טיול אחרי צבא:)
-
היי, התחלתי לתכנן את הטיול הגדול והחלום שלי הוא ארה"ב. ופה בדיוק אני זקוקה לעזרתכם

קודם כל, הבנתי שמאוד בעייתי להוציא ויזה לחיילים משוחררים - אבל, יעזור אם אציג הוכחות שיש לי מקום עבודה מסודר כבר שנתיים? ושאני מתכננת לשלב ביקור של משפחה באטלנטה?
ומהם המקומות המומלצים ביותר לטיול בארה"ב? אנחנו מתכננות לנסוע שתי חברות לתקופה של +-3 חודשים.
הבנתי מקריאה פה בפורום שהעלות הממוצעת ליום היא 120-150$ לאדם. (אני לא מתכוונת להתכלב ולהתקמצן ממש על דברים, נוסעים כדי להנות או שלא נוסעים בכלל P: )
תודה מראשש:)
-
-
טיול אחרי צבא:)כן, קראתי כבר את הטיול שלה אבל השאלה העיקרית שלי היא לגבי הויזה. לפזית יש ויזה כי היא נולדה בארה"ב, אבל לצערי אין לי ויזה כרגע...
-
טיול אחרי צבא:)לגבי סיכויי הוצאת הויזה - אינני יכול להעריך. אם מדובר במשפחה קרובה בארה"ב, יתכן ודוקא הדיבור עליהם יכול להוריד את סיכויי קבלת הויזה (כי הם יכולים לעזור לך להשאר בארה"ב). עבודה קבועה היא דבר חשוב, אבל גם גובה המשכורת חשוב. אם מדובר בשכר מינימום או באיזור, הם לא יתלהבו מזה במיוחד. לפני כ- 8 שנים סירבו לאישתו של חבר לעבודה (כאשר הוא דוקא השתכר טוב והיתה לו ויזה) שעבדה כמנהלת חשבונות בשכר לא גבוה. היא היתה יותר מבוגרת ממך היום. שנה לאחר מכן דוקא היא קיבלה ויזה. לא רוצה ליאש אותך. גם לא בטוח שהמדיניות אז והיום זהה. אני גם לא יודע כמה את משתכרת. אם מדובר במשכורת גבוהה יחסית, אז סיכוייך יעלו פלאים, לדעתי.
מה שאני מציע הוא לערוך גם תוכנית חלופית למקרה שהויזה לא תגיע. אם אתן רוצות לבקר בצפון אמריקה, אני יכול להמליץ על קנדה, שיש בה נופים יפים מאד. כמובן שניתן לחשוב גם על איזורים אחרים בעולם. לשיקולכן.
אגב, היות ואתן שתיים, צריך לקחת בחשבון שאת תקבלי ויזה וחברתך לא. מה תעשי במקרה זה?
לגבי מקומות הביקור בארה"ב, זה מאד תלוי בכן. אני מניח שלא תרצו לפסוח על ניו יורק. מעבר לכך, הדבר תלוי בהעדפות שלכן ובתקופת הנסיעה המתוכננת. יש שיקולי מזג אויר, בסתיו כדאי מאד לכלול את איזורי ניו אינגלנד בתוכנית (אם כי השלכת יפה גם במקומות אחרים). אולי תציינו מה אתן רוצות לכלול במסלול על סמך מה שאתן יודעות היום וכן אם אתן רוצות יותר טבע? ערים? וכו'.
לגבי שכירת רכב, קחו בחשבון שיותר קשה לטייל בלעדיו. כלומר, לטיולים עירוניים זה בסדר להיות ללא רכב. ברגע שרוצים לצאת לטבע, יש הרבה מאד מקומות שקשה לבקר בהם ללא רכב. אני מניח שיש לכן רשיון נהיגה ואתן מעל גיל 21 (או תהיו מעל גיל 21) ולכן תוכלו לשכור רכב. קחו בחשבון שלנהגים צעירים מגיל 24 או 25 (לא בטוח) עלות שכירת הרכב גבוהה בהרבה בשל ביטוח יקר יותר.
לגבי עלויות, כאשר עלות הלינה היא מרכיב מרכזי בסיפור, יש שונות רבה מאד במחירים. ניו יורק היא היקרה ביותר (אני מתיחס בעיקר למנהטן). גם מרכזי ערים אחרות יכולים להיות יקרים ביותר (בוסטון, וושינגטון וכו'). מלון בניו יורק יכול בקלות לעלות פי 4 ממלון על אם הדרך במקום כלשהו מחוץ לעיר ופי 2 ממלון ליד פארק לאומי. כלומר, העלויות תלויות גם בתכנית הטיול.
-
טיול אחרי צבא:)לגבי ויזה אף אחד לא יכול לנבא
הסיכוי לקבל לא גבוה - יש רק דרך אחת לברר להגיש בקשה ולקוות שתיפלי על נציג אוהד
-
טיול אחרי צבא:)קודם כל תודה רבה לכולכם, והמסלול שאנחנו רוצות הוא בעיקר ערים וטבע, אבל הבעיה היא ששתינו נהיה בנות 20 בטיול ככה שהסיכוי שישכירו לנו רכב אפסי. ולגבי תאריך הטיסה המשוער- סביבות דצמבר- ינואר עד מרץ-אפריל ויש מצב להאריך עד מאי...
והבנתי שקנדה מאוד יקרה ככה שאם לא נקבל ויזה לארה"ב כנראה שנטוס למקום אחר- אולי לניו זילנד וכו'
-
טיול אחרי צבא:)היי חן,
קודם כל שחרור נעים...
לגבי המסלול, בהנחה שתקבלו ויזה ואני מאחלת לכם שכן..
