין LEEK לבוקסטון.

נפלא הטיול הזה!!!

• jenn
                jenn נערך לאחרונה על ידי

חוזרים בחזרה, יורדים עד לנחל, הבנות נכנסות עם המגפיים למים כדי לשטוף את הבוץ ,

חוזרים לרכב , (הלכנו המון כי את הרכב לא הנחננו כפי שהסברתי אלא רחוק יותר, אבל היה כייף אדיר ואף אחד לא התלונן אלא להפך לא רצו שיגמר ) ונוסעים ל Ramsaw Rock או the roaches .

כשנוסעים בכביש A53 רואים את הסלעים מהכביש. נכנסים באחד הכבישים הצדדים הצרים ומחנים את הרכב, איפה ששאר המכוניות מחנות. ועולים לסלעים.

בדרך עוצרים לגלידה בחווה Blaze Farm

הסלעים מרהיבים, אנחנו מטפסים ורואים את הנוף היפה שנשקף , יש מלא שיחים של אוכמניות, ולכן אנחנו מתיישבים בין השיחים ופשוט זוללים עד שלא מרוקנים שיח מפירותיו וממשיכים לשיח הבא. תענוג.

החווה עם הגלידהועוד פעם הסלע מהסרטP8253935.JPGככה ניראים כשאוכלים אוכמניותמוקדש לליזי, למיסטר דרסי וזה הסלע של גאוה ודעה קדומה
                • jenn
                  jenn נערך לאחרונה על ידי

P8254054.JPGP8254058.JPGP8254034.JPGP8254046.JPGגם פה יש מגן דוד
                  • jenn
                    jenn נערך לאחרונה על ידי

אבן לחיים-אצבע משולמשתP8253973.JPGP8254073.JPGP8254080.JPGP8253961.JPG
                    • jenn
                      jenn נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

ממשיכים ל Bakewell

אז אם עיירות בפיק, זאת העיירה. היא  מקסימה, אפילו אפשר לומר תוססת במונחים המקומיים. כמובן שמתחילים את השיטוט מהביקור בחנות המפורסמת שמוכרת את הבאקוול פודינג הידוע.

האם העוגה טעימה? לא. היא מתוקה לטעמי ומלאה בשמן, אבל אנחנו לא צריכים לאהוב אותה הרי, זאת העוגה של האזור, ואנחנו פה בשביל להיתנסות בדברים המקומים. אז מתנסים.

בכלל החנות מתוקה מאוד, יש בה כל מיני שטויות שעושה חשק לקנות אותם, וכל התיירים שבאים לבקר בעיירה מתרכזים בחנות הזו.

אנחנו מטיילים ברחובות שמאחורי החנות, הכל מתוק ונקי וממשיכים לנחל העובר בעיירה , שם יש ריכוז גדול מאוד של ברווזים , ברבורים ושאר הרעבים דבר שאיפשר לנו להיות במקום עד שנסתיימו כל המאגרים של מזון האכלה.

את הצהרים המאוחרות אנחנו אוכלים במסעדה איטלקית טעימה felicini.

בילינו יום נפלא היום , לא מפסיקים להיזכר במסלול מהבוקר  (לוד צ'ורץ)  וגם עד עכשיו נזכרים בו בהתפעלות  ,נוסעים בדרך ומרגישים בצער שהינה טיולנו מסתיים.

מחר הטיסה שלנו בצהרים ממנצ'סטר. 

P8254101.JPGP8254099.JPGP8254100.JPGP8254106.JPGP8254111.JPG
                      • jenn
                        jenn נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell
                        P8254115.JPGP8254117.JPGP8254127.JPGP8254121.JPGP8254128.JPG
                        • jenn
                          jenn נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell
                          P8254139.JPGP8254132.JPGP8254134.JPGP8254136.JPG
                          • מיקהמיקה
                            מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

רואים בתמונות את השמחה וההתלהבות של הבנות....surprise

גם אני נהנית איתכם בטירוף.....

איזו טלפתיה יש לי איתך: בדיוק אתמול נתקלתי במקרה בהפנייה לlude church וזה נראה לי מאד מעניין והנה את מגיעה עם המסלול האחרון וזה בדיוק זה.....

יש לי עוד מיליון שאלות לשאול אותך, לשאול עכשיו או לחכות  אחרי הטיסה שלכם הבייתה?

נ.ב  הזמנתי בבוקינג כבר מלון בליברפול, לא יכולתי להתאפק.....

• אלון ח.
                              אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

האמת שגם לי יש מלא שאלות ואני לא יכול להתאפק ולכן...
                              יש מס' אתרי חובה (לפחות לפי אתרי האינטרנט של האיזור) שלא ביקרתם בהם וחשוב לי לדעת מה הסיבות לכך האם מקוצר זמן או מסיבה אחרת. למשל:
                              המערות באיזור הלינה שלכם בעמק הופ - BLUE JHON CAVERN, PEAK CAVERN, ועוד.
                              אתר קלטי קדום - MOM TOR נראה שיש שם מסלול טיול יפיפה בגבהות המשקיפות על עמק הופ.
                              המערה בבוקסטון - POOL'S CAVERN.
                              גבהות אברהם - HEIGHTS OF ABRAHAM
                              העיירה מטלוק.
                              קניון חוצות בעיירה ROWSLEY
                              טירת CHATSWARTH
                              עיירת  השוק וחנות הגבינות המפורסמת ב HARTINGTON
                              ומסלול טיול בקינדר סקאוט גם ליד עמק הופ.

