יום הולדת למלך תאילנד
-
היום 5/12 חל יום הולדתו של מלך תאילנד וחשבתי לכתוב מספר מילים על המלך ( ממש בקצרה מאחר ואפשר למלא ספרים על ההסטוריה שלו , פועלו ועמלו לטובת העם התאי ) .
מלך תאילנד פומיפון אדוניאדט נולד ב 5/12/1927 ( היום בן 86 ) , מולך בתאילנד כבר 67 שנים ברציפות ( מ 1946) , למרות שלא התחיל את מלוכתו מייד עם הכתרתו אלא 4 שנים מאוחר יותר ( 1950) הוא המלך הוותיק ביותר בעולם בשנות כהונה .
המלך נצר לשושלת צ׳אקרי והצאצא התשיעי
הידוע כ ראמה התשיעי .
המלך נשוי למלכה סיריקיט ולהם 4 ילדים .
המלך מאוד אהוב , מוערך ומוערץ על ידי העם התאילנדי והם רוכשים לו כבוד רב על כל מה שעשה ותרם לעם ולממלכה .
זה בא לידי ביטוי בכך שבכל מקום בתאילנד תוכלו לראות תמונות של המלך , אין כמעט מקום פתוח או סגור שלא תתנוסס בכבוד והדר תמונתו של המלך .
בביתי הקולנוע לפני הקרנת סרט כולם עומדים להשמעת ההמנון התאילנדי שכתב והלחין המלך בעצמו .
היום חל יום הולדתו של המלך , ולכל מי שנמצא בתאילנד ובעיקר בבנגקוק זו שמחה לא קטנה להשתתף ביום חגם של התאילנדים ולשמוח עימם בכל האירועים קטנים כגדולים הנערכים ברחבי הממלכה ובבנגקוק בעיקר .
משרדי ממשלה ומשרדים ציבוריים יהיו סגורים לרגל החג .
מקומות בילוי ואתרי תיירות יהיו פתוחים .
יתכנו קיצור שעות פתיחה וסגירה ויש להתעדכן בהתאם למקום . -
יום הולדת למלך תאילנדהיום יופסקו ההפגנות , המחאות והמהומות למשך יממה אחת לרגל יום הולדתו של המלך .
-
יום הולדת למלך תאילנדאנחנו בבנגקוק...איפה הכי שווה ללכת לראות את החגיגות? יש אזור מסוים? תודה

-
LONG LIVE THE KING -
יום הולדת למלך תאילנדהנה תמונה מהטקס הרשמי של המלך
-
יום הולדת למלך תאילנדמזל טוב להוד מעלתו, מלך תאילנד, שכנראה הינו המלך האהוב ביותר גם על הישראלים.
נאחל לו אריכות חיים!
-
יום הולדת למלך תאילנדאיזו התלהבות כאילו הוא מלך ישראל.
"המלך האהוב ביותר על הישראלים"
הלו ניסחפתם.מה עם מלך סעודיה?מה עם הקיסר היפאני?
מה עם המלך זוהר ארגוב?
כולה מלך שמת על עצמו.
-
יום הולדת למלך תאילנדזוהר ארגוב הוא לא המלך שלי ואני עומד מאחורי כל מה שכתבתי.
שמעון יקר, אני יודע שאתה מספיק בוגר וחכם על מנת לענות בצורה מכובדת מזו. למשל, משפט כגון "אני לא מסכים איתך" היה מתאים לכאן כמו כפפה ליד.