ארה"ב בלי רכב, היא בעייתית.. ולאוו דווקא בתוך הערים, ששם עוד אפשר להסתדר, דווקא לפארקי הטבע המדהימים של ארה"ב אין אפשרות להגיע ולהסתדר בלי רכב.. זה די בעייתי.
במידה ותצליחו בכל מקרה הייתי ממליצה, לאור החודשים שאתם טסות, להתחיל בדרום - קרי פלורידה - מיאמי, אורלנדו ולעבור את מדינות הדרום לפני שאתן מצפינות - עקב הקור...
תהנו - ארה"ב היא מדינה מדהימה וענקית ואפשר לטייל בה כמה וכמה פעמים ועדיין לא לראותה..
סיגל
-
טיול אחרי צבא:)זמן הביקור לא אידאלי, ובהחלט, בעונה זו לא הייתי חושב על קנדה בררר...
גם בארה"ב, כדאי להתמקד בדרומה ולא בצפונה. לא שחם בדרומה של ארה"ב (בעצם, אולי בפלורידה יחסית חם), אלא שפחות קר.
לגבי עלויות, לא ביקרתי בניו זילנד, אבל ממה שהבנתי זו לא מדינה זולה כלל ועיקר.
מנסיוני ארה"ב יותר זולה מקנדה, ויש לא מעט מקומות באירופה שיותר יקרים מקנדה.
היכן ממוקמת ניו זילנד על סרגל יוקר הטיול אינני יודע. אם תרצו להוזיל עלויות, להבנתי מזרח אסיה, תאילנד, הודו וכו' מהווים חלופה זולה מכל המדינות שהזכרתי למעלה.
אגב, גם מבחינת מזג האויר, דרום מזרח אסיה מאד פופלארית בחודשי החורף, וכמובן שגם ניו זילנד, שם קיץ בעונה זו.
-
טיול אחרי צבא:)שוב תודה לכולם, האמת שלפני הצבא כבר הייתי חודש בתאילנד ודיי מיציתי. הטיול הגדול יהיה ללא ספק לארה"ב / ניו זילנד. והבעיה בתאריכים היא שאנחנו משתחררות רק בנוב' 14 ומתחילות ללמוד באוק' 15 - כשצריך להספיק לעשות פסיכומטרי לפני והכל. זאת אומרת שהזמן הפנוי שיהיה לנו הוא בין דצמבר - יוני.... זאת לא תקופה מספיק רחבה?
אנחנו גם יכולות לטוס בפברואר ואז להיות קודם בדרום ששם פחות קר ולהמשיך לצפון כשמתחמם באביב... ובקשר לאוטו- קראתי את הפוסט של פזית שטיילה לבדה במשך שלושה וחצי חודשים והיא התניידה בתחבורה ציבורית בעיקר. אמנם זה מבאס שלא נוכל לשכור אוטו, אבל זאת המציאות ואיתה צריך לשרוד...
מהן המדינות שהכי כדאי לראות?
-
טיול אחרי צבא:)בפברואר, יש את המארדי גרא בניו אורליאנס. אני לא הייתי שם (בניו אורליאנס), אבל אם אתן יכולות, אני חושב שזה יכול להיות מהנה ומענין.
חוץ מזה, החורף הוא זמן טוב לביקור בפלורידה. מזג האויר יחסית לא קר, אין הוריקנים, והלחות לא כזו גבוהה. מצד שני, כנראה שזו עונת התירות שם (כך שיש לקחת בחשבון מחירים גבוהים יחסית).
עוד איזור טוב לביקור בחורף הוא אריזונה ובמיוחד דרומה של אריזונה. בקיץ (ואני יכול להעיד על ספטמבר), פיניקס היא העיר החמה ביותר בארה"ב, ו- 40 מעלות צלזיוס הן לרוב יום לא חם במיוחד שם. פיניקס איננה ממש מענינת, אבל טוסון שווה ביקור. החלק היותר צפוני של אריזונה גבוה יותר. שם תמצאו אתרי תירות מושכים יותר, החל מהגרנד קניון, עבור לסדונה וכל מה שבאמצע. בחורף באיזור סדונה עושים סקי. גם בגרנד קניון ודאי יש שלג. זה נכון לפחות עד אפריל.
דרום קליפורניה גם כן מועמדת לביקור בחורף. לוס אנג'לס עם מזג אויר יחסית מתון. ודאי כך גם סן דיאגו. לעומת זאת, הרי הסיירה נבדה מושלגים, כך שהביקור בפארקים הלאומיים סקוויה וקינגס קניון וגם יוסמיטי מוגבל יותר.
אם נחזור למזרח, אני ביקרתי בקרולינות ובוירג'יניה בדצמבר. מזג האויר היה סביר לגמרי. בלילה יורד מעט מתחת לאפס, אבל במשך היום נעים למדי. שוב, הלחות הנוראית של הקיץ איננה, יחסית יבש, וכמובן טמפרטורות די נוחות (למי שלא סובל נורא מהקור). בהרי האפאלאצ'ים - בחלקם יש שלג ויש איזורי סקי. טיילתי באיזור בדצמבר ואני לא זוכר שהיה מושלג, אבל יכול להיות שבפרואר דוקא כן.
כל מה שציינתי לא לוקח בחשבון אי שכירת רכב. לערים אין בעיה להגיע בתחבורה ציבורית. לאיזורי טבע, תתכן בעיה. לפעמים אפשר לקחת טיולים מאורגנים. לא בטוח שיש כאלו בחורף. כמו שצוין קודם, פזית טיילה ללא רכב. בדקו בבלוג שלה איך היא הסתדרה.