אגם אנה והאגם האדום רומניה
-
שלום לכולם ושבוע טוב .,
קראתי על אגמים אלו כמרהיבים ביופים ומרשימים כמה זמן יש להקדיש לכל הגעה לאגם ושהייה בו האם ההגעה אליו רגלית דרך מסלול מסויים או או ניתן להגיע עם הרכב עד למקום .
תודה , ענת
-
אגם אנה והאגם האדום רומניההיי ,לגבי האגם האדום ,הוא ממש ע"י הכביש ,קרוב למעבר ביקאז ,אגם ספנטה אנה ליד טושנד לא עברתי ,אבל אני חושב לפי תגובות של קוראים שאפשר להגיע ברכב
-
אגם אנה והאגם האדום רומניהענת,
כמו שאני תמיד נוהגת לומר,כל אחד וטעמו.
אני לא אוהבת להשוות כי לרוב המקומות שונים,וכך אנו הרי רוצים אותם,אחרת מה הטעם לבקר באגם אם הוא נראה בדיוק כמו האגם ההוא שהיינו סביבו בטיול הקודם??
אגמי רומניה שונים מאגמי מערב אירופה.יש שיגידו שהם פראיים יותר,טבעיים ויש שיעקמו פרצוף כי הם לא כמו האגם המלכותי "ההוא".
כמו שאלי רשם,האגם האדום מתוייר יותר ע' המטיילים וגם נפוץ יותר לבילוי של מקומיים.יש סביבו בתי מלון ופנסיונים רבים,יש שבילי טבע וחורשה,שייט סירות,דוכני שווקים..
באגם ספנטה אנה היינו בדרך לברשוב.בסטיה קטנה הגענו עליו.אהבנו את הטבע הפראי כמעט.בגדה השניה היו סירות שייט,פנסיון ומסעדה,לנו לא היה זמן לכל זה.מקומיים עשו פיקניק במקום,נכנסו למיים,סתם טיילו.היה נחמד להפסקת צהריים לפיקניק בטבע.
אם את אוהבת יותר אגמים מתויירים,עם טיילת בסגנון אגמי אנסי,בודנזי,טיטיזי,אפילו ממולסי-עם חנויות סביב,בתי קפה,אדניות פרחים...אז הם לא כאלה.
עדיין, אם יש זמן מאוד ממליצה לבקר בהם.
-
אגם אנה והאגם האדום רומניהתודה , אמה
כמובן אני לא עושה השוואה לאגמים אלו לאגמים בנורבגיה זה יותר מזכיר לי את צורת הנוף במונטנגרו או קוראטיה שזה סוג של יופי אחר .
כוונתנו לבקר באגמים אלו הכל בהתאם למזג האוויר והזמן שיעמוד לרשותנו ולפי כך נתכנן מה ברצוננו לעשות באותו אתר בכל מקרה הבנתי שלאגם האדום אין בעיה להגיע עם רכב מה לגבי אגם אנה ?
-
תודה , אלי -
תודה , אליהיי ענת,
לא היתה שום בעיה להגיע עם רכב גם לאגם אנה.היה איזה מעבר בין עיירת טושנד,סוג של שביל לא סלול,עשינו הפסקת קפה בבית מלון במקום והמנהלת אמרה שנעבור כמו גדולים,אכן עברנו.היינו עם רכב אופל קרוואן סטיישן.
הטיול שלנו היה ב6.11
הדרך לאגם אנה יפה,בתוך יער,סלולה.היתה חניה גדולה והיה פקח בלבוש אזרחי אבל עם תג וקיבלנו קבלה על חניה,גרושים ממש.היינו כאמור בצד שמול מעגן הסירות.
היו שרותים כימיים(לטעמי לא שמישים) קרוב לחניה.
וקרוב לאגם שולחנות פיקניק רבים,מקומות מסודרים למנגל.ושבילי הליכה לתוך היער.
היו די הרבה מקומיים(לא המונים)חלק עשו על האש וחלק באו עם ככרות לחם,נקניקים וירקות.
בטיולי טבע,אנו תמיד לוקחים איתנו מפה חד פעמית,כלים חד פעמיים,טרמוס,אפילו קערות וסכין טוב.כך שהפיקניק התבקש ומומש
.. -
אגם אנהנשמע אופציה נהדרת ליום שימשי ..תודה

-
אגם אנהכרגע גמרתי לקרוא את התאור של יויו על 9 ימים קסומים ברומניה
"מהפנסיון הדרך ל sfata Ana היתה קצרה מאד. כרבע שעה.
האגם, בעינינו, הוא אחד המקומות היפים שראינו ברומניה!!!!
בוקר. שנינו לבד – השלג עוד סביב, אדים עולים מהאגם עקב הפרשי הטמפרטורה, ומכל מקום שאנו סובבים את האגם המראה קסום ושונה. חלום. שלא ייגמר לעולם..."
עכשיו גם אני רוצה ל sfata Ana
טובה
-
אגם אנהכן , טובה . נשמע קסום רק נקווה שמזג האוויר יהיה לטובתנו ..אפריל ..
-
אגם אנה והאגם האדום רומניהשלום ענת
רק לחדד את הנושא אגם אנה:-
אגם אנה מחולק ל-2 אתרים 1. האגם התחתון שהוא באמת אגם. 2. האגם העליון שהוא למעשה מאין "ביצה" שהולכים בה על שביל עצים וכך חוצים את האזור
(ראי מפה מצורפת)
האגם עצמו נמצא במורד הכביש ואפשר להקיף את כולו ברגל לאחר סיום הסיור בחלק התחתון אפשר לחנות את הרכב בחלק העליון ולעשות סיור ב"אגם העליון"
אם לא עושים פיקניק או שייט אז ביקור ב-2 האתרים לוקח שעתיים בנחת
ב ה צ ל ח ה
-
אגם אנהענת - אומנם יויו היתה באוקטובר , אבל ממש אחרי שהלבן הלבן כיסה את רומניה ,עד כדי סגירת הכביש בין בוקרשט לברשוב .
תיראי את התאור שלה על האגם האדום (שגם עליו את זוממת ) ,שם באמת הבוציות לא איפשרה טיול מסביב .
+תמונות של שבילי עץ מסודרים ,שצביקה הוסיף
אז יש בהחלט תקווה גם באפריל לאיזור
צביקה - רק חיזקת את "גם אני רוצה sfata Ana "
תודה
טובה
-
אגם אנה והאגם האדום רומניהלספנטה אנה ניתן להגיע ברכב
ולהחנות קרוב לאגם
באגם האדום החניה היא קרובה מאוד לקו המים
-
טיול לרומניה בחול המועד פסחהי ענת . שלחתי לך הודעה . אנא הכנסי