וגם שאלה לגבי סופרמרקטים באיזור. מה העדפתם? מוריסון, ASDA , טסקו או אולי אחרים?

תודה, אלון.

• שירלי 4
                                שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

ואני בינתיים לא שואלת כלום, רק מבינה יותר ויותר כמה שהטיול ליעד הזה מתקרב והולך....

ג'ני'לה, הטיול שלכם מדהים ביופיו, בדיוק כמו שאני אוהבת - עם טבע, ועיירות, וטעמים, וביטלס .

עונג צרוף!

שירלי surprise

• מיקהמיקה
                                  מיקהמיקה נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

טוב, אז מכיוון שאלון כבר החל לשאול (ושאל חלק מהשאלות שעניינו אותי) אני אשאל את שאלת השאלות שמטרידה אותי בשלב זה של התכנון - היכן להתמקם?

אני רוצה עיירה שיש בה מאפייה-סופר- בית קפה, מצאתי כמה בתים חמודים בכמה עיירות ורציתי את המלצתך היכן כדאי לבחור - בהתחשב ב'חמידותה' של העיירה והנוחות של דרכי ההגעה אליה.

אני מתלבטת בין tideswell,ו- baslow או שאולי יש עיירות יותר מוצלחות? בבייקוול לא מצאתי בשלב זה בית שעונה על כל דרישותי....

• coeavi
                                    coeavi נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

Next time try the treacle pudding, yummie

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg
                                    • jenn
                                      jenn נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

אלון אני עונה לך לפי הסדר

לגבי הלוד צ'רץ , אתה צודק, לגבי הדרך A53 , אנחנו הגענו דרך אלגריב ומשם לפי איך שהסברתי. באופן עקרוני, המטרה היא להגיע להוסטל YHA ומשם לפי איך מה שרשמתי

לגבי המערות:

עשיתי דוקטורט בנושא, . זה מאוד מבלבל לבחור לאיזה מערה ללכת יש תגובות מאוד חלוקות בכל מיני אתרים אנגליים לגבי המערות השונות. המסקנה שהגעתי אליה  המערה  מעניינת באזור אם כבר זה

Blue Jhon היות  היא יחודית לפיק דיסטריקס , בזכות האבן הכחולה היקרה

כל השאר הן מערות לא מלהיבות, שלא הצליחו לגרום לקליק בתכנון

ג'מוס ביקור מערת פול והתאכזב. בסופו של דרך לא הלכנו גם כי חשבנו שחבל לבזבז זמן על מערה, אך מצד שני זה גם כי לא היה לנו מספיק ימים פנויים. 

אם מסתדר לך לכלול אחת  מבחינת הלו"ז, תזכור להקפיד מאוד מבחינת הזמנים. כי בבלו ג'ון למשל הכניסה האחרונה היא ב 15:45/16.

לגבי HEIGHTS OF ABRAHAM

כבר בתכנון היה ברור שצריך לוותר על משהו. הרגשתי שרכבל ואנגליה זה לא בדיוק החיבור האידיאלי. גם בגלל שלאחר כל הרכבלים של אוסטריה ושוויץ  היה נראה שרכבל האנגלי לא יספק את הסחורה. אפילו והיה נראה שהמערה ומסלול שיש למעלה הוא אמור להיות נחמד, מאוד התלבטתי . ומה שעזר להחליט זה, שקיבלנו דיווח און ליין ממטיילת באנגליה, שמסרה לאוסי, כי המקום יקר מעבר לפרופורציות ולא מציע שוב דבר מלהיב ואפשר לוותר בלב שלם. היות וגם ככה היה לנו גדוש, ויתרנו ללא בעיה.

טירת CHATSWARTH בוודאי שביקרנו. כנראה שפיספסת את זה בסיפור. ראה החל מתגובה  מספר  154

סיפרתי וגם ציפרתי תמונות. מקום מעניין ויפה מאוד מומלץ . שים לב לחנות של המוצרים המקומיים

המסלולים שציינת  MOM TOR, חשבתי לכלול אותו אך בסוף ויתרתי היות והנוף דומה חששתי מ "מחזור נוף" 

בעיירה מטלוק גם הינו, היא נחמדה, אבל באקוול יותר.

חשבתי לבקר  בחנות הגבינות, אנחנו חובבי הז'אנר, לא הספקנו להגיע. וגם כי כל  הזמן רכשנו אין סוף גבינות שונות בטעמים שונים היה לנו חבל להגיע במיוחד לחנות . אם כי אם מסתדר לכם זה יכול להיות מאוד נחמד.

