למה כן נסענו לבולגריה
-
למה כן נסענו לבולגריהוקצת תמונות מבנסקו העתיקה, המשוחזרת והכל כך יפה!!!
בחלק המשוחזר מצאנו כנסיה יפהפיה, שהיתה מוקפת בגינת פרחים מרהיבה.
-
למה כן נסענו לבולגריהאנחנו נפרדים מהמלון שלנו ונוסעים למנזר רילה עליו שמענו כל כך הרבה.
המנזר מרשים מאוד ועמוס בתיירים מכל העולם - כולל אוטובוס של תיירים מישראל.
המקום מיוחד מאוד, מלא ציורי קיר ענקיים וציורי תקרה מרשימים מאוד.
-
למה כן נסענו לבולגריהבמנזר אנחנו אוכלים יקיצות ובניצות נפלאות, אבל גולת הכותרת היא דווקא העצירה לריענון קטן ליד שיחי הפטלים
-
למה כן נסענו לבולגריהבהמשך היום אנחנו מתוכננים להגיע לאגמי בנדריצה. גם מסלול זה באדיבותה של רותם
.אנחנו מגיעים לעיירה Panichishte ומשם מחפשים את השילוט לכוון הרכבל.
עולים במעלה השביל הצר של הכפר, ועולים ועולים ועולים, עד שמגיעים לרכבל.
הרכבל מתוחזק ברמה גבוהה, ואני נושמת נשימת רווחה.
הבעיה היא, שאנחנו לא בטוחים שהגענו למקום הנכון
. בשום מקום אין שילוט עם שם המקום, והמקומיים מתקשים להבין אותנו.אנחנו יורדים מהרכבל ומיד נהנים מנוף מקסים של הרים מכוסי שלג, אגם ומרבדים של פרחים. אז מה זה חשוב אפוא אנחנו?
אנחנו בוחרים את אחד מהשבילים שמסומן כטיול של 4 שעות, וקדימה לדרך.
ובאמת, לא חשוב איך קוראים למקום, והאם הגענו או לא למקום הנכון. מהכפר Panichishte יוצא רכבל לטיול מקסים בהרים. זה בטוח!
-
למה כן נסענו לבולגריהעם ערב אנחנו מגיעים למלון שלנו בבורובץ'
.ואני לא יכולה שלא לחייך עם העלאת השם בורובץ'. גם בגלל טיול הסוסים של אלונה - שיזכר לעד, וגם כי המקום הוא פשוט אוסף נפלא של טבע, אוכל, אטרקציות, בולגרים מקסימים ומלונות נהדרים!
אז הנה הגענו לבורובץ' ואוטוטו הטיול שלנו נגמר
.בבורובץ' בחרנו ב CHALET, שהיא מעין בקתה המקושרת למלון מבחינת כל ה FACILITIES, אבל הדירה היא חיצונית. מעין צימר ששיך למלון.
הביקתה שלנו ב ALPINE HOTEL עשויה כולה מעץ ויש בתוכה סאונה פרטית קטנה.
במלון עצמו יש סאונה ג'קוז'י ושרותי מסאג', אבל אנחנו הולכים לאכול!
אנחנו מתישבים במרכז באחת המסעדות, והמלצר שלנו פונה אלינו ב"ערב טוב" בעברית! הוא ממשיך באנגלית ומודיע לנו שהוא יודע שהישראלים אוהבים לקבל את האוכל קצת יותר מהר מהבולגרים, ושלא נדאג בקשר לכך.
הוא ממשיך ומספר על חבר טוב שלו שעלה לארץ ומדי פעם משחיל כמה מילים בעברית.
-
למה כן נסענו לבולגריהאת היום הבא בבורובץ' אנחנו מתחילים במשחק בדמינגטון. במשטח הדשא שליד הרכבלים יש אפשרות לשכור מגרש לכדור עף, כדור יד, בדמינגטון וגם טניס.
לאחר המשחק אנחנו מחליטים לנוח עם משקה ביד ונוף בעיניים. במלון RILA מגישים קוקטליים צבעוניים: עם ובלי אלכוהול, והנוף משם להרים שווה!
-
למה כן נסענו לבולגריהוקצת תמונות מבורובץ' הקייצית והיפה
-
למה כן נסענו לבולגריהאנחנו ממשיכים את היום עם טיול סוסים להרים (ההזמנה מתבצעת במרכז התיירות שליד מלון רילה), ואת הקינוח אנחנו עושים על העצים: פארק חבלים מאתגר אשר יש בו מסלול לצעירים, לבוגרים ומסלול מיוחד לבוגרים מנוסים המחפשים אתגר.
לסיום, בירה נהדרת וארוחה בולגרית כמעט אחרונה
.עכשיו זה כבר לגמרי ברור, הפרידה תהיה קשה....
אנחנו לגמרי מאוהבים...
-
למה כן נסענו לבולגריהמיכל,
איזה כיף לקרוא את התיאורים הנלהבים שלך!

אני רואה ששמרת את הדובדבנים לסוף הטיול, וסיימתם בימים האחרונים עם המיטב של בולגריה (כמובן במחיר ההתחלקות עם תיירים נוספים מתלהבים...)
מסלולי ההליכה נראים נפלא - באמת טבע נהדר, וכיף שיש לכם ילדים "טיילים" כאלה.
יש לי תחושה שמתישהו תשובו עוד לטייל במחוזות האהובים, שנכנסו לכם ככה ללב.

תודה,
אוסי
-
למה כן נסענו לבולגריהמיכלי,
איזה טיול של טבע היה לכם!!
נהדר שהילדים התלהבו גם הם ולא חייבים טיול שבבסיס הוא יותר אטרקציות.
והאוכל... סוף!
אורנה
-
למה כן נסענו לבולגריהאהבתי,טיול מדהים
למה כן נסענו לבולגריהאורנה, אוסי וגיל, תודה, היה באמת טיול קסום, עם טבע מדהים ואוכל נפלא.
ואנחנו אכן מדברים על שיבה לבורובץ', אולי בחורף של השנה הבאה

את הפלא הזה צריך לראות גם בחורף!
וזו ד.א. הפעם הראשונה והמקום הראשון שאנחנו חושבים לחזור אליו, לא תאורטית (כי בתאוריה אנחנו מתכננים לחזור לעוד המון מקומות...) אלא ממש מעשית.
הלוואי ויתגשם לנו!
את הטיול ד.א. סיימנו בסופיה.
היום האחרון הוקדש לביקור בעיר ובקניון הגדול מאוד שלה.
ביקרנו בבית הכנסת אשר היה בשיפוץ, ביקרנו בכנסייה העתיקה והמפורסמת וקינחנו בביקור בקניון המאוד מאוד מרשים - לאוהבי השופינג.
ואם כבר הגעתם לקניון, בקומה העליונה, ליד ה Food Court, יש משחקיה מ-ד-ה-י-מ-ה!!! עם אגף שלם המוקדש לבאולינג (ובצמוד אליו פאב ממש נחמד).
-
למה כן נסענו לבולגריהורק עוד כמה תמונות אחרונות מבית הכנסת שבסופיה, שהיה מרשים מאוד!
זהו, זו היתה בולגריה שלנו.
אני מודה מכל הלב לכל שוחרי בולגריה בפורום, שפיתו אותי, הלהיבו אותי, סינוורו אותי והיו איתי לאורך כל הדרך: גם בתכנון וגם בשיחזור הסיפור.
תם אך לא נשלם!
-
למה כן נסענו לבולגריהמקסים!!!!!!
כבר כמה שנים חבר'ה שמכירים נוסעים לחופשת סקי לבנסקו.
מספרים שגם למי שלא מעוניין בסקי יש מה לעשות בעיירה,בכל מקרה אוכל טוב ומלונות/פנסיונים מפנקים מאוד...והמחיר...
אמה
-
למה כן נסענו לבולגריהמיכלי המון המון תודה. עשיתם טיול נהדר, היה לי כל כך כיף לטייל איתך בארץ אהובה. לגבי בורובץ בחורף הבא, יש לי כמה רעיונות, ברגע שיבשילו אשמח לעניין אותך.
-
למה כן נסענו לבולגריהתודה אלונה יקרה,
היית חלק בלתי נפרד מהטיול, והטעם הטוב שנשאר לנו, זה בדיוק מה שניסית כל הזמן להסביר ולתאר לנו.
החורף של השנה הבאה הוא הזמן בו אנחנו מתכננים לחגוג בר מצווה לבחור הצעיר בחבורה, והוא מאוד רוצה טיול שלג, אז כמובן שבורובץ' עלתה על המפה, וכן, אשמח מאוד לרעיונות והצעות.
אני חייבת לציין שבניגוד למקומות אחרים שאתה מאוד נהנה מהטיול בהם, אך לאחר מספר שבועות אתה "מאפסן" אותם בזכרון, בולגריה חודרת ללב ומשאירה חלק אחד של הלב- רק בעבורה. זו באמת מדינה נהדרת!