מונציה למרמולדה
-
שלום,
אנחנו נגיע באפריל לצפון איטליה וחלק מהמסלול עובר בין ונציה לדולמיטים, האם יש מסלול או יעדים מומלצים בנתיב זה? (בהמשך נגיע לקורטינה ולבולצאנו, אבל אני רוצה לדעת מונציה צפונה איך לתכנן,)
תודה,
עדי.
-
מונציה למרמולדהאני תכננתי על הקטע הזה. המטרה היתה להגיע מוונציה לקורטינה ומשם מערבה לארבה. אבל היה גשם, ולכן נסענו קודם לגרדה ואחר כך לדולומיטים ואת הקטע הזה פספסנו. אבל יש את מה שאספתי עליו מפה ומשם. קטעים של טיפים, בלוגים והערות בפורום. לא מסודר, לא מסונן, וכנראה שלא ניתן לעשות את כולו ביום אחד.
העיירה Auronzo (מזרחית לקורטינה) למעשה עומדת בעמק על חוף אגם עם מים בצבע טורקיז משגע. בצד שני של האגם ישנו יער על מדרון הר שפסגה יש שלג. ביער הזה יש שבילים מסומנים לטיול. היער עצמו מאוד סבוך, אבל השבילים מובנים וקלים להליכה. אם יש לכם סופ"ש בדולמיטים (בגלל שגם ככה הכל סגור שם) מאוד מומלץ. עיירה מדהימה...
בעיירה pieve di cadore נולד הצייר טיציאן, היום הבית שלו משמש כמוזיאון אבל בעצם אין שם אף עבודה שלו. היצירה היחידה של טיציאן באזור נמצאת בכנסייה של פיאווה, ובהחלט שווה להציץ. כשאנחנו היינו שם הכניסה הייתה חינמית.
בנוסף, כל האזור היה ידוע בתעשיית האופטיקה, ועדיין ניתן לראות קצת מפעלים העוסקים בתחום (למרות שרוב התעשייה עברה למזרח). בשכונה של פיאווה יש מוזיאון משקפיים.
מיקום- בצומת בין כביש ונציה-קורטינה לכביש המוביל לארונזו.בעיירה Cibiana di Cadoreיש ציורי קיר מרשימים ביותר ושווה לטייל שם. מיקום – בהמשך הכביש לקורטינה. סטייה מעטה מהדרך.
קראתי באחד הפורומים שכדאי לבקר בעיירה המקסימה San Vito di Cadore, בדולומיטים. אני מבקש ממי שביקר בעיירה המלצות, והאים כדאי לסטות מעט מהמסלול לביקור במקום.העיירה נמצאת כ 11 ק"מ דרומית ל Cortina d'Ampezzo. בהמשך הכביש המוביל מוונציה לקורטינה.
אם תקפצו לשם אתם גם יכולים לתכנן יום טיול, יש בעיירה רכבל כסאות שעולה למרומי ההר, ושם יש מסלול הליכה לא קשה שבסופו בית קפה מקסים, בקיצור יום כיף.מסלול חצי יומי בדולומיטים לא רחוק מאגם מיז'ורינה. מסלול מתאים לכל המשפחה, למרות שיש עליות קטנות וכמה מדרגות. ממליץ לעשות את המסלול הזה בבוקר צהרים ואז אפשר להמשיך לאגם מיז'ורינה לכמה שעות. את המסלול עשינו עם מקומי, כך שאני מאמין שהרבה תיירים לא שמעו עליו. ההתמצאות בו מאוד פשוטה, יש רק שביל אחד. בסוף יש הפתעה מרהיבה! המסלול לא מעגלי, עושים אותו הלוך חזור. בערך 2.5 שעות כל המסלול, הלוך וחזור, בקצב רגיל. יש להחנות את הרכב בצידי הכביש הראשי ליד הכניסה לשביל, כנראה שתראו שם עוד רכבים. מצורפת מפה מצולמת כדי שתראו את נקודת ההתחלה. השביל הוא מספר 215 במפת סימון שבילים. ממשיכים ברגל עם השביל הזה, בתחילה הולכים ביער, ואחר כך הנוף משתנה, עד שרואים את הבקתה, ממשיכים עם השביל עוד 100 מטר עד האגם המדהים (Sorapis).
איך מגיעים לנקודת התחלה?: על כביש SR48 בין קורטינה (Cortina) לאגם מיז'ורינה (Misurina).רמת הקושי של המסלול: 2 (מתוך 5)
באיזה אופן התבצע מסלול הטיול: ברגל -
מונציה למרמולדהתודה רבה,
אני אבדוק מה מההמלצות נמצא קרוב למסלול שלנו.
עדי
-
מונציה למרמולדהbsayar באיזה עונה טיילתם?
כל פעם אני שואלת את עצמי איך המסלול הזה באפריל. איפה יש שלג, קרח?
לדעתי, באפריל אגם מיסורינה עדיין קפוא. אני טועה?נדמה לי שקראתי זאת כאן בפורום.
-
מונציה למרמולדהבערך בשליש האמצעי של יוני. כל מה שעשינו בפועל זה הקטע מצפון לקורטינה.
זה בערך המסלול שעשינו.
לאחר ארוחת הבקר בצימר נסענו למעבר פורדוי עלינו ברכבל לגובה 2920 מ' וצפינו במרמולדה המושלגת וברכס ההרים לסביבה.ירדנו לכוון ארבה לא מצאנו בה עניין מעבר לסיור חטוף ונסענו לקורטינה ד'אמפצו בירת הדולומיטים.גם היא נמה את שנת הצהריים והקרינה אצילות ודממת צהריים.
המשכנו למסלול 5 הסלעים cinque torri גם כאן עלינו ברכבל והתפעלנו מהסלעים המשוננים המזדקרים אל השמיים,לדאבוננו שכחנו את המצלמה ברכב. עשינו טיול רגלי קליל וויתרנו על המסלול הארוך המוביל אל הבונקרים והתצפיות ששרדו ממלחמת העולם הראשונה.ירדנו ברכבל והמשכנו לאגם מיזורינה המתוייר. הקפנו אותו רגלית, נחנו קלות והמשכנו בדרכנו שם נגלה לעיננו אגם נוסף וחמוד אגם אנטורנו - הפתעה חביבה על הדרך ירדנו,הצטלמנו נהנינו והמשכנו ל-drei zinnen (או באיטלקית: Tre Cime di Lavaredo) דרך העולה בכביש אגרה עלינו ברכב לפסגה ועשינו מסלול נחמד גם אלו 3 מצוקים חדים ומזדקרים אל השחקים. לאחר שסיימנו קינחנו בשוקולטה חמה ועוגה בבקתת המטיילים שבפסגה וירדנו שמחים ומרוצים לעבר לינתנו ללילה שני.אנחנו נוטים לתת פרנסה למתפעלים של בקתות ההרים. כשמסתדר לנו, זה מאד נחמד לשבת על כוס שתיה חמה בנופים הנהדרים האלה.
-
מונציה למרמולדהבכל הטיול היה לנו שלג רק במרומי הרכבל של מעבר פורדוי. הרי המרמלדה היו מושלגים מרחוק כי הרכבל לשם היה סגור עדיין.