מסלול טיול בקינדר סקאוט – הקטע של המסלול זה המפל. המסלול מוגדר כקשה, בדקתי את המסלול לעומק. זוכרת שקראתי שוא הוגדר כקשה. ונדמה לי שיש שם גם עניין של טיפוס סלעים. להרכב שלנו זה לא התאים

יצא שאת הקניות שלנו עשינו ב רשת Sainsburys 
                                      היה מבחר גדול, אבל זה היה גם תלוי בגודל של הסופר

מיק מיק, את בחורה רצינית ואיי לייק איט. איזה כייף שאת כבר צלצלת לתכנון. וזה שאיתרת את לוד צ'ורץ אכן טלפתיה , גם לי כבר בתכנון הייתה תחושה לגביו ומציאות עלתה על כל תכנון. 

בקשר לעיירות שציינת, שתיהן בסדר, אבל חסר לי גם קצת מידע, קירבה לכביש ועוד , כדי להגיד , בכל מקרה כל העיירות הן פחות או יותר זהות, ככה שאם יש לך הגדרות ברורות מה חשוב שיהיה לך בסביבה זה מה שצריך להכריע. 

בכל זאת משהו על TIDESWELL , בה יש בית קפה שמגיש ארוחת פנקייקים בכל שבת.  אנחנו לא הספקנו 

נפתחים  10 בבוקר

כתובת של הבית קפה:

Queen Street
                                      Tideswell
                                      Derbyshire
                                      SK17 8PF

שירלינקה,זה מקסמים מה שאמרת. וכייף לשמוע. אם כי לטעמי היה מאוד מעט ביטלס בטיול הזה. היה אפשר להרחיב עוד ועוד.

Coeavi,  I'llwink

• ליליה נ.
                                        ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

ג'ני - איזה יופי שיש המשך, הכל נראה נפלא, ילדות מקסימות!

• osi30
                                          osi30 נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

ג'נקה,

הרגת אותי סופית עם התמונות מלודס צ'רץ'!!!

אני כל כך מתבאסת שלא עשינו אותו בגלל החשש מהקושי, אבל בדיעבד אני רואה שהוא שווה את המאמץ ויותר, מה עוד שגם ככה יצא לנו לפחות שני מסלולים מפרכים למדי.

התמונות מדהימות ורואים את היופי של המקום לגמרי!

טוב, בפעם הבאה זה בטוח ייכנס לתכנית.

הבנות משגעות וכל כך כיף לראות את ההנאה שלהם מהמסלול - זה בכלל לא מובן מאליו!

מיקמיק, שתי העיירות שציינת ממוקמות מצוין - אם אין לך עדיפות לאחד הבתים, אז BASLOW קצת יותר קרובה לכמה צירים, אבל זה ממש בקטנה.

אלון - מסכימה עם כל מה שג'ני כתבה לך במענה לשאלותיך. ועם ילדים גדולים - ממש אין לך מה לחפש בהייטס אוף אברהם.

בקשר ל-MONSAL TRAIL.

יש אליו כמה כניסות לאורך הדרך, בד"כ מדובר בכניסה מסודרת עם חניון (בתשלום, כמובן...).

אחת הכניסות המומלצות ולשם גם אנחנו הגענו היא ב-HASSOP, שם יש בית קפה מעולה, חנות כפרית מעלפת ומרכז השכרת אופניים.

כל אלו נסגרים ב-17:00 בדיוק, והחניון נסגר ב-18:00 כך שצריך לתזמן את משך הטיול בהתאם. בעיקרון הולכים כמה שרוצים וחוזרים ברגל/באופניים- נקודת העצירה הפופולארית היא ה-MONSAL HEAD, שזה מן אקוואדוקט אבן מרשים בלב העמק.

אין לי ספק שאפשר גם להגיע בתחבורה ציבורית לכמה מהכניסות, אבל לא התעמקנו באפשרות הזו כי כאמור היינו עם רכב.

ג'ני, גם ליבי נחמץ איתך עם התחושה של סוף הטיול.

תכננת טיול לתפארת בכל המובנים, ואני בטוחה שיהיו כאן הרבה שיעשו COPY/PASTE...

תודה על הקדשת הסלע (למרות שעד עכשיו אני לא סגורה על זה שזה הסלע הנכון blush)

וכמובן תודה על סיכום טיול אדיר, שכל כך ראוי לאנגליה המהממת!

אוסי

• ziki6
                                            ziki6 נערך לאחרונה על ידי

טיול שמסתיים ב Bakewell

איזה טיול מקסים, תודה על השיתוף. האם האזור מתאים גם לטיול בסוף נובמבר תחילת דצמבר? 

האם עדיף סקוטלנד??.

דיברתי עם אדם שגר במנצסטר וטען שאין שום בעיה לטייל גם בסקוטלנד וגם בפיק דיסקריט. מישהו יכול לעזור???

• 1
                                            • 2
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 11 / 12
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון