Zakopane
-
שלום,
אנו בוחנים אפשרות לצאת לטיול סקי לזאקפונה שבפולין, במהלך חופשת חנוכה כולה, ורצינו לדעת מתי עונת הסקי שם מתחילה, מה הסיכוי שירד שלג במהלך החופשה, והאם תכנון טיול מקיף באותו הזמן יהרוס את החוויה בשל מזג האוויר?
תודה רבה!
-
תשובות חלקיותהאמת היא כי נחשפתי לזאקופנה שבפולין דרך כתבה במסע אחר. כמו כן, משהו בעבודה גם שאל אותי על זה ולפני מספר חודשים גלשתי קצת כדי להבין את מבנה האתר.
בפורום אין מידע כי האתר התחיל להיות משווק בישראל (ישירות על ידי סוכנות כשהי??) או זה רק בארגון עצמי? לא יודע.
אצל הבחור בעבודה מה שקסם לו זה היה המחיר הזול מאד. הוא גולש טוב ורצה לקחת את כל המשפחה וללמד את הילדים. נראה לי רעיון טוב. אני גורס כי ללמוד אפשר יחסית בזול בבולגריה או צ'כיה, מדינות שנחשבות ליותר זולות בכ-300 יורו לשבוע סקי מאתרים גדולים ב-"אירופה מערבית".
הגרסה הפולנית של אתר קטן וזול הוא זאקופנה. אני אתחיל ואמליץ כי הייתי נוסע לשם עם כל המשפחה ללמוד ולצאת במחירים שפויים. כגולש מתקדם לא הייתי מתקרב לשם.
העיירה עצמה זאקופנה עם אתר הסקי שלה זה משהו מאד קטן, אלי עם 20 ק"מ מדרונות (כלום, פחות מהחרמון), ללמוד? אפשר בהחלט.
כמו כן, בסביבת העיירה יש עוד מתחמי סקי (גם קטנים) שאפשר להגיע אליהם מהתחנה המרכזית של זאקופנה במרחקים של 10 עד 20 ק"מ. חיבור באוטובוס טוב? אני לא יודע.
ולבסוף מתי לנסוע: עשיתי גוגל ודווקא בכיתוביות הקטנות הופיע כי האתר נפתח לקראת ה-25.12 קריסטמס, אך בלינק המצ"ב ניתן לקרוא כי האתר נפתח בתחילת דצמבר. לא יודע מה להגיד לך. הייתי נוסע בינואר בכיף אם המטרה היא לגלוש. חנוכה השנה זה בתחילת דצמבר. האם האתר יהיה פתוח או לא? צריך להתקשר אולי, או לבדוק בסוכנות בארץ שמשווקת ( יש?) מתי זה נפתח.
http://www.discoverzakopane.com/zakopaneen.html